İçeriğe Yönlendir

2013 Kuga Selective Test Sürüşü

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Evet arkadaşlar bugün fırsatım oldu gebze nazer de kahverengi selective full bir kugayı özel olarak bana hem hoca olmam hem de fordclub da yazacak olmam nedeni ile özel olarak uzatılan parkurda test ettim inceledim kurcaladım.

Araç testini yaptıran satış danışmanı Ramiz Bey e buradan çok teşekkür ederim. Akşam soğuğunda bir de üşüdü. Ayrıca neskafe için de teşekkür ederim. Buraya kısa sürede üye olacak diye tahmin ediyorum.

Kuga büyücek bir focus cmax kırması. uzaktan bakıldığında "aaa bu ne yahu suv" denilebilecek gibi durmuyor. Bilinçsiz gözler karıştırabilir. Ön tasarımdaki dinamik çizgi yaklaşımı çok sayıda çizgi içeriyor bu çok çizgi sanki aracı pertten dönmüş gibi gösteriyor buruşmuş gibi algıladım. "solid" "düz" hatlı bir görünüm yok. yanlar iyi arka mpv suv tadında. çamurluk yanaklarında plastik var. arka çarpma zonlarında evet siyah plastik yine uygun yerlerde var. dokunan boya kaldırmayacak yani.

yanlarda ufak kromajlı sinyal lambaları mevcutbana biraz ispanyol ya da hyundai işi gibi geldi. parlak nikelaj yerine alüminyum düz görünüm severim. ama genel olarak güzel.

kapıların sesi soluğu iyi. iç kapı kalitesi sertçe plastik focus ailesi ile aynı. içerde girer girmez iki koca ekran biri orta nav diğer mfd. bunların ahengini sony teyp kumandası bozuyor.

direksiyon güzel. çok janjanlı derdim ama pek değil. ama orasına burasına çok kontrol konmuş yine de. o kaar şeyi kontrol etmek gekir mi direksiyondan bilemiyorum.

otomatik şanzıman 6 ileri düz. kolu felan çok iyi. ekranda da görünüyor. otomatik lima va hepsi süper entegre. bu bilgileri geçeceğim.

6 iler şanzımanı değişik profillerde denedim zorladım. parkur gebze çayırova gebze arasıydı. e5 te bastım kickdown yaptım slalom yaptım ara yola girdim kaldırıma çıktım vs. kalrıdıma çıkarken araba esnemiyor cmax gibi. bence iyi.

yaklaşık 15 km ortalama tüketimim test tüketimi 10.3 litre ve bu sert kullanımda. motor sıcak gibiydi aldığımda sıfır soğuk değildi.

aracın ön direkleri biraz görüşü kapatıyor dense de alışılıyor. aynalar yeterli. kör nokta dedektörü var dolmuşlarda uyarı veriyor. arka pence küçük. arkaya zaten kim bakar. geri kamera zaten var. bip bip de var.

6 ileri şanzımanı çok beğendim. motor sesi yok değil var ama güzel. şerit takip asistanı sallayıp duruyor direksiyonu. iyi. aracı sürerken passatta aldığım yol tutuş hissini alamadım. işin ilginç tarafı fusion da olan yolla bütünleşme hissini de alamadım. konfor olacak diye yoldak kopuk bir direksiyon hissi oluşmuş sanki. ya da biraz alışmak gerek. karşılaştırma olarak kesinlikle kaşgaydan daha iyi yol tutuş. fusiondan da iyi. ama tabi limitlerine sokmadım aracı ayıp denen birşey var. talep edilirse sokulabilir. haftaya kartalkaya da lansman turları olacakmış sanırım. sadece kaldırıma çıktım indim bence iyi.

arka bagaj iyi. koltuk yatarken oturma yeri de öne aşağı hareket ediyor honda gibi. çok iyi. cmax böyle mi bilmiyorum.

arka tavan lambası ortada. tek. led.

onlarca elektronik asistan konmuş. bence gereksiz. sony teyp piyano black. bence o bölge farklı olmalıydı. klima kumandası iyi. ayn aynalar iyi. hareket halinde ön tanıtım yapılmadan ayarladım hemen herşeyi.

yakıt bence 4x4 versiyonunun kesinlikle sportage dan ve ix35 ten (4x2 lerinden) düşük. güç ise gani gani.

motoru açtım turbo ters tarafta. aboo deddim turbo kucağımızda. acaba yangın ondan mı yapıyor. oraya kuş kedi yuva yapar ;). görmeden basarsan yanarsın.

birazdan devam ederim. video çektim youtube a koyacağım ama kaliteli olmadı zaten önemi de yok videonun.

fiyat nav paketli 73 bin liralar civarına geliyor. araç sağlam görünüyor.

koltuklar yarı deri ve harika... sert ve formlu. daha iyisi zor yapılır.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

elektrikli bagaj açma kapama var bence tehlikeli.

el freni klasik. araç anahtarsız çalıştırmalıydı. el frenini unutup yürümüşüm iniş olduğu için dükkan önü önce hill descent assist var sandım sonra baktım el freni ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

test edilen hangi motor tipi?

sanırım 1.6LEcoBoost 180PS otomatik.

Yorum bağlantısı
Remzi Erkesim

Mehmet bey ses sitemin kalitesi nasıldı?, ben de bugün inceledim ancak sizin gibi teste çıkamadım plaka daha takılmamış ;) , aracın yan ve arkadan görünümü iyi ancak önden görünümde bir gariplik var, sanki dobloya bakar gibi oldum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanırım 1.6LEcoBoost 180PS otomatik.

4x2 dir o? rakam da 4x4 ün değil ondan sordum

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
test edilen hangi motor tipi?

180 hp 4x4 en full modeldi

4x2 olan 150

verilen fiyat da 4x4 ama tita x navi paketlisi metalik boya

motoru dinlemek için sesle oynamadım ses yeterdir herhalde bildiğin sony işte

batan geminin malı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

oto dergilerde 4x4 ü sadece tdci olacak bilgisi vardı :rofl: reklam bölümü biraz çalışmalı

vesile ile 66bin TL ye 4x4 180 ps ecobuust var, fena güzel bir sçenek olmuş bu

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fiyat bu durumda çok uygun olmuyor mu :unsure2:

70 bine evet focus yerine fıstık gibi alınır. ama dizel değil. fark o. acayip yüksek sürüş focusa göre. yerden yüksekli 20 cm. yaklaşma uzaklaşma açıları kağıda yazılacak kadar düşünülmüş ;) altına eğildim baktım iyi gibiydi.

tita x navi paketinde sony teyp sistem artı navi artı geri kamera var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

10.3 lt tüketimle 180 ps 4x4 e hemen dalardım, benzin ucuzlayınca fena olur

Öyle bir ihtimal mi var? :) Ben artık benzinli sürebilme ümitlerimi bir bir yitiriyorum..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
10.3 lt tüketimle 180 ps 4x4 e hemen dalardım, benzin ucuzlayınca fena olur

ucuzlayınca mı şimdi mi?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Lpg takılmıyor mu bunlara.Bence donanım ve fiyat olarak gerçekten iyiymiş.Piyasa da dolaşan fiyatlara bakarak

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

sanmam direct injection var manifoldda dolaşan (egzos) su var vs vs

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Öyle bir ihtimal mi var? :) Ben artık benzinli sürebilme ümitlerimi bir bir yitiriyorum..

rafineriden çıkan benzini satacak yer bulamıyorlar, olacak birşeyler, ne olur bilemem de, olacak

sanmam direct injection var manifoldda dolaşan (egzos) su var vs vs

tfsi ya bile takmaya başladılar, fuarda gördük

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

resim ve videolar

http://www.mehmetgok...iles/stuff/kuga

yandaki passat benimki. hava soğuk ve eleman üşüdüğü için fotolar fazla profesyonel olmadı ancak birkaç kişi gidip detaylı çekim yapabiliriz yeniden ekip olarak memnun olurlar.

son olarak bir şeyler söylemek gerekirse albenisi yüksek bir araç görsel olarak değil bence. ama sportage ve ix35 den ve tiguan dan iyi görsel olarak.

görsel olarak bence hala en mükemmeli suzuki grand vitara.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hocam kaldırıma çıkarken esnemiyor demişsiniz ya, fiesta nedense fazlaca esniyor bence, karoser gacırdıyor. Hyundai getz de hiç esneme yok mesela. Fiesta daha sağlam bilinir halbuki.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

olabilir tabi

abd ye benzin satıyoruz

Evet hemde litresi 1.5 lira.

Kuga güzel bunu kabul ediyorum özellikle dış kasa.Ancak içi bildiğin focus hocam

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Göktürk

başka test eden görüş yazan yok mu?

Evet hemde litresi 1.5 lira.

Kuga güzel bunu kabul ediyorum özellikle dış kasa.Ancak içi bildiğin focus hocam

focusun nesi var?

Hocam kaldırıma çıkarken esnemiyor demişsiniz ya, fiesta nedense fazlaca esniyor bence, karoser gacırdıyor. Hyundai getz de hiç esneme yok mesela. Fiesta daha sağlam bilinir halbuki.

getz de kapı lastikleri kapıya değmiyordur ;)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

getz de kapı lastikleri kapıya değmiyordur ;)

Sanki karoser esniyor, gıcırdıyor gibi geliyor bana.Mühendisler karoser rijitliiği diyor sanırım, NM/ derece galiba birimi. Uygulanan momente göre esneme açısı.

Şöyle bir liste var ne kadar doğru bilmiyorum:

http://www.germancarforum.com/community/threads/the-list-torsional-rigidity.12334/

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Semiz

bugün yeni kuga yı(selective,benzinli en full ve paketli versiyonu) inceleme fırsatım oldu,ancak plakası takılmadığından test edemedim.ancak araç çok hoşuma gitti.pazarlığını yaptık %90 alıyorum.inşallah önceki kuga gibi sıkıntı yaşatmaz bana.ya nasip bakalım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

resim ve videolar

http://www.mehmetgok...iles/stuff/kuga

yandaki passat benimki. hava soğuk ve eleman üşüdüğü için fotolar fazla profesyonel olmadı ancak birkaç kişi gidip detaylı çekim yapabiliriz yeniden ekip olarak memnun olurlar.

Kugayı beğendim.. Mondeo da güzelmiş :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...