İçeriğe Yönlendir

20 Dakikada Pişen Tavuğu Sakın Yemeyin..


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Bu forumda bile (az mı çok mu bilemedim) birbirini görmemiş insanlar birbirine yardım ediyor, yönlendiriyor "O arabayı alırsan şöyle bir sorunu olabilir ama kolay aşılır" "Ben senin yerinde olsam tercih etmezdim" "O telefona o kadar para verilmez" gibi. 

 

Bu çok bilen Yavuz hoca yeğenine "Olm gir gıda sektörüne falanca sertifikayı al, bende bunun reklamını yapayım" demiş midir acaba?

Ekmek kilo aldırır ekmek yemeyin,

Tavuk torununuzun torununu hedehödö yapabilir, kanıtlanmamış ama yapabilir, siz tavuk da yemeyin.

Onu yemeyin, bunu yemeyin, peki biz ne yiyelim? Koca koca Profesör olmuşsunuz, ürettirin devlete, danışmanlık yapın özel sektöre, kötüsü 1'se siz ürettiğiniz iyisini 3'e satın, bizde onu alalım.

tarihinde Bilal Nazlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
(düzenlendi)

Lg de almamak lazım demek, G2 pert  :D

Konuyu yine G2 ye bağlaman hasebiyle seni tebrik ve taktir ediyorum. :D

 

 

Tavuk 20 dakikalık pişmeyle yenmez, doğru. Eğer tencereyle yahut fırınlama yöntemiyle yapacaksanız, 20 dakika sonra pişmediğinden çiğdir; yok eğer ızgarada yapıyorsanız, 20 dakika sonra muhtemelen kömürdür çünkü. :) Bu tip çıkışlar aklıma hep şu açıklamayı getiriyor. Adana'da bir firmanın reklam broşüründe yazılmıştı bir zamanlar... :)

Bu nun yazılı versiyonunu sivas ta bir lokantada okumuştum.

 

Benim kara tavuk 2 saatten önce pişmez diyim size. :crazy:

tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bozulmuş ve sarılaşmış tavukları 20 dakikada çamaşır suyunda bekletip tekrar beyazlaştırdıklarını duymuştum. Haklarında araştırma yapıp yediğimiz tavuk, et, sucuk veya sosis ürünlerinde gıdalarda uygulanan sahtecilikler pek görülmez. 7 - 24 üretimi denetleyicilere açık büyük tavuk - sucuk firmaları var. 3-5 fazla verip bilindik şeyi yemek her zaman daha garantidir. Sakatata kırmızı gıda boyası koyup kıyma haline getirmeyi temizliğini kanıtlamış firmalar yapmazlar çünkü prestijleri yerle bir olur. Olan zaten parası ete yetmeyen, ev geçindirmekte zorlanan, ne üdüğü belirsiz tavuk alan insanlarımıza oluyor. Sorsan ne yapalım abi paramız buna yetiyor diyip razı oluyor adamlar ne yapsın...

 

Söylediklerinin birçoğun katılıyorum ama sadece işaretlediğim kısma katılmıyorum. Benim babam mesela yıllardır hiç kırmızı et yemez. Dana da olsa koyunda olsa yemez.. Varsa yoksa tavuk ve balık.. Bu yüzden alışkanlık olsa gerek bizde de tavuk daha çok tüketilir.Ucuz olduğu için değil yada paramız başka etlere yetmediği için değil sevdiğimiz için..Tabii eskisi gibi lezzetli değil bu bir gerçek ama insan da alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Gerçek tavuğu haşlayınca sapsarı gözenekli suyu çıkar, butlarında jöle benzeri yağlar olur, tutup koparamazsınız.. :D

Yorum bağlantısı

Gerçek tavuğu haşlayınca sapsarı gözenekli suyu çıkar, butlarında jöle benzeri yağlar olur, tutup koparamazsınız.. :D

Ne anladım öyle tavuktan Serkan Abi  :D Olumlu bir şey dememişsin  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Ne anladım öyle tavuktan Serkan Abi  :D Olumlu bir şey dememişsin  :biggrin:

Tamam mangala bağla bitsin o zaman  :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ne anladım öyle tavuktan Serkan Abi  :D Olumlu bir şey dememişsin  :biggrin:

 

O suyla çorba yapınca kaşık konuşur tavuk sonra tavuk suyuyla yapılmış pilavla karışık gelir...Ardından üzeri kaymaklı yoğurt gelir, en sonda cevizli kadayıf gelir.. :D

Yorum bağlantısı

Tamam mangala bağla bitsin o zaman  :D

Bugün perşembe, yarın bu konunun günü..  :D Erkenden davranmayalım..

O suyla çorba yapınca kaşık konuşur tavuk sonra tavuk suyuyla yapılmış pilavla karışık gelir...Ardından üzeri kaymaklı yoğurt gelir, en sonda cevizli kadayıf gelir.. :D

Yapmayın, etmeyin, acıyınn  :dribble:  :dribble:

Yorum bağlantısı

O suyla çorba yapınca kaşık konuşur tavuk sonra tavuk suyuyla yapılmış pilavla karışık gelir...Ardından üzeri kaymaklı yoğurt gelir, en sonda cevizli kadayıf gelir.. :D

Abi sana yemin ederim...yazını okurken yutkundum  :D

Bugün perşembe, yarın bu konunun günü..  :D Erkenden davranmayalım..

Yapmayın, etmeyin, acıyınn  :dribble:  :dribble:

Çağ kebabını özledim ya  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Abi sana yemin ederim...yazını okurken yutkundum  :D

 

O zaman hafif kuru soğanlı salatadan, suyunu bırakmış domateslerden, çekirdekleri küçük küçük görünen salatalıktan bahsetmeyim..Bunların üstüne sıkılan limondan düşen çekirdekleri salatanın içinden alırken ellerin hafif yapış yapış olması, dişlerde hafiften gıcırdama, sonrasında demlenen çayın önce buram buram lpg gibi kokması gibi.. :D

Yorum bağlantısı

Abi sana yemin ederim...yazını okurken yutkundum  :D

Çağ kebabını özledim ya  :biggrin:

Tek şişmi çift şişmi  :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Tek şişmi çift şişmi  :D

 

Çağ kebabı ile bir kez karnım doydu...Keselerine bereket olsun Süha kardeşim ve Çağlar abi Kağıthane de bir Cağ kebapçısına götürdüler beni...Sınırsız kebap geldi ama aksilik adamın ayranı kalmamış.. :D Ayran yok diye az yedim sayılır galiba 7 şiş falandı... :D

Yorum bağlantısı

O zaman hafif kuru soğanlı salatadan, suyunu bırakmış domateslerden, çekirdekleri küçük küçük görünen salatalıktan bahsetmeyim..Bunların üstüne sıkılan limondan düşen çekirdekleri salatanın içinden alırken ellerin hafif yapış yapış olması, dişlerde hafiften gıcırdama, sonrasında demlenen çayın önce buram buram lpg gibi kokması gibi.. :D

Yutkunma duyularımı yitirmiş bulunmaktayım... :biggrin: Eller yapış yapış olunca,saçlarada sürebiliriz değilmi abi  :biggrin: (Konuyu değiştirme çabası için uğraşıyorum :biggrin: )

 

Yine yanlış zamanda,yanlış konudayım  :D  :D

Tek şişmi çift şişmi  :D

Hedefimiz bu sefer 3  :biggrin:

Çağ kebabı ile bir kez karnım doydu...Keselerine bereket olsun Süha kardeşim ve Çağlar abi Kağıthane de bir Cağ kebapçısına götürdüler beni...Sınırsız kebap geldi ama aksilik adamın ayranı kalmamış.. Ayran yok diye az yedim sayılır galiba 7 şiş falandı..

Abi maşallah ya  ...ayran olsa ne olurdu ?  

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yutkunma duyularımı yitirmiş bulunmaktayım... :biggrin: Eller yapış yapış olunca,saçlarada sürebiliriz değilmi abi  :biggrin: (Konuyu değiştirme çabası için uğraşıyorum :biggrin: )

 

Yine yanlış zamanda,yanlış konudayım  :D  :D

Hedefimiz bu sefer 3  :biggrin:

 

 

Bunlar emek verilerek yapılmış yemeklerdir..Benim eşim Urfa'lı..Kayınpeder ile hep tartışırız kebap mı tencere yemeği mi diye...Ben derim eti ateşe tutup tüm memlekete yediriyorsunuz o ise sizin ne yemeğiniz var öyle sebzeyle falan karın doyar mı der...  :D

Yorum bağlantısı

Bunlar emek verilerek yapılmış yemeklerdir..Benim eşim Urfa'lı..Kayınpeder ile hep tartışırız kebap mı tencere yemeği mi diye...Ben derim eti ateşe tutup tüm memlekete yediriyorsunuz o ise sizin ne yemeğiniz var öyle sebzeyle falan karın doyar mı der...   :D

Abi urfa ve bolu...off diyorum  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Abi urfa ve bolu...off diyorum  :biggrin:

 

İşte bu yüzden anlaşmazlık çıkıyor sürekli.. Ev de bol bol pizza yeniyor :D:p

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

İşte bu yüzden anlaşmazlık çıkıyor sürekli.. Ev de bol bol pizza yeniyor : :D:p

Yani ortası iç anadolu...pizza ne iş anlamadım  :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yani ortası iç anadolu...pizza ne iş anlamadım  :D

 

Pizzalar dışardan sipariş :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Abi urfa ve bolu...off diyorum  :biggrin:

 

Bolu' nun da Mengen ilçesi... :D:p

 

 

Pizzalar dışardan sipariş :D

 

Dominos Kayseri Ateşi.. :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bolu' nun da Mengen ilçesi... :D:p

 

Dominos Kayseri Ateşi.. :D

Mengen... lezzet dünyasının başkentimi abi ?  :)

Bak kayseri dedin,beni kalbimden vurdun şimdi  :D

Yorum bağlantısı

Bu kadar muhabbetten sonra tabldot öğle yemeği; tavuk suyu çorba  :good1: , yeşilmercimek (nam-ı değer karaşimşek)  :( , çıbık makarna  :( , salata/ turşu, elma... 

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Yahu ben artık uzmanları dinlerken acaba bu açıklamalardan kim ne kazanır diye düşünüyorum. Amerikada yeni bir ürün çıkarmadan önce büyük şirketler ülkenin önemli doktorlarına yüklü ödemeler yaptığı ortaya çıkmış :) Yani piyasa çalışması yapmış adamlar.

 

 

http://gecmisgazete.com/kupur_goster.php?kupurid=4800

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Bide şu var. Kebapçı veya lokantalarda et şiş sipariş ediyorsunuz ama önünüze gelen kuzu yada dana eti değil hindi eti. İstanbul'da çok bilinen bir lokanta-kasap markası müşterilerine astronomik rakamlara hindi eti kakaliyor. Sadece onlar değil birçok işletme bunu yapıyor. Kuzu etinin kilosu 40-50lira ama hindi 19tl karlı iş yani. Dikkat edin arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...