İçeriğe Yönlendir

Ses Ve Sarsıntı C Max I Binilmez Bir Araç Yapıyor...


Ahmet Burak Doğan

Recommended Posts

Guest Mert Boran

C-Max'in yol tutuşu çok iyi bence. Nasıl böyle bir kanıya vardınız Serkan Abi?

Yorum bağlantısı

elektronik sistemleri dahil etmezsek c-max mekanik olarak scenic ten daha iyi yol tutuyor abi.testlerde de ozellikle yol tutusu övülüyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

207 C-maxi, öncelikle fabrikadan çıktığı duruma getirip te karşılaştırma yapmalı derim, amortisörler değişmiş mi? lastikler be durumda? z-rotlar orjinal mi gibi?

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

Birde C4 Sedan. Hayatımda hiç bu kadar çok pert olan araba görmedim.

c4 sedan piyasada ne kadar varki pert olsun.

Her marka ve modelden araçlar pert oluyor ancak adette fluence ve fiestanın yanına yaklaşabilen yok.

Yorum bağlantısı
Serkan Kargıner

C-Max'in yol tutuşu çok iyi bence. Nasıl böyle bir kanıya vardınız Serkan Abi?

Vallahi Mert Kardeşim,

4 Yıl Scenic kullanımının verdiği araca alışmışlık duygusu da olabilir.Haklı da olabilirsin.Scenic ile virajlara daha korkusuz giriyor idim.C MAX de daha yeniyim, ürküyorum henüz.

elektronik sistemleri dahil etmezsek c-max mekanik olarak scenic ten daha iyi yol tutuyor abi.testlerde de ozellikle yol tutusu övülüyor.

Çağlarcığım,

Scenic'in elektronik sistemlerinde de sıkıntı vardır.Sensörler, kaptörler sıkıntı yarartıyordu.C MAX birkaç gömlek daha üstün gibi geldi bana.

Dün akşam ön sol kapı fitilini söktüm ve balkona getirdim.Şeffa hortumu her iki uçtan da monte etmeye çalıştım ama birleşemediler.Aralarında 20 - 25 Cm kadar boşluk oldu.Yani dün yapamadım.Bugün ise bir kılavuz alıp, kılavuz yardımı ile yapacağım.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Pütürlü asfaltta içeri ses almayan araba yok gibi gibidir. Kimisi az kimisi çok alır. 2006 C-max ghia 7 senedir kullanıyorum sony radyonun sesi 6-7 dedır ve hızlandıkçada artma özelliği +4 olması içerde bana yetiyor artıyor bile. Yani araba bana göre oldukça sessizdir.C-max'lerde yüksekliğin getirdiği dezavantajı gidermek için süspansiyon Focus yada Momdeo'dan daha alçak ve daha serttir. Buda konforu azaltmaktadır ve çoğu insanın hoşuna gitmeyebilir. Banade Mondeo'dan sonra çok ters gelmişti internette araştırmalarım neticesinde Focus 2,5 st yay ve amortisörü kullanıldığını bulunca kabullendim ve sonralarıda alıştım zaten. Birde ufak ama çok önemli bir nedende bizim eskilerde 205/55/16 v lastik var. Makyajlı yada yeni kasalarda 215/50/17 w lastik varki buda konforu ve sesi oldukça olumsuz yönde etkilemektedir. Bu lastikler otobanlarda hız için üretilmiş olup pütürlü asfalttan oldukça olumsuz etkilenirler.

Ben anadolu'da şehirlerarası devamlı araç kullanıyor olsam 205/55/16 H sınıfı lastik takarım.Hem daha yumuşak hem daha konforludur. 17 yada 18 hele 19 jant vede bunlara uygun ince yanak lastik yol konforundan araçları uzaklaştırır. Yol tutuşunu olumlu yönde etkileselerde bana göre 100-110 beygirli bir araç için görüntü güzelliğinden başka bir şeyde katmazlar.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...