İçeriğe Yönlendir

2012 Fiesta İlk Bakımı


Mehmet Özkaya

Recommended Posts

Rahmi Nural

ek garanti yapanlar ne yapacak o zaman servisleri zengin etmeye devam mı edecekler

Bilmem onu ek garanti yapanlara sormanız lazım.Ben 14 yıldır tanıdığım tamircime güveniyorum.Ek  garantide iki yerden çalışıyor servisler.Hem ek garanti ücreti hemde ek garanti süresince servise bakıma gitme zorunluluğu.İlk bakım hem fazla tuzlu değil ve ilk bakım ücretiyle iki seneyi kullanıyorum bu yüzden ilk bakıma servise gittim.Garanti bitince servis de biter (bence).

Yorum bağlantısı
Hasan Baş

Bilmem onu ek garanti yapanlara sormanız lazım.Ben 14 yıldır tanıdığım tamircime güveniyorum.Ek  garantide iki yerden çalışıyor servisler.Hem ek garanti ücreti hemde ek garanti süresince servise bakıma gitme zorunluluğu.İlk bakım hem fazla tuzlu değil ve ilk bakım ücretiyle iki seneyi kullanıyorum bu yüzden ilk bakıma servise gittim.Garanti bitince servis de biter (bence)

aracın masraf çıkarmadığı sürece 14 yıllık tamircine götür bence ek garanti yapmanada gerek kalmaz böylece

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tansu Arkın

Ben ilk bakıma 12000 km de girmiştim.İkinci bakım 27000 de.Ben bu km ye ulaştığımda 2 yıl geride kalmış olacak.Doğal olarak aracın garantiside bittiği için artık servisle bir bağlantım kalmayacak.Kimseyi zengin edemem...

garanti süresi 3 yıl olduğu için 2. bakımınızı da serviste yaptırmalısınız. 2. bakımından sonraki bakımlarda  servislerden kurtulacağız. bende aynı durumdayım.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

garanti süresi 3 yıl olduğu için 2. bakımınızı da serviste yaptırmalısınız. 2. bakımından sonraki bakımlarda  servislerden kurtulacağız. bende aynı durumdayım.

Garanti 2 yıl diye biliyorum.Hatta eminim.Sizin yanlışınız olmasın.Garanti belgesine bir bakın isterseniz.

Yorum bağlantısı
Adem Güler

Evet 3 yıl 2012 fiesta garantisi alırken iyice sordum.hatta satıcı kız bana bir evrak imzalatip 4 yıla uzattım dedi opsiyon kullandı herhalde.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Burçin Sevim

Merhaba,

Aracın ilk bakımını 5500 km' de yaptırdım. 250 TL tuttu. ( 2. el kampanyası sayesinde) . Polen filtresini değiştirmediler. Bu km' de gereksiz dediler.

İlk depo şehir içi yakıt sarfiyat ortalamam 6 Lt/100 km olarak sonuçlandı.(Araç 5,6 Lt/100 km olarak gösteriyordu )  (585 km gittim ve depo 35 lt yakıt aldı). Yer İstanbul Beylikdüzü ve ağırlıklı güzergah, 7 km gidiş-7 km geliş şeklindeki ev-iş-ev güzergahı.Bol dur kalklı-kasisli, yokuş in çık tarzında...  Ortalama hızım 28 km/saat.

2. full depo yakıtımı dün yine aynı opet istasyonundan aldım.

Selamlar

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Ozan Yurtsever

Yarın sabah 15 bin bakımı için servise gideceğim detayları paylaşırım buradan. 

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever
(düzenlendi)

Evet bugün aracımın ilk bakımı olan 15 bin bakımı yetkili serviste yapıldı. aşağıdaki fiyata 7500 km sonra değiştirilmek üzere alınan yedek hava filtresi de dahildir. . 

 

KYpW3cC.jpg

 

 

Daha sonra fark ettim ki ekonomik bakım tümü denilen 70 küsür tllik kalemi anlamadım ? sağolsun orada ki usta başı farklı bir hukukumuzdan dolayı indirim yaptırdı ve motor koruma adı altında bir kalem vardı gerek yok çıkartalım mı onu boşuna 25-30 fazla ödeme dedi ve onu çıkarttı. totalde 365,92 tl ödedim yedek hava filtresi dahil. . . filtreyi çıkarırsam fiyattan 15 bin bakımı 310 tl tuttu. . .  yakın zaman da var mı başka yaptıran ?

 

BU da yedeği :)

 

ZOE5HBI.jpg

tarihinde Ali Ozan Yurtsever tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Faturadaki ilk filtre polen filtresi değiştirmelerini istedim ve gördüm ki 2 bakımda bir değiştirmek çok geç. çıkarırken bile bir ton toz saçıldı etrafa ama 71 tl de o filtre için çok para yahu insaf. . .  :angry:

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

80 lira verdim ben o filtreye. Karbon mu ne :)

ne naletse artık  :) ama iş gördüğü kesin sonuçta bizim soluduğumuz havayı yolluyor çok önemli bir parça bence. 

Yorum bağlantısı
Musa Durmuş

Bende bugün 15 bin bakımı için otokoç'a gittim ve 302 tl ödedim.Yağ,yağ filtresi,hava filtresi polen filtresi, karter tapası,eksik sıvıların tamamlanması ve bakım.tanıdık olmasa 415 tl idi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...