Süha Demirtaş 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Bu anlamlı ve güzel günü yapmamızı sağlayan Çağlar Abi ye sonsuz teşekkür ederim. Kahvaltı menüsü ve karşılama süperdi. Aldığımız eğitimdeki reklamlar teorik olarak güzel ama pratik olarak iyi değildir. Focus 2 ile 3 ü test etmişler ıslak zeminde ikisindede ESP var + olarak focus 3 de dinamik tork kontolü vardı (sanırım bunun eski adı LSD idi ) ve sonuç olarak focus 3 daha içten dönüyordu peki ya gerçekte öle mi ? ilteber anlatsın ? Seat cupra ile tam gaz girdiğiniz virajda araba gaz kesiyor ve topluyor ise Focus neden toplamıyor ? Araç testlerinde ben 180hp lik aracı kullandım. 4 kişi idik öyle performans felan alamadık. 2.0 zetec motorda bu ağırlıkta bu kadar giderdi. 170km hızda anlık tüketimi 22.5lt ortalamasında idi. Kusura bakmayında ben kimsenin aile arabası olarak 1.6 180hp alacağına inanmıyorum. 1.6 115tdci kat kat daha iyi bir araba. vw grubu golf 1.4 tsi 140hp lik araç çok çok daha giderli bir araba. Saçma test sürüşü opsiyonu atadılar araca madem test sürüşünü limitli yaptıracaksınız neden 30 kişiden de yazılı imza ile ehliyet fotokopisi aldınız ? Çok saçma nedenler ile araçları testten kaldırmışlar eğer arabaların içinde korkuları var ise bu işten korkmayacak adamları bulup TEST CO-PILOT u olarak görevlendirsinler. Bu katılıma gelen kimsenin 0 km bir Focus 3 alacağını düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Bu katılama gelen kimsenin 0 km bir focus 3 alacağını düşünmüyorum. +1 ayrıca çevresinde olan kişilerede tavsiye edeceğini düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Çağlar abi Çipuran satılık mı hasta oldum gelişine Ex' in üstüne ne kadar istersin Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Servet... Çarpınca alkışlamışsında.. durunca niye alkışlamadın Abi manual frende durdu meret Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Her ne kadar kimin ne kullandığını anlayamasamda sanırım 180 lik focus kullanılmamış gibi geldi bana.Zira bu araba uçuyor.Torku 1700 lerden 7 binlere kadar hissediyorsunuz. Araçta eleştirilecek nokta çok ancak bu kesinlikle motor değil. 25-30 km test ettim öyle 4-5 km değil Devir bandını kullanırsanız araba budur diyorsunuz.O zamanda masum sedan aile aracı olmaktan çıkıyor en azından tüketim olarak. Ama alt devirlerde yakıtta son derece cimri. Binerken sıfırladığım ortlama yakıt bilgisi 30 km sonunda 10,4 gibi makul durumdaydı.Ki bunu çoğu kez 6 bin üstü devirde kullandığımı düşünürseniz makul. Yorum farkı mı, yoksa dünkü testte gerçek ecoboost mu kullanılmadı? Ben hala inanamıyorum. O tork nerede, o beygirler nerede? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Ford sayfsını kapattıysan dün Yenimahalle de senin Focus'u kullanan da sen değildin demek ki abi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 (düzenlendi) F4 ne zaman geliyordu ? 2018' de. Focus IV' ü, III' ün makyajlısını Cihan Tiftik tasarlasın. Araba görsünler. 30 Mayıs 2011 tarihinde Tamer Topa tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 fiestanın bagaj hacmi 287 lt,focus hb in ki 277 lt.eğerki sıfır alınacak ise 50-55 bin verip focus almaktansa C-max (5 kişilik olanı) almak çok daha mantıklı.En azından arabaya biniyorum dersin. +1 Bagaj hacmi konusunda F3 gerçekten çok kötü..sedan Focus'un bagajı da sedan F2 lere göre çok küçük, hatta bildiğim kadarıyla HB F2 lerden bile bir miktar daha az hacme sahip..sedan bence aile arabası diye alınır ki yeni kasa Focus'un sedanı bile bu bagaj kapasitesiyle bir aile otomobili beklentisini karşılayacak ölçülerde değil..ayrıca HB bile olsa Focus'un bagajının hiçbir şekilde Fiesta'nın bagajından küçük olmaması gerekirdi bence..kalan konularda bir fikrim yok açıkçası, çünkü F3 ile test sürüşü yapma fırsatını bulamadım henüz ancak bagaj kapasitesi konusunda bu görüşlere sahibim.. Etkinlik gerçekten mükemmel olmuş, başta Çağlar Bey olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum keşke aranızda olabilseydim ancak bazı özel sebeplerden dolayı bu buluşmaya gelemedim daha sonraki etkinliklerde umarım önüme bir engel çıkmaz ve sizlerle daha yakından tanışma fırsatı bulurum inşallah Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Şimdi şöyle bi durum var Süha hisler yanıltabilir ; 2.0 zetec motorda aynı performansı verirdi diyorsunda yazılı veriler üzerinde bakınca böyle birşey zor gözüküyor. 2.0 focus ile 180 lik ecoboost u en kısa zamanda deniyecem o zaman tam farklılıklar çıkacaktır.(Belkide sen haklısın 2.0 zetec daha iyi performans verecek ama hislerle olmaz deneyip görünce farklılıklar belli olur.)170 ile giderken sabit gazda mı 22.5 lt mi anlık yoksa hala hızlanmaya devam ederken mi. Bide şu var şahsen ben aile mi alıp bindereceksemde yani aile aracı deyimine uygun bir araç alacaksamda gider 180 lik alırım bu tarz arabalar yarışmak için yapılmış 180 beygir değilki neden bir aile 180 lik almasın keşke olsa 280 lik ondan alsak güç olunca illa hızlı gitmek yarışmak anlamına gelmiyor ki. Güçlü araç ile uzun yol muhteşem bir keyif mesala. Bide şunu anlamadım ya sizin sürdüğünüz focuslarda bişey vardı ya da benim yol tutuşunu sınırlarına kadar zorlamama raamen yoldan çıkman focus ta. Focus alırmıyım konusuna gelirsek şu an için ford sayfası kapalı bana , Ford ta şu an beğendiğim tek araba C-max o da daha erken büyük gelir şu anda bana tabiki denemek gerek ama 2.0 zetec mondeo yu 2002 yılından beri her şartlar altında sürekli kullandım bu kıyas ile izlenimlerimi yazdım. 170 ile yarım gaz ile ilerleken çok hafif yokuş yukarı olan bir yerde du rakamı gördüm yol bu şekilde uzayıp gitse araç en fazla 180km hıza çıkardı yani umarım anlatabilmişimdir. Ben yarış maksatlı yazmadım ki zaten 180hp gücü hissedemediğimden bahsediyorum. Bu bagajı ve yakıt sarfiyatı ile bu aracı alıcak aileyi merak ediyorum. 1.6 tdci 115hp alınır 270nm tork ile asla kuvvetsiz değil ülkemizin yollarında 180hp ecoboosttan hiçde aşağı kalmaz. şuanda 49 bin TL ye 1.6 tdci 115hp style plus paketi alabiliyoruz. Sanırım kimse sormadı ecoboost 180hp lik kaç para diye ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2011 Bizim test ettiğimiz Ecoboost hakkında: kesinlilikle bir arıza söz konusu, beygiri torku belli, narsisizm olmasın ama atmosferik 1.6 benzinli motoru ile aşırı beslemeli 1.6 benzinliyi kesinlikle ayırt edebilirim diye düşünüyorum, ben 125 Ps atmosferik kullanıyorum diye bindim, mekanik metal yığını arızadır olur, profesyonel çalışma hayatımda başıma geldi, basına verilen Ranger Turbo da arıza çıkmıştı, 1 saat içinde gidermiştik, ilk basın yazısı olacaktı ve gidermeseydik, performansı düşük olarak tüm Türkiye ye lanse edilecekti, minnacık bir hata çok ciddi sıkıntılar çıkarabilirdi. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Nerde gördün Gerçi Yenimahalle ye bolca gidiyorum Ford sayfasını kapattım derken bana hitap eden mantığıma yatan bir araç yapmadığı sürece kapattım rakipleri daha güçlü üstümde Yoksa seviyorum Focus u Sıfır araba alacak olsam listemde değil sadece Mustafa Kemal Lisesi nin orda abi.İvedikten Demetevler e doğru gidiyordun.Arkanda siyah bi hyundai coupe vardı onun arkasındaydım.iki şeridide kapatmışlar yol vermedi ki geçip geliyim yanına sonrada ışığa takıldım zaten. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Bizim test ettiğimiz Ecoboost hakkında: kesinlilikle bir arıza söz konusu, beygiri torku belli, narsisizm olmasın ama atmosferik 1.6 benzinli motoru ile aşırı beslemeli 1.6 benzinliyi kesinlikle ayırt edebilirim diye düşünüyorum, ben 125 Ps atmosferik kullanıyorum diye bindim, mekanik metal yığını arızadır olur, profesyonel çalışma hayatımda başıma geldi, basına verilen Ranger Turbo da arıza çıkmıştı, 1 saat içinde gidermiştik, ilk basın yazısı olacaktı ve gidermeseydik, performansı düşük olarak tüm Türkiye ye lanse edilecekti, minnacık bir hata çok ciddi sıkıntılar çıkarabilirdi. Katılıyorum sana Abi. Ben tdci test ettim ve çok hoşuma gitti. Ecoboost test eden ya da ettiğini sanan arkadaşlar, 125 ps. ile arada çok az fark olduğunu söylediler. Bunu kesinlikle anlayamadım. 125 ps. nerede, 180 ps. ve turbo nerede? 159 nm. nerede, 240-260 nm. nerede? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Bizim test ettiğimiz Ecoboost hakkında: kesinlilikle bir arıza söz konusu, beygiri torku belli, narsisizm olmasın ama atmosferik 1.6 benzinli motoru ile aşırı beslemeli 1.6 benzinliyi kesinlikle ayırt edebilirim diye düşünüyorum, ben 125 Ps atmosferik kullanıyorum diye bindim, mekanik metal yığını arızadır olur, profesyonel çalışma hayatımda başıma geldi, basına verilen Ranger Turbo da arıza çıkmıştı, 1 saat içinde gidermiştik, ilk basın yazısı olacaktı ve gidermeseydik, performansı düşük olarak tüm Türkiye ye lanse edilecekti, minnacık bir hata çok ciddi sıkıntılar çıkarabilirdi. +1 araba atmosferik kabul edilince güzel gidiyordu Bencede araçta bir iş olabilir. Kağıt üstünde 2001 v6 mondeodan farklı değil çünkü Katılıyorum sana Abi. Ben tdci test ettim ve çok hoşuma gitti. Ecoboost test eden ya da ettiğini sanan arkadaşlar, 125 ps. ile arada çok az fark olduğunu söylediler. Bunu kesinlikle anlayamadım. 125 ps. nerede, 180 ps. ve turbo nerede? 159 nm. nerede, 240-260 nm. nerede? tdci da da üst viteslerde çok nazlanma var. heleki tdcida oever boostla yani tapa gaz gitmek istediğinde 4-5-6 vitesleri ben beğenmedim. 125 liğimsi ecoboost aynı şartta daha canlı hatta onada 125 lik olarak hakketten iyi yapmışlar demiştim eğer deselerdiki benzinli ecoboost 140 ps felan ozaman normal bir gidişi var derdim. çünkü bayılma yoktu rampada dizele göre.ama düzde aşırı besleme benzinli edası yoktu ecoboosta. Çağlar abi yetkililere söyleyeylim arabayı bir dynoya çıkarsınlar. arıza vs var mı bizi bilgilendirsinler ki binmemiş ama alma kistenlerei vs yanlış yönlendirmeyelim. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Kullandığımız tdci' da 95 ps. olmasın sakın . Benim hoşuma gitti. Ama yolda da söylediğim gibi, asla bir CVT hazı yok. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Yeni tdci eskisi gibi değil. Çok daha yumuşak bir kullanımı var. Eski 109 ps. turboyu bariz hissettirirken, yeni 115 ps' de ise bu durum yok. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Focus 2 ile 3 ü test etmişler ıslak zeminde ikisindede ESP var + olarak focus 3 de dinamik tork kontolü vardı (sanırım bunun eski adı LSD idi ) ve sonuç olarak focus 3 daha içten dönüyordu peki ya gerçekte öle mi ? ilteber anlatsın ? Seat cupra ile tam gaz virdiğiniz virajda araba gaz kesiyor ve topluyor ise focus neen toplamıyor ? Yaklaşık 14 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum. Piyasadaki birçok otomobili kullanmış ve yeteri kadar tehlike arzetmiyecek derecede limitlerini zorlamışımdır. Ecobost' u kullandıktan sonra yol tutuşu beni cezbetmişti, ve benden Türkiye şartlarında yol tutuş olarak tam not almıştı. Ecobost test sürüşünü tamamladıktan sonra. HB TDCI 115bg. Aracın direksiyonuna geçtim. Görevliye ilk sorum şu oldu Ecobost la bu araç arasında yol tutuş olarak bir fark var mı ? Dinamik Tork Kontrolü ve ESP alt yapısı yürüyen aksam aynımı ? cevap Birebir aynı olarak geldi bana Rıfat ve Adnan abi şahit. kısa bir performans denememden sonra yavaşlayıp Ecobost'la 3.vites 65km/h ile girdiğim viraja 2.vites 40km/h aynı direksiyon hareki ile denemek istedim bunu böyle yapmadaki sebep Torkun fazla gelebileceği ve arabayı savurma tehlikesini düşündüğüm içindi, ve düşündüğüm başıma geldi yaklaşık 2 metre savrulduktan sonra kaldırıma dayanıp yola dönebildim. Ben hala iddia ediyorum. 270 tork bu araca fazla gelmiş kesinlikle ESP ve Dinamik Tork Konrolü bu gücü karşılıyamıyor. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Bu kadar abartılarak anlatılan bir sistemin bu direksiyon hatasını telafi etmesi gerekirdi. Bence ESP kapalıydı. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Yok yok, bu ecoboost olayı çok kafama takıldı. Şöyle bir aklıma geldi. Bir üyemiz, daha önceden 2,0 cc. Mondeo kullanıcısı idi, daha sonra 1,6 ecoboost 160 ps. Mondeo aldı. O' nun yorumu 2,0 cc' den çok daha performanslı olması idi. Şimdi 160 ps. ecoboost koca Mondeo' da 2,0 cc olandan daha performanslı iken, 180 ps. ecoboost Focus nasıl performansı düşük olur? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Bolca oralardayım zaten , başka sefere denk geldiğimizde görüşürüz artık Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Kanka Tölere edecekken Kaymayı Kaldırıma Çok Yakın olmasından Kaynaklı İlteberin Kaldırıma sürtmesi vuku bulmuş bence Neyse Sizlere bişey olmadıktan sonrası Hikaye . kardesim 2 metre suruklendim diyorum kaldirim olmasaydi bu 4metre olurdu cok aciktan aldiysam eger o daracik virajda 2 metre mesafeyi nerden bulucam? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Ecoboost test eden ya da ettiğini sanan arkadaşlar, 125 ps. ile arada çok az fark olduğunu söylediler. Bunu kesinlikle anlayamadım. 125 ps. nerede, 180 ps. ve turbo nerede? 159 nm. nerede, 240-260 nm. nerede? Bu arabaların ağırlık farkları nedir. 125 ile 180 arasında az fark var gibi birşey olmamalı. Turbo sayesinde o torkla 150 hp olsa bile ciddi hissedilmesi gerek. Yeni tdci eskisi gibi değil. Çok daha yumuşak bir kullanımı var. Eski 109 ps. turboyu bariz hissettirirken, yeni 115 ps' de ise bu durum yok. Bunu bende farkettim, hatta dar virajda 2. viteste gaza yüklendim, viraj içinde pek action olmadı ama direksiyonu düzlediğim an uzamaya başladı. Güç ani olark verilmediği için güçlü bir araba ama hissettirmiyor. Biraz daha sürüş konforuna önem vermişler. . Dip gazda güç yavaş yavaş geliyor. 115 hp ve o torkla güçü ani verse zaten koltuğa yapıştırır. 109 ile 115 hp dizeller uzun yokuş çıkışta denenirse fark görülür. Mesela 90 hp dizel focus 2 de 1500 devirlerde gazı kesip ani bastığınızda araba anlık öne atıyor. Focus 3 115 hp dizelde ise güç çok kontrollü geliyor. Focus III 115 hp dizelin dip gazda güçü kontrollü bir şekilde yavaş vermesinin bir diğer sebebide egsoz emisyonları. Yolda hep görürüz. Dizel arabalarda ani dip gazda siyah duman atar. Nedeni yakıtın ani olarak açılması ve turbonun ani devirlenememesi. Zaten bilincli turbo dizel kullanıcısı tam gaz yapacaksa ani değil yavaş yavaş yapar. İşte yeni focusta bu otomatik sağlanmış. Turboya göre yakıt açıyor. Turbo tam devrine ulaşınca tam yakıt açılıp tam güçü veriyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2011 Elektronik yardım meleklerinin dezavantajı, fazla güvenince, ve işe yaramayınca veya devreden çıkmış ama haber vermiyorsa, benim de tosladığım gibi sonuca ulaşmak oluyor. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Bu arabaların ağırlık farkları nedir. 125 ile 180 arasında az fark var gibi birşey olmamalı. Turbo sayesinde o torkla 150 hp olsa bile ciddi hissedilmesi gerek.Bunu bende farkettim, hatta dar virajda 2. viteste gaza yüklendim, viraj içinde pek action olmadı ama direksiyonu düzlediğim an uzamaya başladı. Güç ani olark verilmediği için güçlü bir araba ama hissettirmiyor. Biraz daha sürüş konforuna önem vermişler. . Dip gazda güç yavaş yavaş geliyor. 115 hp ve o torkla güçü ani verse zaten koltuğa yapıştırır. 109 ile 115 hp dizeller uzun yokuş çıkışta denenirse fark görülür. Mesela 90 hp dizel focus 2 de 1500 devirlerde gazı kesip ani bastığınızda araba anlık öne atıyor. Focus 3 115 hp dizelde ise güç çok kontrollü geliyor. Focus III 115 hp dizelin dip gazda güçü kontrollü bir şekilde yavaş vermesinin bir diğer sebebide egsoz emisyonları. Yolda hep görürüz. Dizel arabalarda ani dip gazda siyah duman atar. Nedeni yakıtın ani olarak açılması ve turbonun ani devirlenememesi. Zaten bilincli turbo dizel kullanıcısı tam gaz yapacaksa ani değil yavaş yavaş yapar. İşte yeni focusta bu otomatik sağlanmış. Turboya göre yakıt açıyor. Turbo tam devrine ulaşınca tam yakıt açılıp tam güçü veriyor. enjektör mantığı ne kadar hava girerse o kadar yakıt girer 115 tdci nin intercooler ı çok kötü yerde ve hava alamıyor dışardan ve focus ye göre oldukça ufak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts