Suat Set 14 Eylül 2012 Yazar Paylaş 14 Eylül 2012 (düzenlendi) geçmiş olsun, ancak, 1. subap iticileriniz hidrolik tapet + şimlidir, sökülen tapetler numaralandırılır ve eski yerlerine geri takılır 2. rektifiyecide subap ayarı yapılabilmektedir, bu ayarlı anlamına gelmez ancak rektifye sırasında yaplan tek ayar ile, hidrolik olması sebebi ile periyodik olarak ayar gerektirmez, Honda gibi 3. gevşek veya sıkı bırakılmaz, zaten böyle bir seçenek yok da, toplandıktan sonra motor şıkırtı sesi artmış ise gevşek olduğu anlaşılır, gevşek demek subaplar oturduğu yüzeye çok sıkı basıyor demektir, az da olsa performans kaybı olabilir, öngörülemez zira motor dizaynında böyle bir hesap yapılmamıştır, yüzeydeki aşıntı artabilir. Caglar bey bu konuda bilginizin ust seviyede oldugu belli. Dogrudur dedikleriniz. Biz ustanin agzinin icine bakiyoruz. Bize ne diyorsa kabul etmek zorunda kaliyoruz. İnsallah dogru bisey yapilmistir arabaya. Bilgilendirdiginiz icin tesekurler 14 Eylül 2012 tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 Şu da görülebiliyor, motoru topladıktan sonra şıkırtı varsa, böyle ayarladım da denebiliyor, mesela sektörü tanıtmak adına maalesef. Yorum bağlantısı
Suat Set 14 Eylül 2012 Yazar Paylaş 14 Eylül 2012 Usta dedi ki benzinli olsaydi bu araba yani gaz olmasaydi sibop ayarina hic gerek olmayacakti gazli oldugu icin serbest biraktik biraz zamanla yerine oturacak ve oturana kadar sen baya km yaparsin... Ne kadar dogru Allah bilir. Bi de Çağlar bey sibop yaglama diye bir sistem yaptirdim arabaya. Manuel sistem. Emme manifoldundan 4 tanesinden ayri ayri aliyor. Yararli mi ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 özel bir kimyasal kullanıyorlar, rivayete göre içinde benzin+mazot+gaz yağı da bulunan bir sıvı, bu konuda işe yarar yaramaz gibi bir test raporu okumadım, belgesi elimde olmayan için yorum yapamayacağım şahsen, subap ayarının yakıt türü ile alakasını çözemedim, buji tırnak aralığında bu fark öenmlidir ama Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 (düzenlendi) Bak hoca ben sallama falan yapmadim amacim insanlara faydali olabilmek. Ha sallama olduguna inaniyosan bu dusunceni kendine sakla. Adam gibi bisey yazdik. Basimiza geleni aktardik ha bana inanmiyosan yada mondeo sahibi olduguma inanmiyosan bahcesehire gelip kapali garajimda gorebilirsin arabayi sunny bey.. 30 mesajda bu hatalar yapılabilir diyelim ve kapatalım. Motor toplama sonrasında seste artış olmamalıdır. Başka ustaya gösterilebilir fikir almak açısından. 14 Eylül 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 30 mesajda bu hatalar yapılabilir diyelim ve kapatalım. Motor toplama sonrasında seste artış olmamalıdır. Başka ustaya gösterilebilir fikir almak açısından. vesile ile; tamir yapılıyor hali ile bir meblağ harcanıyor, diyelim ki yanlış veya eksik işlem var, %30-70 daha meblağ gerekince , bir sonraki ustaya iyi gözle bakılmıyor, teknik açıdan doğrusunu yaptığı halde Yorum bağlantısı
Misafir 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 vesile ile; tamir yapılıyor hali ile bir meblağ harcanıyor, diyelim ki yanlış veya eksik işlem var, %30-70 daha meblağ gerekince , bir sonraki ustaya iyi gözle bakılmıyor, teknik açıdan doğrusunu yaptığı halde Az gelişmiz ülkenin, az gelişmiş sistemleri sonucunda arka cebine bir tornavida sokan ustayım diye piyasaya çıkar, bu işin teknik eğitimi almış, yıllarca tecrübe kazanmış ustalarla aynı safa dizilir. Tüketicinin işleri tesadüflere kalır. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 vesile ile; tamir yapılıyor hali ile bir meblağ harcanıyor, diyelim ki yanlış veya eksik işlem var, %30-70 daha meblağ gerekince , bir sonraki ustaya iyi gözle bakılmıyor, teknik açıdan doğrusunu yaptığı halde Çok doğru tesbit. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 (düzenlendi) Usta dedi ki benzinli olsaydi bu araba yani gaz olmasaydi sibop ayarina hic gerek olmayacakti gazli oldugu icin serbest biraktik biraz zamanla yerine oturacak ve oturana kadar sen baya km yaParsin... Ne kadar dogru allah bilir. Bi de caglar bey sibop yaglama diye bi sistem yaptirdim arabaya. Manuel sistem. Emme manifoldundan 4 tanesinden ayri ayri aliyo. Yararli mi ne dersiniz? Benim aracında subapları değişti. İlk 1000-2000 km boyunca şakırtı çok fazlaydı. Şimdi şakırtı azaldı. 4000 km oldu. Ancak tamamen kesilmedi. Gekirse subap ayarı yapan adamın tepesine bineceğim. 14 Eylül 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 Neymiş demek ki motorunda süpap eriten vatandaşlar fazla hassas olabiliyorlarmış. Benzin ucuzlayacak gibi geliyor bana arkadaşlar. Benzin ihracatımız gittikçe artıyor. Detaylı bilgiyi yakında öğrenirim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 konudan Sani ile ilgili bölümleri çıkardım arkadaşlar.. Teknikte geyik yapmayalım lütfen.. Geyik yapanı moderatör yapar kendine temizlettiririm.. 2 Yorum bağlantısı
Suat Set 14 Eylül 2012 Yazar Paylaş 14 Eylül 2012 konudan Sani ile ilgili bölümleri çıkardım arkadaşlar.. Teknikte geyik yapmayalım lütfen.. Geyik yapanı moderatör yapar kendine temizlettiririm.. Mehmet bey bu konunun reytingi baya yuksek oldu gibi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 Zamanla alışırsınız foruma.. Her yazılan mesajın bir gerekçesi vardır burada... Bazen çözüm arayan konu dikkat çeksin diye geyik yapılır, Bazen, bir tartışma çıkmak üzereyse, olay yumuşasın diye bağlanır... Bazı geyikler de hiç bir sebep aramaz direk gelir kendini bağlar 2 Yorum bağlantısı
Suat Set 14 Eylül 2012 Yazar Paylaş 14 Eylül 2012 Zamanla alışırsınız foruma.. Her yazılan mesajın bir gerekçesi vardır burada... Bazen çözüm arayan konu dikkat çeksin diye geyik yapılır, Bazen, bir tartışma çıkmak üzereyse, olay yumuşasın diye bağlanır... Bazı geyikler de hiç bir sebep aramaz direk gelir kendini bağlar Geyik candır:) Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 Ben yapmam geyik falan 1 kere misafir mod oldum.Temizlecek gibi değil berbat mod tarafı 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 Ben yapmam geyik falan 1 kere misafir mod oldum.Temizlecek gibi değil berbat mod tarafı Mod olduktan sonra konuları farklı okuyordum "acaba yanlış var mı, geyik var mı, biri diğerine sataştı mı " 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Sani bu gün canım sana sataşmak istiyor. Başım üstüne Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Neymiş demek ki motorunda süpap eriten vatandaşlar fazla hassas olabiliyorlarmış. Benzin ucuzlayacak gibi geliyor bana arkadaşlar. Benzin ihracatımız gittikçe artıyor. Detaylı bilgiyi yakında öğrenirim. Amin Yorum bağlantısı
Ahmet Altıok 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 (düzenlendi) Geçmiş olsun.Mondeolara lpg olmuyor bu tip sorunlara yol açıyor diye hep söyleniyor.Demek ki doğru.. ayhan bey lpg yi birtek mondeo ile sınırlandırmamak gerekir bütün araçlarda başa bela hiç derdi bitmez 13 Ocak 2013 tarihinde Ahmet Altıok tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 ayhan bey lpg yi birtek mondeo ile sınırlandırmamak gerekir bütün araçlarda başa bela hiç derdi bitmez Valla çok şükür dertsiz şekilde 5 yıldır lpg kullanıyorum.Düzgün usta olduktan sonra sıkıntı yok.Ancak mondeolarda düzgün usta olsa bile düzgün kullanıcı gerekiyor Yorum bağlantısı
Suat Set 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 Valla çok şükür dertsiz şekilde 5 yıldır lpg kullanıyorum.Düzgün usta olduktan sonra sıkıntı yok.Ancak mondeolarda düzgün usta olsa bile düzgün kullanıcı gerekiyor Ayhan bey sizin araç mk4 mondeo mu? Ve kaç km yapıyorsunuz yılda? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Ayhan bey sizin araç mk4 mondeo mu? Ve kaç km yapıyorsunuz yılda? Hayır focus 2 var bende.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts