İçeriğe Yönlendir

Yeni Focus Almalı mıyım?


şevket sağlam

Recommended Posts

şevket sağlam

selam arkadaşlar. bu güne kadar toyota ve wolkvagen kullandım.toyotadan sıkıldım wolkvagenin yeni modellerini nedense pek bi boş buluyorum. diğer seçenekler arasında kafama yatan en iyi araç yeni focus. ama bazı şüphelerim var.

1. motor, yol ve dış seslere karşı çok hassasım. ses yalıtımı benim polodan daha iyimi

2. ben dizel düşünüyorum yakıt tasarrufu dolayısıyla. sizce daha çok para verip dizelmi almalıyım yoksa daha az para verip aradaki farkı benzinemi ödemeliyim

3. daha önce ford kullanmadığım için kalitesi hakkında bir bilgim yok. gerek döşeme gerek işçilik kalitesi hakkında bilgiye ihtiyacım var.

4. servis, yedek parça ve bakımı çok mu masraflı.

uzun lafın kısası sizce fokus 3 style plus almalımıyım

almalıysam dizel mi almalıyım yoksa otomatik benzinli mi

bu arabayı nedense gerçekten istiyorum umarım pişman olmam.

alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Ford fiyatları ciddi olarak Nisan ayında düşürdü. Bu ay satılan araçlara da 4 yıl garanti veriyorlar. Şuan ki fiyatlar geçen yılın son çeyreğine kıyasla daha uygun ;)

Ses konusunda mesafe kaydetmiş Focus ancak beklentilerinizi karşılar mı bilemem. Mümkünse aracı bir test edin. Style plus paket iyi bir tercih olur ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yine laf yıllık kaç km yol yaptığınıza gelecek.Gelmeden ben sorayım..Yılda kaç bin km yapıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
şevket sağlam

Yine laf yıllık kaç km yol yaptığınıza gelecek.Gelmeden ben sorayım..Yılda kaç bin km yapıyorsunuz?

Ben yıllık 30,000-40,000 km civarı yapıyorum

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Teknoloji ile iç içeseniz, yılda söylediğiniz kadar km yapıyorsanız, araçta güvenlik üst düzey olsun istiyorsanız, teneke değil gerçek bir araca binmek istiyorsanız, aracı sürerken yorulmak değil dinlenmek ve zevk almak istiyorsanız Ford Focus 3 TDCI Style Plus Paket tam size göre :)

Ses yalıtımı gayet başarılı ama polo'yu kullanmadığım için kıyaslama yapamacağım.

Saygılarımla...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ünlü

Bence alın.

Bende 2006 focus ghia benzinli var.

Sıfır aldım. Başta bazı memnuniyetsizliklerim olmuştu.

Şu anda satmaya kıyamıyorum. Son 3 yıldır , en ufak şikayetim olduğunu hatırlamıyorum. Nazar değmez inşallah..

Sıfır alsam yeni sorunlar , memnuniyetsizlikler... Farklı arabalara da biniyorum ama Ford ayrı bir güven veriyor.

Yeni elentrada denedim , kia ceed de, malesef ford alışkanlık yapmış vazgeçmek zorluyor beni.

Bence alın sevme ihtimaliniz yüksek. Benim gördüğüm en iyi focus şu anki son focus olabilir.

İnsanların genelinin söylediği 1 numara vw, 2 numara toyota diyorlar , olabilir de , ama fordun havası farklı , denemek gerekebilir.

Sıfır araba almak başlı başına maaliyet. Bu maliyetin yanında yakıt masrafları ince hesabı gerçekçi olmuyor.

Ben bile değiştirsem , farklı arabalar gözüme takılsada büyük ihtimal tekrar focus alabilirim...

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Bende focustan genel olarak memnunum.Sağlamlık ve yol tutuşu güzel.Ses yalıtımı için aynı şeyleri söyleyemem.İçeriye biraz fazla ses alıyor.Ama bu sorun çok da gözüme gelmiyor.Yeni focusu hiç kullanmadım.Nasıldır bilemem.Kullanmak lazım.Ben araba alsam yine focus alırım diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Focus'a alternatif olarak tdci c-max tdci Mondeo da düşünülebilir.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Keleş

valla bende 2010 focus comfort hb var.açıkçası ben de ciddi ciddi düşündüm yeni focus alsam mı diye kararsız kaldım hatta titanum dizel sedan x paket 6o bin tl ye bile anlaştım ama...içine bindiğimde dar geldi.kullanmadım ses yalıtımı hakkında birşey diyemem ancak benim araç içeri sesi alıyor.yılda 10 bin km altında yol yapıyorsanız dizele yanaşmayın. kalite olarak en full donanımında kaliteli malzeme kullanılmış.bakım konusunda da benzin dizel yıllık bakımda fark eder.ben geçen sene tatvan ford bayinde tam hatırlamıyorum ama 175 tl ye yaptırmıştım.eğer yıllık 30 40 bin km yapıyorsanız dizelden şaşmayın.açıkçası ben en son çıkan modellerle yeni focus 3 ü karşılatırdım.donanım olarak kimse yanına yaklaşamıyor.tabi bmw mercedes audi den bahsetmiyorum.mesela hundai blue ve elentra donanım olarak focus 3 ten aşşağıda tabi titanum x paketten bahsediyorum örneğin elentrada sadece otomatik viteste cruiz control var.accent blue saymıyorum bile.honda civic alırsanız Allah yolunuzu servise düşürmesin derim.renaultu zaten beleş verseler almam desem yeridir.i30 da olabilir ancak donanım ve guvenlık bana yetersiz geldi.toyota hiç kullanmadım ancak broşürden incelediğim kadarı ile parasının arabası değil.vw jetta yeni kasa olabilir ama onunla ilgili yağ yakma konusunda bir çok şikayet duydum. bir de ayrıca yeni kasa focus 3 kullanan varsa burdan yazabilir mi artıları eksileri merak ettim

Yorum bağlantısı
şevket sağlam

yoğun ilgi ve önerileriniz için teşekkürler. ben fokusu biraz inceledim haftaya dizelin test sürüşü için arayacaklar style plus için 54,000 tl fiyat verdiler. 92 den beri toyotamız var benim şu anki arabam polo küçük segment olmasına rağman konfor ve sürüş kalitesinde üstüne tanımam. toyota bence gereksiz pahalı hyundai , honda, citroen, pegout, opel falan zaten düşünmüyorum. golf , tiguan veya a3 düşünüyordum tiguan dizeli uçuk para golf desen sanki biraz soğudum gibi, yeni polo beni pek tatmin etmiyor (yenisindense eskisini tercih ederim).sınıf atlamak istiyorum artık hem eşiminde kullanabileceği hemde bol donanımlı bir araba olmasından dolayı sanırım focus 3 benim en iyi tercihim olacak... 4 sene önce focus la bodruma tatile gitmiştim orda baya bi kullanma fırsatım oldu. benzinliydi basınca gerçekten çok yiyodu ama atik bir arabaydı her vites geçişinde gaza yüklenince arabanın burnu şahlanıyordu(benim polo daha sakin hızlanıyor). ama inanılmaz bir asfalt gürültüsü giriyodu arabanın içine.eğer ses sorununu çözmüşler ise bende focus sahibi oldum demektir. bakalım haftaya herşey netleşecek..birde nakit 50,000 tl ye style plus bulabilsem ne güzel olurdu.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Focusun en eksi tarafı yol sesini alması, F1 lerde bu konuda çok başarılıydı.

Yorum bağlantısı
Aşkın Barçın

Ses hariç focus her zaman iyidir. Yollarda bakıyorumda F1 focuslar hala diri duruyor. Zaten araca arkadan iyice bir bakın, duruşu zaten yere sağlam bastığını gösteriyor. Yalnız F 3 de olsa siz ses konusunda yalıtım dahi olsa dikkat edin derim. Focus ; bu aracın doğası böyle sert dayanıklı sesli..

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Yol ve motor sesi F3 te baya bir ilerleme kaydetmiş, beni rahatsız etmiyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Abadanlı

bence de alın cok buyuk bir zevkle biniyorum ben tavsiyede ederim

Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Her ne kadar "hyundai , honda, citroen, pegout, opel falan zaten düşünmüyorum" demiş olsanız da yeni i30'u denemenizi öneririm. Fikriniz değişebilir.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Ses konusunda Focus 3 önceki iki seriden de çok daha iyi durumda.

Zaten önceki serilerde ses, trim sıkıntısı dışında çok ta baş ağrıtan sorunlar yoktu. Diğer markaların sürücüleri nelerle uğraşıyor, inceleyin. Ford' da trimle, sesle sıkıntınız olur, WV' de benzinlikten yağ da koydurursunuz.

Benim, Focus 3' ün ön tasarımı dışında beğenmediğim yanı yok. Bagaj ise, yeni partilerde ince lastik kullanılarak büyütüldü.

Ancak, C-Max' i de mutlaka inceleyin.

Yorum bağlantısı

Ben olsam TitX Tdci CMax alırdım. Üstelik kendi kendine de park ediyor. ;)

Abi focus'ta park asistan yok mu=? Kendi kendine park etmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Focus alacaksanız staeyşın wagon'a MUTLAKA bakın. Aklınızdan Tiguan felan geçiyor ve de polo kullanıcısı iseniz bence SW focus en iyisidir. Pişman olmazsınız.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

1.6 dizel motor eskiden 16 subaptı, şimdi 8 subap. Öncekilerde sıkça turbo şikayetleri varmış, bunlarda sanırım iyileştirmişler. Sonuçta bmw mini , volvo,ford, peuget, citroen,mazda ...da kulllanılan bir motor.

Yorum bağlantısı
Orçun İnce

1.6 dizel motor eskiden 16 subaptı, şimdi 8 subap. Öncekilerde sıkça turbo şikayetleri varmış, bunlarda sanırım iyileştirmişler. Sonuçta bmw mini , volvo,ford, peuget, citroen,mazda ...da kulllanılan bir motor.

BMW ve Mini'de derken abi?

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Her ne kadar yeni kasa gözüm alışmadıysa da hala yine de Focus alınır derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...