Akan Belen 21 Şubat 2013 Yazar Paylaş 21 Şubat 2013 Bugün servise gittim.Şu şarj dinamosu olayını netleştirmek için.Usta baktı yolda da denedik yük durumunda ne olacak diye.Gage menüden.14.6 çıkıyor.Ustanın demesi biraz yüksek 13.8 falan olması gerekiyormuş.Şimdilik bir sıkıntı yapmaz.Çok yüksek değil ancak ileride değiştirmen gerekecek dedi.Kendiside bir dönem uğraşmış maliyet yüksek olduğu için tamir yolunu denemişler bir araçta ancak dediğine göre bir türlü randıman alamamışlar komple değişmiş. Bakalım anlaşılan önce bir tamir yolunu deneyeceğiz gibi duruyor.Bu arada turbo emiş hortumu servis fiyatı 245 tl imiş. Yorum bağlantısı
Akan Belen 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 Bugün anahtar dönüşümü yaptırdım.Yedeğim yoktu onuda aradan çıkardım böylece.Ancak şöyle bir sıkıntım var.Sustalı anahtar yaptırdım yeni uç açıldı her işlev çalışıyor ancak motor kaputunu açmıyor yeni anahtar.Kontaktan çıkarırkende miktar takılma yapıyor.Yeni olduğu için olma ihtimali yüksek sanırım ama yinede sorayım dedim.Bir süre alıştıktan sonra kaputu açarmı ve kontaktan çıkarırken hafif takılmanın herhangi zararı olurmu acaba. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Muhtemelen uç tam yapılamamış. Çentik kalmış olabilir. Dinamo için, forumdaki tecrübeli arkadaşlar daha iyisini bilir ama, bence hiç tamir yolunu deneme derim. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 Muhtemelen uç tam yapılamamış. Çentik kalmış olabilir. Dinamo için, forumdaki tecrübeli arkadaşlar daha iyisini bilir ama, bence hiç tamir yolunu deneme derim. Sani kapıyı falan rahat açıyor manuel olarak sadece motor kaputunda sıkıntı yapıyor.Bakalım 1 hafta kadar kullanacağım hala aynıysa yeniden açtıracağım artık.Kontağa takarken de sıkıntı çıkarırken hafif takılıyor korkum yuvaya zarar vermesi böyle bir durum oluşabilir mi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Sani kapıyı falan rahat açıyor manuel olarak sadece motor kaputunda sıkıntı yapıyor.Bakalım 1 hafta kadar kullanacağım hala aynıysa yeniden açtıracağım artık.Kontağa takarken de sıkıntı çıkarırken hafif takılıyor korkum yuvaya zarar vermesi böyle bir durum oluşabilir mi Yuvaya zarar vereceğini sanmıyorum ama yine de riskli tabi. Ben de olsam 1 hafta denerdim, öyle diyeyim 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Bugün anahtar dönüşümü yaptırdım.Yedeğim yoktu onuda aradan çıkardım böylece.Ancak şöyle bir sıkıntım var.Sustalı anahtar yaptırdım yeni uç açıldı her işlev çalışıyor ancak motor kaputunu açmıyor yeni anahtar.Kontaktan çıkarırkende miktar takılma yapıyor.Yeni olduğu için olma ihtimali yüksek sanırım ama yinede sorayım dedim.Bir süre alıştıktan sonra kaputu açarmı ve kontaktan çıkarırken hafif takılmanın herhangi zararı olurmu acaba. eye ile biraz düzeltir abi. benim yağtırdığım kontak dışındakileri açmıyordu bi ara sıkıntı oldu. sonra dişleri biraz daha düzelttiler. Yorum bağlantısı
Akan Belen 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 eye ile biraz düzeltir abi. benim yağtırdığım kontak dışındakileri açmıyordu bi ara sıkıntı oldu. sonra dişleri biraz daha düzelttiler. Yapan kişi çok oynamayalım dedi.Bir hafta kullan olmadı bakarız yeniden dedik.Bu arada bu işlem için 80 tl verdim Uç açılması sustalı kabı bende vardı.Ayrıca diğer anahtara da immo takıldı.Kumanda yok ama sadece immo.Fiyat nasıl ki Nasıl olsa yaptırılmış demeyin fiyat nasıl onu söyleyin Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 diş açtırma ve 2 adet immo kodlama ise iyi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Yapan kişi çok oynamayalım dedi.Bir hafta kullan olmadı bakarız yeniden dedik.Bu arada bu işlem için 80 tl verdim Uç açılması sustalı kabı bende vardı.Ayrıca diğer anahtara da immo takıldı.Kumanda yok ama sadece immo.Fiyat nasıl ki Nasıl olsa yaptırılmış demeyin fiyat nasıl onu söyleyin Sen her gün kapıtı mu açıyon ki? Bir hafta sonra bakacan. Zaten 15-20-50 kere açıp kapasan anahtar ve kilit birbirine alışır. Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Şubat 2013 Yazar Paylaş 25 Şubat 2013 Sen her gün kapıtı mu açıyon ki? Bir hafta sonra bakacan. Zaten 15-20-50 kere açıp kapasan anahtar ve kilit birbirine alışır. KAputu açmıyorum ama kontağı açıyorum Anahtar biraz alışsın dedi.Ama bakalım artık ne olacak Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 KAputu açmıyorum ama kontağı açıyorum Anahtar biraz alışsın dedi.Ama bakalım artık ne olacak Hmmmm, şimdi değişti. Benim aracın da orijinal (kumandalı pirinç olan) anahtarı bagajı açmıyor. Ama yedek anahtar (has demir) her tarafı açıyor. Pirinç anahtarın sürekli kullanım nedeniyle aşındığını düşünüyorum. Muhtemelen sende de öyle birşey olmuştur. Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Şubat 2013 Yazar Paylaş 25 Şubat 2013 Orjinal kullanıma bağlı aşınmış doğal olarak.Yeni çekilen daha yeni olduğu için sanırım sıkıntı yapıyor kaputta.Kapı ve kontağı açıyor.Biraz aşınmasını bekliyoruz bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Mart 2013 Yazar Paylaş 1 Mart 2013 İlk parti parçalarımız geldi sonunda Şu arka logoyu anlamadım zaten.Yapıştırmalı bir ürün.Arka kısma nasıl olacak bu bilen varmı. Sonraki hortumda hava filtresi ile turbo arasındaki hortum.Bulmak çok kolay değil.En azından stoklarda bulunan bir parça değil.Orjinal olarak aldık.Umarım turbodan gelen ses bunu takınca düzelir. İlteber'e Göksel'e ve Yaman'a ayrı ayrı teşekkürler 3 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Abi hepimiz Aynı ağızdan Güle güle kullan dedik tesadüf konuyu görmeden arıyayım bakalım, parçalar gelmişmi diye merak etmiştim 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 İlk parti parçalarımız geldi sonunda Şu arka logoyu anlamadım zaten.Yapıştırmalı bir ürün.Arka kısma nasıl olacak bu bilen varmı. Sonraki hortumda hava filtresi ile turbo arasındaki hortum.Bulmak çok kolay değil.En azından stoklarda bulunan bir parça değil.Orjinal olarak aldık.Umarım turbodan gelen ses bunu takınca düzelir. İlteber'e Göksel'e ve Yaman'a ayrı ayrı teşekkürler Akan bey bu hortumu kaça aldınız? Ben bunun çıkmasını İngiltere'den 10 pound+ nakliye bedeliyle bir kaç ay önce TL bazında 60 liraya almıştım. Gelen mal çok iyi durumdaydı, tıpkı yeni gibiydi. Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Mart 2013 Yazar Paylaş 1 Mart 2013 (düzenlendi) Akan bey bu hortumu kaça aldınız? Ben bunun çıkmasını İngiltere'den 10 pound+ nakliye bedeliyle bir kaç ay önce TL bazında 60 liraya almıştım. Gelen mal çok iyi durumdaydı, tıpkı yeni gibiydi. Siz çıkma mı aldınız acaba.Ben en uygun 185 tl ye bulup aldım.Servis 255 tl dedi.Siz çok uygun fiyata almışsınız.Ebayda bende bulmuştum bir tane çıkma ama resimlerden pek iyi gelmedi gözüme cesaret edememiştim. Pardon çıkma almışsınız sizde. 1 Mart 2013 tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Aslında ben eskisini tamir etmiştim fakat bunu da uygun bulunca alayım dedim. Bu hortumlarda en çok turboya takılan kısımdaki bilezik kısmı yırtılıyor. Muhtemelen aracınızın turbo hortumu da aynı yerden yırtık idi. O kısımda iki milimlik bir yükseklik farkı var, hortum takıldıktan sonra kelepçe iyi tutunsun diye. Bu hortum turbonun ağzına takıldıktan sonra sabitleme kelepçesini dikkat etmeyip yukarıda belirttiğim 2 mm yüksekliği olan çıkıntının üzerine oturtup sıkıyorlar, hortumun boğazı kesiliyor, o an için kesilmese de zamanla mukavemetini yitirdiğinden oradan yırtılıyor. Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Mart 2013 Yazar Paylaş 1 Mart 2013 Aslında ben eskisini tamir etmiştim fakat bunu da uygun bulunca alayım dedim. Bu hortumlarda en çok turboya takılan kısımdaki bilezik kısmı yırtılıyor. Muhtemelen aracınızın turbo hortumu da aynı yerden yırtık idi. O kısımda iki milimlik bir yükseklik farkı var, hortum takıldıktan sonra kelepçe iyi tutunsun diye. Bu hortum turbonun ağzına takıldıktan sonra sabitleme kelepçesini dikkat etmeyip yukarıda belirttiğim 2 mm yüksekliği olan çıkıntının üzerine oturtup sıkıyorlar, hortumun boğazı kesiliyor, o an için kesilmese de zamanla mukavemetini yitirdiğinden oradan yırtılıyor. Aynen dediğiniz yerde.Turboya giriş kısmında yırtık var benimkinde de.Açıkçası ben kendim takmayı düşünüyorum zaten bunun için sanaiye gitmeye gerek kanımca.Anladığım kadarıyla biraz daha geriden kelepçeyi sıkmak gerekiyor bu durumda.Dediğiniz yüksekliği kelepçenin altına getirmemek lazım demek ki. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Hava filtresi tarafındaki kelepçeyi takmakta birazcık zorlanabilirsiniz, ama yapamayacağınız bir şey değil. Kolay gelsin. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Mart 2013 Yazar Paylaş 1 Mart 2013 Gıcık bir mekanizma var ama hallederim sanırım. Bu arada Bu gün ayaküstü bir elektrikçi ve akücü ile konuştuk.Aracımın şarj ile ilgili durumunu anlattım.Konjektörden yapıyordur büyük ihtimal dedi ve değiştirmek lazım dedi.Ben akü fazla şarj tutuyormuş dedim arada oda akü ısınıyormu diye sordu ( ne alaka anlamadım ama ) Konjektör tamir olmaz yenisini almak lazım dedi.Öylemi yenisini mi almak lazım.Ya da alıp değiştireyim mi.Sanırım orjinal kullanmak daha iyi.Bunun orjinali nedir nerde bulunur çok uçuk bir rakammıdır acaba Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Pahalı birşey olmaması lazım. Zaten alternatörün değişebilecek veya tamir edilebilecek iki parçası var. Ben 80-100 tl civarı birşey vermiştim ayrı ayrı. Birinde kömürler değişti birinde konjektördü galiba. Genel olaral pahalı bir parça olduğu için amir mekanizması gelişmiş diyebiliriz. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Gıcık bir mekanizma var ama hallederim sanırım. Bu arada Bu gün ayaküstü bir elektrikçi ve akücü ile konuştuk.Aracımın şarj ile ilgili durumunu anlattım.Konjektörden yapıyordur büyük ihtimal dedi ve değiştirmek lazım dedi.Ben akü fazla şarj tutuyormuş dedim arada oda akü ısınıyormu diye sordu ( ne alaka anlamadım ama ) Konjektör tamir olmaz yenisini almak lazım dedi.Öylemi yenisini mi almak lazım.Ya da alıp değiştireyim mi.Sanırım orjinal kullanmak daha iyi.Bunun orjinali nedir nerde bulunur çok uçuk bir rakammıdır acaba Ben geçen yıl alternatörün içindeki konjektör denen parçayı değiştirtmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam 60 liraya konjektör almıştım, usta da 50 almıştı. Herhangi bir sorun yaşamadım ondan sonra. Ben kömürlerine de bakmasını istemiştim, usta kömürlerin kolay kolay aşınıp erimeyeceğini söyledi. Baktı, baktık. Kömürlerde herhangi bir erime / kısalma yoktu. O zaman çıkan eski konjektörü nümune olarak saklamak istediğimi bildirmiş ve almıştım, ama bulamıyorum şimdilerde. Zaten içinden çıkanla aldığım parça aynı markaydı, aynı değerler yazılıydı üzerinde. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Mart 2013 Yazar Paylaş 1 Mart 2013 Çok pahalı bir durum değil.O zaman kesin orjinal alayım ben bunu.Bakalım bu durum kurtaracak mı bizi.İlla servisten mi almak lazım orjinal olması için.Bunun markası adı şanı varmı acaba.Yada muadil parça çıkma şansı varmı. Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Mart 2013 Yazar Paylaş 9 Mart 2013 Araba neden çalışmaz ? Herzaman değil ama bazen birkaç marşda alıyor.Kaç gündür böyle bir durumla karşılaşmadım hatta geçen hafta 5 gün hiç çalıştırmadım sonrasında tek marşda aldı sıkıntısız şekilde. Ancak bugün 4 de anca çalıştı.Şöyle izah etmek daha doğru,marş alıyor ve çalışıyor ama hemen stop ediyor.Ama bu durumuda sadece sabahları yapıyor.Gün içinde belki 10 kere daha marşa bastım hiç sıkıntısız alıyor.Fikirleriniz nedir. Diğer bir sıkıntım şu.Daha önce bahsettiğim gibi araç yüke binince bir rüzgar sesi gibi bir sen geliyordu.Ben turbodan falan mı oluyor diye düşünmüştüm.Turbo hava emiş hortumuda patlak vardı zaten.Turboya yük binmeye başlayınca bu sesi yapıyor 2000 devirden sonra şşşşşşşşşşş bir ses.Aldığımız hortumu taktıralım diye sanaiye gittik orda tanıdık bir ustaya durumu da anlattık.Hatta kendiside kullandı sesi duydu.Ama bu ses bu hortumdan gelmez başka biryerden kaçak var gibi dedi.Ama yinede hortumu değiştirince daha net anlarız dedik.Ancak yeni aldığımız hortumda da ince boğaz olan kısımda yırtık tespit edince değişime gönderdim.Doğal olarak takamadım. Daha sonrasında turbo hortumu sökülüp bakıldı.Bakıldı dediğim elini sokup baktı çok az bir boşluk var gibi ama önemli değil dedi. Sonrasında egr nin ordaki bir parça var emme manifoltuna giren bir boğaz bağlantısı var burdan kaçak olduğunu söyledi.Söküldü temizlendi oradaki conta kopmuş.Tabi ki doğal olarak contayı bulamadık burada.Eski jonta takıldı silikonlandı.Parça gelene kadar sıkıntı olmaz dedi.Ama bugün farkettim ki aynı ses yine var.Böyle bir ses o kısımdan yapıyor olabilir mi. Ve bu conta nasıl bulunur tek satılan birşeymi yoksa komple takım olarak falan mı alınması gerekiyor. Contanın tam olduğu yer şöyle anlatayım:egr ve manifolta bağlanan bir parça şöyle yumruk gibi adını bilmiyorum O parçanın emme ye giren yukarı kısımdaki conta.Umarım anlatabildim yoksa resim çekeceğim. Sanki aracın çekişide biraz düşük gibi geliyor bana.Diğer hortumlara bakıldı onlarda sıkıntı yok. Şimdi bu rüzgar sesi gibi olan ses neden olabilir.Anlattığım kısım yüzünden yapar mı.Maalesef burada turbodan da adam gibi anlayan yok.Sorduk Ankara yada İstanbula gönderiyorlarmış turbo ile ilgili sıkıntılarda.Gerçi turbo da mı sıkıntı var onuda bilemiyorum.Usta birşey demedi yukarıda bahsettiğim conta yüzünden kaçırıyor dedi. Başka baktırmam kontrol ettirmem gereken varmıdır.Bu şşşşşşş gibi rüzgar sesi yüzünden. Aracımın çalışmaması ile ilgili sebeb ne olabilir Zahmet edip okuyan herkese teşekkür ederim oldukça uzun bir mesaj oldu Yorum bağlantısı
Recommended Posts