Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Formül kolay aslında ama o kaplardan yok evde. Yoksa alasından yaparım yoksa o iki kişiden biri senmisin Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 (düzenlendi) yoksa o iki kişiden biri senmisin Diğeride sensin bu güne kadar sakladık senden hay çenemi kaçırdım bak 125 yıldır saklanan sır forumda ifşa oldu 22 Şubat 2013 tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Yok adaş. O zaman yorum yapma... İçiliyo mu? Yok genelde saçlara sürüyorlar Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Yok genelde saçlara sürüyorlar O gergedan şeyi değil miydi? boynuzu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Valla ben cola içerim..hiç bırakmayı da düşünmedim.Şimdiye kadar belki 100 lerce de haber okudum zararlarını anlatan.Ben hep şunu söylemişimdir ve de söylerim..Sigaranın üstünde sağlığa zararlıdır yazıyor değil mi? Diğer zararı bilinen şeylerinde üstüne yazsınlar..Yani colanın üstünde sağlığa zararlıdır yazsınlar o gün ben içmeyi bırakırım..Yada alkollü içeceklerin..Diyeceksiniz ki oğlum sen manyak mısın zararını biliyorsan üstünde yazmasına ne gerek var bıraksana diyeceksiniz..İyi ama bu şekilde şaibe var.Gerçekten zararlı olup olmadığını bilemiyoruz. Yada hiç düşündünüz mü yüzlerce üneden üzerinde g&yazılabilir.Yazılmamasının sebebi ne yani bilen birisi varsa anlatsın.. ben yazayım iki sebebi var: 1- Gerek biz gerekse diğer dünya uluslarında kaderci zihniyet hakim. global ısınmaya, Gdo lara bu görüşe göre engel yoktur. çünkü ne yapılırsa yapılsın ömür yazılıdır dünyanın kaderi değişmez. 2- çok yüksek kazançların birden ortadan kalkmaması gerekir. sonunda hepimiz öleceğiz. bazıları azcık çok ölüversin mesele değildir. örneğin şeker zararlıdır. bunu sağır sultan bilir. çocuklarda obezite ayyuka çıkmaktadır. ama bir Allahın kulu okul kantinlerinde çukulata satışını durdurmaz, çocuk kanallarındaki reklama karışmaz. Kendi çocuğu şeker hastası ya da kanser olursa dolanır durur vaziyeti anlamaz. marketlerde alışveriş merkezlerinde çocuk boyu seviyelerinde çukulatalar içinde yüzlerce madde olan boyalı şeyler satılır durur. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 O gergedan şeyi değil miydi? boynuzu Onu başka şeyler için,bunu başka şeyler için kullanıyorlar...işlevleri farklı yani Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Onu başka şeyler için,bunu başka şeyler için kullanıyorlar...işlevleri farklı yani İşlev demeyeydin eyiydi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Ya LE-cola mıdır nedir o satsın diye Yazıyorlar bunları inanmayın Le cola yı bilmem ama karayel kolonyası aldım, şok oldum. Bir daha asla almam. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Diğeride sensin bu güne kadar sakladık senden hay çenemi kaçırdım bak 125 yıldır saklanan sır forumda ifşa oldu heh bende bunu öğrenmek istiyodum evet formülün yarısı bende,gel formülleri birleştirip kendi markamızı yaratalım adınıda Bİ cola koyalım,yırttık ilkay :D Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Kola içmeyin, sigara da içmeyin. hiç değil ama az için. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 (düzenlendi) ben yazayım iki sebebi var: 1- Gerek biz gerekse diğer dünya uluslarında kaderci zihniyet hakim. global ısınmaya, Gdo lara bu görüşe göre engel yoktur. çünkü ne yapılırsa yapılsın ömür yazılıdır dünyanın kaderi değişmez. 2- çok yüksek kazançların birden ortadan kalkmaması gerekir. sonunda hepimiz öleceğiz. bazıları azcık çok ölüversin mesele değildir. örneğin şeker zararlıdır. bunu sağır sultan bilir. çocuklarda obezite ayyuka çıkmaktadır. ama bir Allahın kulu okul kantinlerinde çukulata satışını durdurmaz, çocuk kanallarındaki reklama karışmaz. Kendi çocuğu şeker hastası ya da kanser olursa dolanır durur vaziyeti anlamaz. marketlerde alışveriş merkezlerinde çocuk boyu seviyelerinde çukulatalar içinde yüzlerce madde olan boyalı şeyler satılır durur. Yani hocam ben şunu anlamıyorum.Tamam diyelim ki şeker zararlı ? yani zararlı olduğu biliniyor.Ancak hala kullanılıyor..Şeker içeren şeylerde zararlı.Peki mesela sigaraya nasıl olmuşta Sigara sağlığa zararlıdır diye yazılmış.Hatta üstlerine zararlarıyla ilgili fotoğraflar eklenmiş...Bu konuda zarar etmiyorlar mı ? yada sigara kullanan adam o kadar bağımlı ki zaten ne olursa olsun vazgeçemiyor mu ? O zaman alkol şişelerinde neden bu ibare yok..onlarda bağımlı.Hemde en alasından..Veya cola bağımlılık yapıyor deniliyor demek ki bağımlılık yaratmıyor.Çünkü bu ibare konulunca satışların düşeceğinden korkuluyor..Yani anlayamadığım şeyler var.Belki de hiç birimiz anlam veremiyoruz. düzenleme : ilave... 22 Şubat 2013 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Bunun temel mantığı açılan tazminat davaları diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 sigara gıda değeri de taşımıyor. hiçbir mazereti yok. ilerde diğer şeylere de gelir. bundan 40 sene sonra yılda bir periyodik bakıma gideceğiz garanti kapsamında kalmak için kalite yağ kullanacağız. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Yani ben bu işi çözemedim.Araştırıyorum taraştırıyorum yok.Hiç bir ülke de Cola sağlığa zararlıdır yazmıyor.Yada cola satışları yasaklanmıyor.Artık ne derseniz deyin.Tüm dünyayı bu Cola yönetiyor demek ki Gıda olduğu için bu ibare bulunmuyor olayını da mantığım almıyor.Zararlı olduğu tespit edilen ürünler ya toplatılıyor ya üretimleri durdurulabiliyor.Gıda ile ilgili bir sürü marka denetimlerden yüzünün akıyla çıkamıyor.Cola da zararlıysa bu yapılabilir.Cola denetlenemiyor mu? Yasak mı var Ben cola'nın çok iyi birşey olduğunu ispatlamay falan çalışmıyorum.Bana göre de zararlı.Meyva sularıda zararlı.Hatta bence paketlenmiş uzun ömürlü olan herşey zararlı.Ancak zararları biliniyorsa kesin ve netse bunların en kötü ihtimalle üzerlerinde yazması lazım.Kullanan olursa bunu görerek bilerek kullansın..Benim dediğim şey bu.. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Le cola yı bilmem ama karayel kolonyası aldım, şok oldum. Bir daha asla almam. Beğenme limitim bitmiş. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Le cola yı bilmem ama karayel kolonyası aldım, şok oldum. Bir daha asla almam. Bim'e girmişliğim yoktur Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Bim'e girmişliğim yoktur Girersen karayel kolonyasına dokunma Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Girersen karayel kolonyasına dokunma Çomağınan kenara ittirsin Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Sanmam gireceğimi ya Girmem falan demeden aklının bir kenarına yaz, sakın bulaşma. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 gerekli kaynaklara bakıldığında sözkonusu zararlar kesin ve nettir. şehir efsanesi değildir. o nedenle "zararlar kesin ise" söylemi hatalıdır. çünkü kesindir. ancak dünya paraya göre dönüyor. unuttuğumuz şeylerden biri de öleceğimiz. ölümle barışık değiliz. Yok sayıyoruz çoğumuz. bu nedenle para ve makam tamahı vs kabarıyor. ölümle barışık olsak sağlığımıza daha çok dikkat ederiz çünkü gidiciyiz ve bu kesin. bunu uzatmak da bizim elimizde düpedüz. kaderciler kızacak bana ama o zaman afrka ülkelerinde hayat ortalaması avrupa dan ye düşük derim? meyve suyu gibi şeylerde evet Nektar denilen meret şekerli su. mısır şekerinden. Bilinçli olup almaz iseniz 2.79 a dimes yüzde yüz şeker ilavesiz meyve suyu varken 1.89 luk nektarı ucuz diye gözü kapalı alırsanız bunu satan firma size bunu satmaya devam eder. mesela eskiden koruyucu madde kullanılırdı. avrupa birliği sürecinden sonra. yasaklandı. yine yoğurtta kumaşlara konan kola gibi birşey kullanılırdı o da yasaklandı. birçok şey yapılıyor ama siz görmüyorsunuz. şeker kola patates fast food ise uzun vadede yine topun ucunda. halkın şişko kalp hastası tansiyon hastası kanser olması toplumun zararına. idareciler bunu yavaş yavaş kavrayıp önlem alıyorlar ama yavaş oluyor. eskiden her naneye kortizon verilirken şimdi bilinç gelişti verilmiyor. DDT tarım ilacı zehir Turgut Özal ın vücudundan çıktı. ben söyleyeyim normal. annem rahmetli anlatırdı ismet inönü yıllarında okuldan bit kaptıklarında anneleri bunların başına DDT sürermiş. evde çok kullanılan bir haşere ilacıymış. Şimdi bırak ev ortamında tarlada da yasak. üretilmiyor. ans yağ meselesi çözüldü gibi. kontrol ediliyor. zaman içinde margarin tuz şeker koruyucu maddeler rafne gıdalar hepsi kontrol edilecek. arabanıza magnatec yağ bakıyorsunuz ama iki lira pahalıya organik sertifikalı donatez almıyorsanız bu sizin benim kaderci ve umursamaz, ölüm tanımaz psikolojimizdendir. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Tavsiyelere uymak lazım... Girmem falan demeden aklının bir kenarına yaz, sakın bulaşma. Yorum bağlantısı
Recommended Posts