Tansel Yavuz 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 Bence şu anda performans-dayanıklılık olarak manueli yakalayan bir otomatik şanzuman yok.Henüz hiçbir yarış otomobilinde otomatik şanzumana rastlamadım.. Yarış otomobili değil ama süper spor otomobil olarak otomatik f450 kullandım, otomatik modda da manuel modda da gerçekten düz vites den hızlıydı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 ... Kadınlar için asıl tehlike düz vites. Panik durumunda sadece frene basıp motoru stop ettirirler. Aslında asıl tehlike sorumsuzca kullanan biz erkekler. Onların kazalarının ciddi bir yüzdesini bizim hareketlerimiz oluşturuyor. Geçin düzü, otomatiği. Yoldaki erkek şöför sayısı ile kadın arasında fark var. manuel araçta evet stop eder. otomatikte etmez.. sizce hangisi iyi? Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 f1 vitesmi otomatik vitesmi?Otomatik daha hızlı olsa 0-100 farkları saliselere düşmüşken neden kullanıp fark atmazlarki ?Zaten bizim anladığımız tarzda manuel bir bugatti veyron düşünemiyorum. F1 vites ama otomatik ve f1 ayrı şeyler değilki,ikiside aynı şey. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 (düzenlendi) F1 vites ama otomatik ve f1 ayrı şeyler değilki,ikiside aynı şey. F1 koldan veya direksiyondan vites değiştirme olarak tabir edilir.Triptronik vitesin(yarı otomatik) direksiyondan kumanda edilişidir. 11 Nisan 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Ufak tefek, arada sırada harici otomatik kullanmadım. O sebeple yıllardır kullanmışım gibi sadece kendimin inanacağı yorumlar yapmayayım. Fakat çok keyifli birşey olduğunu düşünüyorum ve kullanırken gerçekten hoşuma gidiyor. Otomatikten (arızasız ve 70 model olmamak kaydıyla) hızlı vites seçen adamın elini öperim. Sıradaki aracım kısmetse otomatik olacak. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 F1 koldan veya direksiyondan vites değiştirme olarak tabir edilir.Triptronik vitesin(yarı otomatik) direksiyondan kumanda edilişidir. Hocam bu konuda da ne kadar uzman olduğunu gösterdin,bravo sana.... Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Civic yazın google en basitinden,en bilineninden OTOMATİK ŞANZIMAN f1 vites diye Ufak tefek, arada sırada harici otomatik kullanmadım. O sebeple yıllardır kullanmışım gibi sadece kendimin inanacağı yorumlar yapmayayım. Fakat çok keyifli birşey olduğunu düşünüyorum ve kullanırken gerçekten hoşuma gidiyor. Otomatikten (arızasız ve 70 model olmamak kaydıyla) hızlı vites seçen adamın elini öperim. Sıradaki aracım kısmetse otomatik olacak. Wuww Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 F1 koldan veya direksiyondan vites değiştirme olarak tabir edilir.Triptronik vitesin(yarı otomatik) direksiyondan kumanda edilişidir. Tiptronik demek yarı otomatik demek değildir yarı veya tam,otomatik vitesin elle değişebilmesine olanak veren sistemdir.otomatiğe elle müdahele edebilmektir. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 bunu adı otomatik şanzıman dimi? F1'de var bunda? Vitesi yanlışmı koydu acaba honda Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Tiptronik demek yarı otomatik demek değildir yarı veya tam,otomatik vitesin elle değişebilmesine olanak veren sistemdir.otomatiğe elle müdahele edebilmektir. Abi haklısın. Ama halk arasında genelde bilinen mantık bu. Yoksa yarı otomatik=otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Hatta bunların revizyon maliyeti daha düşük olduğunu söylüyorlar. Özellikle opel astranın otomatiğinin revisyon maliyeti bizimkilere göre çok ucuz olduğunu söylüyordu usta. Triktonik vites istendiği takdirde vites geçişlerini sürücünün elle müdehale etmesine olanak tanıyor. bunu adı otomatik şanzıman dimi? F1'de var bunda? Vitesi yanlışmı koydu acaba honda Yukarıda açıklama yaptım. Ben biryerde kurduğum cümleden dolayı yanlış anlaşılma oldı. Önder abi düzelttirdi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Arkadaşlar manuelleştirilmiş otomatik de var otomatikleştirilimiş manuelde.Vitesin hangi devirde ne zaman değişeceğine siz karar veriyorsanız manuel;araç karar veriyorsa otomatik.F1 şanzuman da Formul-1 araçların belki 30 yıldır kullandıkların "direksiyondan vites değiştirme" sisteminden esinlenerek yapılmış şanzuman sistemidir.Türkiyedeki ilk örneği Alfa romeo speedgear dır.Kavrama sistemi ile şanzuman sistemini karıştırmayalım.Formüla-1 araçlarının otomatik olduğu gibi komik bir iddia da ortaya atmayalım. Saygılar... Otomatik arabada Hemde klasik otomatikte; Örneğin kendi aracım,vites değiştirmeye bende karar veriririm,arabada. Gazdan ayağımı çekmeden devam ederim araç değiştirir vitesi,ayağımı hafif kaldırır hafif basarım,ben değiştiririm vitesi. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Yukarıda açıklama yaptım. Ben biryerde kurduğum cümleden dolayı yanlış anlaşılma oldı. Önder abi düzelttirdi. Hocam biz seni anladık,sıkıntı yok.... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Uzun süreden beri , otomatik kullanıyorum , en son ehliyet alırken kullanmıştım heralde düz vitesi Sonrada zaten o saçma fazla pedal ve vitese ihtiyaç duymadım Çoğu otomatik vites kullanıcısı bilir herhalde , otomatik viteste gaz tepkileriniz ile motorun sesine göre vites düşürür veya yükseltebilirsiniz . Ben uzun yolda veya şehir içi trafiğinde rahatlığını çok gördüm . Genelde yüksek hacimli motorlu araçları aldım ve pişman olmadım . Yakıt olarak 100 km de aynı motor bir araç 1 ile 2 lt fark eder sırf bu yüzden de rahatımdan ödün veremem . 29 Yaşındayım , otomatik vites kullanıyorum ve aracıma hakim oluyorum . Bunu anlamıyorum zaten , araca hakim olamama nedir Yoldan çıktıysa araç istesende toplayamazsın . Kısacası ileride , yurtdışında çoğu ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de otomatik vites araçlar iyice çoğolacak . Hatta ben taksiler bile otomatik vites olacak diye bir iddaa'da bulunuyorum ... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Videonun başındaki resimde audide w12 mi yazıyor bana mı öyle geldi?V motoru duydumda W motor nasıl oluyor çok merak ettim öyleyse İki an V motorun birleşimi: http://tr.wikipedia.org/wiki/W_tipi_motor Dehşet verici. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Ben manuel kullanırken otomatik kullananlara derdim bırakın zevkmi var sizde falan. Sonra aracı eşimden dolayı zorunlu olarak otomatik aldım. İlk aldığımda Bursa'nın trafiğinden çıkıp yorgun bir şekilde (36 saat uykusuzluktan sonra) Ankara'ya gelirken verdiği rahatlığı görünce tamam dedim. İyiki otomatik almışım dedim. Sonra Ankara'daki 1 hafta gezdim.Araca alıştım ve şu anda araç alacak olsam tekrar otomatik alırım. Aracı Maraş'a getirdiğimde benim gibi otomatiklere laf söyleyen arkadaşlardan 4-5 tanesi otomatik aldı ve şu anda otomatik arayan arkadaşlarda var. Galericiler otomatik bulamıyoruz talep çok fazla diyorlar. (Maraş için) Otomatik kullanmak çok basit diyorlar. Evet acemi sürücüler için basit. Ancak iyi bir sürücü için otomatik kullanmak ve otomatiğin karakterine alışmak zaman alır. Yani nerede ne yapacağına arabanın ne karar vereceğini ve senin bu karara etkinin sağlıklı olabilmesi için zaman lazım. Aracı kontrolü konusuna gelecek olursak. Frene bastığımda duran aracın kontorlünü sağlamakmı daha kolay (tek haraket) yoksa debraj kullanıp vites değiştirerek gaz-fren yapmakmı daha kolay En basitinden otomatik için laf söyleyen Mehmet Özyürek abim bile artık otomatik diyorsa bizim birşey söylememize gerek yok Taksiler sırf yakıtı düşündükleri için o 1-2 litrenin hesabını yaptıkları için otomatik kullanmıyorlar. Birde taksiler ciddi anlamda çok sert kullandıklarında şanzımanun sağlığı açısından sıkıntı olabilir düşüncesi vardır. Ama baskı balataya verdikleri parayı düşünmüyorlar 1 Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Şahsen hediye bentley verecek olsalar , otomatikmi diye sorar pişkin pişkin sırıtırım 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Şahsen hediye bentley verecek olsalar , otomatikmi diye sorar pişkin pişkin sırıtırım Yok yok sen sorma al satarsın otomatiğini alırsın Bu arada arada arkadaşların araçlarını kullanmak zorunda kaldığım oluyor. Çarşıya inip çıkıyorum ayağım ağrıyor (Alışmış ya tembelliğe) Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Videonun başındaki resimde audide w12 mi yazıyor bana mı öyle geldi?V motoru duydumda W motor nasıl oluyor çok merak ettim öyleyse http://w12cars.com/w12-car-engines-how-do-they-work/ şöyle bişey oluyor Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Otomatik süper bana göre. Vitesle oynayıp durmaktan gına geliyor bazen. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Otomatik süper bana göre. Vitesle oynayıp durmaktan gına geliyor bazen. Satılık 2004 otomatik ghiax var Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Satılık 2004 otomatik ghiax var eylül ayını bekliyorum. O zamana durursa haberleşelim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Satılık 2004 otomatik ghiax var eylül ayını bekliyorum. O zamana durursa haberleşelim. Ocak 2015 i bekliyorum.O zamana durursa haberleşelim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 eylül ayını bekliyorum. O zamana durursa haberleşelim. Ocak 2015 i bekliyorum.O zamana durursa haberleşelim Kısmet Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Ocak 2015 i bekliyorum.O zamana durursa haberleşelim Sen bunu kasım 2017 gibi satarsın abi haberleşelim Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Sen bunu kasım 2017 gibi satarsın abi haberleşelim Ben o tarihte ikinci arabamı satıyor olurum Gerçi bende bu bağlılık olduktan sonra biraz zor Yorum bağlantısı
Recommended Posts