Zafer Koç 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Selam,bugün aracımla normal biçimde seyrederken ışıkta durdum, rolantide çalışan aracımda yağ lambasının yandığını gördüm,gaza hafif dokunup devri 2000 d/dak. civarına çıkardığımda lamba söndü,gazı bıraktığımda rölantide tekrar yandı.Yani araç rölanti devrinde iken lamba yanıyor hareket edince yada gaza basınca sönüyor.Aracım 2006 Ghia focus Lpg li.Kimi ustalar Castrol Magnatec 5W30 yağ kullanmış olmama,kimisi yağ müşürüne,Elektrik tesisatına yada yağ pompasına bağladılar.Sonunda filtreyi ve yağı 5w30 Mobil ile değiştirerek devam etmemi,tekrar yanarsa sökümü zor olan yağ müşürünün değişiminin gerektiğini söyledi ustalar.Bu arada yağ ve filtre bakımlarını zamanında yapar aracı sıkıştırmadan kullanırım.Sizce bu durumun nedeni gerçekten Magnatec 5W30 yağ olabilirmi?Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılarımla.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Yağ seviyesi normalse ve yağ lambası yanıyorsa ben o an arabayı stop eder çekiciyle tamire götürürdüm.. Yağ pompası arızalı gibi duruyor.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 5/30 yüzünden niye yapsın ki..Orjinal yağı bu.. Yorum bağlantısı
Zafer Koç 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 5/30 yüzünden niye yapsın ki..Orjinal yağı bu.. Ayhan Bey; Usta 5W30 olsa bile Castrol Magnatec yağın yeni nesil yağlı iticili araçlarda sıkıntı yarattığını, hatta bu yağ yüzünden yatak sarıp motor yaptıranların olduğunu söyledi,Magnatec'in yapışma özelliğinden kaynaklı problem sanırım.Mobil 5W30 dan şaşmamamı belirrti. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Siz yağ lambası yakan araçta gaza bastıkça, düşük basınçtan dolayı motora zarar veriyorsunuz. Ne yaptıracaksanız çabuk yaptırmanızı öneririm. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Bahsettiğiniz durum çok ciddi ve öyle deneme yanılma yolu ile halledilecek bir şey değildir. Eğer yağ seviyesi normal ise Direkt olarak yağ pompasına odaklanın. çünkü problem yağ pompasında ise ve çözüm için geç kalırsanız. motoru yenilemek zorunda kalabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Ayhan Bey; Usta 5W30 olsa bile Castrol Magnatec yağın yeni nesil yağlı iticili araçlarda sıkıntı yarattığını, hatta bu yağ yüzünden yatak sarıp motor yaptıranların olduğunu söyledi,Magnatec'in yapışma özelliğinden kaynaklı problem sanırım.Mobil 5W30 dan şaşmamamı belirrti. Ben ne mobil 5/30 ne de castrol magnetic 5/30 dan dolayı yatak saran Focus duymadım..Biz genel olarak mobil tam sentetik 5/30 yağ öneriyoruz.Ancak sizin sorununuz yağ ile ilgili değil bence. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Castrol benim araçta da motorda sarsıntılı çalışma vb etkiler yaratmıştı.Belki de yağ sahteydi veya motor Castrola alışık değildi.Yalnız iki yağın da numaraları ve özellikleri benzer olmasına rağmen elinize aldığınızda bariz fark olduğunu görüyorsunuz.Aynı farkı 10000 km sonra da görebilirsiniz.Castrol artık kızartma yağı gibi oluyor, mobil ise 15000 geçse bile renk ve akışkanlığından pek bir şey kaybetmiyor.Belki de bu bizim araçlara özel bir durumdur.Yazdıklarım tamamen kişisel düşüncelerim, ama ford motora mobil yağdan başka yağ koydurmak biraz macera gibime geliyor. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Bence önce yağ müşüründen başlayın değiştirmeye,duruma göre sıradan gidersiniz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 müşürden olsa gaza basınca neden sönüyor, bence yağ filtresinden, sadece tahmin, Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 şarj lambası (akü) yanıyor mu Bende tam bunu soracaktım..Sadece rolanti de yağ lambası yanıp başka zaman yanmıyorsa pompa olma ihtimali bence çok kuvvetli değil..Başka bir sıkıntı var.Çoğunlukla akü ile birlikte yanar yağ lambası. Yorum bağlantısı
Zafer Koç 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 şarj lambası (akü) yanıyor mu Hayır yanlızca Yağ lambası yanıp gaza hafiften bile olsa basınca sönüyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 rolantide dalgalanma, klima çalışmasında bir sıkıntı var mı. Araç devirlenirken kasma hissediliyor mu? Rolantide pompa tam verimde çalışamadığı için düşük basınç uyarısı olabilir. V kayışını kontrol etmekten başlayın derim. Ama ford ustası baksın sanayide her hangi bir usta bakmasın derim 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 kasnak ie bağlı deği mi? Ben öyle biliyorum hatam olabilir. Yorum bağlantısı
Murat Soykan 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 aynı sorunu bende yaşamıştım senin gibi hafif gaza basınca sönüyordu durunca yanıyordu normal servisde yağ ve filtre değiştirdikten snra başıma geldi bu. daha sonra ataşehir otokoç servisine götürdüm yağ filtresinden %70 dedi halbuki yeni taktırmıştım daha değiştirdiler orda tekrar, o gün bugün tekrar lamba yanmadı. Sanırım filtre kalın yada sert geldi yağı süzemediği için normal rolantide basınç yetmiyor o yüzden, ilk çıkardığı filtre ile sonradan takılan filtre arasında biraz kalınlık farkı gördüm diyebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Koç 5 Ocak 2013 Yazar Paylaş 5 Ocak 2013 son olarak yağ müşiri,yağ yağ filtresi değişti ,sorun aynen devam ediyor,bazı ustalar krank milindeki aşınmadan kaynaklanabileceğini belitti,aşınma nedeniyle yağ basınç oluşturamıyormus,80 bindeki bir araç için pek mantıklı gelmedi bana,şimdi pompaya yoğunlaşacağız artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ocak 2013 Paylaş 5 Ocak 2013 Yağ pompasıdır, bu şekilde kullanmayın yakında yatak sarar... Ben olsam çekici ile götürürdüm servise.. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2013 Paylaş 2 Kasım 2013 merhaba arkadaşlar aracım 2006 model 1.6 TDCI focus iki gündür kontak ikinci kademedeyken yağ lambası ve motor arıza lambası sönmüyor ama marşa basınca sönüyor acaba sorun ne olabılır inşallah ciddi bir şey degildir yardımcı olurmusunuz konu hakkında bilgisi olan varsa Yorum bağlantısı
Recommended Posts