İçeriğe Yönlendir

Arayışın Sonu...yeni Aracım

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Uzun süre 2006-7 Mondeo TDCI GHIA Otomatik araç arayışım sonunda başlangıçta hiç aklımda olmayan bir model ile sonuçlandı.

Ve o model (bu araç)

Peugeot 407 2.0 HDI Executive OV oldu.

Aracı dün sabah aldım İstanbul'dan ve Eskişehir'e geldim;

ilk izlenimlerim;

- motor çok sessiz,

- vitesi manuel konuma aldıktan sonra bir daha geri otomatike almadım. Sürüş keyfi çok iyiydi.

- Depoyu tam doldurtuktan sonra 230 km sonra 1/8 çizgisi kadar geriledi ama mondeodaki gibi ibre hiç düşmeyip sonradan birden bire düşmüyor.

- yan aynalar sanki biraz küçük ve görüş alanı kısıtlı, istanbul trafiğinde bir kaç kez arkamdaki araçları kaçırdım.

- önceki aracım (KIA Cerato) kendi sınıfında çok iyiydi ama bununla karşılaştırmıyorum bile.

yapacaklarım:

- 105.000 km bakımı

- boya koruma

- lastiklerin dişi var fakat bayat (2006 üretim), kışlık bir set alıp baharda da yazlık bir set alacağım.

- sonradan takılan alarmı iptal edeceğim (sonradan takılan alarmları hiç sevmiyorum) çünkü arabanın kitabında yazan süper kilitleme vs gibi bazı özellikle çalışmıyor gibi.

Daha detaylı izlenimleri tekrar yazarım. plaka değişikliğinden sonra fotoları çekip tekrar yüklerim. Bu arada bir ihtimal eski plakamı alabilirim :)

Bu arada ben gitmeden araca bakıp inceleyip onay veren Çağlar abiye, Hakan Altın abiye ve araç hakkındaki merak ettiğim soruları sabırla yanıtlayan Fatih Keskin abiye çok teşekkür ederim.

Ayrıca ben hep bu forumda olacağım çünkü baba tarafından Ford'cuyuz nede olsa.

Bu forumda olmaktan çok mutluyum ve çok değerli insanlar tanıdım ve tanımaya devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Allah nazardan, kaza ve beladan saklasın. temiz arabaya benziyor. ancak verdiğin linkte aracı satın aldığın için aracı inceleme fırsatım olmadı :rolleyes:

artık sen fotolarını çekip koyana kadar bekleriz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hayırlı uğurlu olsun. Araç oldukça temzi duruyor. :rolleyes:

Evet aynalar anca 206 gibi bir araca uyacak kadar küçük. Daha önce 1.6 hdi sahibi idim. Daha ilk gün aracın kapılarını açmak için bagajı açmışım araca bindim yaklaşık 20 km. yol yapmıştım bagaj açık şekliyle. Daha sonra arabayı yanaştırdım kapılar kilitlenmiyor. Demiştim kendi kendime bir araba aldık onunda merkezi kilidi arızalı çıktı. :spiteful: Meğersem bagaj açık kapılar nasıl kilitlensinmiş.

Bazılarında üç kollu direksiyon var bazılarında ise 4 kollu. Bu neye göre değişiyor acaba.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Allah nazardan, kaza ve beladan saklasın. temiz arabaya benziyor. ancak verdiğin linkte aracı satın aldığın için aracı inceleme fırsatım olmadı :rolleyes:

artık sen fotolarını çekip koyana kadar bekleriz.

Sayfanın en altına inince fotoğraflar görünüyor bende ama :spiteful:

Bugün plaka için trafiğe gideceğim, yeni plakasıyla çekip bırakacağım fotoğrafları.

Tüm hayırlı olsun dilekleri için teşekkürler, Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin, daha da iyileri hepimizin olsun...

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Aracınız hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın.Eskişehir'i bilmem İstanbul yollarına çok da uygun bir araç değil.Bana göre peugeot lar çok güzel asfalt arabaları.Ben Fatih Keskin'in aracına bindim gayet güzel gidişi var ov şanzımanın geçişleri beklediğimden daha iyiydi ve de sessizdi.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. bu arabanın tipini çok severim ancak asfalttan çıkınca yada kasislere girince biraz dikkatsiz davranılsa kapıya vs. başını çarpan insanların hali gibi hemen yere çarpaakmış gibi duruyor. ama görüntü gerçekten güzel.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Güle güle binin. Desenize forumdaki 2.0HDI 407 kardeş geldi. Allah kaza bela vermesin.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Aracınız hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın.Eskişehir'i bilmem İstanbul yollarına çok da uygun bir araç değil.Bana göre peugeot lar çok güzel asfalt arabaları.Ben Fatih Keskin'in aracına bindim gayet güzel gidişi var ov şanzımanın geçişleri beklediğimden daha iyiydi ve de sessizdi.
hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. bu arabanın tipini çok severim ancak asfalttan çıkınca yada kasislere girince biraz dikkatsiz davranılsa kapıya vs. başını çarpan insanların hali gibi hemen yere çarpaakmış gibi duruyor. ama görüntü gerçekten güzel.

Eskişehir'in şehir içi yolları düzgün sayılır. Ben zaten genelde Eskişehir-Karamürsel(İzmit)-Bursa üçlüsünde kullanıyorum, ayda en az 1 bazende 3 kez gidiyorum. O yüzden inşallah sıkıntı yaşamam.

Hayırlı olsun güle güle kullanın...:D

Fotoğraf yokmu yoksa benmi göremedim..:nazar:

Eski aracımda ki plakayı bu araca taşıdık. (Eski aracımı sattığım kişiden ve Eskişehir'de ki hatırlı tandıklarından Allah razı olsun). Fotoğraflar akşama geliyor...

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

Ve bingo araç bizim garaja giremedi !!! (Cerato sorunsuz girerken, Mondeo ise sadece hızlı girince ön tamponun altını sürtüyordu)

Neden mi?

ortası sürtüyor askıda kalacaktık nerdeyse. Ne kadar alçakmış.

Garajın eğimini azaltıp giriş rampasını uzatacam bayramdan sonra.

Plakaları takamadım yarın fotoğrafları ekliyeceğim.

Bu arada kurcaladıkça keşfedip bulduğum yeni özellikler beni çocuk gibi mutlu ediyor :p

tarihinde Furkan Avc? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Keşke almadan önce eski sahibiyle gelip aracı garaja sokmayı deneseydiniz. :p

Şaka bi yana, ne demişler ''gülü seven dikenine katlanır''

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...