İçeriğe Yönlendir

Lütfen Destek: Hafif Ticari Araç Hız Limitleri Hakkında

B. İnanç Kutlu

Recommended Posts

B. İnanç Kutlu

Arkadaşlar, kafa dolu, sorunlar gırtlak boyu. Tüm bunların yanı sıra günlük koşturmaca, iş stresi anca aşağıdaki yazı çıktı.

Sizden ricam, aşağıdaki yazıya birazcık resmiyetteki boyutu, birazcık duygu sömürüsü eklemeniz ve sorunumuzu tam anlamıyla ilgili veya yetkili kişi/kuruma anlatabilecek metin/dilekçe haline getirmeme yardımcı olmanızdır.

Metin ortaya çıkınca ister ortak bir hareket içine girebilir, isterseniz kişisel olarak hareket debiliriz.

Ama ben eli kolu bağlı oturmak istemiyorum.

Hadi bir omuz verin... :flowers:

"Ford Connect marka model araç sahibiyim. Ruhsatta hususi kamyonet olarak geçmesine rağmen ben ve benim gibi binlerce kişi bu tür araçları genişliği, sağlamlığı ve güvenirliliği nedeniyle aile aracı olarak kullanmaktadır.

Malumunuz ülkemizde son yıllarda yollarımızda ciddi iyileşmeler olmuş dolayısıyla da hız sınırlarında değişiklik dahi yapılmıştır. Biz connect, kango, fuorina, berlingo vb. kullanan ve resmiyette hususi kamyonet olarak kullanan ailelerin sorunu hız limitidir. Araç ruhsatımızda hususi kamyonet yazdığı için yerleşim yerlerinde 50 km/saat, yerleşim yeri dışında 80 km/saat ve otoyolda ise 90 km/saat olarak hız limiti sınırlamamız var.

Araçlarımız teknolojik gelişmelere paralel olarak çok daha güvenliyken, otoyolda biz hususi kamyonet kullanıcıları (connect, kango, fuorina, berlingo vb.) 90 km/saat ile giderken, 1999 model bir Şahin marka otomobil (ABS, hava yastıkları gibi güvenlik sistemleri bulunmamaktadır) bile yanı başımızdan 120 km/saat hızla geçip gitmektedir.

Hatta yerleşim yeri dışında yani duble yollarda onlarca can taşıyan otobüsler 90 km/saat ile gidebilirken biz hususi kamyonet sürücüleri 80 km/saat ile hız sınırında yol almaktayız."

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yazı tamam, bence bu haliyle ulaştırma bakanlığına gönderin :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
B. İnanç Kutlu

Yazı tamam, bence bu haliyle ulaştırma bakanlığına gönderin :)

Yazının tamam olduğuna gönlüm yatsa zaten gönderirdim Mehmet abi.

Bir hukukcunun veya edebiyatçının da görmesi gerektiğine inandığım için burada paylaştım.

Zaten dağdaki çobanında yazdığını, ordinaryusun da yazdığını bu devlet ve ilgili birimleri dikkate alır. ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

önce vergisini alalım diyecekler :biggrin:

+1

Kangoo ile 120 km hızla gidecek isem, 39.000 tl yerine 49.000 tl vermem lazımki hususi oto olarak muamele görsün.

Yazınız tamamen doğru formda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

1 ay kadar önce 2012 2.0TDI full transporter (ESP,ABS,ASR,EBC,EDL,BAS,ARP,EBD....... )ile Ankara-İstanbul otobanında 110km hıza cc ile sabit bir şekilde Ankara"ya geldim. 1 hafta sonra ise gelen 250 küsürlü cezasını görünce ise baya içime oturmuştu. Araçları kamyonet-minibüs diye sınıflandırmak yerine cinsine göre sınıflandırıp hız sınırının ona göre belirlenmesi bence en doğrusu olur ancak bu oldukça uzun bir iş sanırım.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
B. İnanç Kutlu

Bir çok kişinin muzdarip olduğu bir konu ama bizim burada fikir sunmamızla yapılacak hiç birşey yok malesef..Buna nasıl bir düzenleme getirilebilir bilemiyorum ama eğer ki bi düzenleme yapılırsa bu tarz hafif ticari araçlara yönelen kişi sayısında ciddi derecede atış olacağını düşünüyorum ben.

Denedinmi de biliyorsun?

Diyelim ki sen ilgili kişisin. Her gün mail adresine bu konuyla ilgili bir (veya onlarca, yüzlerce) metin gelse ne yaparsın? Birde bu maillerin aylarca hatta yıllarca inatla geldiğini düşün.

Bu arada, lütfen, olumsuz düşüncelerinizi yazacağınıza, yukarıda ki örnek metni bilgisayarınıza kopyalayıp yapıştırın ve bir kaç eklemede bulunun. Daha sonra buraya tekrar yapıştırın. Sizden bunun dışında bir şey istemedim ki, özellikle de "Yapılacak hiç bir şey yok", "İlgilenmezler", "Düzeltmezler" gibi olumsuz mesajlarınızı lütfen yazmayın.

Metnin oluşmasında bir iki yardım istiyorum. Hele metin ortaya bir çıksın, ben tek başımada olsa bir girişime başlayacağım. Bir gün bir yerde burada oluşan bu metni tekrar okursınız!...

Yorum bağlantısı
Önder Boran

Fuorina'yı Fiorino, kango'yuda Kangoo olarak yazarsanız tamamdır. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Denedinmi de biliyorsun?

Diyelim ki sen ilgili kişisin. Her gün mail adresine bu konuyla ilgili bir (veya onlarca, yüzlerce) metin gelse ne yaparsın? Birde bu maillerin aylarca hatta yıllarca inatla geldiğini düşün.

Bu arada, lütfen, olumsuz düşüncelerinizi yazacağınıza, yukarıda ki örnek metni bilgisayarınıza kopyalayıp yapıştırın ve bir kaç eklemede bulunun. Daha sonra buraya tekrar yapıştırın. Sizden bunun dışında bir şey istemedim ki, özellikle de "Yapılacak hiç bir şey yok", "İlgilenmezler", "Düzeltmezler" gibi olumsuz mesajlarınızı lütfen yazmayın.

Metnin oluşmasında bir iki yardım istiyorum. Hele metin ortaya bir çıksın, ben tek başımada olsa bir girişime başlayacağım. Bir gün bir yerde burada oluşan bu metni tekrar okursınız!...

İnanç bey,

Adınız gibi inancınızı hiç yitirmeden maillerinizi gönderiniz. Zira ben denedim ve olmadı. Sokağımdaki iki çukuru aylardır kapattıramadım mesela. Ancak şunu da belirtmek isterim, ilgili kişinin mail okuduğuna hatta nasıl okunacağını bildiğine inanıyor musunuz?

Konumuza dönersek, Önder bey'in yazdığı gibi, model isimleri büyük harfle başlayıp düzgün yazılırsa metin tamamdır bencede.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
B. İnanç Kutlu

1 ay kadar önce 2012 2.0TDI full transporter (ESP,ABS,ASR,EBC,EDL,BAS,ARP,EBD....... )ile Ankara-İstanbul otobanında 110km hıza cc ile sabit bir şekilde Ankara"ya geldim. 1 hafta sonra ise gelen 250 küsürlü cezasını görünce ise baya içime oturmuştu. Araçları kamyonet-minibüs diye sınıflandırmak yerine cinsine göre sınıflandırıp hız sınırının ona göre belirlenmesi bence en doğrusu olur ancak bu oldukça uzun bir iş sanırım.

Teşekkürler Erhan bey, (ESP,ABS,ASR,EBC,EDL,BAS,ARP,EBD....... bu aklıma gelmemişti. İşte anlatmak istediğim tam olarak bu. Bu arabaların yani hususi kamyonetlerin tamamında bulunan özellikleri teknik konuları bilen birisinin düzenlemesi lazım.

Olacak olacak bu iş...

Yorum bağlantısı
B. İnanç Kutlu
(düzenlendi)

Son hali;

"Ford Connect marka model araç sahibiyim. Ruhsatta hususi kamyonet olarak geçmesine rağmen ben ve benim gibi binlerce kişi bu tür araçları genişliği, sağlamlığı ve güvenirliliği nedeniyle aile aracı olarak kullanmaktadır.

Malumunuz ülkemizde son yıllarda yollarımızda ciddi iyileşmeler olmuş dolayısıyla da hız sınırlarında değişiklik dahi yapılmıştır. Biz Ford Connect, Renault Kangoo, Fiat Fiorino, Citroen Berlingo vb. kullanan ve resmiyette hususi kamyonet olarak geçen bu araçların sahiplerinin sorunu hız limitidir. Araç ruhsatımızda hususi kamyonet yazdığı için yerleşim yerlerinde 50 km/saat, yerleşim yeri dışında 80 km/saat ve otoyolda ise 90 km/saat olarak hız limiti sınırlamamız var.

Araçlarımız teknolojik gelişmelere paralel olarak çok daha güvenliyken (ESP, ABS, ASR, EBC, EDL, BAS, ARP, EBD), otoyolda biz hususi kamyonet kullanıcıları 90 km/saat ile giderken, 1999 model bir Şahin marka otomobil (Bırakın ESP, ASR, EBC, EDL, BAS, ARP, EBD gibi güvenlik sistemlerini, ABS ve hava yastığı bile yok)

bile yanı başımızdan 120 km/saat hızla geçip gitmektedir.

Hatta yerleşim yeri dışında yani duble yollarda onlarca can taşıyan otobüsler 90 km/saat ile gidebilirken biz hususi kamyonet sürücüleri 80 km/saat ile hız sınırında yol almaktayız."

tarihinde B. İnanç Kutlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Her ne kadar içinde Tofaş düşmanlığı sezmişsem de, elimden geldiğince zaten bitmiş olan yazının bence olması gereken son hali :) "Fazlası" sıkar, "eksiği" anlatamaz.

Ford Connect marka model araç sahibiyim. Ruhsatta hususi kamyonet olarak geçmesine rağmen ben ve benim gibi binlerce kişi bu tür araçları genişliği, sağlamlığı ve güvenilirliği nedeniyle aile aracı olarak kullanmaktadır.

Malumunuz ülkemizde son yıllarda yollarımızda ciddi iyileşmeler olmuş, dolayısıyla da hız sınırlarında değişiklik dahi yapılmıştır. Biz, Connect, Kangoo, Fiorino, Berlingo vb. resmiyette hususi kamyonet olarak geçen türde araç kullanan kişilerin sorunu hız limitleridir. Araç ruhsatımızda hususi kamyonet yazdığı için yerleşim yerlerinde 50 km/s, yerleşim yeri dışında 80 km/s ve otoyolda 90 km/s olarak hız limiti sınırlamamız var.

Araçlarımız teknolojik gelişmelere paralel olarak çok daha güvenliyken, otoyolda biz hususi kamyonet kullanıcıları (Connect, Kangoo, Fiorino, Berlingo vb.) 90 km/s ile giderken, 1999 model Şahin marka bir otomobil (ABS, hava yastıkları gibi güvenlik sistemleri bulunmamaktadır) bile yanı başımızdan 120 km/s hızla geçip gitmektedir. Hatta yerleşim yeri dışında, yani duble yollarda onlarca can taşıyan şehirlerarası otobüsler bile 90 km/s hız ile seyahat edebilirken, biz hususi kamyonet sürücüleri 80 km/s hız ile sınırlandırılmaktayız.

Dolayısıyla; yukarıda bahsettiğim tüm hususlar değerlendirilip, sözü geçen mağduriyetimizin giderilerek, hususi kamyonet türündeki araçların hız limitlerinin yeniden düzenlenmesi için gerekli çalışmaların başlatılması ve somut bir sonuca ulaştırılması hususunda gereğini arz ederim.

Saygılarımla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
B. İnanç Kutlu
bu konu daha önce çok konuşuldu tek çözümü var oda ötv farkını ödeyerek hususiye çevirmek hız sorunu olmasa bende benzinli sw focus alıcağıma nerdeyse aynı paraya espli dizel otomatik doblo alırdım adı üstünde ticari araç isterseniz milyon kişiye ulaştırın devlet size bu yolu gösterecek sizide anlıyorum yanlış anlamayın ama boş yere de ümitlenmeyin

Kendi aramızda havanda su dövüp konuşup konuşup bu işin olmayacağına kendinizi inandırmışsınız.

Bahtiyar bey, 1 yıl boyunca her gün sabah 10 kuruma mail atsanız ne kaybedersiniz?

Kaldı ki ben size mail atın da demiyorum, bana metin oluşturmamda yardımcı olun.

Mesela hız limitlerini doğru yazmışmıyım?

Her ne kadar içinde Tofaş düşmanlığı sezmişsem de, elimden geldiğince zaten bitmiş olan yazının bence olması gereken son hali :) "Fazlası" sıkar, "eksiği" anlatamaz. Ford Connect marka model araç sahibiyim. Ruhsatta hususi kamyonet olarak geçmesine rağmen ben ve benim gibi binlerce kişi bu tür araçları genişliği, sağlamlığı ve güvenilirliği nedeniyle aile aracı olarak kullanmaktadır. Malumunuz ülkemizde son yıllarda yollarımızda ciddi iyileşmeler olmuş, dolayısıyla da hız sınırlarında değişiklik dahi yapılmıştır. Biz, Connect, Kangoo, Fiorino, Berlingo vb. resmiyette hususi kamyonet olarak geçen türde araç kullanan kişilerin sorunu hız limitleridir. Araç ruhsatımızda hususi kamyonet yazdığı için yerleşim yerlerinde 50 km/s, yerleşim yeri dışında 80 km/s ve otoyolda 90 km/s olarak hız limiti sınırlamamız var. Araçlarımız teknolojik gelişmelere paralel olarak çok daha güvenliyken, otoyolda biz hususi kamyonet kullanıcıları (Connect, Kangoo, Fiorino, Berlingo vb.) 90 km/s ile giderken, 1999 model Şahin marka bir otomobil (ABS, hava yastıkları gibi güvenlik sistemleri bulunmamaktadır) bile yanı başımızdan 120 km/s hızla geçip gitmektedir. Hatta yerleşim yeri dışında, yani duble yollarda onlarca can taşıyan şehirlerarası otobüsler bile 90 km/s hız ile seyahat edebilirken, biz hususi kamyonet sürücüleri 80 km/s hız ile sınırlandırılmaktayız. Dolayısıyla; yukarıda bahsettiğim tüm hususlar değerlendirilip, sözü geçen mağduriyetimizin giderilerek, hususi kamyonet türündeki araçların hız limitlerinin yeniden düzenlenmesi için gerekli çalışmaların başlatılması ve somut bir sonuca ulaştırılması hususunda gereğini arz ederim. Saygılarımla.

:bravo: :bravo: :bravo:

Budur, teşekkür ederim Zafer bey... (Şahin'i hacı murat şeklinde değiştirmek lazım :D )

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu arada, Şahin marka değil, modeldir. Tofaş Şahin yazarsanız daha doğru olur.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bu arada, Şahin marka değil, modeldir. Tofaş Şahin yazarsanız daha doğru olur.

Marka değil Yaşam Tarzıdır yazacaksın sandım :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Marka değil Yaşam Tarzıdır yazacaksın sandım :p

Yaşam tarzıdırda ayrıca :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
B. İnanç Kutlu

Son hali;

Ford Connect marka/model araç sahibiyim. Aracımın ruhsatında "hususi kamyonet" olarak gözükmesine rağmen, ben ve benim gibi binlerce kişi bu tür araçları genişliği, sağlamlığı ve güvenirliği nedeniyle Aile aracı olarak tercih etmekte ve kullanmaktadır.

Malumunuz, ülkemizde son yıllarda otoyollarda ciddi iyileşmeler olmuş, vesile ile araçların hız limitlerinde değişiklik dahi yapılmıştır.

Biz Ford Connect, Renault Kangoo, Fiat Fiorino, Citroen Berlingo vb. araçları resmiyette hususi kamyonet olarak kullanan Ailelerin sorunu araçlarımız için belirlenmiş olan düşük hız limitleridir.

Araç ruhsatlarında hususi kamyonet yazması münasebetiyle yerleşim yerlerinde 50 km/saat, yerleşim yeri dışında 80 km/saat ve otoyolda ise 90 km/saat olarak hız limiti sınırlamamız vardır.

Kullanmış olduğumuz araçlarımız son yıllarda teknolojik gelişmelere paralel olarak güvenlik deyince ilk akla gelen ABS, EBD, EPS, ASR, SRS. (Hava Yastığı) gibi sistemlere sahip ve çok daha güvenli iken, otoyolda hız limitimiz 90 km/saat ile sınırlandırılmış, ancak güvenlik ve teknolojik olarak bahse konu olan araçlarının emsali dahi olamayacak ölçüde ve kayda değer hiç bir güvenlik sistemi bulunmayan çok düşük modelli Murat 124, Tofaş Şahin, Uno, Lada vb. marka/model araçlar içinse 120 km/saat olarak belirlenmiştir.!

Yine bir başka örnek daha verecek olursak, yerleşim yeri dışında, duble yollarda 55 kişi taşıyan otobüsler dahi 90 km/saat ile gidebilir iken, hususi kamyonetler 80 km/saat ile hız ile sınırlandırılmıştır.

Yukarıda bahse konu olan mağduriyetimizin giderilmesi hususunda, ilgili kanun,tüzük ve yönetmenliklerin yeniden gözden geçirilmesi ve düzenlenmesini saygılarımla arz ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Bende önceden birkaç mesaj göndermişken hiç cevap alamadım..

Ama bu yazının son halini forumca gönderelim derim..

siteden bu adresi buldum..

bilgi@ubak.gov.tr bu adresemi göndereceğiz yazıyı??

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Tam form çıksın bende göndereceğim her gün...

Abi araban sağdan soldan dökülmeye başlamasın sonra ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi araban sağdan soldan dökülmeye başlamasın sonra ?

Patlıcan mı o?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kafana badılcan yedin mi hiç ? :) Şlöp diye :)

Yoo, vurunca dağılmasınlar, löp diye :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Kafa dağılıyor bilgin olsun :) Hele ege badılcanı yediğin zaman :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kafa dağılıyor bilgin olsun :) Hele ege badılcanı yediğin zaman :p

Haha, sen benim araca vurana kadar ben uzar giderim patlıcancı.

Ayrıcaaaa, sen o lastiklerle benim çıktığım kaldırıma çık, sonra vurabilirsin belki :D:rofl:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...