İçeriğe Yönlendir

En Güzel Balık Yemekleri


Safak Acar

Recommended Posts

Serkan Toker

Sabah sabah ne balık gördüm be, otomobil forumu dediğin böyle olur işte. :bravo:

Yalnız, bazıları kızartma yaparak güzelim nimeti zehirlemişler, yapmayın arkadaşlar. Kolayı var Yunus markette 15 gündür balık tavası satılıyor. 32 Cm. 24 Lira tez zamanda birer tane alın siz de lezzete kavuşun. ;)  :bravo:

 

 

Ulus' tan dün 10 TL. ye alındı...  ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ulus' tan dün 10 TL. ye alındı...   ;)

 

Yok abi Mükremin abi'nin dediği tavayı alın da buğulama falan yapın demek sanırım..Kızartma yapmayın demiş..

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bi tava balıkda 2 yemek kaşığı yağ cokmu ?  :unsure2:  

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sabah sabah ne balık gördüm be, otomobil forumu dediğin böyle olur işte. :bravo:

Yalnız, bazıları kızartma yaparak güzelim nimeti zehirlemişler, yapmayın arkadaşlar. Kolayı var Yunus markette 15 gündür balık tavası satılıyor. 32 Cm. 24 Lira tez zamanda birer tane alın siz de lezzete kavuşun. ;)  :bravo:

 

Balık tavasında buğulama mı yapacağız yoksa yine dizip kızartacağız mı ? Sen kızartmaya karşısın sanırım. Yaş itibariyle olabülü :D

Bi tava balıkda 2 yemek kaşığı yağ cokmu ?  :unsure2:  

 

Yok yaa çok normal..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yok abi Mükremin abi'nin dediği tavayı alın da buğulama falan yapın demek sanırım..Kızartma yapmayın demiş..

 

Yağsız kızartmamı olur yahu, perhiz mi yapıyoruz...Ehtiyar tarifi onlar, benim damarlar henüz dıkanmadı çok şükür, aralarda porçöz yerine kola içiyorum... :D

Bi tava balıkda 2 yemek kaşığı yağ cokmu ?  :unsure2:  

 

Gayet normal bence..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Yağsız kızartmamı olur yahu, perhiz mi yapıyoruz...Ehtiyar tarifi onlar, benim damarlar henüz dıkanmadı çok şükür, aralarda porçöz yerine kola içiyorum... :D

:D :D 

Yorum bağlantısı
Misafir

Balık tavasında buğulama mı yapacağız yoksa yine dizip kızartacağız mı ? Sen kızartmaya karşısın sanırım. Yaş itibariyle olabülü :D

 

Yok yaa çok normal..

 

Balık tavasında yağsız kızartacaksın, yağ yemeyeceksin, balık yiyeceksin. Yağ yemek istiyorsan balığa, patatese şuna buna gerek yok. Dök tavaya ısıt ye, hatta iç!!! Yeterince açık mıdır? :angry:

 

Yaş mış :angry:

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Balıkları görünce yine balık istedi canım :D  Acıktım galiba  :dribble:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Balık tavasında yağsız kızartacaksın, yağ yemeyeceksin, balık yiyeceksin. Yağ yemek istiyorsan balığa, patatese şuna buna gerek yok. Dök tavaya ısıt ye, hatta iç!!! Yeterince açık mıdır? :angry:

 

Yaş mış :angry:

 

Abi o zaman kızartma olmaz ki kavurtma olur kendi yağıyla...  :(

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Abi o zaman kızartma olmaz ki kavurtma olur kendi yağıyla...   :(

 

Eeee, tabi öyle olacak, yağ konacaksa bir tatlı kaşığı kadar Trabzon tereyağı konacak, daha doğrusu tava yağlanacak. ;)  O zaman bakacan tadına....

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Balık tavasında yağsız kızartacaksın, yağ yemeyeceksin, balık yiyeceksin. Yağ yemek istiyorsan balığa, patatese şuna buna gerek yok. Dök tavaya ısıt ye, hatta iç!!! Yeterince açık mıdır? :angry:

 

Yaş mış :angry:

Benimkinde de yağ yoktu üstadım. Direk o şekilde fırına verildi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benimkinde de yağ yoktu üstadım. Direk o şekilde fırına verildi.

Sen ayrı bir dünyasın rahat ol  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Dün Akşam Giresun / Espiye den kuzen mesaj attı " ulaa baluk isteyumusun" diye :D yine balık iştahımı kabarttı onun üzerine bu akşam  hamsi kızartma yapıldı :D Oda dün hamsi yapmış  :D

 

Eylül ayında Kuzenin kendi oltayla tuttuğu sargan resimi aşşağıda bensuz yedu onlari :D

 

 

SC20131101_191351.png
 
 ve bu akşamki balık 

 

Foto_raf0050.jpg
 

Foto_raf0049.jpg
 
mis mis :exc1:  3-5 tane götürdüm :D

 


Yağsız kızartmamı olur yahu, perhiz mi yapıyoruz...Ehtiyar tarifi onlar, benim damarlar henüz dıkanmadı çok şükür, aralarda porçöz yerine kola içiyorum... :D


 

Gayet normal bence..

ve işlem tamam :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Buğlamasını nasıl yapıyoruz?

 

En alta soğanlar üstüne kılçıkları alınmış temizlenmiş yavrular üstüne soğan ve limon. Biraz maydıonız biraz yağ. Su koyacak mıyız? Baharat koyacakmıyız? TEpsinin üstünü folyo ile örtmeye gerek var mı? Piştiğini nasıl anlarız?

 

Başka ne koyacağız?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Buğlamasını nasıl yapıyoruz?

 

En alta soğanlar üstüne kılçıkları alınmış temizlenmiş yavrular üstüne soğan ve limon. Biraz maydıonız biraz yağ. Su koyacak mıyız? Baharat koyacakmıyız? TEpsinin üstünü folyo ile örtmeye gerek var mı? Piştiğini nasıl anlarız?

 

Başka ne koyacağız?

 

Su asla konulmaz..Tepsi üstünü kapakla yada folyo ile örtebilirsin.Baharata falan gerek yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Buğlamasını nasıl yapıyoruz?

 

En alta soğanlar üstüne kılçıkları alınmış temizlenmiş yavrular üstüne soğan ve limon. Biraz maydıonız biraz yağ. Su koyacak mıyız? Baharat koyacakmıyız? TEpsinin üstünü folyo ile örtmeye gerek var mı? Piştiğini nasıl anlarız?

 

Başka ne koyacağız?

 

Domatesi unutmuşsun, aynen soğanlar ve limonlar gibi halka kesim (kabukları soyulmuş) domates de koyacaksın. 20 dakikada pişer. Biraz karabiber serpebilirsin.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Domatesi unutmuşsun, aynen soğanlar ve limonlar gibi halka kesim (kabukları soyulmuş) domates de koyacaksın. 20 dakikada pişer. Biraz karabiber serpebilirsin.

 

 

Akşam deneyeceğim Mükremin Usta, eğer ki kuru bir şey çıkarsa ortaya faturan ağır olur..   :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Akşam deneyeceğim Mükremin Usta, eğer ki kuru bir şey çıkarsa ortaya faturan ağır olur..   :D

 

Akşam yaptım, yalan yok yerken seni de andım, halâ tadı damağımda.

 

Önce tavayı tereyağı ile hafifçe yağlıyorsun, sonra güzel hamsicikleri (kılçığı alınmış) tuzlayıp, mısır unu ile unladıktan sonra (iç kısımlarına un gelmeyecek)  karın kısımları tavaya, kuyrukları tavanın merkezine gelecek şekilde soldan sağa, dıştan içe doğru sanatsal bir şekilde diziyorsun, vakit varsa 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyorsun, sonra üstüne yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar (fazla değil) kaliteli zeytinyağı veya bitkisel yağı gezdiriyorsun, büyük ocakta kısık-orta ateşte kapağını da üzerine kapatarak 10-15 dakika pişiriyorsun, suyunu salıp, tamamen çekmeden hafif sulu iken tavanın kapağından yararlanarak "kutsal çevirme" işlemini yapıyorsun.  Nar gibi kızarmış ancak yanmamış olacak. Kızarmamışsa aynı yönde tavaya tekrar koy güzelce kızarsın. Daha sonra usta bir el hareketiyle tavaya tersini koyuyorsun ve bu şekilde de yaklaşık 10 dakika daha pişiyor. Bu esnada yenge hanım roka, kuru soğan ve fındık turplardan oluşan söğüş tabağını ayarlıyor, sen de kakaolu tahin helvasını dilimliyorsun. Balığın tersini çevirdikten sonra blender'dan geçirilmiş mercimek çorbasını bolca limon sıkıp sıcak sıcak kaşıklamaya başlıyorsun. Çorba bittiğinde balık hazırdır. Sıcak sıcak servis yapıyorsun.

 

Pişirme işlemini dikkatli yapmalısın, ateş az olur da pişirme fazla sürerse kuru olur!!!!

 

Afiyet olsun....

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Akşam yaptım, yalan yok yerken seni de andım, halâ tadı damağımda.

 

Önce tavayı tereyağı ile hafifçe yağlıyorsun, sonra güzel hamsicikleri (kılçığı alınmış) tuzlayıp, mısır unu ile unladıktan sonra (iç kısımlarına un gelmeyecek)  karın kısımları tavaya, kuyrukları tavanın merkezine gelecek şekilde soldan sağa, dıştan içe doğru sanatsal bir şekilde diziyorsun, vakit varsa 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyorsun, sonra üstüne yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar (fazla değil) kaliteli zeytinyağı veya bitkisel yağı gezdiriyorsun, büyük ocakta kısık-orta ateşte kapağını da üzerine kapatarak 10-15 dakika pişiriyorsun, suyunu salıp, tamamen çekmeden hafif sulu iken tavanın kapağından yararlanarak "kutsal çevirme" işlemini yapıyorsun.  Nar gibi kızarmış ancak yanmamış olacak. Kızarmamışsa aynı yönde tavaya tekrar koy güzelce kızarsın. Daha sonra usta bir el hareketiyle tavaya tersini koyuyorsun ve bu şekilde de yaklaşık 10 dakika daha pişiyor. Bu esnada yenge hanım roka, kuru soğan ve fındık turplardan oluşan söğüş tabağını ayarlıyor, sen de kakaolu tahin helvasını dilimliyorsun. Balığın tersini çevirdikten sonra blender'dan geçirilmiş mercimek çorbasını bolca limon sıkıp sıcak sıcak kaşıklamaya başlıyorsun. Çorba bittiğinde balık hazırdır. Sıcak sıcak servis yapıyorsun.

 

Pişirme işlemini dikkatli yapmalısın, ateş az olur da pişirme fazla sürerse kuru olur!!!!

 

Afiyet olsun....

 

Sağol abi müthiş tarifin için ancak ben zaten böyle yapıyorum hamsiyi ???  Sen hiç yağ kullanma demiyor muydun ben mi öyle hatırlıyorum ? Roka nedir ya bu arada tere varken... :D :D :D

Yorum bağlantısı

Sağol abi müthiş tarifin için ancak ben zaten böyle yapıyorum hamsiyi ???  Sen hiç yağ kullanma demiyor muydun ben mi öyle hatırlıyorum ? Roka nedir ya bu arada tere varken... :D :D :D

 

Sen tavaya yağ koyuyorsun (veya ben öyle anlıyorum), ben eser miktarda hamsiciklerin üzerine serpiştiriyorum. Detay, yağın kızgın tavayla değil hamsilerle halvet olmasındadır. Tere de var roka da, kim neyi severse....

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Abi o nasıl bi anlatmadır acktımmm :D hamsiiiiii  :D  bu akşam ızgara yaptırcam bakalım :D kesin değil :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...