İçeriğe Yönlendir

Ka - Yakıt Tüketimi

Fırat Çarpıcı

Recommended Posts

Musa Değerli

Fabrika verisi (hayali tüketim) 8,5 lt diye duymuştum almadan önce.Benzin 4.60 iken km de 40 kuruş zaten en azı.Satıcı satarken 30 krş yakıyor derken bi gülme geldi.Hee dedim hee 30 krş :)

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Musa Bey satıcılara bakarsanız araç yakıt kullanmadan gidiyor. Yani ben ilk denemede Bolu-istanbul arası ortalama 250km. Çeyrek depoyla geldim. 100km hızı geçmemek kaydıyla. Daha sonra yine aynı mesafeyi eşim kullandı, ama 100den aşağı düşmedi sağolsun, çoğu zaman 130km hız yaptık. Depo yarıma geldi sayılır ama tam yarım depo olmadı. Kaba bir hesapla 180 liralık almış olduğum benzinin yarısına ramak kala kullandık desem 75tl gibi bi rakam çıkıyor :D

Yorum bağlantısı
Ayrılmış Üye

65TL kaç lt yakıta denk geliyor?

Sani bey sizin şu litre cevaplarınız beni öldürüyor :bravo:  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serhat Çaglar

Litresini 4,60 tl den aldım en son. bu durumda 0,28 kr yaktığını hesapladım.Akyaka bodrum arasındaki rampalı yollarda kullandığımda 0,32 kr yaktı ki şu ana kadar en yüksek yakıt sarfım bu oldu.

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

15 gün içersinde 2 kere denedim birinde 300 km birinde 200 km yol yaptım lpg li araç 300 km nin 50 km si şehir içi araç 16 krs yakıyor sakin kulanırım 100 ü pek geçmem

Yorum bağlantısı
Damla Toy

Merhaba,

Bende 2000 model ford ka var Aracı alalı çok olmadı uzun yol yaptım. İstanbuldan Muğlaya gezdiğimizi de varsayarsak 1600 km yol yaptım. Aracım benzinli 650 tl cıvarında benzin parası ödemiş oldum. Dur kalk da pek olmadı. Ancak araç 5. viteste düz yolda 100le filan giderken tekleme yapıyor. Sanki gazdan ayağını çekip tekrar basıyormuş gibi bujilerde sorun olabileceğini düşündüm. Şuan depoyu fulledim şehir içi kaç km yol yapıp ne kadarda depoyu bitirecek son olarak hesaplayıp öyle tamire göndericem. Uzun yolda 0,40 kuruş yakması çok çok fazla olmalı. 

Aracı tamire gönderdiğimde subap ayarları, buji,enjektör dışında neye baktırmalıyım ?

Bu arada istanbulda iyi bi çıkmacı tanıdığınız var mı ?

Teyip kısmının etrafındaki gri kısım kırılmış sanırım siyah bi bant usulü bişey yapmışlar nerde sorduysam bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Merhaba,

Bende 2000 model ford ka var Aracı alalı çok olmadı uzun yol yaptım. İstanbuldan Muğlaya gezdiğimizi de varsayarsak 1600 km yol yaptım. Aracım benzinli 650 tl cıvarında benzin parası ödemiş oldum. Dur kalk da pek olmadı. Ancak araç 5. viteste düz yolda 100le filan giderken tekleme yapıyor. Sanki gazdan ayağını çekip tekrar basıyormuş gibi bujilerde sorun olabileceğini düşündüm. Şuan depoyu fulledim şehir içi kaç km yol yapıp ne kadarda depoyu bitirecek son olarak hesaplayıp öyle tamire göndericem. Uzun yolda 0,40 kuruş yakması çok çok fazla olmalı.

Aracı tamire gönderdiğimde subap ayarları, buji,enjektör dışında neye baktırmalıyım ?

Teyip kısmının etrafındaki gri kısım kırılmış sanırım siyah bi bant usulü bişey yapmışlar nerde sorduysam bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Epey fazla yakmış servis çekiş sorununu düzelttikten sonra deneyin birde
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Merhaba,

Gaz kelebeği dedikleri kısım temizlenmeli.O kendinden gaza basma ondan oluyor daha yeni başıma geldi ve böyle düzeldi.Bu aracın 35-40 krş ortalamanın altına inmesi bana mümkün görünmüyor.Bu sebeple gaz taktıracağım.Çıkma teyp hala duruyorsa sahibinden com da vardı biri satıyordu

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba,

Damla hanım hayırlı olsun tekrardan aracınız.

Enjektör kontrolü son olsun. Öncesinde MAF temizliği ve diğer bahsettikleriniz yapılsın. Birde carbon clean de yaptırabilirsiniz.

Dağdelen oto ile görüşün çıkma için. Teybin foto'sunu alabilirsek daha kolay yardımcı olabiliriz belki.

Yorum bağlantısı
Erol Kandemir

Damla hanım hayırlı olsun tekrardan aracınız.

Enjektör kontrolü son olsun. Öncesinde MAF temizliği ve diğer bahsettikleriniz yapılsın. Birde carbon clean de yaptırabilirsiniz.

Dağdelen oto ile görüşün çıkma için. Teybin foto'sunu alabilirsek daha kolay yardımcı olabiliriz belki.

sani bey merhaba. 98 model ka var benzinli 98.000 km de. Aracı Mayıs sonunda aldım 4 ayda 6.000 km yol yaptım. Standart olan güzergahım 4 km trafikli. Geriye kalan km ler keyfi. Benzinde bana biraz yük oluyor maddi olarak sizce Lpg taktırmalı mıyım yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Senede 20bin km neredeyse. Bence taktırın. Yalnız çok iyi bir marka seçmenizi öneririm aksi halde işkence olur, hem sizin hem de aracınız için.

Yorum bağlantısı
Erol Kandemir

Senede 20bin km neredeyse. Bence taktırın. Yalnız çok iyi bir marka seçmenizi öneririm aksi halde işkence olur, hem sizin hem de aracınız için.

önerebileceğiniz marka var mı ve ankarada bildiğiniz bir yer

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

önerebileceğiniz marka var mı ve ankarada bildiğiniz bir yer

BRC'yi şiddetle forumda tavsiye ediyorlar. Forumun LPG bölümüne bakmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Erol Kandemir

BRC'yi şiddetle forumda tavsiye ediyorlar. Forumun LPG bölümüne bakmanızı öneririm.

teşekkür ederim iyi günler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Bir parça ancak bu şekilde katledilebilir.Daha fazlası olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
BURAK SOYDEMİR

Arkadaşlar bende 98 ford ka var tüp taktırmak istiyorum ancak ruhsatta azami yüklü ağırlığı yazmadığı için muayeneden geçmiyor. Trafiğe gittim aracın teknik belgesini istiyor. Fordu aradım bizde yok diyorlar en son trafikden başka bir kanın şase plakasının fotoğrafını çek getir dediler ( şasi no ve ağırlık bilgilerinin bulunduğu) benim aracda da yazmadığı için ruhsata ağırlıkları işletemiyorum. Bana 98 herhangi bir kanın şasi plakasının fotosu lazım yardımcı olursanın çok memnun olurum.

buraksoydemir24@gmail.com a gonderirmisiniz

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Burak bey,

Yetkili servise gidin, size bunu vermek zorundalar. Başka birinden şasi plakası almanız pek doğru değil.

Yorum bağlantısı
BURAK SOYDEMİR

Sani bey aracı biz satmadığımız için bizde teknik belgesi yok diyorlar vermiyorlar. Evet haklısınız genelde yanlış anlaşıldığım için vermiyorlar ne yazikki ama bölge trafik den istediler bende arıyorum elimden başka birşey gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arkadaşlar bende 98 ford ka var tüp taktırmak istiyorum ancak ruhsatta azami yüklü ağırlığı yazmadığı için muayeneden geçmiyor. Trafiğe gittim aracın teknik belgesini istiyor. Fordu aradım bizde yok diyorlar en son trafikden başka bir kanın şase plakasının fotoğrafını çek getir dediler ( şasi no ve ağırlık bilgilerinin bulunduğu) benim aracda da yazmadığı için ruhsata ağırlıkları işletemiyorum. Bana 98 herhangi bir kanın şasi plakasının fotosu lazım yardımcı olursanın çok memnun olurum.

buraksoydemir24@gmail.com a gonderirmisiniz

Sani bey aracı biz satmadığımız için bizde teknik belgesi yok diyorlar vermiyorlar. Evet haklısınız genelde yanlış anlaşıldığım için vermiyorlar ne yazikki ama bölge trafik den istediler bende arıyorum elimden başka birşey gelmiyor.

444FORD hattını arayın

Yorum bağlantısı
BURAK SOYDEMİR

Ford uda aradım birgun sonra donuş yaptılar bizde 2007 ve sonrası araçlar için teknik belge mevcut dediler alabilecek hiçbir yerim kalmadı.

Yorum bağlantısı
BURAK SOYDEMİR

Arkadaşlar 98 ka larda benzin lambası varmı? Benzin bitince yanan bir lamba bende yok acaba lambamı geçti diye soruyorum

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Arkadaşlar 98 ka larda benzin lambası varmı? Benzin bitince yanan bir lamba bende yok acaba lambamı geçti diye soruyorum

Malesef böyle bir uyarı lambası yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...