Mahmut Yıldız 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Toplama tankından alınan numune test olmuyor mu? Oluyordur diye tahmin ediyorum. Oluyordur da bir kişinin sütü bozuk diye tüm tankı almayacak halleri yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2012 Toplama tankından alınan numune test olmuyor mu? Oluyordur diye tahmin ediyorum. İllaki yapılıyordur... işin tekniğini tam bilmiyorum.. Belki de her zaman aynı kişilerden aldıkları için her satıcının sütüne her zaman kontrol yapmıyorlardı.. Benim gördüğüm 1-2 tonluk süt toplama araçları ile sütlerin toplandığıdır.. Oluyordur da bir kişinin sütü bozuk diye tüm tankı almayacak halleri yok. Aynen demek istediğim budur.. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Eğer ciddi firmaysa almaz. O köylü de bi daha ilaç kullanmaz Koskoca bir tank sütü de çöpe dökerler değil mi? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Burusella kaynatmakla yok olmuyor galiba. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 O sütü toplayanlar muhtemelen aracı firmalardır. Onlar sütü götürür peynirciye, yoğurtçuya verir. Sistem böyle işler. İlaçlı hayvanın eti sucuk yerine, kavurmada kullanılır. Yani mutlaka yeriz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2012 Burusella kaynatmakla yok olmuyor galiba. Kaynayınca ölüyormuş... En yaygın bulaşma yolu Brucella ile bulaşmış süt ürünlerini yemek ve içmekle bulaşır. Koyun, keçi, sığır ve develer Brucella ile bulaştıkları zaman, onların sütleride bakteriler ile bulaşmışlardır. Eğer sütler pastöreze edilmezse (kaynatılmazsa), bu sütü içen veya bundan yapılan peyniri yiyen insanlara bu bakteriler bulaşır. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Kaynayınca ölüyormuş... En yaygın bulaşma yolu Brucella ile bulaşmış süt ürünlerini yemek ve içmekle bulaşır. Koyun, keçi, sığır ve develer Brucella ile bulaştıkları zaman, onların sütleride bakteriler ile bulaşmışlardır. Eğer sütler pastöreze edilmezse (kaynatılmazsa), bu sütü içen veya bundan yapılan peyniri yiyen insanlara bu bakteriler bulaşır. Bruselle genelde peynirle bulaşır benim bildiğim. Bunun nedeni de peynir yapılırken sütü kaynatmamaktır. Ama bir kere brusella olanlar veya hiç olmamaya dikkat edenler kaynamış sütle yapılan peynir alırlar. Çevremde brusella olmuş kişiler var, tüm peynirlerini kendileri ya da aileleri yapar ve sütü kaynatarak yaparlar. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 (düzenlendi) Kaynatmayı da iyi bilmek lazım.Kimisi bir taşım kaynatır kimisi 3 taşım..Bazıları daha çok yada az..Sütün içinde zararlı bakteriler olduğu gibi insana gerekli olan faydalı bakterileri de öldürmemek lazım.Bir çok probiyotik bakteride kaynatma esnasında mefta oluyor.. 7 Mayıs 2012 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2012 Bruselle genelde peynirle bulaşır benim bildiğim. Bunun nedeni de peynir yapılırken sütü kaynatmamaktır. Ama bir kere brusella olanlar veya hiç olmamaya dikkat edenler kaynamış sütle yapılan peynir alırlar. Çevremde brusella olmuş kişiler var, tüm peynirlerini kendileri ya da aileleri yapar ve sütü kaynatarak yaparlar. Evet, ben de böyle biliyorum... Köy peynirinde bu risk vardır.. Bazıları kaynatmadan yapar peyniri.. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 (düzenlendi) Açıkta satılan sokak sütlerini içiyorsanız pek çok tehlikeli hastalık sizi bekliyor demektir. ► Dizanteri ►Tifo ► Brusella ► Bağırsak Tüberkülozu ► Besin zehirlenmeleri gibi ölümle bile sonuçlanabilecek pek çok hastalığa yakalanmanız sadece an meselesi. Çünkü sağlığımız için çok faydalı olan süt, gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde mikropların üremesi için uygun ortamdır. Bu yüzden beslenmemiz için gerekli olan protein, yağ, vitamin ve mineralleri içeren sütü sokaktan satın alıp tüketmemeliyiz. Nereden mi biliyoruz? Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilimdalı Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün 29 Ekim -1 Kasım 2001 yılında, 150 adet çiğ süt örneği üzerinde yaptığı araştırmada 1 ml sokak sütünde 100.000'in üzerinde bakteri tespit edilmiştir. Aynı araştırmada UHT yani karton ambalajdaki uzun ömürlü sütlerde sağlığa zararlı hiçbir bakteriye rastlanmamıştır* Sokak sütünü kaynatmak çözüm değil! Sokak sütündeki zararlı mikropların ölmesi için, 95-100°C'de en az 15 dakika kaynatılması gerekir. Ancak araştırmalar bu süreçte insan beslenmesi için büyük önem taşıyan sütün bileşenlerinde olumsuz yönde değişiklikler olduğunu göstermektedir. Nereden mi biliyoruz? Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 2005 yılında yapılan araştırmada, kaynatmanın sütün besin değerinde ne oranda bir değişikliğe neden olduğu incelenmiştir. Toplanan sokak sütlerinin, hiçbir kaynatma işlemi yapılmadan önce ölçülen değerleri, ambalajlı sütlerin besin değerinden düşük çıkmıştır. Kaynatma sonrasında ise bu değerler daha da azalmıştır. Örneğin sağlıklı kalmak için vazgeçilmez olan sütteki vitamin oranları, kaynatmadan sonra %40 ile %88 düşerek bu işlemden en çok etkilenen besin öğeleri olmuştur. 7 Mayıs 2012 tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 UHT ile hazırlanan sütlerde zararlı bakteriler öldürülürken vücuda faydalı bakterilerin de öldüğünü duymuşluğum var bir kaç kere. (ki UHT içmiyorum.) Sütü kaynatıp, kaymağını ayırtedip tereyağı ve bal ile yemedikten sonra ne tadı var hayatın Yemeklerde sürekli tereyağı kullanır bizimkiler. yoğurt evde mayalanır UHT olmayan sütlerle (ya da o şekilde mayalanmış yoğurt alırız) Şimdiye kadar da çok şükür bu ürünlere yönelik bir sıkıntı ile karşılaşmadık. UHT işi tamamen balondur. HDPE ile birlikte duran sütten kime ne fayda gelir ? Yıllarca tereyağının zararlı olduğunu halka medya aracılığı ile pompalamaya çalışan ayçiçek yağı, fındık yağı bilmem ne yağını ssavunan sözüm ona bilim adamlarını da sevgiyle anıyorum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Mandıralar için yazdığım yazıya şunu eklemek istiyorum Benim gördüklerim bu şekildeydi tabiki temiz yerler vardır. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Brokoli,kereviz ,enginar size doğal kanserden korunma ilaçları.Ayraca şeftali gibi lifli yiyecekler. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 UHT ile hazırlanan sütlerde zararlı bakteriler öldürülürken vücuda faydalı bakterilerin de öldüğünü duymuşluğum var bir kaç kere. (ki UHT içmiyorum.) Sütü kaynatıp, kaymağını ayırtedip tereyağı ve bal ile yemedikten sonra ne tadı var hayatın Yemeklerde sürekli tereyağı kullanır bizimkiler. yoğurt evde mayalanır UHT olmayan sütlerle (ya da o şekilde mayalanmış yoğurt alırız) Şimdiye kadar da çok şükür bu ürünlere yönelik bir sıkıntı ile karşılaşmadık. UHT işi tamamen balondur. HDPE ile birlikte duran sütten kime ne fayda gelir ? Yıllarca tereyağının zararlı olduğunu halka medya aracılığı ile pompalamaya çalışan ayçiçek yağı, fındık yağı bilmem ne yağını ssavunan sözüm ona bilim adamlarını da sevgiyle anıyorum Tereyağına laf edene karadeniz insanını gösterceksin maşallah 80-90 neneler dağlarda çay topluyor.Bize artvinden bir tereyağı gelmişti bugüna kadar motor yağı yediğimizi anladım. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Babam 2000 yılında emekli olduğunda motorlu tertese satış ve bakımı üzerine işyeri açtı. Araba boyunda tank çeker motorlarından sonra yumurta kadar motorlar ile uğraşmaya başladı Birgün yaşlı bir amcanın motorunun yeni sattığımız zincir palası sıkışmış ve geri geldi. Tabi bağırrıyor bize nasıl mal sattınız diye. Sattığımız ürün Oregon marka yani motorcraft gibi bişey. Malzeme de mi hata var diye bakıyor babam fakat buram buram zeytin kokusu var. Yağ deposunu bir açtık ki içinde zeytin yağı. Makinanın neden sardığı direk belli olmuştu Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 UHT ile hazırlanan sütlerde zararlı bakteriler öldürülürken vücuda faydalı bakterilerin de öldüğünü duymuşluğum var bir kaç kere. (ki UHT içmiyorum.) Sütü kaynatıp, kaymağını ayırtedip tereyağı ve bal ile yemedikten sonra ne tadı var hayatın Yemeklerde sürekli tereyağı kullanır bizimkiler. yoğurt evde mayalanır UHT olmayan sütlerle (ya da o şekilde mayalanmış yoğurt alırız) Şimdiye kadar da çok şükür bu ürünlere yönelik bir sıkıntı ile karşılaşmadık. UHT işi tamamen balondur. HDPE ile birlikte duran sütten kime ne fayda gelir ? Yıllarca tereyağının zararlı olduğunu halka medya aracılığı ile pompalamaya çalışan ayçiçek yağı, fındık yağı bilmem ne yağını ssavunan sözüm ona bilim adamlarını da sevgiyle anıyorum Biraz da ben anayım. Tereyağ mutlaka yenmelidir, zeytin yağı da ama sızma zeytinyağı, ısıtılarak ve kimyasal katılarak elde edilen zeytin yağı değil Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 1. sıradan kanser adayıyım desenize. Günde 2 paket sigaram var bu halde beni geçemezsin sanırım abi. Yorum bağlantısı
Gürhan Onaylı 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 *Soya ürünü yemeyin. Kesinlikle yanlış biz Kanserli hastalara gıda takviyesi olarak veriyoruz.Kendi imalatımız.İsteyen olursa sitemizin adresini verebilirim bilgi amaçlı Yorum bağlantısı
Recommended Posts