Serdar Samancıoğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Sorum şu 1.25 benzinli fiesta için k&n kutu içi filtre taksam bi fark olur mu? Yakıt, performans vs? 1 Yorum bağlantısı
Orhan Yavaş 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Şu video yu izle bi motoru ne kadar rahatlatıyor gör hemen alıcaksın Hava girişinin direncini azalttığı için oksijen miktarı artıyor kaliteli yanma sağlıyor Bu sayede yakıtı kısıyor araba ve performans artıyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Kutu içi kn işe yaramaz, o testte de üçkaat var diye biliyorum, yakıt ve performanstada senin motorda en ufak fark hissedemezsin, bence boşa para harcama, ama ille istiyorum dersen açık olanı düşün, gerçi o da pek farkettirmezya neyse. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Kutu içi Kn filtre herhangi bir yakıt tasarrufu ve performans sağlamaz. Sadece diğer karton hava filtrelerine nazaran çok daha kaliteli malzemeden yapılmış. Daha sağlıklı hava akışı sağlayan telli gözenekler ve uzun süreli kullanım sağlar.. Çabuk tıkanmaz, parçalanmaz.. Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 11 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2014 Şu video yu izle bi motoru ne kadar rahatlatıyor gör hemen alıcaksın Hava girişinin direncini azalttığı için oksijen miktarı artıyor kaliteli yanma sağlıyor Bu sayede yakıtı kısıyor araba ve performans artıyor açıkçası gerçek araç şartlarında test edilmediği sürece bu tarz videolara itibar etmem, pc fanıyla yapılan test ne kadar gerçekçi olabilir ki sonuçta. Kutu içi kn işe yaramaz, o testte de üçkaat var diye biliyorum, yakıt ve performanstada senin motorda en ufak fark hissedemezsin, bence boşa para harcama, ama ille istiyorum dersen açık olanı düşün, gerçi o da pek farkettirmezya neyse. nette çok araştırdım ama işin içinden çıkamadım, alt devirler canlandı diyenler var, performans düştü diyenler var bir türlü karar veremedim. Sorumu şöyle değiştireyim, benimle aynı aracı olup da bu filtreyi kullananlar var ise onların görüşleri nelerdir? Yani teorik cevap değil gerçek tecrübeleri duymak istiyorum alıp kullanan varsa yorum yazabilir mi? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 5000 km de bir hava fltreni değiş, kn falan hikaye, uzun süre maliyeti falanderler şimdi, onuda düşünme şimdi, zaten senin motora faydası olmayacağı gibi uğraşmasıda derttir, ayrıca uzun süre kullanım doğrudur ama bu uzun süre kullanıp temizlemeye gerek yok demek değildir, 5000 km de kn filtreyi aç ve bak, leş olduğunu göreceksin, leş olduktan sonra hava geçirimi normal filtreden daha az oluyor, içeri toz alırmı dersen avantajı sıfırdır. Temizlemekle uğraşacağına filtreni değiş yeter bence. Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 11 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2014 5000 km de bir hava fltreni değiş, kn falan hikaye, uzun süre maliyeti falanderler şimdi, onuda düşünme şimdi, zaten senin motora faydası olmayacağı gibi uğraşmasıda derttir, ayrıca uzun süre kullanım doğrudur ama bu uzun süre kullanıp temizlemeye gerek yok demek değildir, 5000 km de kn filtreyi aç ve bak, leş olduğunu göreceksin, leş olduktan sonra hava geçirimi normal filtreden daha az oluyor, içeri toz alırmı dersen avantajı sıfırdır. Temizlemekle uğraşacağına filtreni değiş yeter bence. aracımın ilk bakımı 15000 km imiş, benim araç şu an 7000 km de. 5000 km çok az değil mi açıkçası filtreyi hiç kontrol etmedim ama böyle birşeyi de yeni görüyorum. Eğer bir etkisi olacaksa değişebilirim tabi. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Ben kutu içi K&N filtre kullanıyorum, açıkçası performansa etkisi var mı, farkedemedim Kutu içi olanın avantajı uzun süre kullanılıyor olması ve temizleme kiti ile 200-300.000 km kullanılabilmesi. İlk taktığımda çok azda olsa sesi farklı gelmişti, ama psikolojik. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 5000 km de kn filtreyi aç ve bak, leş olduğunu göreceksin, leş olduktan sonra hava geçirimi normal filtreden daha az oluyor, içeri toz alırmı dersen avantajı sıfırdır. Temizlemekle uğraşacağına filtreni değiş yeter bence. Kn filtrenin yapılış amacının ne olduğunu biliyormusun Abi ?5000km. De karton hava filtresi gibi dolmaz.. İstediği kadar leş olsun balcık olsun. Onun o görünümüme aldanmayacaksın kağıt filtre gibi. 20.000km de sonra çıkarıp filtreyi kaldır ışığa doğru bak gözeneklerinin hala açık olduğunu görürsün ki. 3 yıldırda kullanıyorum.. Ben daha bırak 5000km. 20.000km de bile tam anlamıyla dolduğunu görmedim 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Ben kutu içi K&N filtre kullanıyorum, açıkçası performansa etkisi var mı, farkedemedim Kutu içi olanın avantajı uzun süre kullanılıyor olması ve temizleme kiti ile 200-300.000 km kullanılabilmesi. İlk taktığımda çok azda olsa sesi farklı gelmişti, ama psikolojik. Fark yok 200-300 bin doğrdur, filtre kullanım ömrü olarak tabii, temizleme açısından 15000 falan olmaz öyle şey, leş olur o filtre ayrıca leş olunca normal filtre gibi tozu geçirmez olmaz yani tıkanmaz, leş olan kn içeri toz vermeye başlarmış, ona göre. Kısaca kn yide 5000 km de bir sökü temizlyeceksin, filtre pahalı-sıvısını alacaksın-avantajı yok ne uğraşacağım kardeşim, 20 kaat verir filtreyi değişrim olur biteeer Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) Kn filtrenin yapılış amacının ne olduğunu biliyormusun Abi ? 5000km. De karton hava filtresi gibi dolmaz.. İstediği kadar leş olsun balcık olsun. Onun o görünümüme aldanmayacaksın kağıt filtre gibi. 20.000km de sonra çıkarıp filtreyi kaldır ışığa doğru bak gözeneklerinin hala açık olduğunu görürsün ki. 3 yıldırda kullanıyorum.. Ben daha bırak 5000km. 20.000km de bile tam anlamıyla dolduğunu görmedim Uzun ömür ve uzun süre emiş kaybı olmadan kullanımmış amacı... 20 binde kağıt filtreyi güneşe tuttunmu sen onu söyle bakiim, kenarlarda hala boşluk olur, kenar deken 1cm. lik kısımda demiyorum, 5-6 cm. olur, (fiesta filtresine göre) yani kağıt filtre bile dayanır aslında, ben pimpirikliyim arkadaş, 5000 de atar yenilerim kağıt filtrede 5000 de tam dolmaz, ama emiş düşer, o yüzden değişirim. Şimdi 5000 de söküp fitre kutusunu detaylı inceledim, toz sıfırdı, 15000 km de filtreyi söküp baktığımdada toz yoktu, yani içeri kaçış yok ama emiş kaybı var, bunun önlemek için sık değişiyorum, arabının yakıtında değişim hissediliyor hemde net. Kn de 5000 de emiş miktarı neyse 15.000 dede o diyorsan tamam, kanıtını görelim o zaman, kanıt varmı yokmu artı kutu içi toz testide yap, zerre geçmemiş olacak kn de. 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Fark yok 200-300 bin doğrdur, filtre kullanım ömrü olarak tabii, temizleme açısından 15000 falan olmaz öyle şey, leş olur o filtre ayrıca leş olunca normal filtre gibi tozu geçirmez olmaz yani tıkanmaz, leş olan kn içeri toz vermeye başlarmış, ona göre. Kısaca kn yide 5000 km de bir sökü temizlyeceksin, filtre pahalı-sıvısını alacaksın-avantajı yok ne uğraşacağım kardeşim, 20 kaat verir filtreyi değişrim olur biteeer Ben 8-10.000 de bir temizliyorum, söktüğümde leş gibi değildi ama böcekler çoktu Bu arada ben 50 kaat veriyorum iki tane olduğu için filtreye Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Ben 8-10.000 de bir temizliyorum, söktüğümde leş gibi değildi ama böcekler çoktu Bu arada ben 50 kaat veriyorum iki tane olduğu için filtreye Vah vaaahh, kutu içinde KN hikaye bence, senin orjinal fitrelerin kaç para, yani maliyet açısından durum ne? Bizim gibi nazlı dizelde değil seninki, 5000 de değişiyorum ama benim esas amacım motoru tozdan korumak, riske girmeden atıyorum fitreyi. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Vah vaaahh, kutu içinde KN hikaye bence, senin orjinal fitrelerin kaç para, yani maliyet açısından durum ne? Bizim gibi nazlı dizelde değil seninki, 5000 de değişiyorum ama benim esas amacım motoru tozdan korumak, riske girmeden atıyorum fitreyi. Kutu içi olan bencede hikaye abi Kutu dışına çıkıncada zaten kağıt yok Benim filtreler çifti 50 TL. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Kutu içi olan bencede hikaye abi Kutu dışına çıkıncada zaten kağıt yok Benim filtreler çifti 50 TL. O zaman orjinal al geç, ne uğraşıyorsun KN kutu dışı olacaksa tamam, onuda temizleyeceksin, yok öyle binlerce km dayanma falan, hava rahat geçermiş, nasıl oluyormuş o, onla beraber tozda geçmesin... : Yorum bağlantısı
Orhan Yavaş 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Kutu içi kn işe yaramaz, o testte de üçkaat var diye biliyorum, yakıt ve performanstada senin motorda en ufak fark hissedemezsin, bence boşa para harcama, ama ille istiyorum dersen açık olanı düşün, gerçi o da pek farkettirmezya neyse. Abicim testin aynısı bende var deneyebiliriz istersen Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Abicim testin aynısı bende var deneyebiliriz istersen Diyorsun, meslekte uygun senin Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 11 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2014 Diyorsun, meslekte uygun senin Bir sorum daha olacak bu filtreyi yetkili servis harici herhangi bir yere değiştirtsem sorun olur mu? Hava filtresinin kalitesi önemli midir? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Bir sorum daha olacak bu filtreyi yetkili servis harici herhangi bir yere değiştirtsem sorun olur mu? Hava filtresinin kalitesi önemli midir? Genelde piyasada yedek parça olarak satılan fitreler hep aynıdır, sen otosan tercih et yinede, bu arada Bosch gibi yerlerdende alırsın, rahat ol. KN yide takarsın ama servis orjinal değil diyebilir, Ford onayı varmı bilmem, varsa garantinde bozulmaz, bu onay varmı bilmiyorum, onu bir sormak lazım, sanırım vardr, ünlü bir markadır çünki. 1 Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 11 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2014 Genelde piyasada yedek parça olarak satılan fitreler hep aynıdır, sen otosan tercih et yinede, bu arada Bosch gibi yerlerdende alırsın, rahat ol. KN yide takarsın ama servis orjinal değil diyebilir, Ford onayı varmı bilmem, varsa garantinde bozulmaz, bu onay varmı bilmiyorum, onu bir sormak lazım, sanırım vardr, ünlü bir markadır çünki. eyvallah hocam, k&n den vazgeçtim sanırım dediğiniz gibi yapacağım. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 1.25 cc atmosferik bir motor için hiçbir tip hava filtresi işe yaramaz. Bundan da öte, hava filtresi, performans bujileri, chip tuning, performans egzost dahi uygulansa, sokak kullanımına uygun, motorun ömrünü çok fazla kısaltmayacak bir uygulama ancak 3-5 beygir kazandırır. Tüketim ve kullanım konforu olumsuz etkilenir. Yani satıp, 1,4 fiesta almak daha mantıklı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Arabana iyi bak yeter, performans amaçlı almadığını sanıyorum zaten, performans diyorsan zaten bizde satılanlar arasında anca Mondi 2.5 ekoboost falan alman lazım, diğerleri normal araba, bizim millet spor sanıyor sadece Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 eyvallah hocam, k&n den vazgeçtim sanırım dediğiniz gibi yapacağım. Bakımdan bakıma değiştirmen yeterli. Bende İstanbulda kullanıyorum 15,000 bakımda değiştiriyorumdum her zaman. Kn filtrenin yapılış amacının ne olduğunu biliyormusun Abi ? 5000km. De karton hava filtresi gibi dolmaz.. İstediği kadar leş olsun balcık olsun. Onun o görünümüme aldanmayacaksın kağıt filtre gibi. 20.000km de sonra çıkarıp filtreyi kaldır ışığa doğru bak gözeneklerinin hala açık olduğunu görürsün ki. 3 yıldırda kullanıyorum.. Ben daha bırak 5000km. 20.000km de bile tam anlamıyla dolduğunu görmedim Bir önceli mondeomda 40,000 km.de temizletmeye gitttiğimde aldığım satıcı filtreyi açtı baktı ve aynen şöyle dedi."Abi bu filtreyi temizlemeye gerek yok git bir 20,000 daha yap öyle gel" Bende açmışken temizle gitsin demiştim. O da para senin nasıl istersen dedi...Tabii bu yazdıklarım herkese hikaye geliyor orasıda ayrı bir konu... 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Çok gülüyorum 15.000 km'de değişmesi gereken mazot filtresi 30.000 km'de değiştiriliyor. 15.000 km'de değişmesi gereken hava filtresi de 5.000 km'de değiştiriliyor. Eşek kadar çapı olan emme manifoldunu koruyan hava filtresi çok önemli, mikron çap delikli enjektörü koruyan mazot filtresi çok önemsiz. Ha ben de mazot filtresini 30.000 km'de değiştiriyorum ama hava filtresini hiç ellemiyorum çünkü K&N kullanıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Emre Köksal 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 KN ile kağıt hafa filtresini kağıttan bir tshort ile pamuk dokuma bir tshort arasındaki (hava) geçirgenlik olarak değerlendirebiliriz sanırım... tshort havayı güzelce geçirir mi evet....Tozu geçirir mi? kısmen hayır... kağıt filtre toz geçirmiyor olabilir ama orantılarsak ne kadar hava geçirebilir? sadece mantık yürütüyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts