İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Tansel Yavuz

Özellikle kombi konusunda teknik bilgisi olanlara bir sorum var, kombim buderus gb72;

Ayar menüsünde minimum ısıl değer diye bir ayar var ve 6.9 ile 24 kw arası değiştirilebiliyor, bunu 8 kw civarı yaptığım zaman kombi ısısı 50 derece de ayarlı iken örneğin 50 dereceye gelmesi 10 dk sürüyor ve 50-52 arası devamlı yanıyor, 16 kw seviyelerine çıkınca 50 dereceye gelmesi 5 dk sürüyor ve 56 dereceye gelince alev kapanıyor. Benim anladığım kadarıyla bu ayar gaz verimi ile alakalı veya alev boyunun ayarlıyor. Doğalgaz faturasında ortalama üst ısıl değer diye birşey var ve 9178 yazıyor sanırım 9.1 kw, bu değer de sanırım gazın verimi oluyor. Ben kombide ayarı şu an 9.3 kw da kullanıyorum ve makul sürede 56 dereceye gelip kapanıyor.

Bu ayar tam olarak ne işe yarar ve ne olmalıdır.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

13.11.2013 - 01.12.2013 arası 49 metreküp doğalgaz yakmışım. Ev 90 metrekare, Güney ve Doğu cephe. Muhtemelen 85TL fatura gelecek bana ay sonu.

Hiç kapatmıyorum kombiyi, evde yokken 35 Derece, evde olduğumda  40 derece de çalışıyor. Mantolama yok, üst katım boş, alt katım sürekli evde ve yakıyorlar.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

23 ekim-22 kasım faturası 198 tl. Petek yaklaşık 11 m. Kombi ısısı 19.30 dan 00.00 a kadar 50 derece, 00 .00-19.30 arası 36 ve 40 arası değiştiriyorum.

Ev 110 metrekare ve 50 derecede yakınca 24 derece oluyor.

normal fatura.

13.11.2013 - 01.12.2013 arası 49 metreküp doğalgaz yakmışım. Ev 90 metrekare, Güney ve Doğu cephe. Muhtemelen 85TL fatura gelecek bana ay sonu.

Hiç kapatmıyorum kombiyi, evde yokken 35 Derece, evde olduğumda  40 derece de çalışıyor. Mantolama yok, üst katım boş, alt katım sürekli evde ve yakıyorlar.

bu şekilde kullanmaya devam edin. havalar soğudukça dereceyi artırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

normal fatura.

bu şekilde kullanmaya devam edin. havalar soğudukça dereceyi artırabilirsiniz.

Hocam ben nasıl kullanmam gerektiğini burada ki çoğu insandan daha iyi biliyorum :D

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Arkadaşlar, en üst katta oturuyorum, çatıda izocam yok. Sanırım strafor falan var zira ev yeni , cepheler mantolamalı. Karşı komşu kiracı olcuğu için karşı tarafın ev sahibi çatıya izolasyonu kabul etmeyecektir diye tahmin ediyorum. Sadece benim çatı üstüne izocam koysak ,nasıl olur? yaklaşık 450 Tl tutacak. Mantıklı olur mu?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Arkadaşlar, en üst katta oturuyorum, çatıda izocam yok. Sanırım strafor falan var zira ev yeni , cepheler mantolamalı. Karşı komşu kiracı olcuğu için karşı tarafın ev sahibi çatıya izolasyonu kabul etmeyecektir diye tahmin ediyorum. Sadece benim çatı üstüne izocam koysak ,nasıl olur? yaklaşık 450 Tl tutacak. Mantıklı olur mu?

Olur güzel de olur. Yaptırabilirsen Poliüretan sprey köpük yaptırıp üstüne izocam at, nefis olur :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Konuşun, anlaşırsanız yaptırın. Poliüretan'ın ısı geçirgenlik kat sayısı 0,022.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

stirofor levha alıp kendiniz oylesine koyun bence. sert levha ama. diğeri ufalanıyor beklediğinde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

izocamın uzundur. çook uzun. o kadar uzun ki çevreye zararlıdır.  mavi mantolama stiroforu alıp iki  üç paket kendiniz yayın derim. 100 lira felan tutar. (nalburdan alın fiyatları iyi öğrenin)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Yoğuşmalı kombi var, DD marka. Termostatını aldım (kablosuz olanı). Hassasiyeti çok kötüymüş. 21'e ayarlı 20 demeden açmıyor, 22'ye kadar ısıtıp kapatıyor. Yazılımıyla oynayıp hassaslaştırsam mı diye düşünüyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Mustafa bey kombi konusunda uzmanmışsınız duyduğum kadarıyla. Bende viessman marka kombi var. Basıncı 0,5 bar ancak su basamıyorum. Aşağıda resimde sarı ile gözüken etrafı diş olan bir şey var. Eskiden etrafında plastik bir kaplama vardı ancak kayboldu. Elimde pense var ancak o tutumuyor etrafındaki diş nedeniyle. Siz ne önerirsiniz alet olarak. Gidip alabilirim :)

Mustafa bey sevsin seni :p daha öncede sana söyledim ya. onun su basma vanası bozuk. yarın öbür gün çalışmaz hale gelecek. gel değişirelim şunu. alet edavat istersen bende herşey var ;)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Kirada oturduğum evde simfer marka bir kombi var.Geçen bayram öncesinde hiç çalışmadı bir anda.Neyse servisi var allahtan burada da geldiler ufak bir parça değiştirdiler adını unuttum :D Ateşlemeyi sağlıyor sanırım 3 dakika sürdü işlem 70 tl verdim.Ancak şimdi yaklaşık 10 gündür bir sıkıntım var.Banyo kısmında su sürekli ısınıp soğuyor belirli aralıklarla  :biggrin:.Ama mutfakta yada banyonun lavobosunda olmuyor bu durum.Sadece duş kısmında.Yada diğerlerinde oluyor ama ben farketmiyorum.Bu neden olabilir acaba.Masrafı ne olabilir.Şimdiye kadar 3 sendir oturuyorum 2 defa yukarıdaki dediğim arızayı yaptı ben tamir ettirdim ve parasını ben ödedim.Normal de kombi masrafını ben mi yoksa ev sahibi mi öder acaba.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Kombi evin demirbaşıdır abi. Bu nedenle oluşucak arızaları ev sahibi öder. Sanırım banyoya giden su debisi fazla. Sanırım yeteri ateşleme sağlanamadığından suyu ısıtamıyor.

Acaba takılan o parçadan kaynaklı bir durum mu var.Ateşleme sağlayan o sanırım

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kirada oturduğum evde simfer marka bir kombi var.Geçen bayram öncesinde hiç çalışmadı bir anda.Neyse servisi var allahtan burada da geldiler ufak bir parça değiştirdiler adını unuttum :D Ateşlemeyi sağlıyor sanırım 3 dakika sürdü işlem 70 tl verdim.Ancak şimdi yaklaşık 10 gündür bir sıkıntım var.Banyo kısmında su sürekli ısınıp soğuyor belirli aralıklarla  :biggrin:.Ama mutfakta yada banyonun lavobosunda olmuyor bu durum.Sadece duş kısmında.Yada diğerlerinde oluyor ama ben farketmiyorum.Bu neden olabilir acaba.Masrafı ne olabilir.Şimdiye kadar 3 sendir oturuyorum 2 defa yukarıdaki dediğim arızayı yaptı ben tamir ettirdim ve parasını ben ödedim.Normal de kombi masrafını ben mi yoksa ev sahibi mi öder acaba.

Duş başlığının yüksekliği ve onda oluşan basınç farkından dolayı sıkıntı çıkarıyor abi :D Kovastayla görünüyor senin için :p

Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

Duş başlığının yüksekliği ve onda oluşan basınç farkından dolayı sıkıntı çıkarıyor abi :D Kovastayla görünüyor senin için :p

:) Daha önce olmuyordu ama böyle bir sorun.Son dönemelerde olmaya başladı. 

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

:) Daha önce olmuyordu ama böyle bir sorun.Son dönemelerde olmaya başladı.

El becerin nasıl abi ? Filtreleri kendin söküp temizleyebilir misin ? 

Yorum bağlantısı
Akan Belen

El becerin nasıl abi ? Filtreleri kendin söküp temizleyebilir misin ? 

Nerenin filtresini Tahir.Kombinin kendi içindeki falan mı 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yok abi dönüş(kalorifer suyu), giriş (kullanım suyu) borularında(tam kombinin giriş kısmına yakın) 2 tane kör tapa gibi görünen yer var.Filtreler o kısımda bulunuyor.Önce kombiyi kapatıp, vanaları kapatacaksın sonra basınca 0,5 barın altına düşüreceksin yoksa su fışkırır.İngiliz anahtarı ile o tapaları söküp filtreye ulaşıp temizleyip takacaksın abi.

kom.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Anladım akşam gidince bir bakayım ben bunlara.Basit iş gibi duruyor  :p

Sıkıntının sebebi bu olabilir ama değilse bile temizlemiş olursun :) 6 ayda bir temizlenmesi öneriliyor. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Acaba takılan o parçadan kaynaklı bir durum mu var.Ateşleme sağlayan o sanırım

abi birde soğuk havalarda bazı cihazlar, kullanım suyunu tam ısıtmazlar. su giriş vanasını kıs biraz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Bizim ECA panel radyatörler, kazan devredeyken inceden uğultulu çalışıyor. Havalarını aldım, ne yaptıysam sesi kesemedim. İnce uğuldama şeklinde. Çalışırken neredeyse anlayamıyorsun ama kazan durunca dünya varmış dedirten bir ses. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...