İçeriğe Yönlendir

Yağ Lambası Yanma Nedeni

Zafer Koç

Recommended Posts

Ersen Tapan

merhaba arkadaşlar aracım 2006 model 1.6 TDCI focus iki gündür kontak ikinci kademedeyken yağ lambası ve motor arıza lambası sönmüyor ama marşa basınca sönüyor acaba sorun ne olabılır inşallah ciddi bir şey degildir yardımcı olurmusunuz konu hakkında bilgisi olan varsa

Konunuz benzer başlık ile birleştirilmiştir..

Bu arada iki lambanında çalışma şekilleri doğru,yani herhangi bir aksaklık yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Gürsel Şen

Arkadaşlar bende 08 focus var . kontak 1 ve 2 te getirdiğinde yağ lambasi hic yanmiyor. Calistiriyorum yanmamaya devam ediyor. Calistiktan sonra yanmamasi normal de. Anahtar 2 de iken yanmamasinin sebebi ne olabilir ki acaba

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar bende 08 focus var . kontak 1 ve 2 te getirdiğinde yağ lambasi hic yanmiyor. Calistiriyorum yanmamaya devam ediyor. Calistiktan sonra yanmamasi normal de. Anahtar 2 de iken yanmamasinin sebebi ne olabilir ki acaba

Ampulu patlamıştır muhtemelen. Değiştirilmesi gerekir.

Gauge test'te yanıyor mu?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Forumda arama bolumune gauge test yazıp bakabilir misiniz? Orada tum ayrintilari mevcut.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

Sorun halledildi. Yağ filtresinin kablosundaymis. Usta baglantiyi yapti simdi yaniyor artik

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Boz

Bugün aracın motorunun bir kısmında yağ birikintisi vardı temizlemek için motor temizleyici aldım bir miktar sıktım yağ cozukdukten sonra biraz şu döktüm kalıntılar gitsin diye daha sonra aracima bindigimde yağ lambasinin yandigini gördüm biraz gittikten sonra söndü geri yandı derken tamamen söndü suan yanmiyor yag ile alakali bir sorunu mu var acaba yada döktüğüm sudan dolayi sensör sase mi yapmış olabilir şu an yanmiyor söndü birdaha yanmada aklıma takildi servise goturmelimiyim acaba

Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Döktüğünüz sudan olma ihtimali çok yüksek, motor ısınıp kuruyunca düzelmiştir..

Birde suan ilk calistirmada normalde ışıklar direk yani yordu suan Yağ lambasi yanip sönüyor geri yanıyor çalışınca yanmiyor araç çalıştıktan sonra stop edip tekrar kontak açınca bu defa normal olarak yanıyor normale dönüyor ama aracı stop edip aradan 5 dk sonra geçince calistirinca ilk söylediğim durum tekrar oluyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Motor temizleyici nasıl bir şeydi ?

Benzinlikten aldım markası neydi hatırlayamadım üzerinde motor temizleyici yazıyordu yağ çözücü özelliği var diyeb yazıyordu
Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

İletken özelliği yoktur umarım..

Inşallah bize servis yolu gözüktü sanırım. Görünürde sıkıntı yok ama kontak açınca sonup yanması kafama takıldı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...