İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mustafa Çayır

radyatörlerden kaynaklı bir ses çok zor. pompadan ses çıkıyo olabilir. eğer boru çapından küçük vana konulmuş ise, su geçerken ses yapar. radyatör vanalarından da olabilir. su çok geliyo olabilir.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Geçen sene normal vana vardı ses yine vardı. Bu sene vanaları termostatik olanlarla değiştirdik, ses devam ediyor. Herkese sormadım ama sesten şikayet edenler varmış. Suyun çok gelmesi ne demektir? Nasıl azaltılabilr?

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

şöyleki; eğer kazan pompaları normal değerden üstün ise, su fazla şiddette gelir. bu da ses yapar. tabi bunlar tahmin.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Termostatik vanaların markası ECA ise ses yapıyor o marka vanalar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Techem vana işyerimizde de var. Hiç ses yaptığını duymadım. Yarın dikkatle yeniden dinleyeyim. Ancak dediğim gibi su debisi yüksek geldiğinde ses yapar

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Yoğuşmalı kombi var, DD marka. Termostatını aldım (kablosuz olanı). Hassasiyeti çok kötüymüş. 21'e ayarlı 20 demeden açmıyor, 22'ye kadar ısıtıp kapatıyor. Yazılımıyla oynayıp hassaslaştırsam mı diye düşünüyorum :D

Aklıma farklı bir durum geldi, Bu oda termostatının gönderdiği emir ile kombi içerisinde bir kısa devre noktası var ve alıcı kısım bir röle ile burayı kısa devre ediyor veya bırakıyor. Bu sayede kombi yanıyor ve sönüyor. Kombinin içerisine giren, ordan çıkan bir data yok. Basitçe kısa devre edilmeyi bekleyen iki terminal var.

Şimdi ben kendim çok daha güzel hassasiyetli (mesela 0,2-0,3 derece) bir digital termometre devresi yapsam, desem ki 22 ye ayarlandığında 22,2 de röleyi açık devre, 21,8'de kısa devre yap desem, ve bu röleyi kombideki o kısa devre edilecek yere bağlasam nasıl olur?

Yardım verecek arkadaşa devrenin bir kopyası benden hediye :)

mesela

*****örnek devre

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aklıma farklı bir durum geldi, Bu oda termostatının gönderdiği emir ile kombi içerisinde bir kısa devre noktası var ve alıcı kısım bir röle ile burayı kısa devre ediyor veya bırakıyor. Bu sayede kombi yanıyor ve sönüyor. Kombinin içerisine giren, ordan çıkan bir data yok. Basitçe kısa devre edilmeyi bekleyen iki terminal var.

Şimdi ben kendim çok daha güzel hassasiyetli (mesela 0,2-0,3 derece) bir digital termometre devresi yapsam, desem ki 22 ye ayarlandığında 22,2 de röleyi açık devre, 21,8'de kısa devre yap desem, ve bu röleyi kombideki o kısa devre edilecek yere bağlasam nasıl olur?

Yardım verecek arkadaşa devrenin bir kopyası benden hediye :)

mesela

*****örnek devre

Fatura ne kadar geldi abi  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Siz de 22 ye ayarlayın, 21-23 derece arası oynasın sıcaklık.

Siz virgülden sonraki rakamları da mı ayarlamak istiyorsunuz. 22,4 veya 21,6 gibi?

Niyetiniz o ise zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

:shok:

Normal bile :) Evde yalıtım yok, alt kat bodrum,üst katta ki komşu Antalya'da duruyor.Kombide tırt olunca iyi bile geldi. 24 saat yakıyorum ben kombiyi.

Yorum bağlantısı

Normal bile :) Evde yalıtım yok, alt kat bodrum,üst katta ki komşu Antalya'da duruyor.Kombide tırt olunca iyi bile geldi. 24 saat yakıyorum ben kombiyi.

Aynı şartlar arkadaşımda var. 400 TL dedi dilimi yutacaktım. Onlara kışın gidemiyoruz. Yerler buz gibi, ayaklarımız donuyor. 400 Tl vermesine rağmen ev ısınmıyor  :( Bizim kömürlü merkezi sistem. Aidat 160 Tl tüm ortak giderler + su.. Evde misafir yoksa şort ve atlet modundayım sürekli ve camın biri açık  :p Kömürün, merkezi sistemin gözünü seviyim.. :wub:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aynı şartlar arkadaşımda var. 400 TL dedi dilimi yutacaktım. Onlara kışın gidemiyoruz. Yerler buz gibi, ayaklarımız donuyor. 400 Tl vermesine rağmen ev ısınmıyor  :( Bizim kömürlü merkezi sistem. Aidat 160 Tl tüm ortak giderler + su.. Evde misafir yoksa şort ve atlet modundayım sürekli ve camın biri açık  :p Kömürün, merkezi sistemin gözünü seviyim.. :wub:

160 lirayı kaç ay ödüyorsun ? Ben en fazla 2 ay daha öderim diye düşünüyorum.Isparta şartlarına göre çok yüksek rakam ama evin koşullarını düşününce az bile. Bir de üşüyüp hastalanmaktansa yanan para hiç umrumda olmaz varsın yansın :D ama dediğin doğru kömür gibisi yok, keşke temizliği de doğal gaz gibi olsa.

Yorum bağlantısı

160 lirayı kaç ay ödüyorsun ? Ben en fazla 2 ay daha öderim diye düşünüyorum.Isparta şartlarına göre çok yüksek rakam ama evin koşullarını düşününce az bile. Bir de üşüyüp hastalanmaktansa yanan para hiç umrumda olmaz varsın yansın :D ama dediğin doğru kömür gibisi yok, keşke temizliği de doğal gaz gibi olsa.

:blush: 12 ay  :fiuw: All inclusive ama. Kapıcı, temizlik, çöp, genel elektrik, kişisel su, genel bakım, bağ bahçe düzeni vs.. Ful + ful.. Artık zorunluluk kalktı bizim buralarda doğal gaza. Eğer zorunlu olsa idi bizde seve seve doğal gaza geçecektik ki ev 170 m2. Ne öderdim bilmem..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kaç derece oluyor içerisi ? :shok:

İşte sıkıntı tam bu noktada başlıyor abi. 24 saat çalışma ile anca 21 derece civarıdır.Bırak kapatmayı sıcaklığı bile düşürdüğümde ev serinliyor. Maşallah bir bodrum koymuş adamlar dubleks daire gibi, üst katın boş olması da tuzu biberi oldu. 

:blush: 12 ay  :fiuw: All inclusive ama. Kapıcı, temizlik, çöp, genel elektrik, kişisel su, genel bakım, bağ bahçe düzeni vs.. Ful + ful.. Artık zorunluluk kalktı bizim buralarda doğal gaza. Eğer zorunlu olsa idi bizde seve seve doğal gaza geçecektik ki ev 170 m2. Ne öderdim bilmem..

Bizim yönetim bu sene dağılmış henüz aidat altında istenen bir para yok ama hizmette yok :D :D Temizlik sıkıntısı ve çevre kirliliği olmasa ısınmak için en iyisi kömür aslında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

İşte sıkıntı tam bu noktada başlıyor abi. 24 saat çalışma ile anca 21 derece civarıdır.Bırak kapatmayı sıcaklığı bile düşürdüğümde ev serinliyor. Maşallah bir bodrum koymuş adamlar dubleks daire gibi, üst katın boş olması da tuzu biberi oldu. 

...

Aslında biraz araştırıp, alttan yapılan (sadece bodrumun tavanına) mantolama düşünebilirsiniz. Hem üzerine sıva/ boya gerekmiyor. Maliyeti düşük olur ve tahminen 2-3 senede amorti edebilir kendini. Tabi ev kendinizise ve uzun süre oturma planınız varsa. (Babamların ev 5. katta idi, üzeri direkt çatı boşluğu. Doğal gaza geçtikten sonra aynı şekilde mantolama yapıldı (2011 de ortalama 750 Tl gibi tuttu sanırım) ve neredeyse %30-35 daha düştü yakıt parası.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aslında biraz araştırıp, alttan yapılan (sadece bodrumun tavanına) mantolama düşünebilirsiniz. Hem üzerine sıva/ boya gerekmiyor. Maliyeti düşük olur ve tahminen 2-3 senede amorti edebilir kendini. Tabi ev kendinizise ve uzun süre oturma planınız varsa. (Babamların ev 5. katta idi, üzeri direkt çatı boşluğu. Doğal gaza geçtikten sonra aynı şekilde mantolama yapıldı (2011 de ortalama 750 Tl gibi tuttu sanırım) ve neredeyse %30-35 daha düştü yakıt parası.

Ev kira olmasa direk yaptırırım zaten, yönetim kurulur ve yalıtım yapmaya karar verirlerse o zaman bodruma yalıtım için bastırırım. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

13.11.2013 - 01.12.2013 arası 49 metreküp doğalgaz yakmışım. Ev 90 metrekare, Güney ve Doğu cephe. Muhtemelen 85TL fatura gelecek bana ay sonu.

Hiç kapatmıyorum kombiyi, evde yokken 35 Derece, evde olduğumda  40 derece de çalışıyor. Mantolama yok, üst katım boş, alt katım sürekli evde ve yakıyorlar.

An itibari ile 82 metreküp gaz yakmışız. Son 3 gündür evde olduğum zamanlar 50 derece de, evde yokken  30 derece de çalıştırıyorum. Hala mantolama yok, üst katım boş, alt katım sürekli evde ve yakıyorlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizim evde mantolama var ama komşulama yok..Üst kattaki komşu Almanya' da geçiriyor kış aylarını, alttaki komşu salon kısmını yakmıyor...Bu durumda Egonun saygı değer müşterilerinden biri oluyorum...Günlük tüketim 15 metreküp civarı...Ahşap pencereler de tuzu biberi oluyor...Pimapen taktırmayı düşündüm ama yazın vazgeçiyorum kışın taktırmaya karar veriyorum.. :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bizim evde mantolama var ama komşulama yok..Üst kattaki komşu Almanya' da geçiriyor kış aylarını, alttaki komşu salon kısmını yakmıyor...Bu durumda Egonun saygı değer müşterilerinden biri oluyorum...Günlük tüketim 15 metreküp civarı...Ahşap pencereler de tuzu biberi oluyor...Pimapen taktırmayı düşündüm ama yazın vazgeçiyorum kışın taktırmaya karar veriyorum.. :D

Benden kötüleri de varmış :D :D Benim günlük 9-10 metreküp :)

Isparta'da 1 m3 = 0,87 kuruş.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benden kötüleri de varmış :D :D Benim günlük 9-10 metreküp :)

Isparta'da 1 m3 = 0,87 kuruş.

Metrekare konuşuyor şekerim...:D  Ankara' da doğalgaz 1 lira, kafan karışmıyor 100 lira 100 metreküp.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Metrekare konuşuyor şekerim... :D  Ankara' da doğalgaz 1 lira, kafan karışmıyor 100 lira 100 metreküp.. :D

Benim ev 125 m2 falan abi. Senin de kartlı sistem mi abi :D Metroda sıra bekleyenler ekibine sen de dahil misin :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...