İçeriğe Yönlendir

C-Max Silecek Suyu Doldururken...


İlhan Gülcan

Recommended Posts

İlhan Gülcan
eobj0X.jpg

 

 

 

e2DrrE.jpg

 

 

 

Arkadaşlar arabayi aldığımdan beri kafamı kurcalıyor , servisede sormayı unutmuşum. Gerçi şu ana kadar birşey olmadı ama olmayacağı anlamına gelmiyor. Su doldururken mutlaka bir şekilde yan taraf altta gözüken bobine ve kayışlara su geliyor oraya su gelmesi bir sıkıntı yaratır mı? bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Huni ile koyarsanız daha iyi olur etrafa da su sıçratmamış olursunuz...

Yorum bağlantısı
Kenan Koç

bobine dikkat servisler motorları yıkamıyorlar.bobin arıza veriyor diye

Yorum bağlantısı
Misafir

Dizelde sıkıntı olmuyor arkadaşlar. Benim aracın motoru 2 defa soğuk tazyikli su ile yıkandı. Sıkıntı olmadı. Ustalarda "dizelde problem değil, benzinliye su değdirmeyin" diyor..

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Şimdiye kadar tüm araçlarımda  donmaya karşı würth ün antifirizli silecek suyunu kullandım.Bu sene bir hata yapıp marketten 5 lt lik mavi su aldım. (Kendileri -30  dereceye kadar donmaz antifirizli bu diyordu ama aldıktan sonra yaptığım ölçümde sıfırı bile zor görecek cinsten olduğu için mavi su diyorum.) Sonrasında würth bulamayıp berner silecek suyu koydum. Mavi su da bagajda duruyordu.Geçenlerde seviye az ikazı verince onu doldurmaya karar verdim.Bidon büyük olduğundan bidonun ağzı silecek su kabına yaklaşmadı  ve tepeden dökünce ben de sizin gibi tehlike arzeder diye korktum. Arabada bulduğum küçük su şişesine  boşaltıp döktüm Yarım litre yarım litre doldurmak zor olduğundan  arkasını kesip onu huni yapmak aklıma geldi. Baya pratik oldu. Tavsiye ederim.

 

Bu arada motor çok kirli genel olarak ama ıslanması sorun teşkil eder sanıyordum benzinli motor gibi.Açtığınız konu sayesinde Kerem Beyden  yıkanabildiğini  de öğrenmiş olduk :)

Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan

valla dizel olunca hep yıka bişey olmaz denir genelde ama işte her yeni motorda yeni bir aksiyona giriyorlar. O bobini( yani elektrik motorunu) ve kayışları açıkta görünce insan endişeleniyor. cevaplar için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Hiçbir aracımın motorunu yıkatmadım,yıkatmamda..Su bu hiç bişeye zarar vermese, soket içine sızıp oksitlenmeye sebep olabilir ve saçma sapan bir arızaya sebep alabilir ,bulana kadar da uğraşıp göbek çatlatılır.

Aynı şekilde silecek suyu koyarkende pet şişe kullanılıp suyun alternatöre ve v kayışına sıçraması engellenebilir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan

Abdurrahman bey tespitinizin doğruluk payı çok yüksek. pet şişe olayında o kadar kötü bir yerleşim var ki inan bey in dediği gibi 0,5 lt lik olan dışında oraya bir şişe sokabilmek mümkün değil. en ideali sertaç beyin dediği gibi huni ile doldurmak çünkü o şekilde garanti. :)

Yorum bağlantısı
onurdursun

dizele bişey olmaz motoru yıkat dediler yıkattım, sonuç arabam 5 gün çalışmadı saçım başım beyazladı gece yarısı çekici ile sanayiye çektirdim marş motorunu aküsünü yedim pompayı falan söktürüyordum ki en son işi bilen bir usta basınçlı sudan çatlayan mazot geri dönüş hortumunu tespit edince sorunum çözüldü. O saatten sonra motor yıkatmaya tövbe ettim

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Dizele bir şey olmaz çok yanlış bir cümle. Dizel ile benznli motorlar arasındaki en büyük fark kullanılan yakıttır. Motor aksamlarıda %90'nı aynıdır. Olacağı varsa her ikisinede olur. doğru olan yıkatmamaktır. Suyun giremiyeceği yer hemen hemen yoktur.Mümkünse el ile temizlik yapmaktır. Cam sileceği deposunu doldururkende biraz dikkatli olmak yeterlidir....

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Yeni C-Max'lerin su ihtiyacını giderme yerini kötü yere yapmislar deyip susuyorum. :) 

Yorum bağlantısı
Misafir

Yeni C-Max'lerin su ihtiyacını giderme yerini kötü yere yapmislar deyip susuyorum. :)

Ahmetcan.. Hadi derse çoçom  :angry:  :D

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Benim dizel c-maxında motorunu bakım sonrası yıkadılar. Önce spreyle bişeyler sıkıldı sonra tazyikli su ve hava kompresörüyle kurutuldu, hiçbir sorun yaşamadım. Önceki benzinli Vw Borada yıkattığımda arabada kısa bir süre silkeleme sorunu olmuştu. Kendiliğinden geçti. Motor temiz oluncada bir farklı gözüküyor. :)

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)

benim motor sağolsun ustaların iş bilmezliği yüzünden nerdeyse 1 litreye yakın siyah motor yağı fışkırttılar (kan beynime sıçradı)yağ cubugunu çekmişler hava filtresine giden tahliye bosunuda kıvırmışla (filtre kutusunu ters çevirmişler)  bi baktım çeşme gibi yağ attırıyor yağ cubugunun deliğinden motor simsiyah yağ oldu soluğu yıkamacıda aldım adam sağolsun beyaz bi köpük sıktı baya kaliteliymiş motorda eski yeni damla yağ bırakmadı ne altında ne ustun de ben de motoru yıkattırmaya karsıyım genelde abdurrahman hocamın dediği gibi soketlerde oksitlemeye neden oluyor ve neyduuu belirsiz arızalar verdiriyor

 

88jawmq.jpg


sıfır akunun üzerindeki yazıları bile soktü :)  yağ coz var galiba içinde 

tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
(düzenlendi)

C-max'da biraz derinde olduğu için ister istemez sağa sola su kaçıyor. Ama sorun olacak olsa buraya koymazlardı deyip, dert etmiyorum.. Normalde motoru tazyikli suyla yıkarsanız sorun olabilir, ufak tefek suyla arıza yapmaması gerekir..

tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Yaklaşık 20 farklı araç aldım, hepsinin de motorunu düzenli olarak yıkattım, hiç bir şey olmadı. Bunu bir tabu olarak görmeye gerek yok, deyip kaçıyorum. Kapı aralığından ortadaki olası  tartışmaları izlemeye başladım bile :biggrin:  :biggrin:  :biggrin:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Doldururken biraz dikkat etmek lazım. Yıkatma konusuna gelince bende pek sıcak bakmıyorum motor yıkama konusuna. Daha önce mazda aracımda yıkatmıştım sorun olmamıştı son 3 aracımda hiç yıkatmadım. Tanıdık bir usta arkadaşım var, eski aracım c max'in motoruna komple balata spreyimiydi neydi hatırlamıyorum ama bir sprey sıkmıştı, Bu hem temizler hem buharlaşır sorun olmaz demişti.  :unsure2: Herhangi bir sorun olmamıştı ben satana kadar.  :tongue:

Yorum bağlantısı
Olgaç Öcek

peki karbiratör suyu koyma yerini tarif edebilirmisiniz arkadaşlar?

 

Üstünkörü bakındım ama bulamadım...

Yorum bağlantısı
Misafir

peki karbiratör suyu koyma yerini tarif edebilirmisiniz arkadaşlar?

 

Üstünkörü bakındım ama bulamadım...

:unsure2:  :shok:  :i-ih: Radyatör olmasın o  ;)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

peki karbiratör suyu koyma yerini tarif edebilirmisiniz arkadaşlar?

 

Üstünkörü bakındım ama bulamadım...

İçinde pembe renkli su olan bir kab yok mu sol üst köşede

kapağı şöyle olmalı

qKf07Sn.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Birşey olmaz, yağmurlu havada zaten su sıçraması olur, o kadar suyla bozulan alternetör zaten tırttır, bu alet suya gömülsede çıktıktan sonra sonra suyu atar, biraz şarj lambası yandıktan sonra söner, siz hiç pikap falan kullanmadınız sanırım :)  dizel suya karşı buji derdi olmadığından daha dayanıklıdır ayrıca, bende defalarca yıkadım, taunusumuzu her yıkmada 86 dan beri yıkıyordum, sıfır sorunla bugünlere geldi, düzgün yıkamayla birşey olmaz, oluyorsada soketler falan tam otormamış yada tabancayı dibine kadar sokarak su tutuyorsanız sorun olur belki, ayrıca servistede şakır şakır yıkıyorlar bu arada.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...