İçeriğe Yönlendir

29 Mayıs Fotoğraflar

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Hasan Dönmez

Park sistemi ve aktif fren sistemi son derece gereksiz...

fren sisteminde sensör sabit cisimi çok geç algılıyor..

Araç durduğunda 1 karıştan daha az bir mesafe kalıyor..

yağmurda bu sistemde araba kızaklar...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Global araç olunca ne mal olduğu belli olmuyor işte :bravo: ön tampon panjur için benim de ekspertizim en az 2000 kayme :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ama flap sistemi çok hoşuma gitti, Servet bir ara yapıverir bunu da

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Onunda pek çalıştığını görmedik ya neyse :nazar:

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)
Onunda pek çalıştığını görmedik ya neyse :p

Valla ben kapandığını görmedim..hep açıktı..

Özellikle trendlerin jant kapakları çok kötüydü..bence f2.5 lerin trend x jant görünümlü kapakları konsa çok güzel dururdu..

tarihinde Hasan D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Öncelikle 180bg. Ecobost versiyonu denedim. Performansı benim için son derece hayal kırıklığı ile sonuçlansada Yol tutuş üzerindeki beceriside son derece beğenimi kazandı. Gelelim Meşhur HB TDCI 115bg. versiyonuna Kesinlikle Focus 2 ve 2.5 gibi ferah ve geniş bir alan sunamıyor. insanın ruhunu daraltıyor. Vitesi değiştirmek için ayrı bir hüner istiyor. Heleki bagaj hacmi tamamen komediydi. koymasalar daha iyiymiş. He geliştirilmiş özellikleri yokmu tabiki var. Alt devirleri çok canlı ve atak ara hızlanmaları gayet başarılı. O meşhur Motor sesi 1.5 desibel azaltılması ciddi derecede hissediliyor. Tasarım olarak Focus 3 Focus 2.5 un Rakibi bile olamaz. Gelelim en önemli Tork Denge Sistemi ve ESP ye Sedan Ecobost'la 3. vites 65km Hızla girdiğim keskin viraj Beni okadar mutlu etmişti ki. Aynı yerde aynı şartlar altında 2.vites 40km. hızla girdiğim 115 TDCI HB Bende şok etkisi yarattı. sanırım Tork fazla geldi ve Önden kaymaya başladım. Kaldırımının yardımıyla Karşı şeride geçmekten Kurtulduk :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Peki arkadaşlar bu durumda bu Focus'u kim alacak?

Kocaelinde 2 tane gördüm :p alıcı var. az ucuzlasın kampanya vs olsun iyice çoğalır.

Ama test öncesi sunuda aracın 2012 sonrası daha caf caflı olacağı belli. hani sony teyp bekleyenler vs vardı ya onlar için sync midir nedir öyle bir sistem gelecek şu dokunmatik ekranlı ve windows tabanlı caf caflı bir alet. fiyatı ne olur bilemem ama güzel bir şey olacak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Herzaman Olduğu Gibi reprezant aracı olucak ,kiralama Şirketleri ve Şirket araçları olucak Hatta Alışveriş merkezleri + bir çok Benzinlikte Çekiliş Yolu ile hediye edecek .

valla benim sürdüğüm 125 lik olaydı ben bile alırdım :p tüp takar oynardık :(

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

o dediğin olduğunda bir kol için otosandan kol gibi bir fatura gelir mi acaba :p

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Ben 3 aracı da kullanma fırsatı buldum.

Ecoboost motoru performans olarak beğenmemenizin nedeni , B segment hafif araçlara koyulan turbo beslemeli motorların performansı. 1,6 180 ps motor bence gayet başarılı idi. Test amaçlı yaptığımız için rakam vermekte sakınca görmüyorum , varsa düzeltilsin , 180 Km/h ve üstü hızlar ile aracın yol tutuşunu biraz test ettim ve çok paşarılı buldum. Özellikle dinamil tork kontrolü inanılmaz hoşuma gitti. Sanırım bu sistemi sadece ben devreye sokabildim. :p Aşağı yukarı 1,5 ton bir araçta 180 bg güç , Cupsa Tsi'de hissedildiği gibi hissedilmez.

125 ps benzinli diye kullandığım araçta gayet başarılı idi. Ben ikisini de kullandım , o araç ecoboost değildi.

Gelelim dizele. Tüm araçlar titanyum olmasına rağmen ( x paket sadece dışta farklı karıştırmayalım ) kullandığım HB titanyum araçta ecoboost ve atmosferik olana nazaran o kaliteyi hissedemedim. Hiç bir fark olmadığını söylediler ancak , ben öyle hissetmedim. Dizelin performansında bariz bir gelişme yok. Yakıt tüketiminde ise düşüş olduğunu söylüyor personel , biz hiç bir araçta yakıt tüketimini test etmedik. :(

Sonuç olarak Focus 3 beklentileri karşılamadı. Neden ? Herkes ecobooostun 100 metre de 200 Km/s hıza ulaşmasını bekliyordu , daha geniş bir bagaj bekliyordu , ergonomi bekliyordu , ucuzluk bekliyordu. Tasarımı zaten kimse beğenmemişti. Bu arabaya bu paraları istiyorsa Otosan , Ford daha iyisini yapmalıydı.

Sedan aracın çizgisi , yol tutuş kabiliyeti , sürücünün araca hakimiyeti kesinlikle HB olanda yoktu. Bu aracın HB'si alınmaz.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ama flap sistemi çok hoşuma gitti, Servet bir ara yapıverir bunu da

Abi aynalarda kapansın. sürtünme azalır :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ben 3 aracı da kullanma fırsatı buldum.

Ecoboost motoru performans olarak beğenmemenizin nedeni , B segment hafif araçlara koyulan turbo beslemeli motorların performansı. 1,6 180 ps motor bence gayet başarılı idi. Test amaçlı yaptığımız için rakam vermekte sakınca görmüyorum , varsa düzeltilsin , 180 Km/h ve üstü hızlar ile aracın yol tutuşunu biraz test ettim ve çok paşarılı buldum. Özellikle dinamil tork kontrolü inanılmaz hoşuma gitti. Sanırım bu sistemi sadece ben devreye sokabildim. :( Aşağı yukarı 1,5 ton bir araçta 180 bg güç , Cupsa Tsi'de hissedildiği gibi hissedilmez.

125 ps benzinli diye kullandığım araçta gayet başarılı idi. Ben ikisini de kullandım , o araç ecoboost değildi.

Gelelim dizele. Tüm araçlar titanyum olmasına rağmen ( x paket sadece dışta farklı karıştırmayalım ) kullandığım HB titanyum araçta ecoboost ve atmosferik olana nazaran o kaliteyi hissedemedim. Hiç bir fark olmadığını söylediler ancak , ben öyle hissetmedim. Dizelin performansında bariz bir gelişme yok. Yakıt tüketiminde ise düşüş olduğunu söylüyor personel , biz hiç bir araçta yakıt tüketimini test etmedik. :p

125 lik hangisiydi peki sen sürmüşsün söyle bakalım kaç vites 125 lik :p

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
125 lik hangisiydi peki sen sürmüşsün söyle bakalım kaç vites 125 lik :p

Valla 6 vitesti. :( Ama ecoboost değildi o araba.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
180 Km/h ve üstü hızlar ile aracın yol tutuşunu biraz test ettim ve çok paşarılı buldum. Özellikle dinamil tork kontrolü inanılmaz hoşuma gitti. Sanırım bu sistemi sadece ben devreye sokabildim.

Rıfat benim ESP-MSP-ABC olmayan 90ps. Arabamla 180km/h aynıları hemen şimdi yaparım. Bu baz alınmamalı.

Rıfat benim ilk kulllandığım araç ecobost muydu?

evet Ecobost 'tı Fren balatalarını yaktığın :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Rıfat benim ESP-MSP-ABC olmayan 90ps. Arabamla 180km/h aynıları hemen şimdi yaparım. Bu baz alınmamalı.

evet Ecobost 'tı Fren balatalarını yaktığın :p

Aman müdür çok zorlama arabanı :(

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
Aman müdür çok zorlama arabanı :p

zorlayacak olsam inan denemem bile

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
Onunda pek çalıştığını görmedik ya neyse :(

ön kaputa çık asagı dogru egil gorursun :p

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Hani geçen gün bir muhabbet vardı , Ford ile kaza yapınca gidip arkadaşlarınıza anlatabilirsiniz diye..... Ama fizik kanunları içerisinde olan kazalar.....

tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Öncelikle organizasyonda emeği geçen başta Çağlar Bey olmak üzere herkese çok teşekkürler.

Kahvaltı da iyi düşünülmüş...

Bu ara test sürüşlerinde herhalde iyi zorladık, 180 km yapanlar olunca sonrakilere Ecoboost'un benzini bitti dediler :p))

Bize de TDCI 115'lik kaldı. O da gerçi kaldırıma sürtmüştü, 100 km/h yapınca balans nedeniyle direksiyonu titriyordu...

Ben TDCI 115'liği performans-sessizlik-sürüş olarak beğendim. Gerçekten motor sesi benzinliye yaklaşmış, titreşim de yok denecek kadar azdı, start stop sistemi de gayet başarılı idi... Yol sesi için mıcırlı asfalt gerekli ancak tahminen lastik uğultusu biçimindeki yol sesinin bir nebze devam ettiğini hissettim...

Bu ara arkadaşlar 1,5 dB ses zayıflaması gerçekten önemli bir adım, rakam olarak küçük görünebilir ama gerçekte yaklaşık %40 ses şiddeti zayıflamasına karşı gelir, sebebi Ses Seviyesi Ölçümünün Logaritmik olmasıdır...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

start stop işini ecoboosta hissetmedim ama tdci da araba stop etti dediler kavşakta bekleyince. niye ya dedim :p manuele yabancıyım tamam ama stop ettircek bir iş olmadı ki dedim. meğer arabada start stop varmış. motor sessizliği tdci da evet çok iyi olmuş stop ettiğini yada çalıştığını hissetmeyecek kadar :(

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

valla debraja bastığımda çalıştı :p ecoboosta dikkat etmemiştim araba stop etti diyince gördüm. tdci diye sürdüğümüzde zetec çıkınca şaşırmam ama dizeldi çünü ortalama tüketim 7.5 di :p o kadar bastılar ecoboost olsa 15-16 yazardı heralde :(

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

cok katılmak istedim ama nasip olmadı nikah işi cıkınca gelemedim üzüldüm

Yorum bağlantısı
Hüseyin Palaz

FordClubtr De Katıldıgım İlk Organizasyondu...

Bu Güzel Organizasyonu Sağlayan Başta Sayın Çağlar Beye ve Tüm Emeği Geçen Arkadaşlara Teşekkürler...

Katıldıgıma Memnun Olduğum Çok Güzel Bir Organizasyondu. Umarım Haftaya Boluda Yanınızda Olacagım

Bu Guruptan Kopulmaz ;)

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Güzel bir toplantı olmuş, Çağlar Abi'nin bayrağa çarpması süper...;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...