İçeriğe Yönlendir

Ford Otomotiv Sanayi Aş. Ile Hukuk Savaşım


Fahri Çetin

Recommended Posts

Süha Demirtaş

HP kartuş aldım, 30-40syf sonra silik çıktı verdi. HP'yi aradım, açtığınız anda garantisi biter, sarf malzemesidir dedi. Oturdum yerime...

Fahri bey, sabrınız ve hırsınızdan dolayı önünüzde eğiliyorum :tap2:

Kartuşlarda sayfa garantisi olmaz ;) Ayrıca benim verdiğim örnek endüstriyel ürün için geçerli araba gibi ;) sarf malzemeleri farklı bir alan pek tabiki.

Yorum bağlantısı

Benzer bir olayı arçelik ile yaşadık. Kısaca anlatıyorum. Tv yi aldığımız yıllarda Balıkesir'de kablolu yayın yoktu. 4 yıl sonra kablolu yayın başladı ve abone olduk. Bir de ne görelim kablolu yayın özelliği olan tv yayınları zebra gibi gösteriyor. 4 yıl kullanıldı tabi garanti bitmişti. Servise gittik ve durumu anlattık, s bandı entegresinin arızalı olduğu ve ödemesi yapılıp değiştirilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine biz bu s bandını ilk kez kullandığımızı ve demekki aldığımızda bozuk olduğunu söyledik. Tabi itirazlar tüketici kurumları derken yeni bedelsiz tv mizi aldık. Yani kazandık.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

10yıl/150.000km nereden çımış, müşteri gelmiş servise, ğceritni ödeyip iş yaptıracak, vazgeçirmişler hem de boş yere? Bence o kayışı değişin

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Kuzenimle konuştum az önce müsait olduğunda servise gidip trigeri değiştireceğiz ya da 10 yıl/150.000 km olduğuna dair yazılı bir belge alacağız..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Öncelikle tebrik ederim. Tüm tüketiciler adına. Helal olsun demek lazım.

Benim mantığıma göre "garanti" kelimesi olsa da olmasa da yazılı olarak verilen kullanım ömür ve süresinden önce bozulan bir parça "ayıplı mal" sayılmalıdır. Bu nedenle neden olduğu tüm hasar da üretici tarafından karşılanmalıdır. Zaten firmanın dava açılmasını takiben zararı fazlasıyla ödemeyi teklif etmesi durumlarını bildiklerinin göstergesidir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter

Gayretiniz için Tebrikler Herkes hakkının peşinden bu şekilde gitmelidir. :bravo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Öncelikle mücadeleniz için tebrikler.Yalnız benimde bu dava da anlayamadığım nokta şu..Kullanım hatasına bağlı olarak triger kayışı kopabilir.Kopartanları da gördüm ve duydum..Yani burada bence sizin mezun olduğunuz okul ve trafik eğitimi veriyor olmanız da etkin olmuş..Ayrıca can alıcı nokta triger kayışının motor muhafazası içinde olduğu ve alındığında belki de ayıplı mal olabileceği düşüncesi önemli.Amerika da tüketiciler bir çok mahkemeyi kazanıyorlar ya ülkemizde de artık bu oluşmaya başladı.Üreticiler daha dikkatli olmalı ve önlem almalılar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fahri Çetin

demiş davacı. orada garanti değil değişim yazıyor. bilirkişi yada fordun iş bilmezliğinden kazanılmış bir dava. tabi bize aktarılan kadarı ile belki detayında farklı şeyler vardır.

Arkadaşlar tüketici kanununda yazan metni aynen yazıyorum;

4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu’nun 4. Maddesi “ Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar ayıplı mal olarak kabul edilir” denmektedir.

Ford otomobil AŞ. Garanti ve Servis kılavuzunda ve teknik düzenlemelerinde hasara neden olan Triger kayışının 5 yıl/120.000 km kullanım ömrü olduğu yazmaktadır. Bir araç almaya karar verdiğimiz de neyi araştırırız yakıt tüketimini, performansını, konforunu, ikinci el piyasasını, periyodik bakım masraflarını, yedek parça fiyatlarını vb çoğaltmak mümkün. Burada kanun aracı satın almaya karar veren tüketiciye satıcının yukarıda saydığı her yolla verdiği sürelere, kullanım ömürlerine dikkat etmesi ve alıcının kararının bunlara göre şekillendiğini öngörmektedir. Bu süreleri koskoca otomotiv fabrikaları da yahu bu da şu kadar olsun diye yazmamakta uzun testlerle buna karar vermektedir. Ford Otomotiv de bu verdiği sürenin daha yarısında bu arızayla karşılaşıyorsa benim dava açmamı beklemeden evet kardeşim haklısın gel değiştirelim demesi sizce mantıklı değil mi? Kaldı ki her 15.000 km de yetkili servisleri araca bakım yapmaktalar. Bana bu bakımların her hangi birinde triger kayışının aşırı yıprandığını değişmesi gerektiğini söyleselerdi hiç düşünmeden değiştirirdim. Bu arada Mustafa Bey uzun süre yatan hiç bir araba 4 yılda 60.000 km yapmaz...

Avukatınız elimizin altında olsun sağlammış

Davayı ben açıp sonuçlandırdım :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Osram tasarruflu ampul alıyoruz üstünde bilmem kaç yıl garantili yazıyor.. Eğer o zamandan önce arızalanırsa fişini ibraz ederseniz yenisini veriyorlar..

Ampul de sarf malzemesidir kullanıma göre ömrü değişkendir ama adam güveniyor malına..

Firmalar artık bir malın üstüne, kullanma klavuzuna birşey yazarken 40 kere düşünüp 1 kere yazmalı.. Yazdığınında arkasında durmalı..

Tebrikler sabrınız için.. :bravo:

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erdem Çekmez

Bir film izlemiştim "flash of a genius" , filmde ford'un nasıl birinin emeğini çaldığını ve tıpkı bu örnekteki gibi mahkeme sürecini anlatıyordu. O zaman Ford almam demiştim, lakin ford sahibiyim.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Biraz önce baktımda fordun sitesinde triger değişimini 135,000 km/ 4 yıl (hangisi önce dolarsa)olarak vermişler.yakında her sene derlerse şaşmamak lazım.. :biggrin:  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

hangi motor için?

Sadece  benzinli motor seçeneklerine baktım ama sanırım diesel motorlarda aynıydı. 

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Yani bu demektir ki,bir gün  bir araç 3.senede trigeri kopartırsa hemen oraya 135,000 km/2 yıl( hangisi erken dolarsa) yazacaklar. :D  :D  :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ford yeni kitapçıklarda trigier değişim periyodunu 2 yıl yada 60bin km ye çekmezse iyidir. Artık yeni konular açarlar forumda. 2 yılda trigier mi değişir diye.

Bence bu davayı kazanamazdınız.

şanlıymışsınız geçmiş olsun

demişim :D

 

Biraz önce baktımda fordun sitesinde triger değişimini 135,000 km/ 4 yıl (hangisi önce dolarsa)olarak vermişler.yakında her sene derlerse şaşmamak lazım.. :biggrin:  :biggrin:

denmiş :D

 

 

 

yine mühendis elini vicdanına koymuş :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...