İçeriğe Yönlendir

7 Ve 10 Yaş Arası Çocuğu Olanlar Dikkat !


Serhan Gürbüzol

Recommended Posts

Serhan Gürbüzol

Oğlum Toprak 9 yaşında, Pazar günü ve akşamı boğaz ağrısı, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile bayağı mızmızlandı, hava değişimi ve yere terliksiz basmasından dolayı üşütmüş olabileceği düşüncesi ile Pazartesi günü sabah eşim işyerindeki bölge doktoruna götürdü ve henüz doktora çıkmadan oğlumun el ve ayaklarında sanki bir şeye alerji varmış gibi küçük küçük kırmızı benekler oluşmaya başlamış, doktor görünce alerji ihtimaline karşın bir kaç ilaç vermiş ve akşam eve geldiklerinde ilaçları kullanmadan önce çocukta özellikle el ve ayaklarda yanma ve hafif ağrı başladı hemen özel hastaneye götürdüm uzman doktor bakar bakmaz bu alerji değil bir virüs dedi ve yapılacak hiç bir şey olmadığını 3 ile 7 gün içerisinde ( bünyeye göre ) geçip gideceğini söyledi ve ilaç olarak sadece ağrı kesici ve ateş düşürücü verdi antibiyotik kesinlikle kullanılmayacakmış. Eve gelip internetten araştırdığımda özellikle  7 ve 10 yaş arası arası çocuklarda görüldüğünü hafif bulaşıcı olduğunu, ilaç kullanımına cevap vermediğini ve bünyeye göre 3 ile 7 gün arasında geçtiğini öğrendim. Dün akşamda annemlerin alt komşusu olan ve oğlumunda sınıf arkadaşı olan çocukta ve kardeşinde de aynısı başlamış artı olarak Gaziantep'ten Ali Eren hocamızla da görüşürken aynı şikayetlerle bir velisinin daha aradığını söyledi.

Özellikle şunu söylemek istiyorum ki 7 - 10 yaşa arası çocuğu olan arkadaşlarım çocuklarımıza okulda özellikle temizliklerine dikkat etmelerini önerelim ve bulaşıcı olması nedeni ile de öğretmenlerini bilgilendirerek önlem almaya çalışalım. Biraz uzun yazdım gibi ama olayı net anlatabilmek için böyle oldu kusura bakmayın, resimleride paylaşıyorum.....

 

2mvBrUSl.jpg

W3HwnwEl.jpg

QgM51Val.jpg

  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Geçmiş olsun abi .Rabbim acil şifalar versin.Kızamıkla, su çiçeğine benziyor gibi sani.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Geçmiş olsun, Allah' tan işi bilen denk gelmişsiniz,

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi geçmiş olsun. Okula gitmiyor bu dönemde sanıyorum?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi geçmiş olsun. Bugünlerde bizim okulda da öğrencilerde karın ağrısından şikayet çok abi.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

çok geçmiş olsun acil şifalar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayanoğlu

merhaba öncelikle geçmiş olsun,aynı hastalığı bende geçirdim,el ayak hastalığı diye geçiyor özellikle çocuklarda görülüyor,bana da baldızın 3 yasındaki kızından bulasmıs sanırım daha sonradan öğrendim bu hastalıgı geçirdiğini ama onlar ne oldugunu bilmiyorlardı,ayagınızın üzerine basamaz hale geliyorsunuz,1 hafta rapor verdiler bana işe gidemedim,A virüsü sebep oluyormuş hastalığa,bu arada memlekette kuzenın basınada gelmiş aynı hastalık,sana nazar :nazar:  değmiş demişler memleketteki yaşlı teyzeler :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayanoğlu

Abi birde kaşımamaya dikkat etsin,iz kalma riski yüksek gibi...

 

iz kalmıyor ama o nokta nokta kızarık yerler daha sonradan soyuluyor,antibiyotik olarak hap şeklinde değilde krem şeklinde veriyorlar tedavi için,birde deniz suyu iyi geliyor bizzat deneyerek test edilmiştir iyileşme süresini kısaltıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Sayın Ehtiyar Bey,

 

Oğlunuza geçmiş olsun dileklerimi iletir, saygılarımı sunarım :) 

 

Saygılarımla :p

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

kızıl, kızamık, kızamıkçık türü virüsler yeniden hortladı. Aşı yapmak lazım

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Abi değerli bir bilgilendirme oldu.

Çok teşekkürler.

Bu arada yeğenimizede acil şifalar diliyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Gecmis olsun abi, okullarda hijyene cok dikkat etmek gerekiyor. Biz burada her sinifa el temizleyici jellerden aldiriyoruz.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Gecmis olsun abi, okullarda hijyene cok dikkat etmek gerekiyor. Biz burada her sinifa el temizleyici jellerden aldiriyoruz.

Serdar hocam jellerde çok sağlıklı değil gibi.Jeller eldeki faydalı bakterileri de öldürüyor ve deri korumazsız kalıyor bu sefer.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar

Geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Çok geçmiş olsun. . .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...