İçeriğe Yönlendir

Iphone 4G/4S Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Onur Demir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Buraya da bakılabilir...

Şimdi dalga geçmeden bakalım, ekran daha uzun vs. hızı 2 kat fazla diyorlar ama apple taktiği midir yakında anlarız, birde kamera güncellenmiş, Lte desteği var ki yakında zamzung dava açıcaktır, lisansların çoğu zamzung taymış, neyse bu ayrı konu, batarya konusunda eskisi ile aynı ama daha uzun dayanır diye lansmanda konuştular, bundan kendileri bile emin değildi, neyse bunuda kullanıcı yorumlarından anlarız...

Sence değişmeye değermi, kayda değer fark göremedim, daha ince olması iyi olmuş ama tipi daha kötü olmuş sanki.

Bizde 2500 tl. gibi hiper saçma fiyatlara satılacağınıda unutmayalım.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ben 750 dolara alırım. Gerisine karışmam...

:) yook Türkiye den alacaksın, aletin hakkını vermek lazım :D Neyse, şaka bir yana ip5 için tek düşüncem var, hayal kırıklığı. Beklenen patlama olmadığı gibi kullanıcılarda pek memnun kalmadı sanırım, 4s i satmamakla iyi yaptık galiba :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Apple yetkilileri iphone 5 çıkınca galaxy s3 utanç içinde kalacak demişti. Kendileri utanç içinde kaldı haberleri yok. Ama ios 6'nın tanıtımını beklemekte fayda var yine.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Şimdi yazacağım kızacaklar, ara model S3 e göre karşılaştırın şu ip5 i, marka övmek falan değil bu, elma bu sefer resmen çuvalladı, ios7 de olsa olacağı bu, yinede büyük konuşmayayım, ios6 5 in süslenmişi, adamlar lansmanda bile kendilerinden emin değildi, gerisini siz düşünün, elmanın işi gerçekten zor artık.

Yakında dava da edilecekler zaten.

Şunu da yazayımda fanatik falan demesinler, eğer gerçekten etkilenseydim ip5 alayım, birazda bununla oynayayım diyordum, ama hiç hevesim kalmadı açıkcası.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Mehmet abi demedi mi, başlık ne ise o konu ile alakalı faydalı paylaşımlar yapın. :rtfm:

http://www.fordclubt...ost__p__1640636

Ne dedim şimdi, ip5 bekleneni veremedi, verseydi bende alırdım, gerçekten farklı olucak sanmıştım, rakiplerine koz verdi diyorum, yanlışmı hocam, sen çok memnun oldunmu bu ip5 ten, hadi söyle bakalım.

Ayrıca bu yeni açılmış bir konu değil, 4s bende de var vs. Teknik konu da değil, ip5 resimleri konu başlığı :excl:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Ben genel yazdım, özellikle sana atıf yapmadım. Normalde yazılanlar normal olabilir ama bununda suyu çıktı. Malum.

tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ben genel azdım, özellikle sana atıf yapmadım. Normalde yazılanlar normal olabilir ama bunuda suyu çıktı. Malum.

:flowers:

Neyse ben daha net yazayım, 4s e kötü falan demiyorum zaten, şaka kısmını geçelim, şimdi 4s ile 5 arasında aman aman denilecek fark koyamadı apple, ben bu sefer adamlar ip5 i iyi sakladı, dişli rakipleri var, etkili birşeyler yapıp fark atarlar diye beklerken hayal kırıklığına uğradım açıkcası, onu anlatmak istedim ve sustum :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bana bundan güzel gelen telefon yok. Talebe iken almıştım. Maneviyatı vardı ve çook değerliydi. :)

7cEFN.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bana bundan güzel gelen telefon yok. Talebe iken almıştım. Maneviyatı vardı ve çook değerliydi. :)

7cEFN.jpg

En baba telefonu koyup ortamı germe hocam :D

Şimdi söyle, 4s in daha uzun ekranısına ne denir?

İnce uçlu şarj soketi devrimmidir?

Bu nasıl iştir hocaaaam :)

İşin özü elma fark yaratan bir model çıkaramadı ve hevesimiz kursağımızda kaldı...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Ne olursa olsun pahalı telefon kullanmak güzel. Artık uzun makbul. Eskiden sevmezdim ama artık tüm telefonlar uzun ve büyük. :)

ğahalı-pahalı

tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ne olursa olsun ğahalı telefon kullanmak güzel. Artık uzun makbul. :)

Sendee haklısın sendeee diye bir şarkı var hocam :)

Belkide elma, donanımda bir yere kadar, işletim sistemim stabil, alın kullanın, aynı telefonu uzatıp çıkardım demiştir, kendince de haklı olabilir elbet, ama elma kullanıcıları bile durumdan pekte memnun değil sanırım.

Neyse, şimdi bu beklentim boş çıktığına göre başka yerlere bakayım dedim, şu sıralar yeni windows2 lu telefonlar için iyi yorumlar geliyor, birazda bunları irdelemek lazım galiba...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ayfon ile emsallerini şöyle ayırıyorum ben.

Şimdi iki farklı marka araç var. Diyelim ki, volkswagen ve mercedes. Mercedes 2.0 dizel 160 ps, vw 2.0 dizel 160 ps. Vw gayet kaliteli bir araç, kullanımı rahat, vites geçişleri güzel, yol tutuşu güzel, esp dahil herşey var vs. vs.

Vw'den inip Mercedese biniyorum, görüşlerim aynı, araç full herşey var. Ama bir müddet mercedes'i kullanıyorum ve alatılmaz da yaşanırmışcasına aklımdan geçiriyorum ki, ''mercedes başkaymış be''

İşte ayfon bana göre telefo'un mercedes'i.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ayfon ile emsallerini şöyle ayırıyorum ben.

Şimdi iki farklı marka araç var. Diyelim ki, volkswagen ve mercedes. Mercedes 2.0 dizel 160 ps, vw 2.0 dizel 160 ps. Vw gayet kaliteli bir araç, kullanımı rahat, vites geçişleri güzel, yol tutuşu güzel, esp dahil herşey var vs. vs.

Vw'den inip Mercedese biniyorum, görüşlerim aynı, araç full herşey var. Ama bir müddet mercedes'i kullanıyorum ve alatılmaz da yaşanırmışcasına aklımdan geçiriyorum ki, ''mercedes başkaymış be''

İşte ayfon bana göre telefo'un mercedes'i.

Hımm, Merso başkadır doğru, telefon konsundaysa pek katılamıyorum, neden dersen vvw yada merso, kalite yol tutuş donanım aynı fakat hissettiğin farklı, telefonda ise donanım geride, dayanıklılık geride vs. pek aynı değil, Sadece ecu ya yüklü program farkı var, biri chipli diğeri standart. :)

Ben ip4 çıktığında pek beğenmemiştim ama buda iyidir :D platinum kullanıyorum ayda 200 ödüyorum :D göndersinler bitanee :D

Beleş baldan... olayı yani :D

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

2 aydır internette dolaşan fotolarla aynı cihazı tanıtmaları benim için de hayal kırıklığı oldu açıkçası.

yine de işlemci, kamera, pil ve ekranı test etmeden yorum yapmak istemiyorum.

ilk izlenimim şu oldu : iPhone 5 değil iPhone 4SLX olmuş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Ben genel yazdım, özellikle sana atıf yapmadım. Normalde yazılanlar normal olabilir ama bununda suyu çıktı. Malum.

adszzrb.jpg

Milliyet'te "Yeni ‘mücevher’ iPhone 5 ince, hafif ve 2 kat hızlı" isimli haberin altına yazılan yoruma bak :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Özetle, 4s kamerada iyi idi, 5 te bunu daha geliştirmişler güzel olmuş, panoramik çekim gelmiş, ama 4s te de ek programla oluyordu bu gelişme sayılmaz, pil ömrü aynı kalmış, bunu apple söylüyor, onlar bile arttı demediğine göre 2 ihtimal var, ya aynı kaldı yada daha düştü, işlemci zaten yavaş, az enerji harcasın diye veri yoluyla oynamışlar, hızı düşük ama ios un satbil çalışması yine durumu kurtaracaktır.

Ekran boyu uzamış, normal videolarda alt üstte boşluk olayı olacak.

Sonuç olarak 5, 4slx olmuş, ucuza bulunursa alınır, 4s i olana ise bence gereksiz.

Not: pil ömrü, hız vs. elmanın iddaaları, gelince test edince bu konuda açığa kavuşacak, henüz erken.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Pek fark göremedim . Açıkcası daha fazlasını beklerdim , ama kaliteli tasarımı ile gene ön planda olur .

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Aynı maynı yine dünyanın en çok satılan telefonu olacak. Buna şüphe yok. Bende 4S var, en azından hemen almam gibi duruyor ama bir bakarsın almış olurum.

Marketing strategy işinde Apple gibisi yok.

To a certain extent, Alper. 4S sahiplerinden kaçı o kadar hırs yapar da alır ki bunu? Hiç olmayanlar alabilir de zaten ayfonu olan kaç kişi alır? S3 olayı gibi; bende S2 var, baktım S3'te pek bir şey yok. Almadım. O bakımdan şeyettim. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

O nasil bir cozunurluk? Adamlar kafasina gore cozunurluk yapmislar.Daha once duyan varmi boyle bir cozunurluk?Sirf onun icin oyun uygulama gelistirecekler artik

..

720P ile uyumlu gibi deniyor. Arada bir değiştirecek ki yazılımcılar dumura uğrasın, eski donanımda yeni yazılımlar çalışmasın :)

960x640 3:2 oranından 16:9 oranına mevcut yazılımların sadece alt kenarını kırparak çalıştırmak için (genişlik korunmuş) boyda değişim gerekiyor.

640 x 16/9 = 1136 yapıyor sebep bu. Ancak 720P videoları video işlemcisinin interpolasyonla göstermesi gerekir ya da kenarlardan kırpması gerekir. her halukarda bu da pil ömrü kaybı olarak geri döner. Herhalde çok etki etmiyor dediler.

Yani eski ekran çözünürlüğünde değişim olmamış gibi, sadece boyda 16:9 uzatma yapılmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Şarj ucu da değişmiş. şimdi milyonlarca yeni şarj aleti üretilip satılacak yine. bi evrensel yapamadılar şunu

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

7cEFN.jpg

Telefonun aynısı bende de vardı ne telefon du be...çok amaçlı bir aletti. Ceviz ve fındık kırar daha sonra antenini çıkarır diş arasında kalmış kırıntılar için kürdan görevini yerine getirirdi. Kışın buz üstünde kayarken lastiğin altına atmak suretiyle takoz işlevini görürdü...Kavgalarda antenden tutmak suretiyle sopa görevinin yanısıra kaçana arkadan atma suretiylede taş görevini görürdü dedim ya çok işlevsel bir alet ti....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tipini beğenmedim ama alırım. ;)

Ne de olsa Apple... :p

Al al :)

Bu arada adamlar bir reklam yapıyor. Sanki uzay mekiği tanıtacaklar. Helal olsun iyi reklam :)

Ciddi bir soru soracağım. ayfon 4-4s-5 arasında görüntü olarak ne fark var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...