İçeriğe Yönlendir

Fiesta Değişim Aşamaları Start Aldı. :)

Alper Aksakal

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Tırtöver abi tripator diyodu ben de öyle diyeyim dedim :D

:D  Fiesta dizellerin alayı yavaş ve ne yazıkki bu konuda yani sadece motor konusunda Tırtöver haklı, 1.4 yada 1.6 ikiside güçsüz motorlar, boşa iddaa etmeyin, Ford un işe yarayan tek dizeli 2.0 tdci dir, oda iyidir, 163 hp 8.9 sn. ile oda :D  o kadar :) ekonomi sınıfı motorları çok abartmayalım lütfen  :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Aynı kefeye koymadımki, ama 1.4 çim biçme makinasıda değildir, yok artık, 1.4 de 1.6 da ekonomi sınıfı basit motorlar, ikiside basit ve fransız, beklentim yokki ikisindende, biri az daha güçlü işte, bunlarla oynuyoruz zevkine :biggrin:  bu arada 100-180 hızlanması basit arabalara göre ve sana göre iyi, bana göreyse normal bu arada, hızlı araba isteseydim elimde vardı zaten (dediğin gibi Japondu üstelik), forumda geçecek araba yoktu sanırım bu arada, malum benzin canımıza okudu ayrı konu  :D  neyse bunu aldığımda ekonomik motor lazımdı, borç ganiydi, zaten 1.6 lar ben aldıktan 6 ay sonra geldi, vardı da bizmi almadık durumu vardı yani  :biggrin:

Bu arada benim için hızlı araba 0-100  7-8-9 sn. falan olan arabada değildir, bunlar normal arabalaprdır.

Başka planlarım olmasa alır bununlada oynardım, 20 liralık araba kardeşim, İmprezamı bu :) ahanda bak hazırda durmakta.

163167112zp5.jpg

68hp fiesta fordun yüz karasıdır, aynı güçte olan pejoda hem güçsüz hemde daha fazlayakar, 65hp clio dan tokat yer. Fiestalar arasında en iyi olanı 1.6 tdci dır , bende ST de vardı iyi bilirim o aracı. Kimse kusura bakmasın söylediklerim gerçek hem 1.6 tdci 1.4 den de az yakar ;) hadi görelim 1.4 tdci pistte beni geçsin :))

Yorum bağlantısı

:D Fiesta dizellerin alayı yavaş ve ne yazıkki bu konuda yani sadece motor konusunda Tırtöver haklı, 1.4 yada 1.6 ikiside güçsüz motorlar, boşa iddaa etmeyin, Ford un işe yarayan tek dizeli 2.0 tdci dir, oda iyidir, o kadar :) ekonomi sınıfı motorları çok abartmayalım lütfen :)

E yani abi zaten dizelden üstün performans beklenmez :) jaguarin bile dizellerini top gearda yerden yere vuruyolar :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

68hp fiesta fordun yüz karasıdır, aynı güçte olan pejoda hem güçsüz hemde daha fazlayakar, 65hp clio dan tokat yer. Fiestalar arasında en iyi olanı 1.6 tdci dır , bende ST de vardı iyi bilirim o aracı. Kimse kusura bakmasın söylediklerim gerçek hem 1.6 tdci 1.4 den de az yakar ;) hadi görelim 1.4 tdci pistte beni geçsin :))

Süha hala aynı yerdesin, ben 1.4 daha hızlıdır vs. demiyorumki, 1.6 az daha güçlüdür evet, iyi güzel tamam, 1.4 güçsüzdür vs. ama çim biçme makinası olacak kadarda değildir :)

Piste gireceksen adam gibi arabayla gel, kağnılarla değil, bunlarla viraja bile giremezsin, çevirecek güç bile yok, anca o pistte gezersin, tabii piste girelim derken senin girdiğin hızı ve şekli demiyorum  :p

Yorum bağlantısı

En sondaki gülüşe her izledigimde gülüyorum abi :D arabanin maşallahi var kimin bu hiç ivmelenmeyi kesmiyor :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Viraj mı alınmaz :)) ferrariden iyi skor yapmışlığım bulunur burada

1.6 ile 1.4 arasında az bir fark yok şahin ile s2000 gibi bir fark var ;)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

En sondaki gülüşe her izledigimde gülüyorum abi :D arabanin maşallahi var kimin bu hiç ivmelenmeyi kesmiyor :D

100-180 hızlanmada 184hp lik 3.20d ye kendini ezdirmemiş bir araçtır ;)

Yorum bağlantısı

Süha hala aynı yerdesin, ben 1.4 daha hızlıdır vs. demiyorumki, 1.6 az daha güçlüdür evet, iyi güzel tamam, 1.4 güçsüzdür vs. ama çim biçme makinası olacak kadarda değildir :)

Piste gireceksen adam gibi arabayla gel, kağnılarla değil, bunlarla viraja bile giremezsin, çevirecek güç bile yok, anca o pistte gezersin, tabii piste girelim derken senin girdiğin hızı ve şekli demiyorum  :p

evet abi orjinal yerden 10cm yüksek yaylarla girilmez de bu arabanın yol tutuşuna laf edilmez. Süha abinin pist videosunu izle lastik seslerini duy arabanın arkasını bırakmıyor hiç bir şekilde. Dizel o sınıfta da süre rekorunu yakalayan hala olmadı. Her haftasonu pistte gözetmenlik yapıyorum guilettalar,mitolar,vs hiç biri o süreleri elde edemiyor 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kağnı üzgünüm Süha  :D  hızlanıyor evet, gayet normal şekilde  :p 100-160 nerdeyse 14 sn. yavaaaaaş

8-9 olmadıktan sonra işe yaramaz.

Bak 1.4 de öyle aman aman geri kalmıyor, ikiside yavaş, 1.6 tabi geçecek ama fazla abartma lütfen, öyle öldürücü fark falan yok, ayrıca 1.4 de turbodan manifolta geçiş yolu çok kısadır ve yeterli hava akışı ile ısıda uygundur, uzun süreler zorlamadığın sürece interkul eksikliğini pek hissetmezsin, istersem chipte yaparım interkulda takarım, abartı fark yine olmaz, dediğim gibi ikiside bana göre yavaş ve verimsiz. :)

al interkul yok sadece yazılım var yavaşça gidiyor işte :)

şöyle birşeyler olsun tamam diyim Süha  :D

Viraj mı alınmaz :)) ferrariden iyi skor yapmışlığım bulunur burada

1.6 ile 1.4 arasında az bir fark yok şahin ile s2000 gibi bir fark var 

şahin ve s2000 mi güldürme beni gece gece, ayrıca Ferro yu kullanan korkmuştur, arabaya birşey olsa ömür boyu öder sonra  :D

Bak Tırtöveri çağırırım tokatlar ona göre  :p

Yorum bağlantısı

Kağnı üzgünüm Süha  :D  hızlanıyor evet, gayet normal şekilde  :p 100-160 nerdeyse 14 sn. yavaaaaaş

8-9 olmadıktan sonra işe yaramaz.

Bak 1.4 de öyle aman aman geri kalmıyor, ikiside yavaş, 1.6 tabi geçecek ama fazla abartma lütfen, öyle öldürücü fark falan yok, ayrıca 1.4 de turbodan manifolta geçiş yolu çok kısadır ve yeterli hava akışı ile ısıda uygundur, uzun süreler zorlamadığın sürece interkul eksikliğini pek hissetmezsin, istersem chipte yaparım interkulda takarım, abartı fark yine olmaz, dediğim gibi ikiside bana göre yavaş ve verimsiz. :)

al interkul yok sadece yazılım var yavaşça gidiyor işte :)

şöyle birşeyler olsun tamam diyim Süha  :D

şahin ve s2000 mi güldürme beni gece gece, ayrıca Ferro yu kullanan korkmuştur, arabaya birşey olsa ömür boyu öders sonra  :D

100-150 arası uyuyakaldım :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

evet abi orjinal yerden 10cm yüksek yaylarla girilmez de bu arabanın yol tutuşuna laf edilmez. Süha abinin pist videosunu izle lastik seslerini duy arabanın arkasını bırakmıyor hiç bir şekilde. Dizel o sınıfta da süre rekorunu yakalayan hala olmadı. Her haftasonu pistte gözetmenlik yapıyorum guilettalar,mitolar,vs hiç biri o süreleri elde edemiyor 

Canım iyi güzel, o kadar uğraşmış arabayla, gidecek tabii, direksiyonuda fena değilmiş, onuda hesaba kat tabii :)

Bu arada viraj alınmaz derken baba arabalara göre demiştim, Fiesta sınıfında ve kendi ayarındaki arabalar içinde zaten en iyi yol tutuşa sahip, tabi arkasını bırakmayacak, 1.4 -1.6 fark etmez alayı aynı bunların, sadece motorlar az geliyor, şöyle 180 hp. falan koysalar yada 2.0 tdci olsada canına okusak yolların :)

Yorum bağlantısı

Canım iyi güzel, o kadar uğraşmış arabayla, gidecek tabii, direksiyonuda fena değilmiş, onuda hesaba kat tabii :)

Direksiyon fena :D slalomda özellikle çok seri valla maşallah ben de bazen boş kapalı otoparkta deniyorum ama ck olmuyo :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

100-150 arası uyuyakaldım :D

olacak o kadar, ama çim biçme makinasıda değil gördüğün üzre :)

Sühada yetenek var, fena değil gibi  :p  videoyu 3-4 kez izledim, Süha yeteneğini bu arabayla harcama, fazla dalma var, araç çekemiyor güç yetmiyor, bu işe gireceksen başka araba lazım sana :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yahu dostlar naptınız böyle,valla arabadan soğutacaksınız bizi yaaa :)

Abi bakma sen onlara, ekonomi sınıfı arabalardan çok şey bekliyorlar, biz modumuzu yapalım, paşa paşa gezelim, yarış istersek başka araba alır tokatlarız bunları, 1.6 falanda kurtarmaz ayrıca  :D ille isterim dersen satalım bunu, 24 e falan gerçek St alırız duman ederiz arkadaşları, gerçi oda turbosuz fıs ama tokada yeter, tam tokat içinse yeni kasa 180 hp ekobuuuust almak lazım  :D

Direksiyon fena :D slalomda özellikle çok seri valla maşallah ben de bazen boş kapalı otoparkta deniyorum ama ck olmuyo :D

Aman diyim deneme, iş alma başına, güç yok bu arabalarda, ters harekette kurtarmak için bastınmı çekmez o kasayı, 1.6 falanda masal, bakma sen Süha ya, o anda gaza asıldınmı aks koparacak güç olmadan olmaz o işler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ali Bey,zaten pistlere çıkmayı düşünseydik böyle bir araba almazdık dimi :) Yahu bi sürü para verdik Armster kolçak aldık bu hafta takacam durun bi zevkine varayım:) Bu arada benimde ST spoilerim geldi Ali Bey.Galiba bizim Ustaellerde boyatıp taktırıcam inşallah..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali Bey,zaten pistlere çıkmayı düşünseydik böyle bir araba almazdık dimi :) Yahu bi sürü para verdik Armster kolçak aldık bu hafta takacam durun bi zevkine varayım:) Bu arada benimde ST spoilerim geldi Ali Bey.Galiba bizim Ustaellerde boyatıp taktırıcam inşallah..

Hayırlı olsun, resimleri bekliyoruz :) Bizim derdimiz hız değil dediğin gibi, sakin sakin gidelim yeter :)

Benzin derdin yoksa ve yetti alalım ifadelerini dersen :D  tonla ST var, alırız birtane, örneğin, ahanda rastgele baktım...

ESP ve dijital kilimada hediyesi :) para değil vallahi ama yakıyor meret...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-performans-st-163921134/detay

Spoyler açısına dikkat...

big_163921134lcl.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli
(düzenlendi)

Ali Bey,ben hayatta tek kapı araba almam.Kullanışlı olmuyor.Bekar arabası diyorum ben bunlara :) Tüm yapacaklarım bitsin tanıtımını yapacağım inşallah..

tarihinde Uğur Samyeli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali Bey,ben hayatta tek kapı araba almam.Kullanışlı olmuyor.Bekar arabası diyorum ben bunlara :) Tüm yapacaklarım bitsin tanıtımını yapacağım inşallah..

5 kapılı St yokki alalım, sadece 1.6 tdci var, o da kurtarmaz bizi, bu durumda aynen devam edelim biz  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Fusion verelim. 1.6 TDCI dabanca gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Fusion verelim. 1.6 TDCI dabanca gibi.

1.6 tdci fujın=1.4 tdci fiesta anca, o kasa ve ağırlıkla eşit oluyorlar ancak  :D ayrıca koltuklarıda alırım ha  :p

Beni ancak 2.0 tdci Mondeo Selective keser gardaş  :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

1.6 tdci fujın=1.4 tdci fiesta anca, o kasa ve ağırlıkla eşit oluyorlar ancak  :D ayrıca koltuklarıda alırım ha  :p

Beni ancak 2.0 tdci Mondeo Selective keser gardaş  :p

Abey, ne kasası olsa olsa 50 kilo fark vardır, ne ettin. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abey, ne kasası olsa olsa 50 kilo fark vardır, ne ettin. :)

Baksana adamlar en verimsizden yüz karasına kadar 1.4 e demediklerini bırakmadılar, Korudağ rampalarını bilirmisin, 150 den gıdım düşmeden bu motorla rahat rahat çıkıyorum, yani yeterli gücü var, elbette 1.6 daha iyi, ona şüphe yok, ama çim biçme demek biraz fazla oldu, her iki motorda normal ve yavaş motorlar, amaçları ekonomi, yarışa sokacaksam her iki motorlada oynanam tonla para harcamam lazım, yoksa korkunç farklar yok aralarında, ikiside amacına uygun.

Şaka yaptım canım, senin arabada güzel elbette, ama araba değişeceksem fiesta-fusion almam artık, aldım hevesimi böyle kullanacağım, ha birtek ön ST tamponla İzmir e gidince 90 hp. ye çıkarma kaldı, onuda yapayımda eksik kalmasın bari :) sonrası D sınıfına geçmek farz oldu artık, 1.6 falan çok yetersiz geliyor artık. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Baksana adamlar en verimsizden yüz karasına kadar 1.4 e demediklerini bırakmadılar, Korudağ rampalarını bilirmisin, 150 den gıdım düşmeden bu motorla rahat rahat çıkıyorum, yani yeterli gücü var, elbette 1.6 daha iyi, ona şüphe yok, ama çim biçme demek biraz fazla oldu, her iki motorda normal ve yavaş motorlar, amaçları ekonomi, yarışa sokacaksam her iki motorlada oynanam tonla para harcamam lazım, yoksa korkunç farklar yok aralarında, ikiside amacına uygun.

Şaka yaptım canım, senin arabada güzel elbette, ama araba değişeceksem fiesta-fusion almam artık, aldım hevesimi böyle kullanacağım, ha birtek ön ST tamponla İzmir e gidince 90 hp. ye çıkarma kaldı, onuda yapayımda eksik kalmasın bari :) sonrası D sınıfına geçmek farz oldu artık, 1.6 falan çok yetersiz geliyor artık. :)

abi espri yaptım ya çim biçme makinesine takıldın :) Fiesta can'dır her zaman :) 1.2 olsa yine Tırtöver abilere karşı yanındayım :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...