Furkan Avcı 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Ben K&N kullanmaya devam edeceğim, performansa etkisi varsada farkedemiyorum, ama kağıt filtreden daha fazla hava geçirdiğini düşünüyorum. Çağlar abi,Süha, Lokman abi ve Alper abi tavsiye etmişti almıştım, pişman değilim. Üstelik ülkemizde bir tanesi 180 TL iken çiftini ABD'den 150 TL ye almıştım. 3 filtre parası. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) Çok gülüyorum 15.000 km'de değişmesi gereken mazot filtresi 30.000 km'de değiştiriliyor. 15.000 km'de değişmesi gereken hava filtresi de 5.000 km'de değiştiriliyor. Eşek kadar çapı olan emme manifoldunu koruyan hava filtresi çok önemli, mikron çap delikli enjektörü koruyan mazot filtresi çok önemsiz. Ha ben de mazot filtresini 30.000 km'de değiştiriyorum ama hava filtresini hiç ellemiyorum çünkü K&N kullanıyorum. Boşa gülme, 30 bine gelene dek ne katkılar kullanıyorum biliyormusun daha dün filtreyi açtım, nerdeyse tertemizdi, sıfır tortu, içinden çıkan mazotta şuan test amaçlı kapta bekliyor, yani mazot filtresine birşey olmaz, hava filtresi gibi değildir. Hava filtresi başka, zaten kağıt ve bizim memleket acaip tozlu, bende 5000km de fark hissediliyor, bu arada Kn yide abartma, o filtreyi stablize yolda kullan bak bakalım filtre kutunda kum varmı yokmu,birde kağıt filtereyi dene, ikisinde 10 bin km kullan, sonucu ben yazayım, kağıt filtre erken tıkanır, tıkandığını anlarsın ve zorlarsan patlatır geçer, kn de ne olur, tıkandığını anlamazsın, çünki patlayacak kadar tozu tutmaz, dolar ve sonrası tozu geçirir, dene ve gör. Bizde kamyonlar hem klasik hem yağ banyolu 2 filtreyle kullanılır, onlar bile dayanmazken ne kn si KN yüksek hava debili spor araçlarda kısa sürede filtre değişiminin önüne geçmek amaçlı, uzun kullanım (temizlik değil) amaçlı yapılmış, kısa aralıklara temizlenmesi gereken yüksek debili filtrelerdir, yüksek debinin yan etkisi toz geçirmedir, bunu önlemek içinde sık temizlersin ama aynı filtreyi defalarca kullanırsın, yani orjinal filtreyi habire değişeceğine, sık temizlemek zorunda olduğun uzun kullanım ömürlü bir filtreye geçerek tasarruf ve performans alırsın, yan etkisi bakım yapmazsan tozu vermesidir. Sen bu kn yi bizimkiler gibi normal arabalarda kullanırsan ne olur? Sadece hava akışı rahat ama normal filtre ömrü kadar bakım aralığı olan filtren olur, spor arabada neden aynı sürede bakıma girmiyor dersin şimdi, bununda cevabı basit, onların filtresi bizimkiler gibi basit filtre olmadığı gibi bakım aralığıda kn nin temzilenme aralığından fazladır da ondan Piyasada bu olayı tersine kullanıp uzun km ler bakımsız kullanırsınız diye ticari uyanıklık var, olay bu. Mazotla hava filterisini bir tutma, kapalı devre çalışan bir filtre, aldığın mazot temizse sıkıntı olmaz ve bakım aralığıda 15 bin değildir aslında, hava filteri ise başkadır, sanırım anlatabildim, sen yinede kn ni 15 binde bir yıkada riske girme. Ayrıca hava filtren tırtsa, toz geçirirse motor rektefe ister, mazot filtren kötüyse pompa enjektör, hangisi daha ucuza mal olur sence tabii kullanıcı sazansa ve enjektör sıkıntısını göz ardı edip işeme yapana dek kullanırsa iş değişir, demek istediğim her iki filtrede çok önemlidir. KN ile kağıt hafa filtresini kağıttan bir tshort ile pamuk dokuma bir tshort arasındaki (hava) geçirgenlik olarak değerlendirebiliriz sanırım... tshort havayı güzelce geçirir mi evet....Tozu geçirir mi? kısmen hayır... kağıt filtre toz geçirmiyor olabilir ama orantılarsak ne kadar hava geçirebilir? sadece mantık yürütüyorum Kağıt filtre zaten kirlendiği an debi düşer, zorlandığında çekişi düşen araçtan anlarsın, önce yakıtın artar, zorlarsan filtre patlatır, daha sonra ohh ne güzel aracın çekişi über oldu dersin, bu mutluluğun uzun sürmez ama kn de debi düşmez ama toz geçer, bu sebeble kağıt kullanıp sık değişiyoruz, kn olmazmı, olur tabii, ben neden almıyorum? Alırken pahalı ve kağıt filtre değişim periyodu kadar zamanda yıkanması gereken fitreyi zaten performans amaçlı olmayan motorda kullanmak gereksizde ondan. Uzun süre yıkamaya gerek yok tıkanmaz demek masaldır, tıkanmaz geçirir, bazılarına bu hikaye geliyor orasıda ayrı konu... 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Köksal 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 yok ben zaten uzun süre bi filtreyi temizlemeden duramam... o yüzden patlama veya geçirme riski yok...hava geçirgenliği yüzünden kn yi tercih ediyorum. 2011 yılında aldığım temizleme kitini de hala kullanıyorum....yağı zaten kolay bitmiyor temizleme sıvısını da biraz püskürtüp sonrasında beyaz sabunu yumuşak uçlu badana fırçasında eriterek filtreyi temizlemede kullanıyorum.... 45 liraya temizlik kitini almıştım 118 liraya da filtreyi. araba 58 binde en az 8 sefer rutin aralıklarla özellikle yaz ayı çıkışlarında temizlik kitini kullanmışımdır. 118+45 = 163 tl kağıt filtreyi 8 sefer değişsem 23TL den 184 ki hala filtre yağım yarısı kadar dolu gibi... benim hesabımla hala kardayım bu arada KN filtreleri ford onaylı....servisimle de konuştum sorun yok. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 yok ben zaten uzun süre bi filtreyi temizlemeden duramam... o yüzden patlama veya geçirme riski yok...hava geçirgenliği yüzünden kn yi tercih ediyorum. 2011 yılında aldığım temizleme kitini de hala kullanıyorum....yağı zaten kolay bitmiyor temizleme sıvısını da biraz püskürtüp sonrasında beyaz sabunu yumuşak uçlu badana fırçasında eriterek filtreyi temizlemede kullanıyorum.... 45 liraya temizlik kitini almıştım 118 liraya da filtreyi. araba 58 binde en az 8 sefer rutin aralıklarla özellikle yaz ayı çıkışlarında temizlik kitini kullanmışımdır. 118+45 = 163 tl kağıt filtreyi 8 sefer değişsem 23TL den 184 ki hala filtre yağım yarısı kadar dolu gibi... benim hesabımla hala kardayım bu arada KN filtreleri ford onaylı....servisimle de konuştum sorun yok. Onaylıysa sıkıntı yok, benim için zaten yok, 2006 arabam Neyse, temizlik meraklısı olduğumuzdan KN sıkıntı yaratmaz, bu açıdan baknıca bende alayım diyeceğim nerdeyse, alıp 5000 de bir yıkarım artık maliyet falan bakmıyorum, 100-200 liralık şeyin ne maliyeti yahu, arabayı sildiğimiz bez 50 kaat, zevke uğrıyoruz, arada arabada yıllarca sorunsuz çalışıyor Sonuçta öyle yada böyle, herkes kendi bildiğini yapacak, ben alırsam zevke ve kısa sürede yıkama yapıp debiden kar etmek amaçlı alırım belki Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Şimdi bana yine hava filtresini söktüreceksin Geçen sene de aynı muhabbet olup filtreyi söktürmüştün bana ve filtre temiz çıkmıştı. Yani önü kirli arkası temiz çıkmıştı hatta sen de şaşırmıştın. Bekli okumuşsundur, 1.4 fiesta'dan dan hiç memnun değilim bana göre çok ciğersiz araba bazen yeri geldiğinde yazıyordum. O nedenle K&N den performans falan beklediğim yok. Amaç sadece zırt pırt filtre değişimi ve tıkanma ile uğraşmamak için. Ayrıca biliyorsun filtre kapak vidaları çok nazik yatakları deforme oluyor. Şunu da ekleyeyim bizim bazı makinelerin filtreleri 10 yılda bir değişir, bazıları da 1 yıl da bir değişir. 1 yılda değişmesi gereken filtreleri değiştirmezler, 10 yılda değişmesi gereken filtreleri 1 yıl da değişmeye getirirler Unutmadan yazayım bugün fırsat bulursam 1.4 tdci motor dış sıcaklık ölçümü yapacağım istediğin bir noktası varsa söyle ölçeyim. 650 dereceye kadar ölçüm yapabilen termometre aldım Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) Şimdi bana yine hava filtresini söktüreceksin Geçen sene de aynı muhabbet olup filtreyi söktürmüştün bana ve filtre temiz çıkmıştı. Yani önü kirli arkası temiz çıkmıştı hatta sen de şaşırmıştın. Bekli okumuşsundur, 1.4 fiesta'dan dan hiç memnun değilim bana göre çok ciğersiz araba bazen yeri geldiğinde yazıyordum. O nedenle K&N den performans falan beklediğim yok. Amaç sadece zırt pırt filtre değişimi ve tıkanma ile uğraşmamak için. Ayrıca biliyorsun filtre kapak vidaları çok nazik yatakları deforme oluyor. Şunu da ekleyeyim bizim bazı makinelerin filtreleri 10 yılda bir değişir, bazıları da 1 yıl da bir değişir. 1 yılda değişmesi gereken filtreleri değiştirmezler, 10 yılda değişmesi gereken filtreleri 1 yıl da değişmeye getirirler Unutmadan yazayım bugün fırsat bulursam 1.4 tdci motor dış sıcaklık ölçümü yapacağım istediğin bir noktası varsa söyle ölçeyim. 650 dereceye kadar ölçüm yapabilen termometre aldım Yuhh diyorum, o zaman yanma odasının ısısını ölç, acaip lazım, bildiğin gibi değil, dardayım Turbo yükteyken ne kadar ısınıyor birde turbo çıkıştan gelen hava ısısını ölçebilirimisin? İyi tamam kardeşim, sizimi kıracağım, KN iyi hoş, pahalıda ama alır kullanırız, nasılsa temizlik bizim işimiz, onuda yıkarız olur biter Bu arada benim araba Über Fiesta, öyle filtre kutu vidası falan sıkıntı olmaz bende, 3 ünde kör kafa somunla modifye ettim, ömrüm yetmez bunları bozmaya Deliklere bunu taktım evladiyelik oldu Civata somuna bak, arayada rondela koydum. (tahtayı dikkate alma, resim aradım bu çıktı ) 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Yuhh diyorum, o zaman yanma odasının ısısını ölç, acaip lazım, bildiğin gibi değil, dardayım Turbo yükteyken ne kadar ısınıyor birde turbo çıkıştan gelen hava ısısını ölçebilirimisin? Tamam ölçmeye çalışırım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) Tamam ölçmeye çalışırım. Alsında ciğerli yaparız motoru ama değmez, interkul+turbo+çip al sana ciğer, bana yettiğinden buna para harcamak istemiyorum, yoksa satar 1.6 da alırım, 24 liralık araba sonuçta, üste para bile vermem buna verdiğim emek satmama engel, zaten alacağım Merso olay bitecek, o zamana dek aynen devam, süslerim anca 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Yeri gelmişken en son bakımda orjinal filtreleye 78tl verdim ben. Normal mi? 20tl ye de var dedi amcam ama yan sanayi senin turbo içine çeker bunu dedi. Mersoda bile 50tl Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Alsında ciğerli yaparız motoru ama değmez, interkul+turbo+çip al sana ciğer, bana yettiğinden buna para harcamak istemiyorum, yoksa satar 1.6 da alırım, 24 liralık araba sonuçta, üste para bile vermem buna verdiğim emek satmama engel, zaten alacağım Merso olay bitecek, o zamana dek aynen devam, süslerim anca Değmez tabi uğraşmaya, Aslında bana da yetiyor, van olduğu için daha hafif ama yaz mevsiminde klima açıp dik rampada durup kalkmaya çalışınca ciğersizliği ortaya çıkıyor. Yoksa kışın maçı idare ediyor. Mercedes olayı da inşallah olur. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) Değmez tabi uğraşmaya, Aslında bana da yetiyor, van olduğu için daha hafif ama yaz mevsiminde klima açıp dik rampada durup kalkmaya çalışınca ciğersizliği ortaya çıkıyor. Yoksa kışın maçı idare ediyor. Mercedes olayı da inşallah olur. İnşallah, 94 E200 rahat alırız, Alper bana buldu bile fakat bu eski görünüm bana gelmiyor (yoksa geliyormu, cesaret edemedim vallahi), yeni kasalara gelincede 75 kaat lar çıkıyor meydana, bu durumda hemen alamıyorum tabii, neyse İnşallah ikimizde alırız bir Merso E200 W124 94 model, yerim forduda 1.6dizelide yahu Bu arada yazın evet, o sıcakta ve klima açınca hal kalmıyor araçta, zalaklar interkul koymamış, bipper gibilerinde bile var yahu Yeri gelmişken en son bakımda orjinal filtreleye 78tl verdim ben. Normal mi? 20tl ye de var dedi amcam ama yan sanayi senin turbo içine çeker bunu dedi. Mersoda bile 50tl 78 mi, eee tabi 1.6 olunca normal, mersoda neymiş, tokatlarsın 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 İnşallah, 94 E200 rahat alırız, Alper bana buldu bile fakat bu eski görünüm bana gelmiyor, yeni kasalara gelincede 75 kaat lar çıkıyor meydana, bu durumda hemen alamıyorum tabii, neyse İnşşallah ikimizde alırız bir Merso Bu arada yazın evet, o sıcakta ve klima açınca hal kalmıyor araçta, zalaklar interkul koymamış, bipper gibilerinde bile var yahu 78 mi, eee tabi 1.6 olunca normal, mersoda neymiş, tokatlarsın Aslan besleyen yemini düşünmez meselesi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Aslan besleyen yemini düşünmez meselesi Yavru aslan evet haklısın Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Yavru aslan evet haklısın Kedi olmasindan iyidir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) Kedi olmasindan iyidir Miyavv miivvvv, tıssss Bencede, neyse T-rex e geçeceğimden dert yok 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Miyavv miivvvv, tıssss Bencede, neyse T-rex e geçeceğimden dert yok Inşallah gecersin abi benim de hep hayalim e kasa cabriodur bizimkisi şuan bu paraya alinabilecek en tokatcisi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 İnşallah, 94 E200 rahat alırız, Alper bana buldu bile fakat bu eski görünüm bana gelmiyor (yoksa geliyormu, cesaret edemedim vallahi), yeni kasalara gelincede 75 kaat lar çıkıyor meydana, bu durumda hemen alamıyorum tabii, neyse İnşallah ikimizde alırız bir Merso E200 W124 94 model, yerim forduda 1.6dizelide yahu W124 çok ama çok çok temiz olursa olabilir yoksa olmaz. Bir arkadaşımda W124 var 86 model 4 ileri manuel vites elektrikli cam bile yok ama görmen lazım acayip temiz bir şey. Rahat 30 senedir kapalı garajda yatıyor. Satsa alırım ama satmıyor, kullanmıyor da. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) İnşallah, kredi bitsin olay tamam, kesin Dizel Merso alacağım, son duruma görede (arkadaşımın gazıylada beraber, ama haklı bu gazda) bu E220 yada 270 CDİ makyajlı kasa W211 olacak Şunun gibi mesela W124 çok ama çok çok temiz olursa olabilir yoksa olmaz.Bir arkadaşımda W124 var 86 model 4 ileri manuel vites elektrikli cam bile yok ama görmen lazım acayip temiz bir şey. Rahat 30 senedir kapalı garajda yatıyor. Satsa alırım ama satmıyor, kullanmıyor da. Tıka basa dolu ve temiz full çalışanı var, fakat benzinli ne yazıkki,ciddi ciddi fiestayı versemmi diye düşünmedimde değil, arabaya kıyamadım ve benzinli oluşu bitirdi beni, yoksa bırak fiestayı şuan bizde satılan ford ların alayını duman eder vallahi Bir arkadaşımında dediği gibi, merso aldın orjinal kullanacaksın, benzinliyse benzinle tüple değil, ben bile Taunusu senelerce benzinle kullandım ocağıma incir dikildi, tüp falan bana uymaz, 50 kuruş yakar bu e200, bu durumda çok pahalı, heleki sürekli kullanan benim için. Ben, anca 4.6 lt. lerde sarfiyatla gezen E220 CDİ ler kurtarır, parayı arabaya vereceğim yakıta değil yani, ya bunun gibi bir Merso alırım yada hiç almam diye düşünüyorum, hem az yakan hemde bastınmı uçan bu arabalar korkunç hakikaten, E500 sürdükten sonra alayı boş geliyor artık, o da azıcık kullandım, zaten bu sınıf arabaya keşke binmeseydim diyorum, araba beğenmez oldum yahu 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 İnşallah, kredi bitsin olay tamam, kesin Dizel Merso alacağım, son duruma görede (arkadaşımın gazıylada beraber, ama haklı bu gazda) bu E220 yada 270 CDİ makyajlı kasa W211 olacak Şunun gibi mesela Tıka basa dolu ve temiz full çalışanı var, fakat benzinli ne yazıkki,ciddi ciddi fiestayı versemmi diye düşünmedimde değil, arabaya kıyamadım ve benzinli oluşu bitirdi beni, yoksa bırak fiestayı şuan bizde satılan ford ların alayını duman eder vallahi Bir arkadaşımında dediği gibi, merso aldın orjinal kullanacaksın, benzinliyse benzinle tüple değil, ben bile Taunusu senelerce benzinle kullandım ocağıma incir dikildi, tüp falan bana uymaz, 50 kuruş yakar bu e200, bu durumda çok pahalı, heleki sürekli kullanan benim için. Ben, anca 4.6 lt. lerde sarfiyatla gezen E220 CDİ ler kurtarır, parayı arabaya vereceğim yakıta değil yani, ya bunun gibi bir Merso alırım yada hiç almam diye düşünüyorum, hem az yakan hemde bastınmı uçan bu arabalar korkunç hakikaten, E500 sürdükten sonra alayı boş geliyor artık, o da azıcık kullandım, zaten bu sınıf arabaya keşke binmeseydim diyorum, araba beğenmez oldum yahu Koltukları? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Koltukları? O zaman sana satacağım tamam 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 O zaman sana satacağım tamam Arka tampon? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Ohooo, eski arka tamponu sattım, mecburen çıkarmadan satacağım, hatta koltuklarda zor, eskileri birleştirmem lazım, zira sağdan direksiyona göre ayarlı tablayı değiştirmiştim Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Ohooo, eski arka tamponu sattım, mecburen çıkarmadan satacağım, hatta koltuklarda zor, eskileri birleştirmem lazım, zira sağdan direksiyona göre ayarlı tablayı değiştirmiştim Benim arka tamponu boyar ona takariz, st tamponu da benimkine Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 (düzenlendi) Benim arka tamponu boyar ona takariz, st tamponu da benimkine olmaz değil tabe, önüde takarız, alacağım çünki 11 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 olmaz değil tabe, önüde takarız, alacağım çünki Merso arayışlarına yardim ederim her türlü Yorum bağlantısı
Recommended Posts