İçeriğe Yönlendir

Araç Sürücü Ve Yolcu Ayak Kısmına Su Girmesi

Okan İmecik

Recommended Posts

Okan İmecik

merabalar çok güzel iş çıkarmıssınız buyuk cesaret . tebrıkler. bendede 98 mondeo var benımde bu aralar yagmurlarda on sürücü tarafı ayagın altı bildiğin göl oldu su aldı.bu nereden olmus olabılır varmı bir fikriniz.

Yorum bağlantısı
Misafir

merabalar çok güzel iş çıkarmıssınız buyuk cesaret . tebrıkler. bendede 98 mondeo var benımde bu aralar yagmurlarda on sürücü tarafı ayagın altı bildiğin göl oldu su aldı.bu nereden olmus olabılır varmı bir fikriniz.

muhtemelen karerüfer peteginden akıtıyordur.

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

muhtemelen karerüfer peteginden akıtıyordur.

yagmur yagmadımı kuruyo yagdımı yıne ıslanıyo abi namussuz.oradan tahmın ettım dısarıdan geldıgını...

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

öncelikle merhabalar bende 98 mondeo ghia var.güzel araba ama bu aralar uğraştırıyor biraz.bu aralar sorunum şu aracın içinde sürücü ayak koyma yeri olduğu gibi su oluyor ön yolcu ayak koyma yeri de avuç içi kadar yer ıslanıyor.her ikiside tam ortadan ıslanmış.kalorifer peteğinden mı geliyor dedim kuruttum güzelce yagmur yagmadı üç dört gün kupkuru gezdim ne zaman yağmur yagdımı da hemen ıslanıyor.bulamassam araba delinecek ortadan artık. valla arabadan soğutacak.varmı bir fikri olan yada başına böyle iğrenç birşey gelen yardımcı olursa çok sevinirim...herkese mondeosuyla kazasız,belasız sürüşler...

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

orayı aslında bir kez söktüm polen filtresini temizlemek için takarken uğraştım baya taktım yerine ama zorla orayla ne alakası olabilir onun düzgün oturmaması sıkıntı olmaz gibi zaten altında su oluğu var gibi ama.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yağmurla sürücü tarafının pek alakası yok... Klima açıyorsanız klima tahliyesinden geliyordur...

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

Yağmurla sürücü tarafının pek alakası yok... Klima açıyorsanız klima tahliyesinden geliyordur...

yok abi klima da hiç açmıyorum ki kış zaten sıcak çalışıyor birtek.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

orayı aslında bir kez söktüm polen filtresini temizlemek için takarken uğraştım baya taktım yerine ama zorla orayla ne alakası olabilir onun düzgün oturmaması sıkıntı olmaz gibi zaten altında su oluğu var gibi ama.

Sağ tarafa bu söktüğünüz yerden geliyordur da, sol taraf hiç başımıza gelmedi..

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

Sağ tarafa bu söktüğünüz yerden geliyordur da, sol taraf hiç başımıza gelmedi..

valla ben böyle birşey görmedim o ızgaranın hiçbir su yalıtımı yokki abi iyice inceledim zaten altı olduğu gibi su alığı.anlamadım ben bu işi

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

Merhaba abicigim,benim de buna benzer birsey oldu ama sizin arabada nasil onu bilmiyorum,sileceklerin altinda yagmur kanallari var kücük delikleri var,silecekelerin altindaki plastik söküldümü görürsünüz,bende öyle yani :biggrin: onlar tikaliydi biriside düsmüsdü,icine sagli sollu,onlari temizledim taktim,sorun giderildi.suyuda polen filtresinden iceriye aliyordu.polen filtresinin oldugu ara su dolmustu.!sizde de öyleyse eger cok süper olur.

saygilar

şimdi sileceklerin altındakı iki tane ızgara var onları soktuk oraya kadar tamam ondan sonra ıkı yanda kanallaar var onları temızledım.senın dedıgın yer neresı bundan sonra?..

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

abi o izgaralarin altinda köselerde kücük delikler var tam onun altinda izgarayla beraber duran kücük kanallar var izgarayi ters cevirdiginizde görüyorsunuz zaten onlar tikaliydi ama sizin arabanizin modeliyle benimki ayni olmadigi icin olmayabilir. birde sormak istedigim polen filtresine hic dikkat ettinizmi ? islakmiydi ? islak degilse baska biryerden dir diye düsünüyorum. kolay cikacak olsa gidip fotografini cekip gelecem haa..! :biggrin: dedigim gibi model farkindan dolayi dediklerim sizde olmayabilir.

olmayabılır dedıgın gıbı sılecegın altındakı cukurdakı delıgı dıyosun sen benımkı farklı kanal yok dırek altına damlıyo altı da zaten kanal.polene baktım temızledım ama ıslanmıs gıbı bır havası yoktu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O parçanın izolasyon özelliğinden ziyade kanal özelliği vardır... Yerine oturmaz ise, giren su tahliye olmaz, aracın içine akar..

Yorum bağlantısı
Zeki Akkaya

komik gelebilir ama ön camı yapıştıran silikonların arasından sızıyor olabilir mi?

ben öncamı çatladığı için değiştirirken camcı şaşırmıştı bu cam boşta duruyormuş gibi bişey demişti.

değişiklikten sonra sızıntı sorunu da ortadan kalktı

olabilir mi bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

olabilir hersey den süphelenıyorum artık...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

komik gelebilir ama ön camı yapıştıran silikonların arasından sızıyor olabilir mi?

Komik değil.. cam değişti ise olabilir.. Özellikle soğuk havada değişti ise mümkün...

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

Komik değil.. cam değişti ise olabilir.. Özellikle soğuk havada değişti ise mümkün...

cam degısmıs daha once bende yazın aldım arabayı aldıgım da hıc boyle bırsey soylememıstı bılmıyorum oradan olabılır mı goz onunde bulunduracagm yarın bir ınceleyeyım...

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

polen filtresinin plastik aksamını araba şasesine bağlanan noktası var polen filtresini takarken zorladıysanız sert plastik bağlaantı ayaklarının orda aralık bulup giriyordur biliyosunuzki su yerini buldumu yatağını buldumu akar gider...

benim basımada geldi oraya etrafına güzel bir silikon sıkıp sorunu hallettim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

bendede şöyle bir sorun vardı torpidonun arkasından arabayı yıkatınca şakır şakır su akıyordu. Torpido arkasıdan gelen su yoğunsa bilinki polen fitresinin kapağı yada üzerindeki ızgaraları tam oturtmamışlardır fakat dikkat edin çok sert davranırsanız camı bile çatlatabilirsiniz öyle sakat bir yerde (forumda okumuştum bir servis filtreyi takarken arkadaşımızın camını çatlatmıştı). Neyse açıp doğru şekilde kapatarak fazla su akıntısını engelledim ama bu seferde damlama şeklinde kaldı. Kontrol ettiğimde polen filtre kutusunun çamurluk tarafının bir kısmını takarken kırmışlar ve bir açıklık oluşmuş oradan su geliyordu. Parça yoktu ortalıkta ama o boşluğu kapatacak bir parça ile kapatınca su kesildi. Birde sağ kapının eşiğinden gelen su vardı yine kapının ön tarafına yakın bir yerden girip sağ yolcu koltuğunun önünü ıslatıyordu. o kapının cam sıyırma fitili bozuktu (yırtılmış, yıpranmış, şişmiş ve içi kum doluydu diğer dördü gibi) şu konuda anlattığım gibi bir yöntemle temizledim ve sağ kapıdan gelen suyu da kestim.

Aklınızda bulunsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaot

Benim de arka koltukta sürücü tarafı ağırlıklı olmak üzere döşeme hep ıslak...nerden giriyor anlamadım,Arka koltuk için fikri olan var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

lifte kaldırıp arabanın tabanına bir kontrol edin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Benim de arka koltukta sürücü tarafı ağırlıklı olmak üzere döşeme hep ıslak...nerden giriyor anlamadım,Arka koltuk için fikri olan var mı?

arka koltukta tam olarak nerede ıslaklık?

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Zeminde taner bey.

ya Fırat kardeşimizin söylediği gibi aracın altında su alacak bir durum oluşmuş olabilir.

yada kapınızın su tahliye kısmından araç içine sızıyor olabilir ki benim sağ ön kapıda yaşadığım gibi cam sıyırma fitili sebep olabilir.

kapı ve fitil işi için şöyle yapabilirsiniz, aracı yıkatır yıkatmaz su dolan taraftaki kapıyı açın ve bakın oradaki eşikten içeriye doğru akan damlayan birşeyler varmı..

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...