Alper Demir 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 videoda film falan da diyor . film serbest diye biliyorum . yada haber eski olabilirmi ? Fabrika karartmalı arka cama sahip kuzene inanmayıp anahtarla camı dürtüklemiş polis memuru vardır..Fabrika çıkışlı değilse yasak. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, tehlikeli araç kullanan ve trafiği tehlikeye sokan sürücülere yönelik uygulama yaptı. Otomobillerin yarış yaptıkları iddia edilen yolda 5 noktada uygulama yapan trafik ekipleri, çoğu modifiyeli yaklaşık 75 aracı bağladı, 113 tanesine de ceza kesti. Kadıköy - Bostancı sahil yolunda modifiyeli araçların Cuma ve Cumartesi geceleri yarış yaptıkları ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Durumdan rahatsız olan ve hayati tehlikeleri olduğunu belirten vatandaşların şikayeti üzerine trafik şube ekipleri, Kızıltoprak - Suadiye arasında 5 ayrı uygulama noktası kurdu. Durumdan habersiz olan ve yarış için geldiği öğrenilen çok sayıda modifiyeli araç sürücüsü uygulamaya takıldı. Bazı araçlar bağlanırken, bazı sürücülere de ceza kesildi. Sahil yoluna toplanan birçok kişinin ellerinde çekirdeklerle uygulamayı izlemesi ilginç görüntüler oluşturdu. Suadiye Otoparkı'na çekilen birçok modifiyeli araç sahibi duruma isyan etti. Aracına 350 lira ceza kesilen bir sürücü, "Ben zaten öğrenciyim yarış yapmak için gelmedim. Aracımdaki birkaç aksekuar için ceza kesildi. Oturup ağladım" dedi. Yarış yapan araç sürücüleri kendilerine bir alan belirlenmesini isteyerek, "İstanbul Park var ancak girişi 100 lira. Çok pahalı olduğu için giremiyoruz. Bize daha uygun bir alan verseler kimse sıkıntı çekmez" şeklinde konuştu. Gece boyu uygulamalara devam eden polis ekipleri, bağladıkları araçları otoparka çekti. Suadiye Otoparkı'na çekiciler yardımıyla birçok modifiyeli araç getirildi. Yarışlar yapıldığı iddia edilen Kadıköy - Bostancı sahil yolunda ise geçtiğimiz zamanlarda çok sayıda trafik kazası meydana gelmişti. Polis ekipleri yaptıkları uygulamanın rutin şekilde devam edeceğini belirtti. Kaynak:haber7 100 tl vermeyeceksin ama yolda benim canımı tehlikeye atacaksın. Yarışma o zaman.Yarışmak istiyorsa bedelini ödeyeceksin. Zevk için paranı koyacaksın cebine. Benim canım silahla ateş etmek istiyor ama poligonda ücret pahalı sokak ortasında bir kaç el ateş edeyim ne olacak. Gerçekten tehlikeli araç kullananlarınkini bağlamışlarsa ne mutlu. Ama kurunun yanında yanan yaşlara üzüldüm. Bunun ayrımını yapmakta güç 5 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 Fabrika karartmalı arka cama sahip kuzene inanmayıp anahtarla camı dürtüklemiş polis memuru vardır..Fabrika çıkışlı değilse yasak. tamam yasaktı ama burda bi avukatın aracını durdurmuşlar ceza yazmışlardı filmden dolayı . avukat dişli çıkınca dava açıp kazanmıştı. o zamandan beri trafik filme bişey demiyor burda . onun için sordum çelişkili bi durum . görüşü engelleyip engellemediğine bakıyorlar galiba . hatta geçenlerde yine bi film davasında araç sahibi kazanmıştı davayı . nerde olduğunu hatırlayamadım . sürekli filmden ceza yazıyorlarmış oda mahkemeye vermiş polisi . Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 Ama teknik değişiklikte, polis gözünün yaşına bakmaz demişsin ona istinaden ; Tamponlar teknik değişiklik Egsoz sistemi teknik değişiklik Spoiler teknik değişiklik Yay teknik değişiklik Lastik teknik değişiklik Marspiel teknik değişiklik Yani hepsi değişik İlteber, Şöyle bir durum var. Tampon yine görevini görüyor mu? Görüyor. Ancak yay kısalmışsa, aracın tekniğinde değişiklik yapmışsına gelir. Bu durumda isterse seni alıp muayeneye gönderebilir. Egzoz da da teknik değişiklik diyebilmen için, görevini değiştirmiş olman gerekiyor. Daha fazla ses mesela... 1 Yorum bağlantısı
Alper Demir 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 (düzenlendi) tamam yasaktı ama burda bi avukatın aracını durdurmuşlar ceza yazmışlardı filmden dolayı . avukat dişli çıkınca dava açıp kazanmıştı. o zamandan beri trafik filme bişey demiyor burda . onun için sordum çelişkili bi durum . görüşü engelleyip engellemediğine bakıyorlar galiba . hatta geçenlerde yine bi film davasında araç sahibi kazanmıştı davayı . nerde olduğunu hatırlayamadım . sürekli filmden ceza yazıyorlarmış oda mahkemeye vermiş polisi . Büyükşehirlerde herkes ayrı telden çalıyor. Mahkeme kararını bilmeyen memura denk gelirsek emsal karar ile adliye de uğraş dur. Küçük şehirlerde ekiplerin ertesi gün haberi oluyor bu tür olaylarda kendini yeniden organize ediyorlar problem olmuyor. Bence de en azından arkalara serbest olmalı zaten. 15 Eylül 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 (düzenlendi) Aydın kazandıda polis o adama gene ceza yazıyor durum değişmedi safi polisin insafına kalmış Sani durumu öyle düşünmüyor kanunlarda ama burası Türkiye bu trafik kanunlarında nerelere gider bilemiyorum bu duruma hiç bir zaman çözüm bulunmayacak mesela benim aldığımda yayların üzerinde tüv sertifikası var diyor ama polis durdursa kesik diyecek ben ne yapacağım o zaman polise derdini anlatamazsın 30 1b 32 maddelere baktım baya değişik yazılar var 17 Eylül 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 Yayın orjinal olması, sertifikalı olması teknik değişiklik olmadığı manasına gelmez ki. Teknik değişiklik; aracın yerden 10cm yüksekse, sonrasında 7cm'e düşmüşse, budur. Nasıl düşmüşse düşmüş, gerisi ilgilendirmez polisi. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 Peki sizlerin modifiye hakkındaki fikirleriniz nedir? Yarışı sormuyorum bile, yarış tehlikeli bir hobidir ve gerekli önlemler alınmadığında hobi olmaktan da yarış olmaktan da çıkar sadece "hayata zar atmaya" dönüşür. O yüzden on geçiyorum.. Mesela yay konusu neden mesele? Veya ben aracımın çamurluklarını komple genişletip yeni davlumbaz ekleyip, 5-6 cm düşürüp, 2 cm de flanşla dışarı alıp 19" janta geçsem; sonra hız göstergesinin kalibrasyonunu da güzelce yapıp raporunu torpidoda saklasam sizce bunu ruhsata işletmeli miyim? Neden? Ön cam filmi ve plaka kapama gibi uygulamalara terörü olan bir ülke olarak karşıyız, anlıyorum. Farların herbirisi 1001 ince hesap ve kalibrasyonla yapılıyor, üretiliyor; onların da sahtelerine, modifiyelerine, Xenonuna vs.sine karşıyım sonuna kadar. Zaten arabanın farlarını açınca araba gözükmüyor, bence gerçek modifiye arabayı gösterir, karşı sokağı değil Ama yukarıda verdiğim örneğe ne diyorsunuz? veya karbon fiber (ya da fiber glass) ile arkaya, görüşü engellemeyen bir rüzgarlık yaptırdım, ya da güzel bir marşbiyel ekledim ya da arka kapı kollarını yok ettim (kapıyı komple boyadım) ve Seat Leon gibi yukarıya; camın bitiş noktasına bir yere aldırdım. Ya da Audi R8 çok hoşuma gitti onun o arkasındaki gri bölge gibi bir bölge yaptırdım arka lastiğin önüne, arka kapının dibine.. Bu gibi durumlarda ne yapılmalı sizce? Hep yurtdışında yapılmış olarak gördüğüm ve de kendim de yapmak istediğim modifiyelerden örnekler veriyorum ve fikirlerinizi merak ettim.. Bir de tabi en güzeli; chip tuning ve motor gücünü arttırıcı diğer uygulamalar? Nasıl olmalı sizce? Benim bildiğim motor litresi değişecekse (%30'dan fazla) veya motor gücü 2 katını geçecekse yeni bir proje çiziliyor makine mühendisleri tarafından ve ona onaylatılıyor. Kağıt üzerinde böyle yani, gerçekte şöyle oluyor; yapacağınızı yapıp mühendisler odasına gidiyorsunuz. Kabaca yaptıklarınızı anlatıyorsunuz, tanıdık bir ustaysa ismini veriyorsunuz ve gerekli ücreti -para üzeri beklemeden- bolca verip aynı gün içinde -Şahin'e uçak motoru koymuş olsanız bile- onayınızı alıyorsunuz. Tamamen formalite yani... 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 Ben sürücü ve yolcu konforunu arttıracak şeylere sadece sıcak bakıyorum. Diğer şeyleri gereksiz buluyorum, naçizane düşüncem bu şekilde. 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 polislere gunaydın diyesim geldi yeni mi anlamışlar sahilde falan yarışların olduğunu arada bir devriye atsalar 4-5 yıldır İstanbul'dayım orası hep o şekildeydi ... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 polislere gunaydın diyesim geldi yeni mi anlamışlar sahilde falan yarışların olduğunu arada bir devriye atsalar 4-5 yıldır İstanbul'dayım orası hep o şekildeydi ... Rahat 10 sene olmuştur... Ehliyetimi almadan evvel (18 yaş) bile çok evvel öyleydi. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 aydın kazandıda polis o adama gene ceza yazıyor durum değişmedi safi polisin insafına kalmış o zaman abi şöyle oluyor ; istisnai durum . çorum küçük yer trafik ekiplerinin yaş ortalaması emekliye yakın olanlar . .oğu artık tanıdık oldu . motorlu polislerde şikayet olmadıkça pek etliye sütlüye karışmaz . ceza işleri polise göre değişiyor sanırım . bi örnek veriyim başımdan geçen . gece 11 gibi çarşıda bomboş caddede polis durdurdu beni mavi filmli ışıklı bi renom vardı . evrakları istedi eşofmanla çıktığım için ne ehliyet nede ruhsat var yanımda . zaten normaldede araçta yada yanımda bulundurma alışkanlığım yoktur . aracında 8 9 aylık muayenesi yok sigorta var sadece . ruhsatı getirmen lazım araba dursun muayene gözükmüyor dedi . ev uzak belki kardeşimdedir evraklar falan diyerek geçiştirmek istedim . tc. den ve plakadan sorgulattı muayenede sıkıntı var sadece . belki dükkandadır bi gidiyim bakıyım dedim gittim geldim ruhsat yok. e zaten sorgulamada muayene hariç bi durum yok . poliste muayene bizim sistemde gözükmüyor ruhsata bakmamız gerekiyordu eğer yoksada yaptır dedi gönderdi . peşinden aynı aracı muayeneye götürdüm frenlerde sıkıntı çıktı . geri geldim sanayide yaptırdım deneme için kullandığımız yolda ters yönden gelmişiz (ters yön tabelası falan yok yıllardır kullandığımız yol ) karşıda trafik anons çekti dur ters gidiyorsun kenara çek diye . durduk ters yön cezası yazacaktı makbuzu bitmiş diğer ekibi çağırdı telsizden o sırada evraklara bakarken muayenenin olmadığını gördü . diğer ekip gelene kadar aşağıdan yukardan konuşurken kıdemi diğerine göre düşük olan memur yanımıza geldi . hiç sesinizi çıkarmayın muayeneniz yok diye çevirdik sizi diyecem diğer ekibe cezayı onlar yazacak 150 değilde 70 lira muayenesizlik cezası ödeyeceksiniz belli etmeyin dedi seve seve yedik cezayı. ruhsatı ve ehliyeti yanımda gezdirmediğim için bi kaç kere çevirmede sorun olmuştu ama işyeri aracı olduğu için plakadan yada tc den ehliyeti sorguluyorlar geçip gidiyor . yani filmmiş farmış çok çelişkili konular . ama hız egzos bana göre de kesine kesin cezalık unsurlar . Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 İnsanların hayatını tehlikeye atan kişilere ceza kesilmesi doğru ve yerinde bir uygulama ancak bu denetimlerin daha sık aralıklarla sadece şikayetler doğrultusunda değil de kuralları ne şekilde olursa olsun ihlal eden her sürücüye ülkemizin heryerinde yapılması şart. Şimdi bu gençler ceza aldı tamam da bu gece Ankara dan dönerken Yerköy Yozgat arasında beyaz renk bir Şahin' e rastladım. Arka geri vites lambalarında çakarlar var ön farlar ve sis farlarında ise xenon. Aracı geçtim ancak uzun bir süre iğrenç farlarının etkisinden kurtulamadım. İlla birşeyler yapılması için bu ülkede şikayet olması mı gerekiyor? Herkes görevini birileri şikayet edip üstlerinden emir ya da uyarı aldığında mı yapmak zorunda??? Maalesef ki evet ve olan bizlere oluyor Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 (düzenlendi) İlteber, Şöyle bir durum var. Tampon yine görevini görüyor mu? Görüyor. Ancak yay kısalmışsa, aracın tekniğinde değişiklik yapmışsına gelir. Bu durumda isterse seni alıp muayeneye gönderebilir. Egzoz da da teknik değişiklik diyebilmen için, görevini değiştirmiş olman gerekiyor. Daha fazla ses mesela... Öyle olmuyor Sani.. Aracın fabrikasyon çıktığı şekilden yaptığın her değişiklik teknik değişikliğe girer... Örneğin en ufak jant değişikliği bile bunu kapsar.. Chiptuning yapılan arabanında, teknik onay alması gerekmektedir.. http://www.uzmantv.com/aracta-yapilan-hangi-degisiklikleri-ruhsata-isletmek-gerekir 15 Eylül 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Eray Sireli 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 düşünce ve uygulama güzel ancak kurunun yanında yaşın da yanacağı kesin. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Geçen hafta bizim sitenin alt yolunda bir zengin bebesi kaptırıp giderken (yarışa müsait bir yol) aracın kontrolünü kaybediyor köy minbüsünden eşya indiren sürücü (hanımın öğrencisinin velisi )ve yanında hanımın bir öğrencisi arabayla minibüs arasında sıkışıp kalıyor ve vefat ediyor Yazık değilmi o insaların ailelerine. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 ben dogma büyüme anadolu yakasındayım o yol hep öyleydi polis bunu bilmiyormuydu yıllardır biliniyor bu herkes biliyor orayı hatta bagdat caddesinde vatandaşın yola yavaşlasınlar ya da kaza yapsınlar diye köpüklü su döktügünü bile hatırlarım hatırlarsınız yıllar önce bagdat caddesinde turbo baran lakap lı adam iki genci öldürmüştü hatta yıl 2001 8 ay ceza yatıp çıkmıştı bence yarıl ve hız yaptıgı tespit edilen araçlar direk baglanmalı onda hemfikiriz lakin 113 aracın yarış yaptıgını bu polis nasıl tespit etmiş ben onu cözemedim yani acıkcası polis yine yapmış yapacagını kurunun yanında yaş da yanmış modifiye yapıp sakin takılanlar bile ceza yemiş anlıcanız yazık olmuş bu şahıslara keske daha kapsamlı bir araştırma ile hız yapanları yakalayıp ceza kesselermiş Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 113 araç modifiyeden bağlanmış soner yarış yapan değil dediğin gibi kurunun yanında yaş da yanmış Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 cam filmiyle alakalı bi haber http://www.siyahgazete.com/film-kapli-cam-icin-kesilen-cezayi-iptal-ettirdi-15032h.htm Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Soner, nokta, virgül olmadan, yazdığından hiç bir anlam çıkmıyor . Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Soner, nokta, virgül olmadan, yazdığından hiç bir anlam çıkmıyor şimdi farkettim abi.Demekki neymiş ? Noktalama işaretleri ni kullanmak gerekliymiş. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Demek ki neymiş, farkettikten sonra düzeltmek gerekirmiş 1 Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Bu arada cam filmi cezasına açılan itiraz davasında davacının haklı bulunduğu, cezanın iptal edildiği ve kararın emsal teşkil edeceğinin belirtildiği bir haber var bugün Milliyet'te. http://gundem.milliyet.com.tr/film-kapli-cam-icin-kesilen-cezayi/gundem/detay/1764217/default.htm Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 istediği kadar iptal edilsin cezalar bizdeki bu zihniyet değişmedikce polisler ceza yazarlar diyim ben istediğin kadar elinde belge olsun farketmez Yorum bağlantısı
Recommended Posts