İçeriğe Yönlendir

Amortisör Değişimi

Yusuf Yeşilkaya

Recommended Posts

Gökhan Bora Yıldız

Ben almazdım... sebebi bende kalsın :)

şimdi mehmet abi muallakta bıraktın beni,neden diyeceğim sölemeyeceksin ozaman senin alabileceğin bir link ver ona bakalım abi,birde körük muhabbeti var bunlar körüklümü değil mi yoksa takımmı nasıl anlayacağız..

birde daha öncede belirtmiştim , aracın kıçı yol konumuna göre atıyor burçlardan dır dediler ,değiştirdim ama düzelmedi tabi çakmasını aldım tanesi 30 tl,orjinal alsam diye düşünüyorum tanesi 250,00 tl hani diyorum amatisörleri değiştirsem düzelirmi engin bilgilerinize ihtiyacım var...

Yorum bağlantısı
Gökhan Bora Yıldız

amortisörleri nasıl temin edebiliriz kargo yada havale yada başka bir şekilde varmı telefon falan...

Yorum bağlantısı

Ben almazdım... sebebi bende kalsın :)

Monroe için ne dersin abi?Kadettte 9 sene kullanmıştık sorunsuz olarak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

şimdi mehmet abi muallakta bıraktın beni,neden diyeceğim sölemeyeceksin ozaman senin alabileceğin bir link ver ona bakalım abi,birde körük muhabbeti var bunlar körüklümü değil mi yoksa takımmı nasıl anlayacağız..

362 2281055

Alper Bey ile bizzat görüş derim..

Ha bu cevabımı ticari olarak düşünmeyin.. Herhangi bir kaygım yada herhangi bir ticari bağım yok..

Sizin almayı düşündüğünüz yere ben güvenmiyorum.. Alper Bey'e de sonuna kadar güveniyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Yeşilkaya

amortisörleri nasıl temin edebiliriz kargo yada havale yada başka bir şekilde varmı telefon falan...

Ben şaşmazda herhangi bir parçacıdan aldım. Ancak forumda online satış yapan yedek parçacıların reklamları var diye biliyorum. Hatta forum üyelerine indirim yapanlar bile var. Forumu araştırırsanız mutlaka gözünüze çarpacaktır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

arkasının gezmesi salıncak elemanlarından yatay dikey taşıyıcılar var onlardan olabilir. yine ön amortisörde yapıyor. şu yol çizgilerinde bende oynuyorum :D birde lastik havasından.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serdal Soysal

Monroe için ne dersin abi?Kadettte 9 sene kullanmıştık sorunsuz olarak.

Tam bu soruyu ben soracaktım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

bu arada orjinla arka amortisöerleri nette 110 tl ye gördüm.

Doğru ben 90 tl den 180 tl ye aldım arka amortisörleri.Orjinal motocraft...Karşılaştırdım birebir aynısı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Uğur Ersoy
(düzenlendi)

Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama Monroe amorisörlerinin kalitesi hakkındaki bir sorunun cevabı alınamamış. Bugün benim sol ön porya değişti. 170 + 50 TL işçiliğe mal oldu. Fren balatalarını da değiştirirken sağ ön amortisörümün patlamış ve yağ sızdırmış olduğu görüldü. Zaten çok yavaş giderken önden gelen tıkırtı sesinden huylanıyordum. Doğru çıktı. Servise sorduk bir adet amortisör fiyatına 310 TL dediler. Dışarıda tanesi 150 TL'ye Monroe bulduk. Acaba Monroe amortisörleri nasıldır? Arada uçurum var. Değişince ön sağ - sol komple değişecek. Orjinal olursa iki adet 620 TL + işçilik. Özelde 2 adet Monroe 300 TL + işçilik. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Amortisörün şakaya gelmeyeceğinin de farkındayım. Meğersem son zamanlarda zigana dağındaki anlamsız driftlerimin sebebi amortisörmüş :fiuw: .

Lütfen bir fikir verin.

Not: Benim araç 2008 Focus arkadaşlar. Sanırım yanlış bölümde soru sordum. Arama yapınca direk konuyu burada görünce saldırdım hemen. Kusura bakmayın lütfen.

tarihinde Uğur Ersoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç

Uğur bey ben 17.12.2011'de ön iki amortisörümü patlak olduğu için Monroe ile değiştirdim.(110 x 2 adet : 220 tl.) amortisörün tablası, takozu falan 2 adet tabi, bunlarada 80 tl gibi bir para verdim.
Monroe'den şu anda çok memnunum arabanın yol tutuşu anında değişti.Artık güvenli bir şekilde yolculuklarıma devam ediyorum. :)
Kısacası ben monroe'yi tavsiye ederim. :good1:

Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy

Serkan bey aracınızın yol tutuşu orjinalden daha mı iyi oldu ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

monreonun 2 tipi vardı orjinal ve refleks gibi bişiydi. orjinal diye yazanı alırsanız işinizi görür.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Neden orijinal amortisörü(sachs) dışarıdan alıp da taktırmadınız ki?Çifti 300 tl sanırım.

Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç

Serkan bey aracınızın yol tutuşu orjinalden daha mı iyi oldu ?

Dorusunu söylemek gerekirse amortisörlerimin patladığını farketmeden önce pek dikkat etmemiştim.Amortisörlerim patladığında ne kadar önemli olduklarının farkına vardım.Setlerden geçerken sanki İmpala kunlanıyormuşum gibi hissediyordum.Amortisörler bittiğinden yayların üzerinde gidiyordum.Virajlarda gaza biraz fazla yüklendiğimde araç yola tutunamıyordu.Kısacası araçta kendinizi güvende hissetmiyorsunuz.

Esas sorunuzun yanıtı ise orjinal ile monreo arasında pek fark hissetmedim.

Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy

Neden orijinal amortisörü(sachs) dışarıdan alıp da taktırmadınız ki?Çifti 300 tl sanırım.

Orjinali Sachs olmadığı için Yakup bey. Orjinali Motocraftmış. o da ek donanımlar hariç en ucuz 480 TL'ye bulabildim çiftini.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Orjinali Sachs olmadığı için Yakup bey. Orjinali Motocraftmış. o da ek donanımlar hariç en ucuz 480 TL'ye bulabildim çiftini.

Uğur Bey aracın üzerinden çıkanlar motocraft marka mıydı?Arkadaşta 2005 focus II ghia var da onun amortisörlerini değiştirirken üstünden sachs marka amortisör çıkmıştı.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Ön amortisörleri iki hafta önce değiştirttim.Motocraftlar çok pahalıydı.Ben de sachsı tercih ettim.İki amortisöre değişimle birlikte 350 tl verdim.Aracın yol tutuşu çok daha iyi oldu.Sesler kesildi.Aracın üzerinden fomoco çıktı.Polonya malı.Daha önce hiç değişmemişti.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

fordburada da amortisörün tanesi 255,90 motocraft. benim amortisörlerde iyi değil. şöfor tarafı karasörde araçta 1 cm fark var. yalnız sitede, "Ürün Yurtdışı Tedariği Olup, Herhangi Bir Garantisi Bulunmamaktadır.Monte Edildikten Sonra Garanti, İade Ve Değişimi Yoktur." var tüm ürünlerde. Bizim burada sachs amortisöre 90 TL diyorlar. 180+ 60 TL işçilik. Ayrıca 2 sene garantili. Sadece işçilik için para ödüyorsunuz. sitedeki bu ibare ilginç.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...