İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Yağı (Otomatik Vites)

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Gökhan Maden
(düzenlendi)

Arkadaşlar bugün arabamın şanzıman yağını değiştirmek için sanayiye gittim.Bana arabamın 12 litre yağa ihtiyacı olduğunu söylediler bir başkasına sordum 4,5 lt dexron 3 yeterli dedi açıkcası hangisinin doğru olduğunu anlamadım,dexron 3 ün litresi 20 tl açıkcası 12 lt yağ bana biraz abartılı geldi,beni aydınlatırsanız sevinirim.Teşekkür ederim.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mondeoyu bilmemde focus 7 litre alıyor ama 7 litrenin tamamını boşaltmak için cihaz gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

mondeo 4 ileri otomatik vardı bende 6 yada 7 litre yağ alıyordu.Birazı içinde kalırdı sanırım 4 litresi yenileniyordu...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Maden

bana biraz abartılı geldi ama bilmiyorum arabam otomatik 2006 model lpgli

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mondeo 4 ileri otomatik vardı bende 6 yada 7 litre yağ alıyordu.Birazı içinde kalırdı sanırım 4 litresi yenileniyordu...

aynen abi. anca revizyona girerse hepsi değişiyor. diğer türlü anca 3-5 litresi değişiyor bir kısmı içinde kalıyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Maden

yani 4,5 litre yeterli değil mi yağ değişirken başka yapılması gereken bir şey var mı

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

sadece yağ değişecek ise yeterli. sanırım 60,000 de bir düzenli değişim gerekiyordu o modelde...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Maden

ban birde şanzıman yağının minumum çizgisinin altında olduğunu hemen değişmesi gerektiğini söylediler.yaklaşık iki litre eksik dediler. Fatih abi arabam şu an 123000 de servis bakımlarına düzenli olarak girmiş.Tam litresini veya en fazla kaç litre alabildiğini mesajlardan tam olarak anlayamadım.

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

sadece yağ değişecek ise yeterli. sanırım 60,000 de bir düzenli değişim gerekiyordu o modelde...

Fatih bey,

2006 TCDI otomatik şanzuman benim aracım da henüz hiç şanzıman yağı değişmemiş benim de değiştirmem gerekir mi?

Aracım 119000 km de

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mondeo benzninlilerde 45 bin de bir yağ değişimi diyordu. filitresi değişmiyor ama şanzıman inmeden.

jatcolarda da yine 45 binde bir değişim olacaktı yanlış olmasın. dizeli bilmeme ama benzililerin şanzımanı hiç değişim yapmadam 200 bin km bile gidebilir. ayrıca sürekli periyodik oalrak değişmemişse. arıza çıkmadığı sürece 100 bini geçen araçta bazı ustalar değişim önermiyor. şanzımani yağındaki çapaklar temizlenidiği zaman vuruntu yapabiliyor diyorlar. yine mondeo için mobil atf 220 uygundu sanırım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42

Benim focusta da hiç değişim olmamış. Araç 100 bin km de. Normalde 5 yıl ya da 90 bin km de değişir diyen otomatik şanzuman ustaları var. Yetkili servis komple şanzuman inmedikçe yağ değişmez dedi. Vuruntu silkme ya da vites geçişlerinde sıkıntı yoksa değiştirmeyin dediler. Bazende yağı değişince sistemde sertleşme ve zor vites geçişleri oluyormuş. Benim araçta yarım litre eksilme vardı üzerine yağını ilave ettiler. 400 tl gibi bir masraftan şimdilik kurtulduk...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Benim focusta da hiç değişim olmamış. Araç 100 bin km de. Normalde 5 yıl ya da 90 bin km de değişir diyen otomatik şanzuman ustaları var. Yetkili servis komple şanzuman inmedikçe yağ değişmez dedi. Vuruntu silkme ya da vites geçişlerinde sıkıntı yoksa değiştirmeyin dediler. Bazende yağı değişince sistemde sertleşme ve zor vites geçişleri oluyormuş. Benim araçta yarım litre eksilme vardı üzerine yağını ilave ettiler. 400 tl gibi bir masraftan şimdilik kurtulduk...

focusta 45 bin km yada 2 yıl filitre ve yağ değişimi yazar serevis kitapçığında.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Belki 2-3 kez değiştirecektir; içinde kalanları yenileyebilmek için

Fren hidroliği gibi olabilir yeni yağ ile temizleyerek değiştirilebilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Tdci ise dexron 3 ve ilk önce bi boşaltılacak ,sonra 4 litre kadar eklenecek,sonra 100 km kadar gidilip işlem tekrar yapılacak,istenirse bir kere daha yapılabilir bu hesapla 12 litre hesabı tdci için normal...Benzinli içinde hemen hemen aynı şey geçerli...

Her ikisinin yağı da muhakkak değişecek...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Bu yağın tamamını oradan bir defa da çekip alacak bir sistem yok mu..

Ayhan ,sistem tam bir kapalı kutu...Yağ çubuğu yok ...En azından üstte..Alttan da çekme şansı yok...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Üst te akünün yanında yağ dolumu için bir yer var.Altta sadece yağı boşaltmak için bir yer var oda allengirli..Bi tarafa çevirince yağ seviyesine bakıyorsun ,diğer tarafa çevirince tıpa çıkıyor yağı boşaltıyorsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zeki Akkaya

motor benzinli mi tdci mı

benzinli

Hasan Bari Bey TDCI ile aynı yol diyor ama yağ da aynı mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

MTK focus için yağ soğutucusunu söküp boşaltıyorsun demişti yanlış olmasın da. makinası da var. soğutucuya bağlayıp makina içine çekiyor bir yandan yeni yağ mı ne basıyordu klima gaz dolumu gibi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yurt dışında, bizim alışık olmadığımız, şanzıman yağ temizleme + dolum cihazı var.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

geçen bi honda servisinin reklamında görmüştüm. crv makinaya bağlayıp değişim yapıyorlardı. ondan olsa gereki

ahanda bu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...