İçeriğe Yönlendir

En Güzel Balık Yemekleri


Safak Acar

Recommended Posts

Bugün ki muhteşem ötesi oldu, öyle böyle değil yani. 30dk 180derece fırında, ardından 10 dakika 240derece grillde kızarttım üstünü. Maydanozu bol domatesi az yaptım :p

 

Afiyet olsun, yemeyi abartma artık, ;)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Afiyet olsun, yemeyi abartma artık, ;)

 

Yok abi 100kg oldum zati az yedim yarım kilo civarı :p

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

Akşam yemeği.. Altı tereyağ, soğan üstü hamsi buğlama   :dribble:

 

20131115_190748.jpg
tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

 

Akşam yemeği.. Altı tereyağ, soğan üstü hamsi buğlama   :dribble:

 

 

 

 

Afiyet olsun  :unsure2: da Şafak hamsinin kılçıkları çıkacak, üstüne de limon ve domates (halka şeklinde, kabukları soyulmuş) eklenecek. Bir tutam da maydanoz koyabilirsin.

 

Bir de böyle dene...

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Afiyet olsun  :unsure2: da Şafak hamsinin kılçıkları çıkacak, üstüne de limon ve domates (halka şeklinde, kabukları soyulmuş) eklenecek. Bir tutam da maydanoz koyabilirsin.

 

Bir de böyle dene...

Denerim abi aceleye geldi biraz  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Konuya bodosloma dalmış olacağım ama hamsiyi görünce aklıma geldi..Izgarada hamsi diyorum başka da bişey demiyorum

Yorum bağlantısı

Konuya bodosloma dalmış olacağım ama hamsiyi görünce aklıma geldi..Izgarada hamsi diyorum başka da bişey demiyorum

Hep hayalini kuruyorum, bu elektrikli ızgara olur mu? Malum apartman balkonunda duman iyi gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Olur abi ama orjinal ızgaranın tadını vermiyo ben denedim biliyorum :D 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Yani yağ köze damlayacak ha? :(

evet abi , abi yapma daha akşam yedim  :D  :D

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Hep hayalini kuruyorum, bu elektrikli ızgara olur mu? Malum apartman balkonunda duman iyi gelmiyor.

Elektrikli ızgarada  hic denemedim ,odun kömüründe yaparız.Eğer elektriklide yapıp yedikten sonra ''hiçbir et mamülü  ızgarada bu kadar lezzetli değildi'' demezsen olmadı demektir :)

Dikkat edilecek konu hamsi kızarıp kurumayacak ,kabarcık kabarcık sulu halde iken ham yapılacak..

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Büyük balıktansa küçüğü daha sağlıklı bu aralar . Bol bol tüketmek lazım . sade :)

Faruk sarma yaprağında alabalık yaptım geçen, yok böyle bir lezzet :fiuw: , balıklar bir porsiyon büyüklüğündeydi. Küçük sayılır mı? Olmaz dersen yarın da hamsi yapayım.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Babam şişe dizer direk közün üstünde kızartırdı hamsiyi, off offf ..hafta sonu bu konuya eğileyim bari

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Elektrikli ızgarada  hic denemedim ,odun kömüründe yaparız.Eğer elektriklide yapıp yedikten sonra ''hiçbir et mamülü  ızgarada bu kadar lezzetli değildi'' demezsen olmadı demektir :)

Dikkat edilecek konu hamsi kızarıp kurumayacak ,kabarcık kabarcık sulu halde iken ham yapılacak..

Abdurrahman sen ne yaptın? Biz suyu bardakta, toprağı saksıda görüyoruz. Zurnada peşrev olur mu? Ne çıkarsa bahtına!!!! Çıtayı bu kadar yükseltmeyelim. Lütfen, :p  :unsure2:​ 

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ne hamsiymiş be 17 sayfa olmuş muhabbeti :)

 

Forumun arabadan sonraki en büyük zevki belli. Aslında 1 araba 2 futboldur ama futbol yasak. Futbol konuşamayanlar face'te döktürüyor ama :D

Yorum bağlantısı

Faruk sarma yaprağında alabalık yaptım geçen, yok böyle bir lezzet :fiuw: , balıklar bir porsiyon büyüklüğündeydi. Küçük sayılır mı? Olmaz dersen yarın da hamsi yapayım.

Birde alabalığın içini güzelce temizleyip kaşar peyniri doldurun, kalın iple hafiften ağızını dikin (yada kürdan ile ince işçilikte olabilir) mısır+ normal un ile unlayıp çıtır kızartın. Off off.. Afiyet olsun...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bir hamsi diyarı evladı olarak hamsi konusundaki tecrübelerimi aktarmak isterim

 

1.Hamsi, havanın iyice soğuduğu zamanlarda yağlandığı için daha lezzetlidir

2-Taze olduğunu gözleri söyler fakat kuyruğuna yakın noktadan tutup yukaru kaldırdınmı eğilip bükülmüyorsa denizden çıkalı çok olmamıştır (max 2-3 saat)

3-En lezzetli ızgarada olur,tavada muhakkak mısır ununa bulanıp yapılmalıdır

4-Izgarada yaparken tel ızgara kullanmalı hamsi örselenmeden ve iyice kızarıp kurumadan diğer yüzü çevrilmeli..Derisi kabarcıklı ve sulu olduğu an, doğru andır.

5-Boyu 8-10 cm olanlar idealdir, sardalya boyutlarına yakın olanlarda aranan tat bulunmaz

6-En lezzetlisi bizim oralarda doğu karadenizde bulunur.Bu onların tercihi karışamayız  :D

Yorum bağlantısı

Bir hamsi diyarı evladı olarak hamsi konusundaki tecrübelerimi aktarmak isterim

 

1.Hamsi, havanın iyice soğuduğu zamanlarda yağlandığı için daha lezzetlidir

2-Taze olduğunu gözleri söyler fakat kuyruğuna yakın noktadan tutup yukaru kaldırdınmı eğilip bükülmüyorsa denizden çıkalı çok olmamıştır (max 2-3 saat)

3-En lezzetli ızgarada olur,tavada muhakkak mısır ununa bulanıp yapılmalıdır

4-Izgarada yaparken tel ızgara kullanmalı hamsi örselenmeden ve iyice kızarıp kurumadan diğer yüzü çevrilmeli..Derisi kabarcıklı ve sulu olduğu an, doğru andır.

5-Boyu 8-10 cm olanlar idealdir, sardalya boyutlarına yakın olanlarda aranan tat bulunmaz

6-En lezzetlisi bizim oralarda doğu karadenizde bulunur.Bu onların tercihi karışamayız  :D

 

Atalar ne demiş? "Bir avuç unun varsa fırıncıya gideceksin" (bir harf bazen her şeyi anlatmaya yeter :crazy: ) 

 

Senin yazdığın standartlarda hamsiyi bulsam, ben yapacağımı bilirim de.... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Atalar ne demiş? "Bir avuç unun varsa fırıncıya gideceksin" (bir harf bazen her şeyi anlatmaya yeter :crazy: ) 

 

Senin yazdığın standartlarda hamsiyi bulsam, ben yapacağımı bilirim de.... :fiuw:

Ankarada oflu bulacaksın bir tane ,muhtemelen memleketten hamsi getirtiyordur  :D

Yorum bağlantısı

Taze taze deniz kenarında iyi gittiler.. Çinekop.. Lüfer olaydı iyiydi ama tanesine 40 kaat istediler terbiyesizler..(Silivri sahil)

 

Piup04k.jpg?1

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Taze taze deniz kenarında iyi gittiler.. Çinekop.. Lüfer olaydı iyiydi ama tanesine 40 kaat istediler terbiyesizler..(Silivri sahil)

 

 

Boydan bir fotoğraf görmek istiyorum :) Göbek Hakan ERken gibi içeri çekilmemiş şekilde :D

Yorum bağlantısı

Boydan bir fotoğraf görmek istiyorum :) Göbek Hakan ERken gibi içeri çekilmemiş şekilde :D

Şimdi bunun benle ne alakası var  :biggrin:  Çaplarımız belli gardaş  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...