İçeriğe Yönlendir

Birbirinden İlginç Mangallar


Misafir

Recommended Posts

Serhan Gürbüzol

Aşk olsun hocam,bunlar kültürel faliyet... :D

Ooooo mermerin kalitesi ne abi. :biggrin:

Yok be Kerem,ekonomi yapıyoruz :D

Öncelikle mermerci arkadaştan tezgah yaptıkları zaman lavabo için çıkarılan parçada deneme yapalım verim alınırsa özel dizayn yaptırırız :)
Yorum bağlantısı

Öncelikle mermerci arkadaştan tezgah yaptıkları zaman lavabo için çıkarılan parçada deneme yapalım verim alınırsa özel dizayn yaptırırız :)

Abi her türlü mermerde olur yapıştır gitsin  :D

Elmas taşında da çok güzel oluyormuş Hakan :D

Onda tost güzel oluyo diyorlar.. :D

Yorum bağlantısı

Abi her türlü mermerde olur yapıştır gitsin  :D

Onda tost güzel oluyo diyorlar.. :D

 

elmasın kilosu kaça ki

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Elmas taşında da çok güzel oluyormuş Hakan :D

:sandalye:

Yorum bağlantısı

Kiremitte de güzel olur.   (alçak çatı ararken öndekine çarpmayın da  )

:D  5-6 sene önce, babamların yazlık evin yakınında bir yıkıntıda 5-6 tane sağlam çingene kiremiti denilen kiremitlerden buldum. 4 tane iri boy (850-1.000 gr) somon balığı yıkayıp temizledim. Kiremitleri güzelce yıkadıktan sonra komple yağlayıp önce boş olarak 250 derece ısıtılmış fırında pişirdim. (sadece kiremitler, çatlayıp patlamasın diye) Sonra neredeyse 8-10 kg iri kaya tuzu, 20 yumurta ile bir harç yaptım. (kıvamı koyu boza gibi olacak) Daha sonra kiremidin üzerine soğan, limon ve maydanoz döşedim. Somon balıklarını tek tek kiremitlere yatırdım ve üzerlerinde delik/ açık kısım kalmayacak şekilde tuzla kapladım. (yaklaşık 1 parmak kalınlığında tuz) kor halindekiş toprak yer ocağının içine attım kiremitleri. Yaklaşık 1 saat sonra mis gibi.. Taşlaşmış tuzu keski ve çekiç yardımı ile hafif hafifi kırıp, hiç tuz bulaşmamaış (Allah ın hikmeti) balıkları mis gibi, lokum gibi yedik.. ;)  :biggrin: Daha sonra evde de, kendi özel güveçlerimde 3-4 sefer yaptım. Ama o kiremitin tadı, o yer ocağının, odun ateşinin tadını bulamadım. Ha güzel oldular ama okadar değil.. Hatta en güzel et yemeklerinde filan resmi olması lazım diye hatırlar gibiyim..

 

Çingene kiremidi örneği;

 

 

j4DVU3H.jpg?1

 

H23mXSL.jpg?1

Yorum bağlantısı

abi normal kiremit olmamı..? :)

 

Aslolan "et"tir bir tutam tuzla motosiklet egzostunda bile pişer ve inanılmaz lezzetli olur. :D

Yorum bağlantısı

İyice cılkını çıkartmışlar  :D

İmkan yoksa napsın adamlar  :D Bizim buradaki gibi her 3 araçtan birinin bagajda mangal yada nargile yokmuş orada  :D  :D

Yorum bağlantısı

tasarımı arkadaşıma ait olan mangal. Semaver ve mangalı birleştirdi. 10 dakika içinde su kaynıyor :)

Pişirilen etler soğumasın diye yerde var.  :good1: Ama et pişerken çayda yanda olursa, etin kokusu siner çaya, suya. Tecrübe ile sabit  ;)

Yorum bağlantısı

tasarımı arkadaşıma ait olan mangal. Semaver ve mangalı birleştirdi. 10 dakika içinde su kaynıyor :)

Eminönünde bir sürü var bunlardan... :)

Yorum bağlantısı

Yapma Abi ya hakkateb suya sinermi mangalin kokusu...? :( Ben aldim Tr den postada suan..!

Hayırlı olsun o zaman  :)

Yorum bağlantısı

Arkadaş ile konuştum araya panel koyuyormuş. Sinme olmuyormuş. Adam haftanın 2 gün mangal yapar uzmandır bu konuda :)

Hımm.. Panel olabilir. Mesut denesin..
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Bu kadar boğazla nasıl almayayım.. :):D mangalı nerden getirdiğime baksana az değil 3900 km..! :D

:D  :D  Biz çok pis boğazız ya.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...