Özgür Şahin 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Benim arabada atiker lpg var. Ortalama 55-60 arası doluyo. Onunla da 220 240 km arası gidiyo. Antalyada dur kalk olayı çok fazla olduğundan bu daha da düşebilir farklı güzergahlarda Pek şehir dışına çıkmadım. Aralıkta ortalama 1200 1300 kmlik bi uzun yol yapıcam. Uzun yolda test eder yazarım Yorum bağlantısı
Vezir ipek 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 200 km de yarım depo gidiyor benim araba tüm bakımları yeni yapıldı.Trafikde kullanıyorum İstanbul malum,birazda çaylak sofor oldumdan devirsoz kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Vezir ipek 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Bende bayağı sinirlendim bunun lambası neden yanmıyor diye ibre e de iken bi hayli gittim sanırım benzinciye gitmeden bitecek =) Yorum bağlantısı
Doğa Torpil 17 Ocak 2016 Paylaş 17 Ocak 2016 Merhabalar, Ben de geçen hafta içinde bir ford ka alarak aranıza katıldım. İlk yakıt testimi de dün tamamlamış bulunmaktayım. Araç 114km'de 7,9lt yakıt aldı. Bu da 100 km'de 7 Lt'ye tekabül ediyor. Benzin fiyatı 4.23 den hesaplayınca km'de 30 kuruş yakıyor. Bunun içinde %50 şehiriçi dur kalk %50 çevreyolunda 110km ile seyir. Sizce bu değerler nasıl? Araca hiç lpg takılmamış. Böyle yakacaksa ben de taktırmayı düşünmüyorum doğrusu. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Merhabalar, Ben de geçen hafta içinde bir ford ka alarak aranıza katıldım. İlk yakıt testimi de dün tamamlamış bulunmaktayım. Araç 114km'de 7,9lt yakıt aldı. Bu da 100 km'de 7 Lt'ye tekabül ediyor. Benzin fiyatı 4.23 den hesaplayınca km'de 30 kuruş yakıyor. Bunun içinde %50 şehiriçi dur kalk %50 çevreyolunda 110km ile seyir. Sizce bu değerler nasıl? Araca hiç lpg takılmamış. Böyle yakacaksa ben de taktırmayı düşünmüyorum doğrusu. Merhaba, Lpg siz, benzinli bir araç için 30 kuruş gayet normal bir tüketim değeridir. Benim şuan %90 ş.içi dur kalkta, 100 km' de 8,4 litre yakıyor. Yorum bağlantısı
Vezir ipek 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 320 KM DE BİR DEPO BİTTİ BAKIMI YAPILALIDA 1000 KM OLMADI BU KADAR YAKMASI NORMAL Mİ SİZCE? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 bir depo ile gebze-ankara-gebze yapmıştım. oksijen sensörü sağlam mı? nasıl bakım yapılmış? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 320 KM DE BİR DEPO BİTTİ BAKIMI YAPILALIDA 1000 KM OLMADI BU KADAR YAKMASI NORMAL Mİ SİZCE? İmkansız. Eksik bir şeyler var. Ne bakımı yapıldı? Bujiler doğru, subap ayarları tamam mı? Bu arada sanal alemde sürekli büyük yazmak bağırmak manasına gelir. Bilginiz olsun Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 arkadaş çok yaktığı için bağırıyor normal 94 broadway i sıfır aldığımız dönemde ilk ay depoyu doldurdum. yarım saat sonra mola verdim. aa geri bindim depo yarım... nooluyo dedim. çıktım bakınırken bir anda depo boğazından benzinin yere akmakta olduğunu gördüm. 1 Yorum bağlantısı
Vezir ipek 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 İmkansız. Eksik bir şeyler var. Ne bakımı yapıldı? Bujiler doğru, subap ayarları tamam mı? Bu arada sanal alemde sürekli büyük yazmak bağırmak manasına gelir. Bilginiz olsun Açıkçası anlamış değilim subap ayarı yapıldı ve bujiler değişti.Tekrar götüreceğim ustaya anlamış değilim.İşim gereği büyük harf kullandığım için dalgınlıkla yazmısım kusura bakmayın bağırmaya mecalim kalmadı ocağım söndü =) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 (düzenlendi) Açıkçası anlamış değilim subap ayarı yapıldı ve bujiler değişti.Tekrar götüreceğim ustaya anlamış değilim.İşim gereği büyük harf kullandığım için dalgınlıkla yazmısım kusura bakmayın bağırmaya mecalim kalmadı ocağım söndü =) bujiler doğru mu? kesin doğru mu yani. siz kendiniz kontrol ettiniz mi numarasını? 31 Ocak 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Vezir ipek 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Açıkçası ben ustanın yalancisiyim bujiyi kaputu açıp bulamam bile.Hatta googldden baktım az evvel şekline Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 Açıkçası anlamış değilim subap ayarı yapıldı ve bujiler değişti.Tekrar götüreceğim ustaya anlamış değilim.İşim gereği büyük harf kullandığım için dalgınlıkla yazmısım kusura bakmayın bağırmaya mecalim kalmadı ocağım söndü =) No Name'e uğradınız mı? Yorum bağlantısı
Vezir ipek 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 No Name'e uğradınız mı? Daha değil ama kısmetse uğrayacağım bujileri kontrol edip marka model baktıkdan sonra gideceğim artık.Çağlayan da Ford malzemesi satan akrabam var orjinal bujiyi soracağım birde. 1 Yorum bağlantısı
Vezir ipek 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 o maksatlada Osman ustayı tanımış oluruz çok popüler maşallah parti kursa oy verecek kadar övülüyor =) Yorum bağlantısı
Vezir ipek 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 Merhaba Bujileri kontrol ettim motocraftin paylaşılan modelinden takılı subap ayarindada sıkıntı yok benzin samandirasi dibe vurmuş sanırım normalde 178 e dolan araba 148 e doldu 330 bolunce 45 kuruş civarı çıkıyor şamandıra da full gösterdi umarım bi daha savmalamaz boyle Yorum bağlantısı
Alihan Özkan 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Herkese merhaba. Öncelikle benim aracım 2009 Ford Ka 1.25 51 beygir yeni kasa Ka. Ancak bu arabanın motoruda beynide tüm aksamları Fiat 500 Palio Punto gibi araçlarla aynı. Benim sorunum debriaj baskı balata bitikken başlayan değiştikten sonra devam eden aşırı yakıt tüketimi ve devirde dalgalanma. Baskı balata değiştikten sonra bir nebze azalmış olsa da devam ediyordu. Sırasıyla araçta yapılanlar; 1. Gaz kelebeği temizlendi, kalibrasyon yapıldı. 2. Carbon clean. 3. Tekrar başka bir ustanın kalibrasyon olmamış demesiyle yeniden temizlenmesi ve yeniden kalibrasyon yapılması. 4. Hava filtresinde boşluk vardır(Ne alaka bilemedim) değiştirilmesi. Sonuç; sorun devam ediyor Arabayı ilk çalıştırdığımda devir saati 2500lere çıkıp yavaş yavaş iniyor. İnmesini bekledikten sonra yol alıyorum. Örnek vermek gerekirse araç viteste gidiyorum, boşa aldığım zaman devir haliyle düşüyor ama sonra 1200 devire çıkıp sabitleniyor iyice yavaşlayıp kesin duruş yaptığımda düşüyor ve o sırada sanki gaz veriyormuşum gibi ses geliyor. O anlarda anlık yakıt tüketimini kontrol ediyorum göstergede boşta daha önce hiç gaz vermediğim araba 2.0lt yakıyor gösterirken şuan 3.8 4.5 arası dalgalanıyor. Aracın normal yakıt tüketimi şehir içi 6.5 litre iken şuan 8.8 yakıt tüketimi var. Forumlara baktığımda kimisi gaz pedalı sensörlü olduğu için değişecek, kimi forumda hız/km sensörü değişecek, kimi forumda lastik basıncınız düşük bir başka forumda subap ayarı ve map sensörü yazıyor. Şimdi ben ne yapmalıyım ? Saygılar. Ekstra olarak unuttuğum 4 bujide değişti aracın kilometresi 52.000km Yorum bağlantısı
Alihan Özkan 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Son olarak unuttuğum bir ara motor arıza ışığı yaktı bağladık cihaza verdiği hata kodunu hatırlamıyorum ama araştırdığımda, fren ve gaz pedalıyla ilgili olduğu yazıyordu. Sonra hatayı sıfırladılar bir daha hata vermedi ama bu benim yakıt tüketimi ve devirde dalgalanmayı kesmeye çözüm olmadı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Siz bu değişimleri nerede yaptırdınız? Bu sorunlar için yetkili servise gittiniz mi? Aracınız yeni kasa olduğundan maalesef pek bir bilgim yok. Yorum bağlantısı
Alihan Özkan 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Hayır bi kaç tanıdığım ustada. Birinde çözüm bulamayınca farklı ustalara gittim. Daha önceki sorunlarımı çözmüşlerdi ama buna bir türlü çözüm bulamadılar. Acaba baskı balatamı sorunlu diyorum luk marka sıfır taktım. Onun haricinde kelebek temizlendi kalibrasyon yapıldı. Sorun ne olabilirki Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Hayır bi kaç tanıdığım ustada. Birinde çözüm bulamayınca farklı ustalara gittim. Daha önceki sorunlarımı çözmüşlerdi ama buna bir türlü çözüm bulamadılar. Acaba baskı balatamı sorunlu diyorum luk marka sıfır taktım. Onun haricinde kelebek temizlendi kalibrasyon yapıldı. Sorun ne olabilirki Bence bi sensör ya da elektrik problemi gibi. Sonuçta aynı motor fiesta'da mevcut. Bence yetkili servise uğrayın derim. Yorum bağlantısı
Doğa Torpil 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Hayır bi kaç tanıdığım ustada. Birinde çözüm bulamayınca farklı ustalara gittim. Daha önceki sorunlarımı çözmüşlerdi ama buna bir türlü çözüm bulamadılar. Acaba baskı balatamı sorunlu diyorum luk marka sıfır taktım. Onun haricinde kelebek temizlendi kalibrasyon yapıldı. Sorun ne olabilirki Öncelikle yeni kasa araç olduğu için malesef bilgim yok, yalnız bu sorun için yetkili servise giderseniz daha iyi yardımcı olabileceklerini düşünüyorum. 1 gece araç serviste kalsın, ustalar uğraşsın. Ellerinde aracın teknik dökümanı da olduğu için daha iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum. Bu arada seyir halinden debriyaja basıldığında devirin 1000 civarı olması normal olarak biliyorum. Tekerlekler döndüğü sürece araç devri biraz daha yüksek tutuyor. Diğer sorunları bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Motor da fiat motoru fiesta motoru değil. Yorum bağlantısı
Alihan Özkan 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Evet fiat motoru yazmıştım. En son servise bırakacağım ama forumda çokça ismini gördüğüm Osman ustaya bırakmayı düşünüyorum önce Yorum bağlantısı
Burak Kara 22 Nisan 2016 Paylaş 22 Nisan 2016 Ford Ka' lara lpg çok uyumsuzluk çıkarıyor mu ? Bu tür yazılar okudum taktırsak mı diye düşünüyoruz. Yardımcı olacak var mı ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts