İçeriğe Yönlendir

Sağ Arka Taban Halısı Islak

Cüneyt Kılbüker

Recommended Posts

Cüneyt Kılbüker
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba 2004 model mondeo aracımda dün akşam fakettiğim birşeyi paylaşmak istedim...

Bursa da bir hafta on gündür sağanak yağışlar var. Sağ arka taban halısında ıslaklık fark ettim.

Yanılmış olabilirim diye  peçete ile kontrollerim sonucunda sağ arka taban halısının yarısına kadar, sağ ön tarafında çok az köşesinin nemli olduğunu gördüm..  Bilgi sahibi olan arkadaslardan yorum rica ediyorum Nerden olabilir??

Not:

1-  Aracımda sanruf yok...

2- Islaklık derken peçeteyi bastırdığımda nemleniyor...  Su içinde yüzmüyor... 

tarihinde Cüneyt Kılbüker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Kapı altı fitilleri,arabayı sola doğru eğimli bir yerde bıraktınızmı?kapının fitilinden alıyor olabilir.ayrıca halının üstündeki neme aldanmayın.o halıyı kaldırmayı deneyin,halının altı daha ıslak olabilir.

Yorum bağlantısı

Kapı altı fitilleri,arabayı sola doğru eğimli bir yerde bıraktınızmı?kapının fitilinden alıyor olabilir.ayrıca halının üstündeki neme aldanmayın.o halıyı kaldırmayı deneyin,halının altı daha ıslak olabilir.

+1 Taban döşemesinden süzülen su, alt yalıtım keçesine akıyor. Döşeme kuruyor ama keçe  :i-ih: Ufak bir ihtimal.. Islak ayakla bindiğinizde nemlenme olmuşta olabilir. Önemsiz olabilir yani..

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Cam sıyırıcı fitillerinden kapı içine sızan su kapı döşemesinin alt kısmından kapı toz lastiğinin üstüne,oradan da arabanın içine akıyor. Benim arabamda bir ara test edip içeriden gözlemlemiştim. Önerim,dışarıdan birisi bol miktarda suyu cam sıyırıcı fitilinin üzerine döksün, siz içeriden izleyin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Cam sıyırma fitilinden kaynaklanıyor.

Bunu çözümü 350-400 tl verip fitilleri değiştirmek veya iyi bir camcı kapı yüzünü söküp hoparlörün arkasına denk gelecek ve cama engel olmayacak şekilde naylon koydu. Düzeldi. 3 kapıya yaptım.

Kapı yüzünü söktüğünüzde hoparlörün mıknatıs bölümünde ve iç kısımında su lekesi göreceksiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cüneyt Kılbüker

dün aksam aracımın sag on ve arka kapılarına, camlarına 10 dakıka tazdikli su tuttum bir kişide içerken sızıntı için gözlem yaptı ancak herhangi bir kaçak olmadı.  Acaba aracın altında herhangi bir tıpa varmı??  Kapı ve camlardan değilse nerdendir bu kacak sıkıntı yaptım...  

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yoğun yağışlarda bende de aynı sıkıntı oluyor.kapıyı açtığım zaman kapı eşiğindeki fitilin üstünde su görüyorum.Serviste bir ara sordum kaportada çakışan arkadaş kapı döşemelerini söküp içindeki naylonlarin değişmesi gerektiğini söyledi bana.

Yorum bağlantısı

Benim arabanın içerisinde de hafif bir nem kokusu var.

Sağ arka koltuk taban halısı sanki hafifçe ıslanmış sonra da kurumuş gibi.

Yaş değil ama nemli sanki. Sunroof'da var araçta.

Uğraştığımız şeylere bakıyorum da, bu sınıftaki bir araca böyle basit şeyler hiç yakışmıyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Cüneyt Kılbüker

Kapı fitil içlerine silikon akvaryum hortumu soktum. Suanlık problem çözüldü gibi hatta biraz rüzgar sesi geliyordu onda da azalma var :) 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Faruk Bakan

Cam sıyırma fitilinden kaynaklanıyor.

Bunu çözümü 350-400 tl verip fitilleri değiştirmek veya iyi bir camcı kapı yüzünü söküp hoparlörün arkasına denk gelecek ve cama engel olmayacak şekilde naylon koydu. Düzeldi. 3 kapıya yaptım.

Kapı yüzünü söktüğünüzde hoparlörün mıknatıs bölümünde ve iç kısımında su lekesi göreceksiniz.

Mehmet bey merhaba, benim araçta da bu seneki yağışlarda sağ ve sol ön kapıların hoperlör hizalarından içeriye küçük sızıntılar gördüm. Kapı döşemelerin söktüm ve hoperlör ve geriye doğru izolasyon malzemesini gevşediğini hatta yapışkanın ayrıldığını gördüm. Ancak aklıma takılan şu; araç kapı içlerindeki bu izolasyon malzemeleri çoğu arabada naylondur ve bir çok yeri yırtıktır. Ancak buradan eşiklere su sızıp içeriye akmaz. Toroslar dahil. Bizim araçlarda niye böyle bir durum var.?

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

arkadaşlar herkese hayırlı günler;

2 hafta önce , aracım soldaki benzin kapağını açan butonun altında su oluğunu, biryerden su aldığını fark ettim.yağmurlu havada oluyor bu su alma işi.bu sabah baktığımda herhangi bir su birikmesi yada ıslaklık göremedim.

acaba bu sorunun kaynağı nedir,nasıl çözebilirim.böyle bir tecrübe yaşamış olan arkadaşlar var mı yardımcı olabilirler mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yıkamada birşey olmuyordu sadece yağmurlarda su alıyordu içeri.Cam sıyırma çıtası zayıf bastığı için oradan içeriye su alıyor. Kapı yüzünü sökün ve alttaki kanalları temizleyin. Hoparlörün arka kısmına ve hoparlörün iç kısmına bakın oralarda muhtmelen su lekeleri vardır. Leke varsa arka tarafa komple naylon koyun. (bunu nasıl anlatacağımı bir bilsem :) )

Hoparlörün mıknatıs bölümünün olduğu yere su gelmeyecek şekilde iç kısımdan naylon indirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

geçmiş zaman hikayesi gibi anlatmışsın :D  :D

cam sıyırma çıtası ön kapının galiba?niye naylon ?hoporler ile ne alakası var ki?

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
eyüp karabulut

S.a. arkadaslar 2005 model mondeo mk3 aracimin arka paspaslari yagmurdan sonra islak..konulari okudum kapi iclerindeki membranlardan olabilecegi soylenmis,dun kapi islerini soktum hic su izi yok.hatta o membranlar fabrikanin taktigi gibi duruyor.birlikte soktugumuz sanayici arkadasim da ordan almadigi kanisina vardi.acaba sorun ne olabilir.moralim baya bozuldu.

Yorum bağlantısı

S.a. arkadaslar 2005 model mondeo mk3 aracimin arka paspaslari yagmurdan sonra islak..konulari okudum kapi iclerindeki membranlardan olabilecegi soylenmis,dun kapi islerini soktum hic su izi yok.hatta o membranlar fabrikanin taktigi gibi duruyor.birlikte soktugumuz sanayici arkadasim da ordan almadigi kanisina vardi.acaba sorun ne olabilir.moralim baya bozuldu.

Merhaba Eyüp Bey. Buradan devam edebilirsiniz.

Saygılarımla..

...

Merhaba Serhat Bey. Umarım sorununuz çözülmüştür. Buradan devam edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
eyüp karabulut

Tesekkur ederim.cozum onerisi bekliyorum arkadaslar

Saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Saygılarımla..

sorunu çözdüm abi sattım mondeo yu :D  :D  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...