İçeriğe Yönlendir

Hırsızlık Ve Öğretmen


Recep Mura

Recommended Posts

Recep Mura

Zafer Bey, olay olduktan kısa süre sonra mem müdürü mahkemeyle paranı alamazsın şikayetçi olmazsan en azından ispatlanabilen kısmını alabilirsin diye kardeşimi şikayetten vazgeçirdi. Bir daha her mahkeme de yeniden şikayetçi olsak da hakim kabul etmedi.


Konuyu yeni gördüm, foruma giremediğim dönemde açılmış. Öncelikle geçmiş olsun. Tüm yazılanları okudum ama kafam karıştı. Son durum nedir şimdi? Kardeşinizin ne kadar zararı olmuştu? Ne kadarını kurtarabildiniz?

Anladığım kadarıyla bahsedilen kişi ceza almadı ve mesleğe devam ediyor, öyle mi?

 İdari ceza hala verilmedi sanırım en azından bize bu şekilde cevap geldi mahkeme sonucuna göre soruşturma yeniden ele alınacak gibi ama bunun üzerinden de aylar geçti...Son durumu ben de bilemiyorum ama en son İstanbul'da bir okula tayin olmuştu ve görevdeydi.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Recep Mura

Arkadaşlar bahse konu olan kişi idari olarak "kınama" cezasına layık görülmüş halbuki 657 DMK 7.Bölüm 125. Maddeye göre g) Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak'tan Devlet memurluğundan çıkarma cezası uygulanmalıydı veya geri hizmete alınmalıydı...Adli süreç bile bundan daha adildi tüm olumsuzluklara rağmen...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hocam neyimiz yolunda gidiyorki, 8 seneden beri kiracı ile mahkemeliğiz, daha karar çıkmadı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun, şikayetten vazgeçilmemeliydi, şahıs zararı ödeyecek, faiziyle, meslekten atılacak ve hapis yatacaktı, bildiğim kadar 6 yıldan başlar sanırım, vazgeçmeyecektiniz siz, neyse, tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Haklısınız bizde vazgeçmemesini istiyorduk kardeşimin ama o anda Kaymakamın baskısıyla İlçe Mem müdürü maalesef kardeşime hukuki olarak haklı olsan da paranı alamazsın sen şikayetinden vazgeç en azından ispatlanabilen kadarıyla paranı almanı sağlayalım zaten sen şikayetçi olsan da olmasan da ceza alacak diye söylemişler. ama sonrasında işlerin rengi değişti ama iş işten geçmiş oldu. hukukun bizim düşündüğümüz gibi işlemediğini bir kez daha aleni bir şekilde görmüş olduk....Sefa Beyin dediğin gibi vazgeçmekten vazgeçmek istedik ama Hakime Hanım kabul etmedi...

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Guzel turkiyemden manzaralar... sen hataen kirmizida gecsen emniyeti vergi dairesi posta idaresi arkandan kosar.. adam alenen hirsiz.. bir madalya takmadiklari kalmis idarecilerimizin..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...