İçeriğe Yönlendir

20 Dakikada Pişen Tavuğu Sakın Yemeyin..


Misafir

Recommended Posts

Genetiği değiştirilmiş ve aşırı ilaçlanmış gıdalar hakkında uyarılarda bulunan Dr. Yavuz Dizdar, "Bir kek aldık açık olmasına rağmen üç yıldır bozulmadı. Bir portakalı yiyen üç doktor hastanelik oldu. Rant uğruna gıdalarla bu kadar oynanırken hâlâ ayaktaysanız şanslısınız demektir" diye konuştu.

 

"ÇOCUĞUNUZA EVİNİZDE HAZIRLADIĞINIZ YİYECEKLERİ YEDİRİN"

 

'Sağ­lık­lı Bes­len­me ve Raf Öm­rü Uza­tıl­mış Gı­da­la­r' top­lan­tı­sın­da ko­nu­şan İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si On­ko­lo­ji Ens­ti­tü­sü Rad­yas­yon On­ko­lo­ji­si Uz­ma­nı Prof. Dr. Ya­vuz Diz­dar, "Sağ­lık­lı bes­len­me ko­nu­sun­da top­lu­mu bi­linç­len­dir­me­ye ço­cuk­lar­dan baş­la­ma­lı­yız. Bir okul­da ço­cuk­la­ra 'Ham­bur­ge­ri se­vi­yor mu­su­nuz' di­ye sor­du­ğu­muz­da 'E­ve­t' di­yor­lar. 'Yi­yor mu­su­nuz' di­ye sor­du­ğu­muz­da ise 'Ye­mi­yo­ru­z' di­ye ya­nıt ve­ri­yor­lar. Okul kan­tin­le­rin­de tü­ke­ti­len raf öm­rü uza­tıl­mış yi­ye­cek­ler­den ço­cuk­la­rı­nı­zı uzak tu­tun, evi­niz­de ha­zır­la­ya­ca­ğı­nız yi­ye­cek­ler­le ço­cu­ğu­nu­zu oku­la gön­de­ri­n" di­ye ko­nuş­tu.

 

Bilinçsiz tüketici nedeniyle sektördeki hemen tüm ürünlerde insan sağlığına zarar verecek şekilde oynamalar yapıldığına değinen Prof. Dizdar, "Toros yaylalarındaki çiftçi, şehirdeki süpermarketten yoğurt ve beyaz ekmek alır hale geldiyse, sağlıklı beslenme konusunda ne kadar geride kaldığımız bir gerçektir. Tüm bu gerçekleri, genetiği ile oynanan ürünleri, nasıl oynandığını, vücuda etkilerini önümüzdeki iki ay içinde yayınlayacağım 'Yemezler' adlı kitapta anlatacağım" dedi.

 

"AYRAN VE SÜT İÇTİĞİNİZDE GAZ ÇIKMIYORSA ZARARLIDIR"

 

Ba­zı dü­zen­le­me­le­ri uz­man ol­ma­la­rı­na rağ­men ken­di­le­ri­nin de geç fark et­tik­le­ri­ne dik­kat çe­ken Prof. Diz­dar, "2001 yı­lın­da de­ğiş­ti­ri­len, uz­man ol­ma­mı­za rağ­men an­cak 8-9 yıl son­ra bi­zim de fark ede­bil­di­ği­miz süt teb­liğ­le­ri­ne gö­re, yo­ğur­da ko­nu­lan kat­kı mad­de­si ile yo­ğur­dun ta­ze kal­ma sü­re­si­ni uzat­tı­lar. Yo­ğur­dun ek­şi­me­di­ği­ni üç yıl ön­ce fark et­tim. Yo­ğurt ra­fa ge­le­ne ka­dar ağır iş­lem­ler­den ge­çi­yor.

 

Kay­ma­ğı­nı tut­tu­ğu­nuz­da ta­ba­ka ha­lin­de kal­kı­yor, ger­çek yo­ğurt­ta kay­mak ta­ba­ka ha­lin­de kalk­maz müm­kün­se yo­ğur­du­nu­zu ken­di­niz ma­ya­la­yın. O yo­ğurt­tan ya­pı­lan ay­ran ve­ya sü­tü iç­ti­ği­niz­de mi­de­niz gu­rul­da­mı­yor­sa, gaz çık­mı­yor­sa bi­lin ki ya­ra­rı yok­tur, za­ra­rı ise çok­tu­r" de­di.

 

"TAVUĞU GÜNDE ÜÇ KEZ YUMURTLATMAYA BAŞLADILAR"

 

Gı­da sek­tö­rü ve en­düs­tri­nin ta­vu­ğun ge­ne­ti­ğiy­le çok faz­la oy­na­dı­ğı­nı ve bir ta­vu­ğun gün­de üç kez yu­murt­la­dı­ğı­nı öne sü­ren Prof. Diz­dar, şun­la­rı söy­le­di: "Do­la­yı­sıy­la o ta­vuk­tan çı­kan süt be­yaz yu­mur­ta ki nor­mal­de yu­mur­ta kar be­yaz mer­mer gi­bi ol­maz, gri olur. O yu­mur­ta yen­mez. Ye­tiş­ti­ri­len ta­vu­ğa ba­kın, köy­de ta­vu­ğu ya­ka­la­ya­maz­sı­nız ya­ka­la­mak için ağ atar­lar. Ama fab­ri­ka­lar­da ye­ti­şen pi­liç yü­rü­mek­te bi­le zor­la­nı­yor. Can­lıy­ken bü­tün ke­mik­le­ri kı­rı­lı­yor, ta­vuk 20 da­ki­ka­da pi­şi­yor­sa o ta­vu­ğu ye­me­yin, 'Göz gör­me­yin­ce gö­nül kat­la­nı­yo­r' di­ye pi­liç ye­me­yin, et ola­rak ko­yun ke­çi ve ta­bi­i ki de­niz ba­lı­ğı­nı ter­cih edin."

 

"TÜYSÜZ TAVUK YETİŞTİRDİLER TÜRKİYE'YE SATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

 

Ta­vuk sek­tö­rü tem­sil­ci­le­ri­nin bu tür açık­la­ma­lar ne­de­niy­le ken­di­si­ne kar­şı 'hal­kı pi­liç­ten so­ğut­tu­ğu­' ge­rek­çe­siy­le iki kez da­va aç­tık­la­rı­nı, ancak kaybettiklerini belirten Prof. Dr. Dizdar, "İsrail birkaç yıl önce tavuğun genetiği ile öyle oynadı ki tüysüz tavuk yetiştirdi.

Şimdi bu tavuğu Türkiye dahil birçok ülkeye satmaya çalışıyor. Bu hatalar silsilesinin bir ucunda köylünün ta­rım­dan kop­ma­sı, bir ucun­da ise gı­da me­zar­lı­ğı ha­li­ne ge­len ucuz şir­ket­ler bu­lun­mak­ta­dır. Ço­cuk­lar bü­yü­me aşa­ma­sın­da ol­duk­la­rın­dan özel­lik­le risk al­tın­da­dır, bu ne­den­le an­ne-ba­ba­lar, üzer­le­ri­ne dü­şen so­rum­lu­luk­lar ko­nu­sun­da açık bir şe­kil­de bil­gi­len­di­ril­me­li­dir. Bir ül­ke­nin sağ­lı­ğı ile çe­kin­me­den oy­na­ya­bi­li­yor­la­r" de­di.

 

"PORTAKALDAN 20 ÇEŞİT TARIM İLACI ÇIKTI"

 

"Ça­lış­tı­ğım üni­ver­si­tede bir gün üç dok­tor bir­den ye­dik­le­rin­den has­ta­ne­lik ol­du­" di­yen Prof. Dr. Diz­dar, "Üç dok­tor da or­tak tek bir por­ta­kal ye­miş­ler. Por­ta­ka­lı la­bo­ra­tu­vara gön­der­dik, tam 20 çe­şit ta­rım ila­cı çık­tı. Dok­tor­lar öl­me­dik­le­ri­ne du­a et­ti. Bu por­ta­ka­lı sa­tan şir­ket de rek­lam­la­rın­da 'Su­yu­nu bi­le de­net­li­yo­ru­z' di­yen bir şir­ket çık­tı­" de­di.

 

Kaynak:Haber7

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Et yeme, salam sosis suçuk yeme tavuk yeme ne kaldı ki geriye :)

 

En iyisi deniz ürünlerine talim edelim :)

Onlarında kültürleri var dikkat etmek lazım :D 

Yorum bağlantısı

Et yeme, salam sosis suçuk yeme tavuk yeme ne kaldı ki geriye :)

 

En iyisi deniz ürünlerine talim edelim :)

Yakında birbirimizi yemeye başlarız  :biggrin:

Onlarında kültürleri var dikkat etmek lazım :D 

Terbiyelisi,terbiyesizi var onada dikkat etmeliyiz  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ya bi gidin. Onu yeme bunu yeme. Sigara içende ölüyor içmeyen de ölüyor.

Sorun yok.

Yorum bağlantısı

Ya bi gidin. Onu yeme bunu yeme. Sigara içende ölüyor içmeyen de ölüyor.

Sorun yok.

Sana serbest hocam...sen takıl mutfağında  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Et yemeyin sakın, hem de hiç bir çeşidini, nerede beslenirse beslensin sakın yemeyin  :crazy:

 

 

:ettüketimiazalıncafiyatlarıdüşeceğinihesaplayarakkendinedahaçoketdüşeceğinidüşünenüyesmileyi: 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ciğerci Ahmet harran usülü bir tavuk yapıyor bırak aklına zararı gelmesi tüm dertlerini unutursun )

Bak buna hayır demem asla  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Tavık zaten yenmez arkadaş. Piyasada satılan piliçler ortalama 2 kg. doğal yollarla bir tavuğun 2 kilo olabilmesi için 1-1.5 yıl geçmeli. Ama satılanlar daha civciv. 25 günde yetiştiriyorlar. Tavuklar aydınlık ise sürekli yerler hiç uyumazlar. kafalarının üstüne lamba yakıyorlar tavuk 25 gün hiç durmadan yiyip bu halae geliyor. Sonra tavuğa bir sürü antibiyotik iğne vuruyorlar ardından da kesiyorlar. Bu antibiyotik o kadar fazla ki poşetli bir piliç alıp poşeti açtığınızda sarımsı kaygan bir sıvı akar işte o sıvıyı oluşturuyor. Bağışıklık mekanizması salgılıyor. Yani aslında tavuk değil mutant yiyoruz. 


O sıvıyı alien vs predator filminden zırhı çıkarınca hayvanın üstünden akan şeyi hatırlayanlar bilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Köyde "Fakirin evinde tavuk pişiyorsa ya tavuk hastadır, ya fakir hasta" derler, gerçek köy tavuğu şu aralar 150 lira civarında..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kahretsin ki tavuğu seviyorum..Aşkımız yıllardır devam ediyor :) İyi günde de kötü günde de diye söz verdik şimdi bırakıp yememezlik yapmak yakışmaz :p

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Haa arkadaşlar size şu tavsiyeyide yapayım bazı çakallar köy tavuğu diye organik tavuk diye anaç yumurta tavuğunu getiriyorlar bu tavuklar aşağı yukarı 4-8 kilo civarında. sizde büyük diye geç pişiyor diye alıp yiyorsunuz. Lakin   malesef kilosu 5.5 tl ye satılan tavuktan hiç bir farkı yok ama çakallar 20-25 liraya satıyorlar kilosunu yemeyin. Üniversiteli kasap olarak nacizane tavsiyem.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Birde kurbanlık eti kestiğimiz gün yemiyoruz 1 gün bekletiyoruz :)

Yersek ne olacak? Neden yemememiz gerekiyormuş ?

Ben çocukluğumdan beri yerim babam amcamda yer. Şükür turp gibiler.

Yorum bağlantısı

Yersek ne olacak? Neden yemememiz gerekiyormuş ? Ben çocukluğumdan beri yerim babam amcamda yer. Şükür turp gibiler.

Hocam çok gergin yazıyorsun  :biggrin: tamam sakin ol,ne yiyoruz gardaş  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Uzmanlar öyle diyor. Sert olurmuş hazımsızlık yaparmış. Kurban konusunda yazmıştım. Buraya da onu yeme bunu yeme yazınca atıfta bulunmak istedim :)

Valla Mert'ciğim bu kadar hassas olursak aç kalırız :D

Nasıl arabaya ne kadar özen gösterirsen o kadar sorun veriyor. Özenmeyenlerin arabalarına bak .... :)

Hocam çok gergin yazıyorsun :biggrin: tamam sakin ol,ne yiyoruz gardaş :D

Nasıl konu açıyorsun kardeşim. Yediğimiz bir tavık var onu da mındar ettin.

Telefonda kızgın sürat ifadesi koyamadımm.

Yorum bağlantısı

Nasıl arabaya ne kadar özen gösterirsen o kadar sorun veriyor. Özenmeyenlerin arabalarına bak .... :)

Nasıl konu açıyorsun kardeşim. Yediğimiz bir tavık var onu da mındar ettin.

Telefonda kızgın sürat ifadesi koyamadımm.

Senin pekte özendiğin söylenmez be hocam...örnek:koltuk kılıfı  :biggrin:

Beğenmiyorsan bas butona şikayet et kardeşim  :biggrin: bu ara mode zati  :D

Avatarın yeter gerek yok  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Dursun

Toprak olacağız yahu, bugüne kadar yedik, bugün de yiyoruz, yarın da yiyeceğiz, sonumuz kara toprak.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Öyle deyince Ertan abinin lgnin tavuk teknolojisi konusunda Zafer abi için yorumu geldi :) "Zaferi yeriz zaten teknolojik değil demişti " :)

Lg de almamak lazım demek, G2 pert  :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yıllar önce arkadaşımın çiftliğine gittim. Izmir özdere civarında 7 dönümlük arazileri var. Her yer meyve ağacı ayrıca seralarıda var. Tavukları hindileri ve koyunlarıda var şu anda. Yemekte tavuk var dediler. Tabak bir geldi tepkim şu oldu hani tavuk geldi. Gelen et kahverengiydi. Dediler ki kestiğimiz tavuk 1 yaşındaydı. Şok olmuştum. Tavuk üreticileri basıyor ilacı 40 günde civciv oluyor tavuk :) o tavuğun tadını hala unutmam :)

Tavuk 1 yıl boyunca kas yapıyor. Onuda pişirince kaslar kahverengi oluyor :)

Ne kadar beyaz et deseler de orjinal köy tavuğunda pek beyaz et bulamazsınız. Göğüs eti dahil. Dediğiniz gibi kahverengidir ve tadı mükemmeldir. Çocukluğumda çok yedim köy tavuğu ama gel gör ki artık köy tavuğu da kalmadı ortalarda. Güya köyde görev yapıyoruz ama tavuk besleyen yok. 2-3 kiloluk bir köy pilicini 30 lira civarına alabiliyorum ama bulana kadar göbeğim çatlıyor. Hanım hamileyken ve çocuk doğduğundan beri neredeyse eve hazır tavuk girmemiştir buna yumurta da dahil. Bakalım buralardan gidince napacağız. 

Yorum bağlantısı
Alper Demir

Hiç bir şeyin doğal olmadığı kesin zaten de, benim anlamadığım nokta şu. Tavuktaki antibiyotiğin ne kadarı ne zarar yapar? o meyve sebzedeki hormonların ne kadarı ne zarar  yapar? 15 senedir ortalama haftada 1 tavuk yerim, hala beklemelimiyim bir zarar? :fiuw:

1 portakaldan hasta olan 3 doktor da ilginç miş. Hayatım boyunca ben ve etrafımdaki yüzlerce insan, kilolarca portakal yiyor ama her nedense gazeteye haber olma potansiyeli yüksek 3 doktor'a 1 tanesi yetiyor. Birde içinden 20 tane tarım ilacı çıkıyor.  Portakal ağacına atılacak 20 çeşit tarım ilacını sayabilen çiftçiye 1 kamyon portakal versinler. 20 çeşit ilaç yiyen portakalın kilosu ne kadar oluyor acaba.

 

20 dakikada tavuk pişer mi? Normalde pişmez. Bizdeki düdüklüde 50 dakkayı buluyor ama fissler düdüklü tencere de 20 dakkada, KFC de daha yüksek basınçta 8 dakkada pişer. Yavuz hoca iyi hoş da, her yıl aynı şeyleri anlatıyor. Hoca birine odaklan da iyice açıkla bari. Tamam anladık son kullanma tarihi uzadıkça zarar oranı artıyor, 4 sene öncede aynı şeyleri söylüyordun. :nea:

 

"Toros yaylalarındaki çiftçi, şehirdeki süpermarketten yoğurt ve beyaz ekmek alır hale geldiyse, sağlıklı beslenme konusunda ne kadar geride kaldığımız bir gerçektir" demişsin hoca. Eee o zaman neyi anlatıyorsun, evin salonunda bitki mi yetiştircez? nasıl bulcaz?... Şimdi farkettim  "yemezler" diye kitabı çıkıyormuş, şimdi anlaşıldı. Yeriz hocam yeriz ;)

Yorum bağlantısı

Bu tavukların standart boyu nedir acaba ? bilen varmı ?  :)

 

Soruya bak :D :d :D 

Sana nasıl lazım onu de :crazy:

Yorum bağlantısı

Tavuğu günde 3 kez mi yumurtlatmaya başladılar? Yumurta kabuğunun oluşum süreci 20 saat sürüyor, ne diyor bu?

Bu adam, Canan Karatay vb. ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum doğrusu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...