İçeriğe Yönlendir

29 Mayıs Fotoğraflar

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Servet Aydın
Mesela 1.4 tdci'larda intercooler yok fakat alınan hava miktarı ve sıcaklığına göre ne kadar yakıt gönderileceği belli.

Fucus'ta intercooler kötü yerde gibi görünebilir fakat havayı nekadar soğutabilildiği, ısı tranfer katsayısı hesaplanmıştır ve yakıt akışı yine ona göre Ecu'ya girilmiştir. Fiesta intercoolersız iken focusun intercoolerı sökülüp kullanılamaz, yada o ECU'ya daha büyük intercooler takıldığında yine işler karışabilir. Sonucta Euro 5 standardında ve o kütle ve güçe göre ekonomik bir araba. Emisyonlarıda düşük. Demekki eksik birşey yok.

Ayhan Focus 3 'ün intercooleri hiç bir şekilde havayı soğutamayacak bir yerde. Bırak mühendisi sanayiden adam getir oraya konulmayacağını bilir. O noktada motor gövde ısısı ve hemen dibindeki devasa su radyatörü ve fanın ısısını tahliye edebilecek karter boşluğuda yok. Yeri tamamen yanlış. Yapılacak tek şey intercoolerin önündeki dekoratif kapağı hava kanallı yapmak. Yoksa Turbodan çıkan 80-90 derecelik sıcak hava bu motoru sıcak havada boğar.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
Yol vermemek için elinden geleni yaptı Bende dayanamadım Vitesin önündeki düğmeden tork kontorluymuş esp miş hepsini kapatıp Gözü Karartıp Daldım SONRA anladı deli olduğumu ben sapaktan ayrılırken kornaya 1 kez tıkladı :)

ulan senden sonra ben bindim ESP mi kapamışmıydın yoksa :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
Yok Fatih abi gördü Adam korkunca devreye soktu ESP yi :keyifli: Baktıki ben Kişilik Kaybı Yaşıyorum aman dedi ve bastı düğmeye dönüşte .

Bak doğru söyle işkillendim şimdi Arkadaş iyi gördünmü açtığını ? Arabaya o kadar çamur attık, ayıp olmasın :tele:

Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy

Çok güzel bir etkinlik oldu. Katıldığım ilk etkinlikti. Katkısı olan herkese çok teşekkürler. Ama malesef bende aracı süremeyenlerdenim. Forddaki arkadaş bir tur attık. Sizin için dönemeyiz tekrar diyince sinirlenip toplantıyı terk ettim. Allah bu herfilerin patronlarına sabır versin.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman

sehir ici aktif guvenlik sistemi normal calisiyor diye Caglar beyin onune atmayın kendinizi :)))

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
(düzenlendi)
Ve nihayet videolar :fotocek:

çağlar abi cupranın ikinci videoda sanki sol sis farı yanmıyor bir bak istersen

tarihinde Mehmet Kazanc?o?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
çağlar abi cupranın ikinci videoda sanki sol sis farı yanmıyor bir bak istersen

Teknolojik araba ; dönüşlerde hangi tarafa dönüyorsa o tarafı aydınlatıyor :rofl:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Teknolojik araba ; dönüşlerde hangi tarafa dönüyorsa o tarafı aydınlatıyor :rofl:

Öhömmm, açıklayayım, kamuoyu bilgilensin: Cupra da far yanarken sağ-sola direksiyon çevrilince önce o traf sis farı yanıyor, direksiyon açısına bağlı olarak devam edilirse farlar da o yöne dönüyor, adaptif plus yaneeee....

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Cupra fena halde güzel valla :seytan: Başta Çağlar Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler böyle bir organizasyon için.konuyu baştan sona okudum kimin hangi aracı kullandığını anlamakta zorlandım:D.Ancak genel kanı ile yeni f3 ün yeterince tatmin edici olmadığını anlamış olduk benim fikrimce.Dün bizde arkadaşın fiestasını teslim almaya gittimizde f3 titanyumu net olarak inceleme fırsatım oldu kullanmadım ama iç mekan beni çok tatmin etmedi.Koltukları çok beğenmedim el freninin konumunu hiç sevmedim.Genelde araç hakkında fikirler aynı doğrultuda gidiyor, sedanı gözüme daha hoş geldi normalde sedan sevmem.Sonuç olarak f2,5 umdan sonra alacağım bir araç olarak görmüyorum şuanda

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Teknolojik araba ; dönüşlerde hangi tarafa dönüyorsa o tarafı aydınlatıyor :good1:
Öhömmm, açıklayayım, kamuoyu bilgilensin: Cupra da far yanarken sağ-sola direksiyon çevrilince önce o traf sis farı yanıyor, direksiyon açısına bağlı olarak devam edilirse farlar da o yöne dönüyor, adaptif plus yaneeee....

arkadaşlar cahilliğimi mazur görün özür dilerim ne güzel birşeymiş bu böyle.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Oooo GP Turbo kesin bu Focus 180 Bg Ecoboost'u tokatlar :D

Var mısınız denemeye ? :good1:

Eee o zaman Punto da çok teknolojik bir araba. Onunda yanıyor ne taraf dönse sis farı :)

Keza Clio da yanıyor.

Abi zaten piyasadaki 1.6 turbo olup da uçan kaçan bir araba yok pek. 1.6 turbo Opel İnsigna 1.6 T,C 180k vs. bunların gideride çok farklı değil ama en azından ara hızlanmada ve rampada atmosferikten az biraz daha iyi gitmeliydi bence. 125 likte sürücü,180 de yolcu koltuğundaydık o ayrı ama o tork hissini alamadım. galiba 125 lik focus beklentimin üstünde çıktı o yüzden.

Mustafa sence GP Turbo bunları tokatlar mı ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.4 K/N filtreli fiesta fun bile yeter, T-jet in marşına basmana bile yazık.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)
Tamer abi yorumları okudun umarım dedim size ecobosst hikaye punto üstünden atlar ecoboostun:good1:

Bencede GP atlar, tokatlar bayıltır bu Focus Ecoboost denen şişik balonu. Alayına isyanım alayını tokatlarım. Keza 120-130'a kadar V6 170 bg mondi de tokatlamışlığım var zaten :D

Anca son sürattede geçemez tıkanır 220-230 da GP :angry:

1.4 K/N filtreli fiesta fun bile yeter, T-jet in marşına basmana bile yazık.

Hastayım diye mi iyi davranıyorsun Sn Buyur :)

tarihinde Ali El tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ali abi biz bir araba sürdük ama motorunu halen çözemedim :) Ama senin t-jet bizim sürdüklerimizi direksiyonda sen varken yer :( "don lastiği spec."

diyorumya ecoboostu altımıza 125 ps atmosferik diye verdiler bizde 180 lik turbo arabaya 125lik diye bindik.

Ama abi senin orada olmanı çok isterdim

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)

Birimizin aklına bile gelmedi kaputu kaldırıp altına bakmak.

Ne olursa olsun, atmosferik ile turbo motor birbirlerine yakın performans sunamaz. Her ikisi de 125 ps. olsa bile, turbo olan bariz performasını hissettirir.

tarihinde Tamer Topa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

Birine bakmıştık o ecoboostu. tdci olanında çağlar abi korumasını söküp geziyordu. ama ortada ti-vct motor görmedim ben :)

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Ama senin t-jet bizim sürdüklerimizi direksiyonda sen varken yer :) "don lastiği spec."

:(

Ama abi senin orada olmanı çok isterdim

Bende çok isterdim ama hastalık yıktı beni. Çok merak ediyorum 180'lik Ecoboost'u.

Astra'daki 180 Bg'lik motor oldukça güzel gidiyordu. Keza aynısını Focus da vermeli.

Belki arabaya has bir sıkıntı olabilir.

Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi

Baya eğlenmiş ve kaynatmışsınız.Güzel bir organizasyon olmuş.Çağlar bey gibi organizatör her forma lazım.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Mustafa videolar için sanada teşekkürler :) bunlarda benim telefonumdaki bir kaç poz.

29052011180.jpg

29052011181.jpg

29052011182.jpg

29052011183.jpg

29052011184.jpg

29052011185.jpg

aha buda bizim limonumuz :good1: saçına jolelemiş :nazar:

17052011179.jpg

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi

ecoboostu şuurlu olark test ettim bu sefer :) kaputun altınca turbo vardı :D

yüklenince gidiyor evet :) biz o gün demekki pek yüklenmemişiz :p ama yok yinede 180 ps gibi değil. yani v6 mondeo 170 ps ise focus da 160 yazmalı :blink: ama düz yolda tatlı uzuyor yine 4 kişi doluştuk tatlı tatlı uzuyordu. bizim arabanın 0-150 yaptığı yerde 0-180 gördü. trafik vardı pek basamadık :p heralde turbo değince dizeldeki gibi bir tork patlaması beklediğimizden çok yüksek ivme hissi yok ama kadran güzel gidiyor.

tüp taksınlar binilir :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

gözümde büyüttüm biraz doğru :( ama kıyasladığım arabalar 40-50 ps daha düşükken bile focustan iyi gidiyordu :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...