Yasir Uslan 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Başka bir aracın kullanma kılavuzunda direksiyonun 10sn'den fazla tam sağ ve tam sol yapılmaması gerektiği, kalıcı hasara yol açabileceği yazıyordu. Sanırım tekerleri çeviren mekanizmaya limit koymamışlar. Sona dayanınca daha da zorluyor. E bu sırada da elektrik sistemi aşırı zorlanıyor. Belki sizdeki durumda budur. Yani normal bir anormal durum Yorum bağlantısı
Edip Aydın 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Başka bir aracın kullanma kılavuzunda direksiyonun 10sn'den fazla tam sağ ve tam sol yapılmaması gerektiği, kalıcı hasara yol açabileceği yazıyordu. Sanırım tekerleri çeviren mekanizmaya limit koymamışlar. Sona dayanınca daha da zorluyor. E bu sırada da elektrik sistemi aşırı zorlanıyor. Belki sizdeki durumda budur. Yani normal bir anormal durum direksiyon çevrilmese bile araçta klima, rezistans çalışırken ve farlar yanarken rahatsız edici bir titreme mevcut. servis ve otosanda bunun farkında. ancak kulak tıkayıp garantinin bitmesini beklemekten başka birşey yapmıyorlar. bana göre aracın sıkıntısı elektrik çeken donanımlar devreye girdiği halde rölanti ayarı yapmaması. yani yazılımla halledilebilecek bir sorun ancak bunun halledecek kurumsal bir firma yok ortada. Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Aku 12.2 volt benimde. Arac calisiyorken 14.4 V akumde sıkıntı yok gibi. Sanirim bende hukuksal boyuta taşıycam bu durumu malesef. Yirtindimda yirtindim dediğiniz gibi servis arabanin garantisinin bitmesini bekliyor. Ya inada binicem garantiyi uzaticam yada mahkeme. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 (düzenlendi) garantiyi uzatsanızda uzatılmış garanti ile normal garanti bir değil çoğu parça uzatılmış garantiye girmez. zaten aracınızın kilometresi ve yaşına göre iyi de bir para isterler. ben bu rölantide titreme arızası kapsamda iki kere alternatör 1 kerede akü değiştirdim ama nafile titreme ve farlardaki kırpılma geçmiyor. bence bu sorun yazılımsal, bunların dışında rölantide de dalgalanma var. devir göstergesi arada 750 devirin altına düşüyor. serviste araçta yazılım sorunu olduğunu kabul etti ve otosana bildirdi ama 1,5 sene oldu. ben gelmeyeceğine eminim. bu araçların 90 hp olanları sorunlu bir seri. zamanında test etmeden almamak gerekiyormuş. 12 Şubat 2013 tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Aracım 2010 model ve 42000 de kilometre ve yaşa göre garantı uzatma dıye bırsey yok geçen hafta gorustum ortalama 550 TL gibi bir ucret ıstıyorlar 1 yıl yada 100.000 sınırlı. Evet dediğiniz gibi 90 hp lerde bu sorun. Benım arabanın aynısı collec. hb hersey aynı 110 hp olan arkdadasım var. Arabası 80.000 de ve benzınlı araba gıbı calısıyor tık yok arabada. Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 (düzenlendi) yeni cmax benim araç bildiğim kadarıyla elektrik destekli direksiyon ben denedim farlarda ksılma olmuyor ama bir önceki 2007 focusumda oluyordu 13 Şubat 2013 tarihinde Ercüment Koyuncu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Koca 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Aracım 2010 model ve 42000 de kilometre ve yaşa göre garantı uzatma dıye bırsey yok geçen hafta gorustum ortalama 550 TL gibi bir ucret ıstıyorlar 1 yıl yada 100.000 sınırlı. Evet dediğiniz gibi 90 hp lerde bu sorun. Benım arabanın aynısı collec. hb hersey aynı 110 hp olan arkdadasım var. Arabası 80.000 de ve benzınlı araba gıbı calısıyor tık yok arabada. Hocam bizimkide 109 Hp' lik Collection, fakat rölantide titreme durumu mevcut Yanlız şöyle bir durum var, Direksiyon ayarı Konfor'da iken daha fazla titreyen motor, ayarı Sport' a alınca, çok daha az titremeye başladı. Sebebini bilmiyorum ama, durum bu Yorum bağlantısı
Ramazan ÇEVİK 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Evet bakıldı ateşleme sisteminde problem olmadığı söylendi.Yalnız şöyle bir durum var şimdi.İki gün önce akü kutup başı sökülüp sadece benzinde kullanmaya başlamıştım.ilk gün aynı problemler devam ediyordu tekleme ve rolanti düzensizliği.80 km felan oldu sürekli benzinde kullandım arabayı.Bugün sabah işe gelirken rolanti dalgalanması yok denecek kadar az tekleme hiç olmadı.Şimdide 2000 devir ile 3000 devir arası arabayı arkadan birşey tutuyormuşçasına performans yok 3000 devirden sonra ivme kazanıyor.Arabanın sesi de bir o kadar azaldı.Araçtaki sorun ne anlamadım gitti.Bu durumu ustalara anlatıyorum gülüp geçiyorlar.Sorunum tüple mi alakalı yoksa motorda birşey varda kafası mı karışıyor.Kutup başının söküldüğü ilk gün 20 km yol yaptım sorunlar devam ediyordu motor gürültülü çalışıyordu performans iyi.İkinci gün 50. km sorunlar aza indi motor gürültülü, performans iyi.Üçüncü gün şuan 80. km 2000-3000 devir arası tutuk, tekleme yok rolantide de dalgalanma yok, bazen boşa atınca devir 600lere inip hemen normal seviyesine çıkıyor.Bu süreler içinde araç sadece benzinde kullanıldı. Arkadaşlar 4. gün sonunda aracımı tekrar bilgisayara bağlattım.İki adet hata düşmüş.Birisi P2303 "ignition coil b primary ctrl circ low" diğeri P2297 ''O2 Sensor Out of Range During Deceleration.'' İlki ustam ateşleme bobini hatası vermiş diyerek bobini değiştirdik.İkinciside fakir karışıma istinaden yandığını söyledi.Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi benzinde kullandıkça arabaların sıkıntıları ortadan kalkmıştı.Bobin değişiminden sonra lpg kalibrasyonu yaptık.Aracın çalışması ve sesi düzeldi.Değişimden sonra 200 km yol yaptım sıkıntı gözükmüyor.Tek problem dün arıza lambası yandı söndü.Daha ne olduğuna baktıramadım.Aracında sesi ilk güne göre biraz arttı sanki.Lpg zengin ayarlanmış olabilir mi?Benim araçtaki problem yakıt haritası ile ilgili sanki.Böyle bir problem yaşamış arkadaşım var mıdır? Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız 14 Şubat 2013 Paylaş 14 Şubat 2013 Hocam bizimkide 109 Hp' lik Collection, fakat rölantide titreme durumu mevcut Yanlız şöyle bir durum var, Direksiyon ayarı Konfor'da iken daha fazla titreyen motor, ayarı Sport' a alınca, çok daha az titremeye başladı. Sebebini bilmiyorum ama, durum bu sizdeki titreme sürekli titrememi yoksa belırsız tıtrememı. Örneğin benım araç her dafasında zangır zangır titremıyor duzensız bır tıtreme yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Edip Aydın 14 Şubat 2013 Paylaş 14 Şubat 2013 bu popüler konuyu sabitleme şansımız var mı? Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 bugün sonunda bir ustaya baktıra bildim buji tırnak aralıkları kontrol edilip tekrar ayarlandı ve sorun çözüldü problem tırnak aralıklarının birinin kapalı olmasıymış. Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 kesinlikle katılıyorum bu popüler konuyu sabitleme şansımız var mı? kesinlikle katılıyorum Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 sizdeki titreme sürekli titrememi yoksa belırsız tıtrememı. Örneğin benım araç her dafasında zangır zangır titremıyor duzensız bır tıtreme yapıyor. sizdeki sorun bende de mevcut... edip bey ile bu konu üzerinde çok konuştuk. Nitekim alternatörü değiştirme kararı vermiş olmama rağmen o günden beri beklemekteyim. Şimdi görüyorum ki o titreme tam anlamı ile kesilmiyor fakat 120A'lik alternatörden daha iyi bir sonuç vereceği belli 150A'lik olanın. Şuan güvenemediğim bir konu piyasada Denso 150A i 300 TL ye buluyorum fakat servisteki fiyatının 800 TL olması ve şu kod karmaşasını (PXX) çözemiyor olmamız bekletiyor. Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Yakın zamanda 150 ile değişiklik yaparsa ve testlerinizi yaptığınızda yorum ve gördüğünüz iyileştirmeleri buraya yazarsanız seviniriz. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 (düzenlendi) benim araçta 150 A mevcut, arka cam rezistansı,klima farlar falan yanınca titreme başlıyor. direksiyonu çevirirken farlar kısılıyor ve havalandırmanın üflemesi şiddeti azalıyor. geçen hafta servise de götürdüm. adamlar aracın geçmişine bakmadan direk alternatör değiştirelim dediler. bende daha önce 2 kere değiştiğini söyleyince o zaman yapacak birşey yok dediler. bu bir tasarım hatası ve o nedenle bunun çözümü yönünde birşey yapmayıp insanları uyandırmadan garanti süresinin bitmesini bekliyorlar. 19 Şubat 2013 tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Bende bu konunun üzerine 2012 eylül ayından beri gidiyorum. Malesef Yenibosna OTOKOÇ servisinin FORD Genel Müdürlük ile yazışmaları devam ediyormuş. En son teka muhendıslerının aracı ıncelemesı ıcın servise davet edilmiş, fakat teka muhendıslerı servıse gelmeden telefonla " rolantıde tıtreme ve far kesılmelerı normal olarak karşılıyoruz " diye cevap vermiş. Biz konunun üzerine gitmeden bir cacık olmayacak. Bi sosyal projemı yapsak bu konu ıle alakalı tweter da v.s birlik olunsa baya bi yol alırız gibime geliyor. Yorum bağlantısı
Burak Koca 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 sizdeki titreme sürekli titrememi yoksa belırsız tıtrememı. Örneğin benım araç her dafasında zangır zangır titremıyor duzensız bır tıtreme yapıyor. Sürekli değil hocam, belli belirsiz gibi. Fakat sürücü koltuğunda otururken direksiyondan, pedallardan rahatça hissediliyor. Fakat Yolcu tarafında oturulunca, bu titreme zaman zaman hissedilebiliyor. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Bende bu konunun üzerine 2012 eylül ayından beri gidiyorum. Malesef Yenibosna OTOKOÇ servisinin FORD Genel Müdürlük ile yazışmaları devam ediyormuş. En son teka muhendıslerının aracı ıncelemesı ıcın servise davet edilmiş, fakat teka muhendıslerı servıse gelmeden telefonla " rolantıde tıtreme ve far kesılmelerı normal olarak karşılıyoruz " diye cevap vermiş. Biz konunun üzerine gitmeden bir cacık olmayacak. Bi sosyal projemı yapsak bu konu ıle alakalı tweter da v.s birlik olunsa baya bi yol alırız gibime geliyor. o tekay mühendisleri beni konuşturmasınlar. bu yaptıkları ne mesleki ahlak ne kurumsal etikle bağdaşan bir durum. 2010 yılından beri bilinen bir durumun hala yazışmaları bitmemişse vay o kurumun haline. hep söylüyorum. bunlar garanti süresi doldurmaya yönelik hareketler. bana da arabadaki titreşim normal dediler, ağızlarının payını verdim. hangi ölçümü yaptığınız hangi standarta göre normal deyince cevap veremediler. siz akıllısınız herkes aptal sanki. ben her türlü kampanyaya varım. zaten bu durumları da tanıdığım ve tanıştığım herkese anlatıyorum. benim sayemde bir sürü insan bu markadan araba almaktan vaz geçti. Bu ford nasıl bir arabadır anlayamadım, bundaki standartlar hiçbir arabada yok. geçen gün dizel jettaya bindim ne titreme var, ne direksiyonu çevirirken güç kaybı. bu da araba bunu nasıl yapmışlar? benim aracın ayıplı olduğuna dair bilirkişi raporu çıktı zaten, artık iş mahkemenin kararına kaldı. sonra alsınlar arabalarını ne halleri varsa görsün. 1 Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 (düzenlendi) bende de direksiyonu son kademeye kadar sağa ya da sola çevirince oluyor. Onun haricindeki direksiyon hareketlerinde farlarda kısılma olmuyor. Alternatör koduna bakmaya çalıştım ama göremedim. Aracım 03.2011 çıkışlı. Birde aracım LPG'li, motor garanti dışı eğer alternatör değişimi gerekirse ücretini ödemek zorunda kalabillirmiyim ? 21 Şubat 2013 tarihinde Kerim Yurdgulu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 bugün yine servise gittim, aracın titremesine servisteki ustalar ilk normal değil dedi. krank kasnağından yapabilir dediler. iş emiri açıldı incelendi. bir ara motor kulağı söküldü değiştirildi. ondan da olmadı. eskisini geri taktılar. En sonunda bu titreme normal deyip işin içinden çıktılar. ingiliz mühendis arkadaşlar bu aracı yakıt ekonomisi için yapmış. yakıtı az yaksın diye traktör gibi titreyen bir araç dizayn etmişler anlaşılan. tabi onlar istanbulun duran trafiğinde bu aracı kullanmadıkları için pedallarından ayrı koltuğundan ayrı titreşim gelirken yakıt ekonomisini düşünüp avunmak gerekiyor. Yorum bağlantısı
Yasin Karataş 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Arkadaşlar bugün aracımı götürdüm ve ön düzen dahil her yerine baktılar ama hiçbir sıkıntı bulamadılar.Tam liften indirilirken ustalar beni çağırdı ve Lastiklerimde oluşan derin yarıkları gösterdiler ve tek sıkıntının bu olduğunu lastiklerin bayatladığını ve acil değişmesi gerektiğini değişince de bütün sorunlarımın ortadan kalkacağını söylediler.Anlayacağınız yeni lastikler alacağız.... 1 Yorum bağlantısı
Yasin Karataş 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 İki aydır sorun çözülememiş, sebep bulunamamış, en sonunda lastikdeki yarıklar sebep olarak gösterilmiş. Yaşadığınız şehrin Muğla olduğunu görünce hiç şaşırmadım. Hele ki bu zamana kadar sadece yetkili serviste çözüm aradım derseniz hiç mi hiç şaşırmam. Yasin Bey, lastikleri değiştirin. Değişim sırasında balans ayarlarını mutlaka yaptırın(Muğla'da yeni lastiğin balans yapmadan takıldığını duysam ona da şaşırmam.) Sorun yine çözülmezse son çare olarak Oto Ünsal a (ön düzenci) götürün. Orası da çözemezse Muğla' da bu iş olmaz demektir. İki aydır sorunun çözülememesinin sebebi benim aslına bakarsanız Kağan bey.İşlerimin yoğunluğundan dolayı aracımı bir türlü gösterememiştim.Bugün bende lastiklerin durumunu görünce ustalara hak vermedim değil.Tabi ben anlamam işin aslını onlar bilirler diyerekten lastik bakmaya başladım bile.En kısa zamanda lastiklerimi alacağım ve dediğiniz şekilde taktırcam.Bakalım inşallah sorun düzelir.Düzelmezse İzmir'e gideceğim. Yorum bağlantısı
Mesut Çelik 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum, aranıza yeni katıldım, inşallah güzel dostluklar edinirim bu formda. Ben aracı alalı 1 hafta oldu, Yasin beyin yazdığı sorunun bir benzeri bende var araç 90-95 km hız arasında titreme yapıyor 100 e gelince kesiyor titremeyi, aracım otomatik, 4.viteste ekonomi modu gibi bir şey varmış devir 3000 olunca birden 2500 civarına düşüyormuş araba. Bende titremeyi ona yormuştum yani araç ekonomi veya performans arasında karar verirken oluyordur demiştim, şimdi konuyu okuyunca lastiklerden olabilir demişsiniz, ama mesela 80 km veya 110 km de neden titreme neden olmuyor lastikten olsa hızlandıkça titremenin de artması gerekmez mi? Tekrar herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Arkadaşlar bugün aracımı götürdüm ve ön düzen dahil her yerine baktılar ama hiçbir sıkıntı bulamadılar.Tam liften indirilirken ustalar beni çağırdı ve Lastiklerimde oluşan derin yarıkları gösterdiler ve tek sıkıntının bu olduğunu lastiklerin bayatladığını ve acil değişmesi gerektiğini değişince de bütün sorunlarımın ortadan kalkacağını söylediler.Anlayacağınız yeni lastikler alacağız.... Konuyu başından beri okurken bu aklımdaydı şu bilgileri aktarıyım: Diğer arkadaşlarda yazmış zaten lastiği kaldırıma vurma gibi durumlarda lastik hasar alırsa lastik eskirsede bu gibi durumları yapar hatta daha kötüsü balans bozuk bir şekilde uzun süre kullandığınız zaman yine lastikleri bozarsınız (lastik düz bir şekilde olması gerektiği gibi erimez, yamulur) ve bu şekilde uzun süre balanssız kullandıktan sonra istediğiniz kadar balans yaptırın ayar tutmuyor, yada tutturabileni ben görmedim. Şantiyelerde çalıştığım için ve şantiyelerde balansa dikkat edilmediğiiçin çok gördüm eğri büğrü eriyen çin malı lastiği Birçok başka olasılıkta var tabiki ama herşeye bakıldı diyorsunuz, ama yinede gözden kaçmış olabilir, eğer lastiklerinizde miyadını doldurduysa değiştirip deneyin, yeni lastikleri aldıktan sonra hemen aracınızı yüksek hızlara kadar deneyin. Yorum bağlantısı
Yasin Karataş 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Konuyu başından beri okurken bu aklımdaydı şu bilgileri aktarıyım: Diğer arkadaşlarda yazmış zaten lastiği kaldırıma vurma gibi durumlarda lastik hasar alırsa lastik eskirsede bu gibi durumları yapar hatta daha kötüsü balans bozuk bir şekilde uzun süre kullandığınız zaman yine lastikleri bozarsınız (lastik düz bir şekilde olması gerektiği gibi erimez, yamulur) ve bu şekilde uzun süre balanssız kullandıktan sonra istediğiniz kadar balans yaptırın ayar tutmuyor, yada tutturabileni ben görmedim. Şantiyelerde çalıştığım için ve şantiyelerde balansa dikkat edilmediğiiçin çok gördüm eğri büğrü eriyen çin malı lastiği Birçok başka olasılıkta var tabiki ama herşeye bakıldı diyorsunuz, ama yinede gözden kaçmış olabilir, eğer lastiklerinizde miyadını doldurduysa değiştirip deneyin, yeni lastikleri aldıktan sonra hemen aracınızı yüksek hızlara kadar deneyin. Aynen öyle yapacağım.Yeni lastiklerimi taktırdıktan sonra inşallah düzelir.Düzelmezse en azından o ihtimali ortadan kaldırmış olacağız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts