İçeriğe Yönlendir

Mk2 Mondeo Tekleme Problemi

Zafer Karatop

Recommended Posts

TAHSİN YAZGAN

merhabalar bahsettiğiniz sorunu bende yaşadım öncelikli olarak buji ve buji kablosundan yapıyor bunları değiştirmenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Fatih Erdoğdu

merhabalar bahsettiğiniz sorunu bende yaşadım öncelikli olarak buji ve buji kablosundan yapıyor bunları değiştirmenizi öneririm.

bujileri 15 gün önce bosch lpg bujisi aldım daha iyi dediler,

ama kablo ve ateşleme bobinini değiştirmeyi düşünüyorum.

peki bunları değiştirince seyir halinde gaz verdiğimde aracın kendini geri kasması gidermi :(

boğuluyo sanki araba giderken biri gırtlağını sıkıyo sanki ,hiç beklemediğin anda da çok güzek çekiyo roket oluyor.

kafayı yedirtecek bu araba bana :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu buji ile düşük devirlerdeki performansınız artacak..

Sizin anlattığınız buji kaynaklı bir sorun ise tabiki ortadan kalkacaktır...

Yorum bağlantısı
Fatih Karaot

İstanbul'dasınız. Bence doğru ustaya gitmemişsiniz. Osman Usta'ya uğrasanıza?

Osman usta nerde arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

benim araçta da ilk aldığımda da rölantide hafif bi sallantı vardı onu için gittiğimde bujileride değiştirmiştik,motocraft marka focus bujisi verdiler taktık br kaç işlemden sonra(güncelleme ve kısa bi boru değişimi) rölanti hissedilmez şekilde sallantı kayboldu, ancak şimdi okuduğum yorumlardan bana veilen bujilerden daha iyi bujiler varmı diye sorasım geldi....

Yorum bağlantısı
Fatih Erdoğdu

Bu buji ile düşük devirlerdeki performansınız artacak..

Sizin anlattığınız buji kaynaklı bir sorun ise tabiki ortadan kalkacaktır...

valla mehmet abi sorunun ne olduğunu bi anlayabilseler zaten :(

bosch lpg bujisi aldım yine değişmedi şimdi kabloları yeniliyeceğim.

arıza tespit cihazı arıza hatası vermiyor ama arabada sorun var

sensörlerin birinde bi sorun var ama hangisinde ?

hayırlısı allahtan :((

Yorum bağlantısı
Fatih Erdoğdu

Maf ;)

abi dün sanayideydim , bütün sensörlerin kablolarını tesisatı incelediler sorun yok tesisatta dediler, mafı temizlediler ama sonuç değişmedi ordada maf üzerinde çok durdular ama ellerinde deneyecek maf olmadığı için yenisini almak lazım dediler oda bi hayli maliyetli.senin bu sorunun % 90 sebebi maf dedi usta.

şimdi sende maf deyince bende itimat ettim.

peki bu mafın üzerindeki numarayla aynımı olması gerekiyor yenisinin.

nasıl tedarik edeceğim yan sanayi orjinal fark edermi bilgin varsa lütfen paylaşırmısın

sayg.

abi sormayı unuttum.

bu maf denilen alet hava akış metremi ( hava filtresinin borusunun üzerinde soketli ) oluyo yoksa hangisi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evet o parça,

pahalıdır, bence sağlam olduğunu bildiğiniz bir araçtan söküp değişip deneyin...

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Onur Durmaz

Hayırlı akşamlar arkadaşlar, iki gün önce benim mondeo vites geçişlerinde sıkıntı yaratmaya başladı (otomatik) 2000 devire kadar hareket etmiyor ondan sonra yavaş yavaş ilerlemeye başlıyordu ve bende bunun üzerinde otomatikten iyi anlayan otokoç emeklisi bir ustamıza arabamı emanet ettim, şanzuman içindeki pompa üzerinde bulunan iki adet balatam sıyırmış durumdaydı ayrıca çift yönlü tas dedikleri pompa yatağı da dipteki kaynak yerinden çatlamıştı, çatlayan parçayı ve balataları değiştirdik ve 4 lt yağ ekleyerek aracımı çalıştırdık;

- Araç düzde çok tatlı oldu vites geçişleri güzel fakat rampalarda 4. vitese geçmeyerek o/d off yazısı yanıp sönmeye başlıyor,

-Ara sıra 2. vites geçişi esnasında çok vuruntu yapıyor,

- Ve son olarak aracımı ilk çalıştırdığımda gaza dokunduğum an vites kolunun altında sanki damacana varmış da içindeki su çalkalanıyormuşcasına bir ses geliyor

Sizce sebep ne olaki?

Yorum bağlantısı
Haydar Güzel

öncelikle selamlar herkese bende zafer beyin dediği gibi 94 model mondeo clx 2,0 aldım zavoli sistem var hava akışmetre fişi çıkıktı 1 gazda buna gerek varmı bozuk olabilir dediler kimi buna gazda ihtiyaç yok dedi onu taktığımda rolanti değişip ara sıra stop ediyordu bende cektim çekiliyken soruun yoktu sonra gaz filtresini değiştim sorun cıkmaya basladı ısındıkça çoğalan gaz kesme stop etme gibi yazılım dediler yazılıma gittim buji değiş dediler onlarıda değiştim platinyum aldım gene gittim buji kablosuınu iyi takmadıgı için bunların biri çalışmıyor deyip yazılımda atmadı bunda baska bi sorun var deyip gönderdi beni ben aksam geldiğimde uğraşırken buldum kablonun birini iyi takmamış usta yazılım attırsam düzelirmi birde ankara da götürebileceğim ( motor-elektirik- gazcı ) güvenilir iyi anlayan el yakmayan bi yer varmı bildiğiniz teşekür ederim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Akışmetre 400-500 liradır...

Gereksiz bir şey olsa ford takmazdı...

Yorum bağlantısı
Haydar Güzel

Akışmetre 400-500 liradır...

Gereksiz bir şey olsa ford takmazdı...

lpg li araç ama genede ihtiyaç varmıdır teşekürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Olmaz mı...

Ne kadar hava giriyor... kaç derece giriyor... Nasıl karar verecek... Varsayılan bir şekilde yürüyor şu anda ve sadece belirli zamanlarda doğru çalışıyor sizin araç..

Yorum bağlantısı
Haydar Güzel

Mehmet usta selamlar. tekleme sorununu çözdük o kadar usta gezdikten sonra ve iki kere buji değiştikten iki kere gaz ayarı yaptırdıktan sonra çözememiştik. ankara mamak aski de çalışan bi arkadaşım çözdü olayı gaz enjektörlerinden biri görev yapmıyordu bunuda tek tek soketlerini çıkartarak baktı 3 tanesi aynı buji kablosunu sökmüş gibi sesi değişiyordu ama 1 tanesini söktüğünde değişiklik olmadı açtı içini temizledi contası bozulmuş conta uydurdu araç eski çekişine döndü akışmetreyide halledersem tamamdır araç.

Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı

ben maf sensörünü parça numarasını yazarak ebayda autotekelectronics sitesinden bulup getirtmiştim.toplam 250 tlye mal olmuştu.parça orjinal.deneyebilirsiniz. türkiyede bulamamıştım.

Yorum bağlantısı
Enes Aksu

Selamün Aleyküm

aynı sorun bendede vardı,bobin buji kabloları değiştirtim düzelmedi . gazın enjektörü bozuk dediler onuda değiştirdik ondada düzelmedi. benzinde 2. vitesde patiya kalkan araba gazda hantallaşıyor. hararet müşürü bozukmuş.devirdaim hortumuda patlayınca tekrar marşla motor başkasında yatak sarıyor.4.500 tl kapak blok hariç 38 parça ne varsa değiştirdim. sorunda azda olsa gene var elektrik tesisatını gazın değiştircem.

Yorum bağlantısı
Bahri Çar

maf sensörünü ekim ayında değiştirdim yan sanayi si 90 tl ye aldım .istanbul Aksaray da ford parçacısından. bu silkeleme derdinden kurtuldum . orijinal i çok pahalı. yan sanayiside iş görüyor. bilginize

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Omer Demirarslan

mrb 1999 model mondeo ghıam var,gebze civarlarında bakım vs,diğer aracın işleri için önerebileceğiniz ford ustası varmı?teşekkürler...

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Murat Caymaz

aracınızın buji ve buji kablolarını aynı anda değiştirin sorununuz düzelir ama orijinal motocraft marka buji ve buji kablolarını alın aynı sorun bendede vardı bu şekilde giderildi . ama kablo ve bujileri aynı anda sıfır alıp takmanız lazım tek tek değiştirirseniz sorunu gideremezsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Enes Aksu

aynı sorun bendede vardı gitmediğim usta değiştirmediğim parça kalmadı.en sonunda sıfır motor taktık yatak ssardıktan sonra tekrar yapıyordu.sorunun gazın enjektörlerinde olduğu çıktı genelde takılan enjektörlerin hepsi standart mondeolarda gazı yetersiz veriyor.enjektörleri genişlettik sorun çözüldü çektiğimiz eziyet kaldı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Volkan ÖZBAKIŞ

BUJİ VE BUJİ KABLOSUNDAN AYNEN BENDEDE 97 MONDEO GLX VAR TEKLEME SİNİR ETMİŞTİ BENİ BUJİ VE KABLO DEĞİŞTİ SORUN BİTTİ ABİCİM

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

BUJİ VE BUJİ KABLOSUNDAN AYNEN BENDEDE 97 MONDEO GLX VAR TEKLEME SİNİR ETMİŞTİ BENİ BUJİ VE KABLO DEĞİŞTİ SORUN BİTTİ ABİCİM

Volkan bey mesajlarımızın tamamını büyük harfle yazmıyoruz. :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...