İçeriğe Yönlendir

Marka Fanatikliğini Konuşalım


Fatih Aydın

Recommended Posts

Osman Oğuz

Gayet güzel bir konu olmuş.

Genelde insanların araç ile ilgili düşüncelerini aracın ikici el piyasası, sağlamlığı, yedek parça, yakıt, tasarım, malzeme kalitesi, fiyatı, vb. kriterler etkiliyor. Yalnız bunların hepsini olumlu manada bir arada bulunduran araç yok. Bu durumda devreye Fiyat/Performans giriyor. Buradaki performansı da kişinin kendisi belirliyor. Aracı kullanacak bir kişi için yakıt ön planda olurken başka biri için yedek parça, başka biri için ikinci el piyasası, başka biri için donanım, başka biri için markası (bunlar arttırılabilir) önemli oluyor.

Bu anlamda benim aracım benim şartlarım içerisinde benim için en iyisidir. Ama bir başkası için iyi olmayabilir. Citröen sahibini de citröen almaya iten bir sebep var, tofaş sahibini de tofaş almaya iten bir sebep var.

Son olarak, bu durum, markası olan her şey için aynıdır. Çünkü en iyinin kriteri yok. hızlı olan mı en iyi ekonomik olan mı en iyi sağlam olan mı en iyi. Eğer kriterler bunlarsa bunlardan daha iyisi üretildiğinde bu kriterleri daha önce taşıyanlar kötü mü olacak.

Evet marka fanatikliği yapan insanlar var. Her eşya kişilerin kendi şartları içerisinde en iyisidir. (Çok uzattım galiba :) )

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tamam işte sadece araba. bi ultimate drive machine felan değil. araba :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

lpg takılan düzgün tosbaa yok millet napsın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...