İçeriğe Yönlendir

Zorunlu Trafik Sigortası - Resmi Gazete


Selim Kaya

Recommended Posts

Selim Kaya

Sigorta şirketlerinin fiyat belirlemedeki serbestisini içeren yönetmelik, resmi gazetede yayınlandı.

Hasarsızlık indirimlerinin oranını da artık şirketler belirleyebilecek. Genel olarak trafik sicili temiz kullanıcıların lehine olabilir diye düşünüyorum.

Ayrıntılar için Mehmet Abi 'yi bekliyoruz :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Trafik sigortası, karşı tarafın hasarını ödüyor. Yani az ya da çok kusurlu olmanız lazım. Kusurlu şekilde kaza yapana yüksek prim uygulamasını destekliyorum. Trafik cezası yiyen de potansiyel kaza riski taşıdığı için, onlara da yüksek fiyatlı prim olması düşünülüyordu. İnşallah o da yürürlüğe girmiştir. Veya en azından hız-kırmızı ışık ihlali yapan v.s. daha fazla prim ödemeli.

 

Bir de benim asıl kafamı kurcalayan kasko konusu var. Benim aracım şu anki duruma göre tam kasko kapsamında. Pek çok otomobil kaskosu da bu şekilde yapılıyor. Yani yangın, deprem, terör, mini onarım hizmeti olan, belli sayıda olacak şekilde çekici, kiralık araç, kim kullanırsa kullansın hasarı ödeme v.s. İlk defa sigorta yaptırma bedelleri, 30 bin TL lik araç için 1.300 civarı.(Misal) Önümüzdeki sene, hasarsızlık durumunda, bu teminat kalemleri için, abi o ekstra, abi bu ekstra denirse işler değişir. Yani ben seneye hasarsızlık durumunda tam kaskomu enflasyonla beraber yine 1.300 TL civarına yaptırabilmeliyim. Abi senin sigorta kapsamı 2.000 TL tutuyor. Ama, 1.000 TL ye kadar hasarını sen ödersen, arabayı birtek sen kullanırsan, anahtar ve kilidi kapsam dışı bırakırsan v.s. o zaman 1.300 e yaparız denmemesi lazım.

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

bu ay sonuda bitiyo trafik sigortam %15 hasarsızlıgım var iki yere sordum 457 tl dediler yaşın genç oldugu için falan filan dediler nitekim 290 tl ye buldu her zamanki sigortacım  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...