İçeriğe Yönlendir

Ka - Modifikasyonlarım (By Balıkçı)


Burak Balıkçı

Recommended Posts

Burak Balıkçı
(düzenlendi)

Focus'umdan bir müddet uzak kalmam neticesinde ayağımı yerden kesmesi amaçlı aldığım ve aylardır keyifle kullandığım 2000 model Ford KA Style Collection Limited aracımda zevkime göre yaptığım çeşitli ufak modifikasyonları, fikir olması açısından paylaşmak istiyorum. Şimdilik paylaşacaklarımın yanı sıra yapmak istediğim birkaç değişiklik daha var ancak zaman kısıtlılığı nedeniyle hepsi askıda. Başta krom egzoz kafası takılacak ;)

Öncelikle aracı aldığımda aydınlatması çalışmayan torpido saatine el attım. Valeo'nun ürettiği bu sağlam saati uzun uğraşlar sonucu demonte edip uygulamaya başladım.

Saatin iç çerçevesini 1 mm kesip içine beyaz led döşedim. Akrep yelkovan bağlantı yerinde ise kenarlarına ışığı dağıtsın diye aynı işlemi yaptım. Kırmızı uç noktalarının altındaki buhulu folyoyu iyice kazıdım ve kırmızı rengi iyice ön plana çıkarttım. Yeşil noktalara ise içeriden boya beslemesi yaptım, sonuç bu şekilde oldu:

FordKA_Clock_BRKdesign.jpg

Aynı işlemi Gösterge tablosu içinde istiyorum ancak günlerimi alacak bir uğraş olacağından bir türlü başlayamadım.

Sonrasında çerçevesi kırık 5000RDS teyp yerine Ebay'dan aldığım 6000CD teybi taktım:

KAkonsol.jpg

Tavan lambasına gün ışığı ledi uygulaması ile lamba önündeki bölgeye Submarine Light aydınlatmamı yapmayıda unutmadım; aracın rengine uysun diye mavi yapmak istedim bu sefer:

submarinelight1.jpg

submarinelight2.jpg

Elimde boşta duran Cyberr marka H7 Xenon kiti ve beyaz led plaka lambalarını taktım:

plakalamba.jpg

KA'larda büyük eksiklik olan bagaj lambası içinse yine sıra ledlerden 3satır 3'lü grup led ile aydınlatma uygulaması yaptım. Tesisatın şase ucunu bagaj kapak kasasında bulunan switchten, (+) ucunu bagaj kapağının torpidodaki açma düğmesinden aldım; merkezi kilit kablosuna bağladım. Böylelikle sadece merkezi kilitler açıkken bagaj kapağı açıldığında yanıyor.

bagajlamba.jpg

Bagaja bulaşmışken bagaj kapağındaki kromu silinmiş KA logosunu ufak bir parça Avery marka krom folyo bulup acemice kapladım.

KA_bagajlogosu.jpg

Folyolara bulaşmışken, kapı camı direklerine Avery mat siyah folyo kapladım. Öncelikle gazete kağıdına şablon çıkartıp folyo üzerinde kesim yaptım. Sabunlu su ve saç kurutma makinesi yardımıyla güzelce yapıştırdım.

kapicitasi1.jpg

kapicitasi2.jpg

Tabi folyolarla rahat durmadım içeriye de Sport KA havası vermek adına Avery metalik gri folyolarla cam düğmeleri arası plastiği, hava üfleç nozullarının yönlendirme tutamaçlarını vede kapı içeriden açma kollarını büyük uğraşlar sonucu kapladım.

kapiacmafolyo1.jpg

kapiacmafolyo2.jpg

KA_cambuton.jpg

nozul1.jpg

nozul2.jpg

nozulkap.jpg

nozulkap2.jpg

folyonozulkap.jpg

İçeriye girişmişken sevmediğim bir uygulama olan körüklü vites topuz sistemini Ebay'dan aldığım Sport KA vites topuzuna göre uyarladım. Geçmeli körük sistemi olduğu için vites borusunu uygun ölçüde kesmek zorunda kaldık. Ustamın bu konuda emeği büyük, alet edevat konusunda bana çok yararı dokundu. Kesilen yere vites topuzuna uygun civata saplaması kaynattık ve eski vites körük çerçevesine deri kaplama kılıf diktirdim. Vites borusunun işlemi bittikten sonra uygun plastik boru giydirme işlemi yaptım ve deri kılıfı içeriden plastik kelepçe ile tespitledim. Topuzu da taktıktan sonra işte sonuç:

vites1.jpg

vites2.jpg

vites3.jpg

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Ellerinize, emeklerinize sağlık. :nazar:

edıt: ek hatası.

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı
(düzenlendi)

Fotoğraf eklentilerim fazla olduğu için ayrı yorumla devam ediyorum kusurabakmayın..

Yine sevmediğim eski Ford uygulaması olan direksiyon üzerindeki kabartma logoyu da köşeli falçata yardımıyla kazıdım, boşalan yuvaya Ebay'dan sipariş verdiğim uygun ölçekli (50x19mm) jant logosundan yapıştırdım. Sonuç beklediğimden de güzel ve sağlam oldu. Bu işlemi yapmak için detaylıca Ford KA kazaları araştırdım, Allah korusun ama airbag açılımında problem yaratır mı diye düşündüm biran. Ama sonunda dezavantaj yaratmadığını öğrenip uyguladım:

DSC_0437.jpg

DSC_0447.jpg

Son olarak geniş kapılar için, reflektör çıkartmalarından da yapıştırmayı ihmal etmedim tabikide:

KA_kapiici.jpg

tarihinde Burak Balıkçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Eline sağlık Burak hepsi çok güzel olmuş,yeniden hayat bulmuşlar.Saat ve vites mükemmel :bravo::good1: Kapı kolları ve hava yönlendirme süper :nazar:

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Aracımın müsait zamanda temiz olarak fotoğraflarını çekip paylaşmak istiyorum ancak şimdilik güncel iki fotoğrafını ekleyeyim:

hariKA_3841.jpg

DSC_0397.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
:good1: Görsel şölen. Eline sağlık abi yine yapmışsın... :) Alüminyum kaplama güzelmiş, böyle bir ürünün varlığından haberim yoktu, gerçi araştırmadım kaplama ürün ve uygulamalarını ama güzelmiş,harika paylaşım için teşekkürler :)
Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Çok tatlı olmuş.Ellerinize sağlık

Yorum bağlantısı
Misafir

Adaş emeğine sağlık çok hoş olmuş. Motor durumu nedir? Yani ekonomik mi? Bir tane bende istiyorum bunlardan, malum park sorunu için birebir. Kazasız belasız iyi günlerde kullan.

Yorum bağlantısı
Berk Karatan

Ufak dokunuşlar aracı çok değiştiriyor çok güzel olmuş güle güle kazasız belasız kullanınız

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

:nazar: :nazar: Ne güzel bir arabaymış.

Ka alasım bile geldi. Emeklerine sağlık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
(düzenlendi)

Folyo deyip gecmeyin saatlerce ugrastiriyor hele ki detayciysaniz. Eline saglik Burak. 9. Fotoda beyaz bir focus gordum galiba :)

tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

:tap2: Bi KA fan'ı olarak aracın tüm eksikliklerinin giderildiğini görüyorum.

Tek onaylamadığım, son kapıdaki stickerlar oldu. Onun yerine bu marifetli eller bence bir eşik aydınlatması veya kapı altına direk ışık yerleştirebilir diye düşünüyorum.

:wub: Ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Harika ,Hatta süper ötesi , Bu folyo işi kafama çok yatıyo bende yakın bir zamanda yapmak istiyorum

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Harika olmuş, ellerine sağlık, hem yapması zevkli hemde sonrası daha zevk veren uygulamalar yapmışsın :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemil Canten

Emek verilmiş ve harika bir iş çıkmış ortaya bu aracın yakıtı konusunda bilgi verirsen sevinirim eşime almayı düşünüyoruz da

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

müdür bunun modeli var mı sende :D

bende kırmızı ama çok detayı olmayan bir tane ka vardı bulursam resmini ekleyeyim. hoşuna giderse yollarım. bi iç dış detay yaparsın :D

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:( tüm garajlarıma baktım sanırım bi arkadaşa okul projesi için vermişim. tam senlik bi üründü. tamponları plastik gövdesi kırmızı metal.

elimde welly nin küçük boy mercedesleri var w210 w201 ama küçükken modlamaya çalıştığım için rengi kötü olmuş temizlemek lazım. bide e36 328i var. bir tane sierra xr4i gibi bi tek kapı var var ama spoyleri eksik. ka ve x5 i arkaşada vermiştim okul projesinde otomatik arba yıkama bandı yapacaktı. onlara model olmuştular. geri getirmedi :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Burak harika işler yapmışsın... Mükemmel olmuş.. Saat süper görünüyor, tabi hepsi güzel.. :bravo:

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Elinize sağlık hepsi de çok güzel olmuş. Kazasız, cezasız güzel günlerde binersiniz inşallah. :nazar:

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Alkım Hoşgör

Usta harika iş olmuş aylardır ka mod'u ile ugraşıyorum şu an kendimi cahil hissettim. SportKa topuzu, teybi, direksiyon logosunu çok aradım bulamadım. Maliyetler ile ilgili bilgi ve linkleri verebilirsen çok çok sevinirim.

Film, egzos, hava filtresi, kaliper boyaması araca çok farklı bir hava katıyor tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Herkese beğenileri için çok teşekkür ederim. :)

Uygulamaların hepsi birbirinden güzel. :bravo::nazar:

Hele ki krom görünümlü folyo, benim için güzel bir tüyo oldu.

Bir de nasıl temin edeceğimizi belirtsen, süper olacak. :)

Ahmet Hocam folyoları araç kaplama merkezlerinden temin edebilirsiniz. Artık parçaları işe yarar durumda oluyor genellikle.

Elinize sağlık. Vites kolunu neyle kesiyorlar?

Erhan vites kolunu elektrikli ufak el testeresi ile kestik.

Adaş emeğine sağlık çok hoş olmuş. Motor durumu nedir? Yani ekonomik mi? Bir tane bende istiyorum bunlardan, malum park sorunu için birebir. Kazasız belasız iyi günlerde kullan.

Adaş araç park konusunda ve şehiriçi trafik konusunda İstanbul'da elim ayağım oldu. Kadıköye çok sık giderim, otoparka para ödemekten kurtuldum artık :) Tekerleklerinin sığdığı heryerden geçiyor heryere parkediyorum. Yakıt sorusunu aşağıda yanıtlıyorum.

Emek verilmiş ve harika bir iş çıkmış ortaya bu aracın yakıtı konusunda bilgi verirsen sevinirim eşime almayı düşünüyoruz da

Motor konusunda bilindik Zetec motor yok, Endura-e motor var; yani enjeksiyonlu Endura motor. Eski teknoloji ve çok sesli çalışan bir motor. Tüketimi focusa göre düşük ancak aşırı trafikte veya yüksek hızda, zorlanmada içiyor. Makul kullanımlarda ise memnuniyet verici bir tüketimi var. Motor ömürleri konusunda bir fikir sahibi değilim çünkü aracı 82bin kmde aldım. 230bin km yapmış mesai arkadaşım vardı şirkette yağ eksiltmeye yeni başladı demişti.

Folyo deyip gecmeyin saatlerce ugrastiriyor hele ki detayciysaniz. Eline saglik Burak. 9. Fotoda beyaz bir focus gordum galiba :)

Detayları kesinlikle çok uğraştırıyor Mehmet, çok haklısın. Bu arada 9.fotoda çamurluktan yansıyan focus var bir tane, Nazlının yansıması o ;)

:tap2: Bi KA fan'ı olarak aracın tüm eksikliklerinin giderildiğini görüyorum.

Tek onaylamadığım, son kapıdaki stickerlar oldu. Onun yerine bu marifetli eller bence bir eşik aydınlatması veya kapı altına direk ışık yerleştirebilir diye düşünüyorum.

:wub: Ellerinize sağlık.

Sani Hocam KA bağımlılık yapıyor doğrusu, ben geçici süre amaçlı almıştım inşallah yıllandırmam :)

Kapı içindeki olmamış dediğin sticker kendinden yapışkanlı 3mm kalınlığında krom çerçeveli bir reflektör. Yani apaçi işi değil, çok şık duruyor aslında. Işıklandırma bu noktada çok zaman isteyen vede aracın görselliğini karıştıracak bir uygulama olurdu bence bu araç için. Sadece pedal aydınlatması var kafamda şimdilik, onuda zaman bulunca yapmayı planlıyorum tabikide Sparco Urban Pedal setlerini taktırabilirsem :)) Aklında değişik fikirler varsa paylaş benimle ;)

müdür bunun modeli var mı sende :D

bende kırmızı ama çok detayı olmayan bir tane ka vardı bulursam resmini ekleyeyim. hoşuna giderse yollarım. bi iç dış detay yaparsın :D

Müdür Sendeki Cararamanın ürettiği bir oyuncak. Bu kasanın maalesef 1:18'i yok ancak Minichamps üretimi 1:43 Dealer üretimi var, sadece jantları sıkıntı.. :D Denk gelirsem alacağım bir tane ;)

DSCF3987.jpg

DSCF3986.jpg

DSCF3989.jpg

DSCF3988.jpg

Burak harika işler yapmışsın... Mükemmel olmuş.. Saat süper görünüyor, tabi hepsi güzel.. :bravo:

Çok teşekkür ederim Mehmet Abi. Saat gerçekten arkadaşlarım tarafından da çok ilgi gördü. Gösterge tablosunda da aynı uygulamayı yapmak vede kadran tasarımını değiştirmek istiyorum ancak çok fazla zaman harcamam gerekiyor, yada aracı kullanmadan günlerce iş bitene kadar yatırmam gerekiyor, bilmiyorum n'apacağım :)

Bu arada bu aracın elimi attığım çoğu parçası Valeo, ilk zamanlarda fransız otomobili mi yoksa diye geçirdim içimden :)) Avrupada en çok İngiltere'de ve Fransa'da kullanılıyor araç, Türkiye'nin aksine yedek parça konusunda EBAY gerçekten çok makul ve yardımcı olacak gibi ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...