İçeriğe Yönlendir

Focus II - Turboda Ses

Cihan Beliceli

Recommended Posts

Cihan Beliceli

Patlama ihtimali en yüksek olan intercoolerdan emme manifolduna giden kalın kauçuk hortum, değilse manifolda girişten önceki tırtıklı plastik hortum olabilir... Kırmızı okla işaretlediklerim...

jVMpL.jpg

sabah ilk iş belirttiğiniz noktalara bakmak olacak

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Yukarda 250 dedigim hortum serviste 360tl + işçilik ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Arkadaşlar sabah aracımı saatte 20 km hızla servise götürdüm. Arıza turbodan değilmiş emme manifoltunu patlatmış usta turboya baktı turboda yok birşey dedi. Manifoltun ek yerinden patlamış her taraf mazot olmuş. Aracı bıraktım servise parçayı istediler yarın akşama teslim edecekler aracı. Maliyeti 1000-1100 TL gibi bir fiyata patlayacak

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

manifold patlamış :s

eski çıkan manifoldu da isteyin arabaya koysunlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

emme manifoldu 250 TL mi :s parça listem yok ama o kadar ucuz oloamaz

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Nasıl yani? Manifold patlamaz, patlayamaz, olmaz... Emme manifoldu değildir patlayan...

Arkadaşlar sabah aracımı saatte 20 km hızla servise götürdüm. Arıza turbodan değilmiş emme manifoltunu patlatmış usta turboya baktı turboda yok birşey dedi. Manifoltun ek yerinden patlamış her taraf mazot olmuş. Aracı bıraktım servise parçayı istediler yarın akşama teslim edecekler aracı. Maliyeti 1000-1100 TL gibi bir fiyata patlayacak

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

250 TL lem :s

Hayatta sevmediğim birinci şey:kazıklanmak..... İkinci şey ise; kazıklandığımı farketmemdir :)

İyi araştırmak bakmak lazım ,yetkili servislere bu yüzden uyuzum

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

Cihan geçmiş olsun, Allah daha büyüğünden korusun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Cihan bey, geçen 6'ncı ay'da yola giderken rampa çıkıyordum aynı ses geldi ve Turkay hocamın işaretlemiş olduğu hortumlardan sağ tarafı gösteren hava hortumu ek yerinden yırtılmıştı, fiyatıda 200 TL' ye hallettirdik. Bence de buradan olabilir, emme manifoldu zor gibi başka bir ustaya da gösterseniz iyi olur bence. Geçmiş olsun tekrar.....

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Maalesef emme manifoltu ek yerinden patlamış hertarafa mazot sıçratmış. Parça fiyatı 860+ yedekparçacı bişey kolu dedi oda 160 işçilikle beraber 1000-1100 tl gibi bir rakam çıkacak

Manifold plastik fakat ilk defa patladığını duyuyorum..Fiyat çok yüksek bu arada manifold 250 TL civarı geri kalan işçilik mi ?

Patlayan budur bence..Resim yokmu ?

http://www.fordburad...it=9&urun=54023

bu değil

Nasıl yani? Manifold patlamaz, patlayamaz, olmaz... Emme manifoldu değildir patlayan...

Maalesef o plastik aksam ek yerinden patlamış

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Maalesef emme manifoltu ek yerinden patlamış hertarafa mazot sıçratmış. Parça fiyatı 860+ yedekparçacı bişey kolu dedi oda 160 işçilikle beraber 1000-1100 tl gibi bir rakam çıkacak

bu değil

Maalesef o plastik aksam ek yerinden patlamış

Emme manifoldu ile mazot arasında bağı kuramadım..Sakın o turbonun bastığı yağ buharı olmasın

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Hayatta sevmediğim birinci şey:kazıklanmak..... İkinci şey ise; kazıklandığımı farketmemdir :)

İyi araştırmak bakmak lazım ,yetkili servislere bu yüzden uyuzum

İşte küçük şehirlerde yaşamanın dezavantajı.Bir tane bile düzgün işini iyi yapan esnaf yok maalesef. Keşke araba izmire kadar gidebilseydide sabri ustaya götürseydim.

Cihan geçmiş olsun, Allah daha büyüğünden korusun...

Saol teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Manifold patlatan adam olarak tarihteki yerinizi alacaksınız :)

Foto bekliyoruz ayrıca

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Cihan bey, geçen 6'ncı ay'da yola giderken rampa çıkıyordum aynı ses geldi ve Turkay hocamın işaretlemiş olduğu hortumlardan sağ tarafı gösteren hava hortumu ek yerinden yırtılmıştı, fiyatıda 200 TL' ye hallettirdik. Bence de buradan olabilir, emme manifoldu zor gibi başka bir ustaya da gösterseniz iyi olur bence. Geçmiş olsun tekrar.....

Dediğim gibi keşke hava hortumu patlasaydıda küçük birşeyle geçiştirseydik.

Emme manifoldu ile mazot arasında bağı kuramadım..Sakın o turbonun bastığı yağ buharı olmasın
Oda olabilir motor koruma kapağını usta çıkarınca etraf batıktı dediğiniz gibi yağ buharıda olabilir.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

emme manifoldunda, karter havalandırmadan gelen yağ buharı sebebi ile, yağ birikir, 60-80bin km lerde bir temilzik iyi olur, periyodik olaak bir şartı yok ama, sökülünce görülen o ki, temizlik gereklidir.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Usta servis müdürüne söyleyince oda şaşırdı manifolt patlarmı dedi. Ek yerinden olduğu söylenince parça hatalı olabilir dedi. Ustanın dediğine göre parçayı değiştirdikten sonra cihaza bağlayacaklar turbo gereğinden fazla güçlede bunu patlatmış olabilir dedi. Eğer öğleyse alt tarafta birşey valfi varmış ondan olur dedi. Bakalım parça değişsin bir gerekli resimleri ve detayları paylaşacağım. Bu arada moderatörlerden ricam konuyu Fll sorunlar ve çözümler kısmına taşıyabilirlermi . İlk başta hata yaptığımı farkettim ama konu uzayınca...

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Selenoid valfi olabilir mi?

Sani vallahi hatırlamıyorum o moral bozukluğuyla ne dediğini tam anlayamadım :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gereğinden fazla basınç ile üfleyebilen turbo varsa 2000TL ye alırım :f1: , basit bir pervane temeline kurulu parçadır turbo....

arabanız ford servisinde mi? başka bir marka mı?

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

gereğinden fazla basınç ile üfleyebilen turbo varsa 2000TL ye alırım :f1: , basit bir pervane temeline kurulu parçadır turbo....

Manisa ford yetkili servisinde çağlar abi bugün otosandan parça siparişini geçtiler yarın elimizde olur akşamada teslim ederiz dediler. Ne turboymuş be cipe bile gerek yok :biggrin:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Usta servis müdürüne söyleyince oda şaşırdı manifolt patlarmı dedi. Ek yerinden olduğu söylenince parça hatalı olabilir dedi. Ustanın dediğine göre parçayı değiştirdikten sonra cihaza bağlayacaklar turbo gereğinden fazla güçlede bunu patlatmış olabilir dedi. Eğer öğleyse alt tarafta birşey valfi varmış ondan olur dedi. Bakalım parça değişsin bir gerekli resimleri ve detayları paylaşacağım. Bu arada moderatörlerden ricam konuyu Fll sorunlar ve çözümler kısmına taşıyabilirlermi . İlk başta hata yaptığımı farkettim ama konu uzayınca...

Kesin olan şey manifoldun ömrü dolmuş ,turbonun ürettiği basınca dayanamayacak bir malzeme değil çünkü..Selenoid+ wastegate kontrol edilecek lakin onlardaki bir hata daha önce sürüş esnasında kendini belli ederdi

Aslında emme tarafı pervanesi değiştirilerek daha iyi basınç alınabiliyormuş ama 2000 TL eder mi bilmem :nea:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pervane değişimine gerek yok, 1 tornavida ve 2sn. yeterli basınç artırmak için ama artan basınç hiçbir işe yaramaz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...