İçeriğe Yönlendir

C-Max Gaz Kelebeğinin Araç Çalışmazkenki Konumu (Video'lu)

Önder Kuru

Recommended Posts

Önder Kuru

Boğaz kelebeğini temizlemek istediğimde böyle bir durumla karşılaştım. Bu normal mi? Ayrıca aracımda hafif gazda ilerlemek istediğimde ileri geri sallantılı hareket ediyor yani araç stabil gitmiyor sanki biri gaz pedalını benden habersiz hareket ettiyor gibi bir durum söz konusu. Acaba bununla bir alakası var mı?

Bu da video:

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Bence normal değil. Tam kapatmalı

Bahsettiğim sallantı da bunun bir sonucu olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Olur.

Bunu göstermeseydin kontrolsüz hava girişi var derdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Başka konularda derdimi anlattım ama bir türlü kalabalıktan kendimi gösteremedim, o yüzden cevap da alamadım abi. Diğer konularda Çağlar abi soru soruyor cevaplıyorum sonra ara ki bulasın :D . Mehmet abi sen bi çağırsan kendisini bu konuya... :blush: :blush: :blush:

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Önder abi o lahana sarması gibi parmak kimin   :D

Benim ama çekimden öyle görünmüş... :fiuw: :fiuw: :fiuw:

Yorum bağlantısı
Misafir

bende pazar günü temizledim,tam kapalıydı, aynı şekilde elimle oynattım temizledim,tam kapanıyordu, inşallah basit bir çözümü vardır.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

bende pazar günü temizledim,tam kapalıydı, aynı şekilde elimle oynattım temizledim,tam kapanıyordu, inşallah basit bir çözümü vardır.

Abi eminsin değil mi?

Eğer bu bir arızaysa umarım dediğiniz gibi basit bir çözümü vardır. Yoksa 500-600 TL imiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Doğan

bizdeki Focus TDCI ın EGR valfi araç çalışmaya başlayıp stop edene kadar aynı sesleri çıkarıyor. TIK TIK.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

bizdeki Focus TDCI ın EGR valfi araç çalışmaya başlayıp stop edene kadar aynı sesleri çıkarıyor. TIK TIK.

Bahsettiğiniz şeyle benim gaz kelebeğinin durumuyla ilgili bir bağlantı kuramadım ama? Benim araç benzinli(lpgli) ve benim merak ettiğim gaz kelebeği araç çalışmazken tam kapanıp kapanmadığı...
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Önder inan neye yetişeceğimizi şaşırıyoruz.. 

dur bi çağırayım bakalım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Önder inan neye yetişeceğimizi şaşırıyoruz..

dur bi çağırayım bakalım..

Hızır gibisiniz abiiii...
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

o kadar açıklık normal,şayet tamamen kelebeği kapatmak istiyorsanız kelebek gövdesinin arka tarafında ayar vidası var,

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan
(düzenlendi)

Forumda boyle bir konu vardı. Bunun normal olduğu söylenmişti. Rolantide havayı bu aralıktan alacak denmisti yanlış hatırlamıyorsam.

tarihinde Hasan Armagan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

o kadar açıklık normal,şayet tamamen kelebeği kapatmak istiyorsanız kelebek gövdesinin arka tarafında ayar vidası var,

Yukarıda Süleyman abi "benimkinde yoktu" diyor. HAngisi normal o zaman? Ayar vidası ben göremedim tam yerini tarif edebilir misiniz?

Forumda boyle bir konu vardı. Bunun normal olduğu söylenmişti. Rolantide havayı bu aralıktan alacak denmisti yanlış hatırlamıyorsam.

O cevabı hatırlıyorum ama ben daha ona cevap yazmadan başkası rölanti valfinin o işe yaradığını yazarak cevap vermiş. Yani benim bahsettiğim araç çalışırken değil, çalışmazken. Rölanti halindeyken elbette açık olacak ki hava alsın motor.

Yorum bağlantısı
Misafir

şimdi kardeşimle konuştum önder, beraber temizlemiştik pazar günü, teyit eymek için, yanlış görmemişim tam kapanıyor, kendisi foruma üye, birazdan o da yazar, inşallah masraf etmeden düzelir.

Yorum bağlantısı
Salih Özer

Öncelikle geçmiş olsun, boğaz kelebeği tam kapalı durumda olması gerekiyor, kelebeğin kenarlarında kurum gibi siyah pislikler oluşur gördüğüm kadarıyla da var zaten, onları güzelce temizleyin,(balata sipreyi olur) , gaz pedalınızı kontrol edin, belki azcık takılı kalmış olabilir, elinizle pedalı biraz yukarı kaldırıp test edin gerekirse yayları WD40 ile yağlayın. Düzelmezse boğaz kelebeğin yayını kontrol edin, gevşemiş yada kaymış olabilir. bunları bi kontrol edin tekrar görüşelim....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Öncelikle geçmiş olsun, boğaz kelebeği tam kapalı durumda olması gerekiyor, kelebeğin kenarlarında kurum gibi siyah pislikler oluşur gördüğüm kadarıyla da var zaten, onları güzelce temizleyin,(balata sipreyi olur) , gaz pedalınızı kontrol edin, belki azcık takılı kalmış olabilir, elinizle pedalı biraz yukarı kaldırıp test edin gerekirse yayları WD40 ile yağlayın. Düzelmezse boğaz kelebeğin yayını kontrol edin, gevşemiş yada kaymış olabilir. bunları bi kontrol edin tekrar görüşelim....

Bizim kelebekler elektronik. Gaz pedalına bağlı bir tel yok. Yay varsa da içindedir. Temizlik yaparken farkettim zaten o açıklığı, o siyahlık da gitmiyor, balata spreyi sıktım bezle sildim ama nafile. Yukarıda 2007 focusu olan bir arkadaşımız ayar vidası var demiş, gerçi herhangi bir şey sökmeden kontrol ettim çevresini ama ayar vidasına benzer bir şey göremedim. Etrafımda focusu olan birisi bulsam söküp bakacağım o hale geldim...

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
(düzenlendi)

kelebeği komple sökmeden görmeniz imkansız zaten ayar vidasını, arkada altta kalıyor,o boşluk bendede var, sattığım focus 1 de yoktu,rolanti valfi vardı çünkü onda, by pası o valf sayesinde yapıyordu...bu motorlarda gaz kelebeği rolanti valfi görevinide gördüğü için azıcık boşluk olması lazım,soğuklarda ilk marşta rahat çalışsın diye,bir nevi jikle diyelim ;) o dediğiniz sallantı bendede yapıyor,tanıdığım  focus sahiplerindede var aynı sallantı,bence hiç elleşmeyin ,motor ısınıp çalışma sıcaklığına geldimi sallantı falan kalmıyor,

tarihinde Murat Akaloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

kelebeği komple sökmeden görmeniz imkansız zaten ayar vidasını, arkada altta kalıyor,o boşluk bendede var, sattığım focus 1 de yoktu,rolanti valfi vardı çünkü onda, by pası o valf sayesinde yapıyordu...bu motorlarda gaz kelebeği rolanti valfi görevinide gördüğü için azıcık boşluk olması lazım,soğuklarda ilk marşta rahat çalışsın diye,bir nevi jikle diyelim ;) o dediğiniz sallantı bendede yapıyor,tanıdığım  focus sahiplerindede var aynı sallantı,bence hiç elleşmeyin ,motor ısınıp çalışma sıcaklığına geldimi sallantı falan kalmıyor,

Bende tam tersi. Araç soğukken yani jikle açıkken sallantı yok, ne zaman araç güzelce ısınıyor jikle kapanıyor ondan sonra benim hassas kelebeğimin kararsızlığı(!) başlıyor; gaz vereyim miiii vermeyeyim mi? diye... Gaza yüklenirsem söyle bir silkeyeyip asılıyor, tekrar 1500-1800 aralığına gelip gelip gaza hafif bir dokunuşla gitmek istediğimde sallantı başlıyor maalesef... Soğuklarda yada başka bir sebepten aracın rahat çalışması için bir miktar açık kalması gerekiyorsa bu kontağı açtığında olması gerekmez mi? Yani boğaza kontağı açınca sinyal gider kelebek hafif açılır vs. vs.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
(düzenlendi)

Bende tam tersi. Araç soğukken yani jikle açıkken sallantı yok, ne zaman araç güzelce ısınıyor jikle kapanıyor ondan sonra benim hassas kelebeğimin kararsızlığı(!) başlıyor; gaz vereyim miiii vermeyeyim mi? diye... Gaza yüklenirsem söyle bir silkeyeyip asılıyor, tekrar 1500-1800 aralığına gelip gelip gaza hafif bir dokunuşla gitmek istediğimde sallantı başlıyor maalesef... Soğuklarda yada başka bir sebepten aracın rahat çalışması için bir miktar açık kalması gerekiyorsa bu kontağı açtığında olması gerekmez mi? Yani boğaza kontağı açınca sinyal gider kelebek hafif açılır vs. vs.

valla önder bey bence sizin önce gaz pedalı potansiyometresinden başlayıp,gaz kelebeğinin potansiyometresine gelmeniz lazım,potansiyometrede hafif bir aşınma veya çok az gres yağı pisliği varsa o da yapabilir,sonuçta anlık olan birşey,bence en güzeli en basiti olan kelebek potansiyometresini söküp kaliteli bir spreyle temizlemek olmalı,çünkü o kelebek kolay kolay bozulmaz,

aklıma gelmişken stop edince tırrrrr diye ses geliyomu kelebekten ???

tarihinde Murat Akaloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salih Özer

Bizim kelebekler elektronik. Gaz pedalına bağlı bir tel yok. Yay varsa da içindedir. Temizlik yaparken farkettim zaten o açıklığı, o siyahlık da gitmiyor, balata spreyi sıktım bezle sildim ama nafile. Yukarıda 2007 focusu olan bir arkadaşımız ayar vidası var demiş, gerçi herhangi bir şey sökmeden kontrol ettim çevresini ama ayar vidasına benzer bir şey göremedim. Etrafımda focusu olan birisi bulsam söküp bakacağım o hale geldim...

anladım, yay yoksa sensörlü sistem. benim fikrim; boğaz kelebeğini komple söküp temizlemek şart bence, dediğiniz gibi temizlenmemiş içi, belki kenarlarından kasma vardır. içindeki pislikten sensörüde etkilenmiştir, yapabilirseniz faydası olur, temizlik her zaman faydalıdır, ben zaman buldukça aracımın her yerini söker temizler takarım, hiç de zararını görmedim, hep faydası oldu. en kısa zamanda söküp temizleyiniz, sallantıyıda keseceğine eminim. geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

valla önder bey bence sizin önce gaz pedalı potansiyometresinden başlayıp,gaz kelebeğinin potansiyometresine gelmeniz lazım,potansiyometrede hafif bir aşınma veya çok az gres yağı pisliği varsa o da yapabilir,sonuçta anlık olan birşey,bence en güzeli en basiti olan kelebek potansiyometresini söküp kaliteli bir spreyle temizlemek olmalı,çünkü o kelebek kolay kolay bozulmaz,

Ayyynen. O tırlama çok uzun zamandır aklımda da sormak aklıma daha yeni gelmişti sordum normal dedi usta. Boğazdan geliyor dedi. Gaz pedalı potansiyometresi gaz pedalının orada mıdır? Ayrıca dediğiniz gibi boğazı söküp bol speyle bi temzilemek farz oldu...

anladım, yay yoksa sensörlü sistem. benim fikrim; boğaz kelebeğini komple söküp temizlemek şart bence, dediğiniz gibi temizlenmemiş içi, belki kenarlarından kasma vardır. içindeki pislikten sensörüde etkilenmiştir, yapabilirseniz faydası olur, temizlik her zaman faydalıdır, ben zaman buldukça aracımın her yerini söker temizler takarım, hiç de zararını görmedim, hep faydası oldu. en kısa zamanda söküp temizleyiniz, sallantıyıda keseceğine eminim. geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim Salih bey, az evvel Murat bey'de aynı tavsiyede bulundu. Ben de bu tip temizlikleri severim. Cumartesi bi bakayım o vakit. Hem Murat bey'in bahsettiği ayar vidasını da görmüş olurum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Bu arada o tırr'lama bende tekrarlı oluyor tırrr yapıp bırakmıyor siz de?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...