Taner Gündüz 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Pistte beni şaşırtan bir araç ta 208 gti idi. Adam bizi stabil bir şekilde geçti ve benim acaba sağ arka tekerim kalktımı dediğim yerde 208 in çok belirgin şekilde kalmıştı. Pug showroomlarında var ise detaylı bir incelemem lazım bahsettiğiniz 208 bu galiba oldukça sağlammış http://www.youtube.com/watch?v=h9VQhnki36g&feature=c4-overview&list=UUx7nRm7i3pOFSo-I92KJ6xg 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 (düzenlendi) Bu aleti söküp takmak kolay mı abi? Araç yerinde duruyorken kendimiz takabilir miyiz? Mert Kule gergisi, Spor Amortisör ile kendini daha net hişsettirir. Orjinal amortisör ile pek etkisini hissedemezsin..Piyasadaki birçok Kule gergisi görsellikten başka birşeye yaramıyor .. Esas Kule gergisinde, anlaşılacağı üzere Gergi Ayarı gerekiyor.. Şuan için OMG, Ultraracing kule gergileri en iyisi.. Montajı kolay, çok zor değil 2 adet Amortisör kafsındaki civatayı sökmeye bakıyor.. Yani ben Kule Gergisi taktım, süper yol tutuş oldu diye birşey sözkonusu değil, Coilover, Koni olmadan olmaz.. Hayir arabami gordun anlaminda soylemiyorum, ben ikisinide uzun uzun kullandim farki gorebiliyorum diyorum.. Ve ben inanmiyorumki 150 ps focusla sen 2. vites viraja tam gaz girebiliyorsun. Illaki kafadan kayacak benim eski fiesta da kayiyordu seninkide yazilimli kayacak yani. Ben ikisinin ayrimini tam yapabiliyorum daha net soyleyebiliyorum anlaminda soyluyorum senin konuyu cektigin yere bak abi. Janımsın 9 Temmuz 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Mert Kule gergisi, Spor Amortisör ile kendini daha net hişsettirir. Orjinal amortisör ile pek etkisini hissedemezsin..Piyasadaki birçok Kule gergisi görsellikten başka birşeye yaramıyor .. Esas Kule gergisinde, anlaşılacağı üzere Gergi Ayarı gerekiyor.. Şuan için OMG, Ultraracing kule gergileri en iyisi.. Montajı kolay, çok zor değil 2 adet Amortisör kafsındaki civatayı sökmeye bakıyor.. Janımsın Yorum bağlantısı
Ali Elöver 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 http://www.youtube.com/watch?v=wdiF-BxPSH0 Önden çekerli araçlar arkadan çekerli araçlara göre kontrolleri daha zordur.O kazada zaten hızları yüksek önden çeker olsa yine kayarak çıkıcaktı viraj dışına... :good1: Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 (düzenlendi) Benim araçtaki spor süspansiyonlar Süha abi'nin fiestadaki amortisörlerin fabrikada sertleştirilmiş hali. Senin belirttiğin spor amortisör kavramına uyuyor mu abi? Bu konuda pek bir bilgim yok.. Normal Fiestaların bile süspansiyonu sert zaten, bu dahada sertleştirilmiş hali nasıldır bilemicem, Sami araştırmıştı konuyu, oda bir ara KONI takacaktı. o daha net birşey söyler, Fiestadan pek anlamıyorum açıkçası 9 Temmuz 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Elöver 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 BMW testini izleyin kontrole bakın Daha da konuşmak gereksiz data ve elektrik kaybı, boşuna klavye parçalıyoruz Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 Koniyi buldum abi strt modelini. Turuncu renkte olanı. Ayarlanabilir sarıların orta sertlik hali. Satma niyetim olmasa takardım direk olarak. 4 adet koni strt 630 tl. Bir para değil bence. Evet Öyle ama SRT taktığında , ben koni taktım deme Mert Bence satmaya, niyetliysen hiç masraf yapma... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Live For Speed'de bu konu simüle edilebilir diye düşünüyorum. Becerebilirsem sonucu paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Hazır BMW falan demişken bir sorum var Alman vatandaşlığı olan bir Türkle evlendiğimde Almanya'dan istediğim arabayı satın alabiliyor muyum? Alamaman lazım normalde.. Çok ayrıntı var o konuda. Koniyi buldum abi strt modelini. Turuncu renkte olanı. Ayarlanabilir sarıların orta sertlik hali. Satma niyetim olmasa takardım direk olarak. 4 adet koni strt 630 tl. Bir para değil bence. Turuncu koni'den daha iyi üstündekiler. Ben sarı koni aradım bulamadım sonrada sattım hemen ardından. Pahalı olmaması zaten anlamanı kolaylaştırmalı. Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Hazır BMW falan demişken bir sorum var Alman vatandaşlığı olan bir Türkle evlendiğimde Almanya'dan istediğim arabayı satın alabiliyor muyum? alamazsın. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 10 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2013 Kendisi alırsın diyor. O alsa ben kullansam? Vayyy kim Murat Bu ? Netten mi ? Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Kendisi alırsın diyor. O alsa ben kullansam? o zaman olur ama o gitti mi arabada gider haberin olsun Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 (düzenlendi) amcam 10 senedir almanyada yaşıyor çite vatandaş ama aldığı tüm arabaları yengemin üzerine yapıyor o alman vatandaşı demek ki bir bildiği var veya bir yasa fln var. 10 Temmuz 2013 tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 FXO XRT Yukarıda teknik detayları yazılı iki araçla, kısa bir pistte deneme yaptım. Elbette gerçek pist değerlerini kesinkes karşılamaz ama fikir verebilir diye düşündüm. Live For Speed oynayan herkes ne kadar ciddi bir simülatör olduğunu bilir. En ince ayarlara kadar imkan sağlayan bir oyun/simülasyon. Ben her iki araç için de oyun içindeki stock ayarları uyguladı. Tork ve beygir bilgileri aynı değil, ağırlıkları da. Ton başına düşen beygir miktarı da oldukça yakın (205/210). Arkadan itişli araç, muhtemelen daha kuvvetli olmasının da etkisiyle, kontrolü diğerine nazaran daha zor. Ancak viraj girişlerinde önden çekişli modele göre daha iyi diyebilirim. Çok az bir farkla da olsa doğru frenleme ile viraja istediğiniz noktadan giriş yapabiliyorsunuz. Önden çekişli model ise, benim gözlemlediğim kadarıyla hem viraj içerisinde hem de kontrollü yarı ve 3/4 gazlama ile çıkışlarda çok çok daha iyi. Özellikle viraj çıkışlarına yaklaşrken, yola daha iyi tutunup, gerekli çizgiden çıkabiliyor. Arkadan itişli araçla viraj çıkışına, önden çekişli araç kadar gaz vererek gelemiyorsunuz. Virajı önden çeker araçla daha hızlı çıkıyorsunuz. Benim tur zamanım da önden çekişli FXO ile daha iyi. Belki pilotajın önemi burada daha çok ön plana çıkıyordur. Pist te bu: 3 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 10 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2013 Zafer dediklerime tercüman olmuşun.. Similatör oyununa gerek kalmadan, ben bunları aynen bu şekilde söyledim.. Viraj içinde tam gazda Herzaman ÖNDEN ÇEKİŞLİ araba daha iyidir.. Ama çok super bir pilotaj ile düzgün bir açı ile drift denilen tabir ile arkadan itişli araba daha hızlı girebilir ama buda her zaman yemez.. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Konuyu viraj giriş+çıkış süresinin toplamında düşünürsek çok az farkla sanki bence de önden çekişli araç avantajlı. Tabi esas amaç ve kullanım önemli. Toplam tur süresi mi mühim olan, yoksa sadece viraj hızı mı, viraj kabiliyeti mi. Bunu ayırmak lazım. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Zafer dediklerime tercüman olmuşun.. Similatör oyununa gerek kalmadan, ben bunları aynen bu şekilde söyledim.. Viraj içinde tam gazda Herzaman ÖNDEN ÇEKİŞLİ araba daha iyidir..Ama çok super bir pilotaj ile düzgün bir açı ile drift denilen tabir ile arkadan itişli araba daha hızlı girebilir ama buda her zaman yemez.. Malesef bu şekilde değil bro buradan daha yazmıyalım bir görüştüğümüzde konuşuruz. Bunun yanı sıra bu işler oyunla atari işe olmaz iki farklı aracın lastik kalınlığı, yerden yüksekliği, cx değeri vb.. Ölçüler ön planda olur en basit düşünce ile Daha öncede dedim yind söylüyorum 3.20d yi önden çeker düşünebiliyor musunuz ? Neyse ya konu arkadan çeker arabanın daha iyi viraj alıp yol tutması idi ve güzel oldu bilinçlendi üyelerimîz doğru bilinen yanlışlara bir konu daha çıktı işte Anlıyorum herkes arkadan çeker kuvvetini yaşamamış olabişir hayatında ama illaki karting arabasına binip virajları nasıl aldığını test etmiştir 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 10 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2013 (düzenlendi) Bro bu senin doğrun, Benim doğrum başka ben kabullenmiyorum.. Konuşalım tabi ama benim kararım gene değişmeyecek Kanka karting arabasına göremi, değerlendirme yapalım şimdi 10 Temmuz 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Bro bu senin doğrun, Benim doğrum başka ben kabullenmiyorum.. Konuşalım tabi ama benim kararım gene değişmeyecek Kanka karting arabasına göremi, değerlendirme yapalım şimdi Valla bu benim doğrum değildir bu gerçektir , bana özel bir şey olsa bu kadar ısrarcı olmam elbet fakat sen ön yargılı isen konuşmayalım hiç başka mevzu buluruz Yorum bağlantısı
Orçun İnce 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 https://www.youtube.com/watch?v=fDAf5IG-tr4&feature=c4-overview&list=UUx7nRm7i3pOFSo-I92KJ6xg Aynı gün benim 208 GTI turum 3 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Hayalimdeki sürüş makinası Bu adamların hepsi amatör Bizde bu kasanın kare farlısı vardı. Vay be güzel arabaydı ama 1,3 tü Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 BMW olayı açıklamış biz daha konuşuyoruz Murat şuanda mobilim araştıramıyorum sen bir baksana, eski bir vidyo var test kategorilerinden oluşuyor. Üç araç vardı audi quat. Bmw vardı içinde moose testi felanda var Allah hepimize 1.25D nasip etsin Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Varmı kaçıncı ileti ? Not: kuvvetli 4x4 de önden kayma sorunu mevcutmuş bunuda yeni öğrendim ben zirve 4x4 sanırdım Yorum bağlantısı
Halis Parlak 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Varmı kaçıncı ileti ? Not: kuvvetli 4x4 de önden kayma sorunu mevcutmuş bunuda yeni öğrendim ben zirve 4x4 sanırdım Subaru da buna dahil değildir herhalde? Yorum bağlantısı
Recommended Posts