İçeriğe Yönlendir

Focus II - Turboda Ses

Cihan Beliceli

Recommended Posts

Cihan Beliceli

10 dk önce bir arabayı sollarken cufff diye bir ses geldi turbo mu gitti acaba. Arabada seriliğini kaybetti korktuğum başımamı geldi acaba turbo patlamış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Turbo da olabilir turbo hortumu da.Manisanın neresindesiniz?

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

inşallah korktuğunuz başınıza gelmemiştir ustalar yorumlar birazdan....

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Turbo da olabilir turbo hortumu da.Manisanın neresindesiniz?

sonrasında performansta değişim var mı?

Merkezdeyim. Çağlar abi misafirliğe geldim eve dönüşte anlaşılır performan düştümü onun için bir cevap veremicem.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses sonrasındaki saniyede fark edilirdi düşü varsa, park edince stop ederken gelemdi ise ses, ses sonrası 1 km yol gidebildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Hortum patlama ihtimali yüksek.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

ses sonrasındaki saniyede fark edilirdi düşü varsa, park edince stop ederken gelemdi ise ses, ses sonrası 1 km yol gidebildiniz mi?

Abi cuff diye ses geldikten sonra 500 mt kadar gittim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

turbo hortumu patlamış ise

1. egzosdan simsiyah duman atar

2. gaza basınca yokuş yukarı dağa çıkar gibi motor çekmez

aklınızda bulunsun

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

turbo hortumu patlamış ise

1. egzosdan simsiyah duman atar

2. gaza basınca yokuş yukarı dağa çıkar gibi motor çekmez

aklınızda bulunsun

Abi eğer hortum patlamışsa arabayı bu şekilde yürütmenin sakıncası varmı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yolda gitmeyi başarabilirseniz iyi, fazla abanmadan, kaç km gidilecek?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Manisa-İzmir yarım saat bence aracınızı ustaellere götürün Sabri usta çözer ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

yolda gitmeyi başarabilirseniz iyi, fazla abanmadan, kaç km gidilecek?

Manisa-İzmir yarım saat bence aracınızı ustaellere götürün Sabri usta çözer ;)

En fazla 4 km. Geçen gün bir konuda muhabbetini yapmıştım sabri ustanın yanına bir uğrayım diye kısmette varmış

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Geçmiş olsun.

Muhtemel arızaları tespit etmek gerekir, yoksa Manisa - İzmir arası yol çok yokuşlu ve virajlı. Yolda kalmakta var ;)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

4 km gider %99 ihitmalde turbo hortumu yırtılmşı da olsa

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Eger turbo-manifold arası hortumlardan biri hasar görmüş ise araç 2000 d/d üzerinde, map'ın okuyacağı düşük basınç değerlerinden dolayı saçmalar..düşük vites ve devirsiz yol alabilirsin ama..Ben olsam emme manifolduna birleşen hortuma bir göz atardım önce ve yarık ise gideceğim yere kadar idare etsin diye bant dolardım..Eğer turbo bozulmadıysa ömrü dolmuş bir hortum dert değil..Geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Geçmiş olsun.

Muhtemel arızaları tespit etmek gerekir, yoksa Manisa - İzmir arası yol çok yokuşlu ve virajlı. Yolda kalmakta var ;)

Dediğiniz gibi önce arızayı ne olduğunu anlaşılsın gidebilirsem sabri ustanın yanına gideceğim yoksa burda servise götüreceğim

Eger turbo-manifold arası hortumlardan biri hasar görmüş ise araç 2000 d/d üzerinde, map'ın okuyacağı düşük basınç değerlerinden dolayı saçmalar..düşük vites ve devirsiz yol alabilirsin ama..Ben olsam emme manifolduna birleşen hortuma bir göz atardım önce ve yarık ise gideceğim yere kadar idare etsin diye bant dolardım..Eğer turbo bozulmadıysa ömrü dolmuş bir hortum dert değil..Geçmiş olsun

Motor konusunda sıfır bilgiye sahibim ne nerde bilmem gece gece de onu araştıramam şu an

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Kesin arıza turbodan araba hızlanmıyor. Bu şekilde arabayı sabri ustanın oraya götüremem sanırım :( . Maalesef sanayide iyi bir usta olmadığından servise götüreceğim bakalım kaç para sıkışmış.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

nerede yağ kaçağı var ise yırtık yada patlama orada olmuştur dikkatlice bakınız.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

nerede yağ kaçağı var ise yırtık yada patlama orada olmuştur dikkatlice bakınız.

eve gelince kaputu açtım fenerle baktım ama birşey göremedim, bakalım sabak gündüz gözüyle bakacağım. Eğer turbo hortumundaysa ne kadardır turbo hortumu.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

eve gelince kaputu açtım fenerle baktım ama birşey göremedim, bakalım sabak gündüz gözüyle bakacağım. Eğer turbo hortumundaysa ne kadardır turbo hortumu.

Hortumuna göre değişir. İntercooler giriş olabilir, intercooler çıkış olabilir veya manifoldun oradaki plastik boru olabilir.

Plastik olan 130TL orjin, int. çıkış 250TL diğer boruyu bilmiyorum. Eğer Turbo ise 1500TL

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Hortumuna göre değişir. İntercooler giriş olabilir, intercooler çıkış olabilir veya manifoldun oradaki plastik boru olabilir.

Plastik olan 130TL orjin, int. çıkış 250TL diğer boruyu bilmiyorum. Eğer Turbo ise 1500TL

ben kendimi en kötüsüne göre hazırlayayımda

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

ben kendimi en kötüsüne göre hazırlayayımda

borudansa mutlaka orjinalini alın ...

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

borudansa mutlaka orjinalini alın ...

Aslında fazla alternatifimde yok mecbur servise götüreceğim de eğer sühanın verdiği fiyatlarda arada uçurum varsa farklı bir yolda izlerim. Orjinal parça almaya özen gösteririm.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Patlama ihtimali en yüksek olan intercoolerdan emme manifolduna giden kalın kauçuk hortum, değilse manifolda girişten önceki tırtıklı plastik hortum olabilir... Kırmızı okla işaretlediklerim...

jVMpL.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...