İçeriğe Yönlendir

29 Mayıs Fotoğraflar

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)
Elektronik yardım meleklerinin dezavantajı, fazla güvenince, ve işe yaramayınca veya devreden çıkmış ama haber vermiyorsa, benim de tosladığım gibi sonuca ulaşmak oluyor.

Abi ben bekliyordum öyle bir şey :nazar: bizim arabayı önüne koyalım dedim sana arka tamponu makyajlardık :p

Volvo daha fena rezil olmuştu :)

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu video gerçek mi :) Ben 79 celica mı :nazar: toplamaya başlayyaım yeniden, ona binerim, arıza yapacak parçası da yok.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Bu video gerçek mi :rofl: Ben 79 celica mı :p toplamaya başlayyaım yeniden, ona binerim, arıza yapacak parçası da yok.

İnsan karton vs koyar tır niyetine. Ama Allah için araç çakınca çok tatlı durdu :nazar:

Tır yerinden oynuyor :)

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)
Bu Videonun 2.bölümünün çekilmesinde Başrol Oyuncusu Çağlar Abimize teşekürler :p Otosan dan gelen Bayanın Yüzü çok kötü olmuştu :rofl:

+1 :nazar::)

tarihinde Hasan D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
enjektör mantığı ne kadar hava girerse o kadar yakıt girer :) 115 tdci nin intercooler ı çok kötü yerde ve hava alamıyor dışardan ve focus ye göre oldukça ufak.

Tam gazlarda evet öyle ama turbo dizel arabaların ani tam gazlarda siyah duman atmasının nedeni fazla yakıtın hava bulamaması. Yeni focusta deneyin bakalım ani tam gazda siyah duman atıyormu :nazar:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Tam gazlarda evet öyle ama turbo dizel arabaların ani tam gazlarda siyah duman atmasının nedeni fazla yakıtın hava bulamaması. Yeni focusta deneyin bakalım ani tam gazda siyah duman atıyormu :nazar:

benim 109 tdci hiç atmıyor.Şahidim Çağlar abi florasanı ile yetişememişti arkadan :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
benim 109 tdci hiç atmıyor.Şahidim Çağlar abi florasanı ile yetişememişti arkadan :)

:nazar:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Mesela 1.4 tdci'larda intercooler yok fakat alınan hava miktarı ve sıcaklığına göre ne kadar yakıt gönderileceği belli.

Fucus'ta intercooler kötü yerde gibi görünebilir fakat havayı nekadar soğutabilildiği, ısı tranfer katsayısı hesaplanmıştır ve yakıt akışı yine ona göre Ecu'ya girilmiştir. Fiesta intercoolersız iken focusun intercoolerı sökülüp kullanılamaz, yada o ECU'ya daha büyük intercooler takıldığında yine işler karışabilir. Sonucta Euro 5 standardında ve o kütle ve güçe göre ekonomik bir araba. Emisyonlarıda düşük. Demekki eksik birşey yok.

Benim demek istediğim gaza dokunma anın ile aldığın tepkinin aynı anda yada çok yakın olması. Çekiş değil :nazar:

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Arkadaşlar bugün bende Sivas'da F3 ecoboost test ettim. Yakıt lambası yanıyordu ve 'hadi gidip alalım' dedim, hoş bir bayan ile gittik benzinciye ve çok ilginçdir; yakıt ikaz lambası solda yanıyor diye pompaları sola denk getirdim, oysa depo kapağı sağdaymış :nazar::p

Araç 180hp değil 130-140 hp edasında gidiyor. Ama ne yalan söyleyeyim çok tatlı gidiyor :) ses yalıtımını beğendim ama iç kabin nekadar dar. C segmenti değilde B segmenti bir araçtaymışım hissine kapıldım. Kuyu gibi aracın içine gömülüyorsunuz yolcunuzla beraber. Kendi F1'me dönünce dedim ki

'' Ne varsa eskilerde var...''

30052011009.jpg

tarihinde Semih ?zgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Mesela 1.4 tdci'larda intercooler yok fakat alınan hava miktarı ve sıcaklığına göre ne kadar yakıt gönderileceği belli.

Fucus'ta intercooler kötü yerde gibi görünebilir fakat havayı nekadar soğutabilildiği, ısı tranfer katsayısı hesaplanmıştır ve yakıt akışı yine ona göre Ecu'ya girilmiştir. Fiesta intercoolersız iken focusun intercoolerı sökülüp kullanılamaz, yada o ECU'ya daha büyük intercooler takıldığında yine işler karışabilir. Sonucta Euro 5 standardında ve o kütle ve güçe göre ekonomik bir araba. Emisyonlarıda düşük. Demekki eksik birşey yok.

Benim demek istediğim gaza dokunma anın ile aldığın tepkinin aynı anda yada çok yakın olması. Çekiş değil :)

Senin yazından aldığım yorum: tüm dizel araçlar tam gaz ani yüklenmelerde duman atar. Bende atmıyor benimki dedim :s

hava alması sıkıntılı bir intercooler amacının dışında bir durum bence.Yada ford soğuma ihtiyacını dışardan gelen havaya gereksinim duymayan bir intercooleryaptı :s Eskisine görede ufaltılmış olması acaba turbosununda mı ufaldığı sorusunu getirdi aklıma. Hatta test sırasında Servet abiyede gösterdim ama o sırada araccım yanımda değildi bire bir test edemedim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben focus3 tdci ın intercooler ının hava ile temasını göremedim bile, nerden nasıl soğur bilemem, Granada bulup toplasam mı acaba.....

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ben focus3 tdci ın intercooler ının hava ile temasını göremedim bile, nerden nasıl soğur bilemem, Granada bulup toplasam mı acaba.....

Bizim arabaya 1 bar basan bir kompresör bağlasak :s klima kompresörünün yerine :s klimasız da gezeriz :s yerim ben o zaman ecoboostu :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Bizim arabaya 1 bar basan bir kompresör bağlasak :s klima kompresörünün yerine :s klimasız da gezeriz :s yerim ben o zaman ecoboostu :)

ecoboost 2500 devire kadar ölü zaten kardeşim. :s

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
Bu damı gitmiyor :s :S :s :S :s :S

Sizin F3 eco'nuzdan iyi gidiyordur eminim :) 180hp ise mümkün değil.. Birşey daha; sert şekilde sağ sol yaptım ve kontra ile aracı toplamak zorunda kaldım. Kayık gibi sağa sola yatıyor meret. benim F1 ile bol virajlı bir pistte F3den daha iyi tur zamanları atabileceğime inanıyorum :s

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
Sizin F3 eco'nuzdan iyi gidiyordur eminim :s 180hp ise mümkün değil.. Birşey daha; sert şekilde sağ sol yaptım ve kontra ile aracı toplamak zorunda kaldım. Kayık gibi sağa sola yatıyor meret. benim F1 ile bol virajlı bir pistte F3den daha iyi tur zamanları atabileceğime inanıyorum :s

Focusu focus yapan f1dir..

11 yıldır hastasıyız...

:)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Sizin F3 eco'nuzdan iyi gidiyordur eminim :s 180hp ise mümkün değil.. Birşey daha; sert şekilde sağ sol yaptım ve kontra ile aracı toplamak zorunda kaldım. Kayık gibi sağa sola yatıyor meret. benim F1 ile bol virajlı bir pistte F3den daha iyi tur zamanları atabileceğime inanıyorum :s

:)

e ecoboost 100 ps e geçilirse bu kadar mühendise ayıp olur :s

O kadar da değil.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
Focusu focus yapan f1dir..

11 yıldır hastasıyız...

:unsure2:

Aynen öyle Hasan abicim. :D

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
:unsure2:

e ecoboost 100 ps e geçilirse bu kadar mühendise ayıp olur :)

O kadar da değil.

Bol virajlı pistde beygirden çok torkun önemi var değilmi 240 a 145 azımsanacak bir fark değil bu kesin. F1 de biraz daha tork olsaydı, spor yaylı F1'im ile bu sağa sola yatan kayığı geçerdim tur zamanlarında.

O kadar :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

E bizde boşuna kompresörlü olaydı focusumuz o zaman yerdik demiyoruz :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

valla tdci denerken rampada denk gelen mersonun gidişini gördüm ecoboost orda denk gelse anlardık işte giderini ah ah :(

hatta e200 K kağıt üstünde focustan kötü :D ama gidişi hiç öyle değildi :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

vectra şuurlu mu basıyordu. :D Ben rampada kompresörü selektör manyağı yapınca uzamaya başladı :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...