İçeriğe Yönlendir

Tofaş Power Led Stop Çalışması.


Misafir

Recommended Posts

Geçen yıl Şubat ayında aldığım bu stoplar için başladığım uzun soluklu bir çalışmayı geçen ayın sonunda toplanacak hale getirdim ve bitirnek nasip oldu.Çok ciddi işler alıncada kenara koymuştum.Sadece ampul duyu kısmı kaldı.Dedim bari paylaşımını fazla beklemeyeyim dedim.Haftaya oldukca fazla aydınlık özel çalışmalarım bitiyor arada kaynamasın dedim. fiuw.gif Stop çalışmamın bu haliylede duyurusunu sahibinden linklerinde yaptım.Forumdan alıcı olursa 300tl. flowers.gif

Üzerinde acayip çalışmalar yaptım.Beğendiğim oldu beğenmediğim oldu.Sonunda rabbimin izni ile kendimi daha çok geliştirme fırsatları buluncada ortaya bu çalışma çıktı.Bakalım sizler ne diyeceksiniz.

Yan sanayi bir stop.Üzerinde çalışılabilecek en ideal bir görsel ve yapı olarak o vakit bunu seçmiştim.Kolayda olur demiştim ama çok yanılmışım.

İlk hali böyle idi.

14_zpscf6e3c96.jpg

6'lı 60 derece açılı şeffaf grup lens ve pcbsini kullandım.Park ledleri hariç bütün ledler 1 watt power led kullandım.Park ledlerini smd led kullandım ve lensin pcbye oturan ayaklarının yansımasından faydalanarak bence çok ideal bir ışık şiddeti ve şekil yakaldığımı düşünerek bu son halini aldı.

13_zpsc70a9a4a.jpg

Pcb ler beyazdı ve şeffaf lenste çok sırıtıyordu.İlk başta pcbleri sinyal için turuncu,fren için kırmızı ve geri vites içinde aynı renginde yapmaya karar vermiştim ama.Maddi olanağım olmadğı için tamamen siyah yapmaya karar verip hepsini siyaha boyadım.

10_zps4ce3ddb6.jpg

11_zps5db7d120.jpg

12_zpsfae6a93c.jpg

15_zpsc1e5ee8f.jpg

9_zps9e8cdc4d.jpg

8_zps0eb42ff8.jpg

7_zpsc4d9801d.jpg

2_zpsa4525ccf.jpg

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı

Daha tam ışık ayarlaması yapılmadı.Duyu kısımları bitince tek tek ayarlanacak.Denemelik bir ışık fakat işin gerçeği bundan aşağı kalır bir ışıkta olmayacak.Orjinal Tofaş stoplarının berbat diyebileceğim stoplarına göre fena ışıklı bişi olacağı aşikar. :biggrin:

Umarım Tofaş'cılar beğenirde elimde fazla beklemez. :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Tofaş diyince bakmadan yapamadım konuya :) Eline sağlık Güzel ve yararlı bir çalışma.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Çok güzel olmuş Oktay abi eline sağlık.

Stopların cevresi üzerindeki seffaf plastigin deseninden dolayımı altaki siyah farklı duruyor? Çok hoşuma gitti ilk boya sandım ben onu :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Nude lens tabiki çok iyi olur fakat yakıştırmasıda epey zor ama ilerde çeşitlilik bakımından planlarım arasında var.Şimdilik grup olarak ve boyut olarak sadece bu tip lens mevcut.

Yorum bağlantısı

Plastik parça reflektör niyeti ile yapılmış bişi,ışık vurunca çok az parlama yapıyor.Kendi rengi koyu grı bir ton siyah üzerine oturunca fena olmadı.Alttaki renge çok zararı yok.

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

çok güzel olmuş antalyadan ankaraya geldiğim zaman uğramam gereken bi adres daha oldu :biggrin:

kuşlar söyledi :yes: fiesta için de proje varmış gelecek zamanda :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok yakıcı olmuş, ellerine sağlık :) Şu fiesta procesi ilgimi çekti, detay yokmu detay? :rolleyes:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...