İçeriğe Yönlendir

Başınızdan Geçen Esrarengiz Olaylar


Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Bu konuyu niye açtım bilmiyorum ama rahmetli babamın başından geçen bir çok olay vardı bize anlatırdı.

Babam ile geçirdiğim 30 yıl boyunca tek bir kez bile yalanına şahit olmadığım için anlatıklarına kefilim bir tane bile yalan yoktur.

 

İlk anlattığı olay ile başlayayım:

 

Babam 16-17 yaşlarındadır eskiden memlekete köyümüzden ilçeye (25 km) araç yoktur, ilçeye gitmek için 4-5 saatlik dere tepe dağ çay yollar geçilir gidilirmiş.

Bir gün babam,amcam ve dedem köyde iken ilçeden gelen biri bir haber getirir ve dedem ve amcam akşama doğruda olsa yola çıkarlar ilçeye doğru.

Babam köyde evde kalmak durumundadır. Neyse akşam akrabalarda yemeğini yiyip eve gelir, yatacağı odaya geçer ve kapıyı arkadan sürgüler, o zamanlar elektrik olmadığı için gaz lambasının ayarını en düşüğe indirir, henüz uykusu yoktur.

Tam o sırada o ilginç olay gerçekleşir, babam elleri ensesinde yatağa uzanmışken arkadan sürgülü olan kapı yavaşça açılır, babam bu esnada hiç korkmadığını sadece kapının nasıl açılabildiğini düşündüğünü söylerdi.

Tam kapının ağzında üzerinde siyah cübbesi ile uzunca beyaz sakalı olan bir amcanın kapıyı tamamen kaplayacak şekilde dikildiğini ve gözlerinin içine baktığını görür.

Kendisi yeminle bir damla korku duymadığını söylerdi, 10-15 sn bakışmadan sonra kapıda amca başını sallayarak geri çekilir ve çıkar.

Babam 2-3 dakika yatakta aynı uzandığı vaziyette düşünmektedir, bu gelen kimdi, neydi, dış kapıyı nasıl açtı odanın kapısını nasıl açtı, niye hiç bir şey demeden gitti derken, kalkar kapının hala içerden kilitli olduğunu görür. O anda içine bir ürperti düştüğünü ve yorganı kafasına çekip uyuduğunu, sabah kalktığında kan ter içinde olduğunu söylerdi. 

Biz baba belkide dalmış rüya görmüşsündür derken, uyumadığına ve gördüğünün gerçek olduğuna emin olduğunu söylerdi.

Hala köye gittiğimde o odada asla uyumuyorum :)

 

Zamanla diğerlerini de anlatacağım, sizlerde varsa beklerim.

  • Beğen 12
Yorum bağlantısı
Melik Ay

bu tür olaylar çok vardır..

benin teyzemde bir ara gece yarısı odada tek başına ve elektrikler kesilmiştir.. zifiri karanlıktan teyzem sağ sola bakarken bir anda hemen yanında siyah birşeyin ona bakıp bakıp güldüğünü söylüyor.. bana anlatırken yemin ediyordu

ve benim tüylerim diken diken olmuştu o anlatırken

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Babam normalde de korku duygusu alınmış biri gibiydi, hiç korkup irkildiğini görmedim.

Öyle karanlıkta birden önüne çıkıp bööööhhh diye bağırın tepki bile vermeden geçer gider(di) yanınızdan.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anneme ne zaman bağırsam elimi ayağımı bi yerlere çarparım, bu sayılır mı :)

Sopası yok lafı boşu boşuna çıkmamış :)

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Üniversiteden sonra başımdan geçenleri anlatmama kararı aldım. Anlatığım kişiler arasında anlattığım olayları daha sonra görenler  ve direk korkudan benimle muhabbeti kesen arkadaşlarım oldu. Gözüme bakmamak, benimle karşılaşmamak için yurttan ayrılan arkadaşım bile var :) Baktım ki ya anlattıklarım korkutuyor yada yaşadıklarım gördüklerim gibi olaylar başlarından geçiyor bende sustum...  :vampir:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Üniversiteden sonra başımdan geçenleri anlatmama kararı aldım. Anlatığım kişiler arasında anlattığım olayları daha sonra görenler ve direk korkudan benimle muhabbeti kesen arkadaşlarım oldu. Gözüme bakmamak, benimle karşılaşmamak için yurttan ayrılan arkadaşım bile var :) Baktım ki ya anlattıklarım korkutuyor yada yaşadıklarım gördüklerim gibi olaylar başlarından geçiyor bende sustum... :vampir:

Anlat anlat bunun için açtım konuyu, anlatmazsan özelde isterim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Bu tür şeylerden  her zaman ürperirim okurken  biri anlatırken her zaman  , geceleri tek başıma hala uyumakta sıkıntı çekiyorum sizin konuya keşke girmesem dedim şimdi gerçekten var böle şeyler   bizim ilçede   mezarlıkların etrafında çok olay yaşanmış ve yengem de hep anlatır küçükken şehitliğin önünden geçerken bembeyaz lar içinde 5 kişinin ayaklarının yere değmeden önünden geçtiğini anlatır . daha çok olay geliyo aklıma ama yazamıyorum şuan  gece mezarlıktan çıkan siyah civ civ ler felan var  arabanın önüne geçen bazı kişiler ....

 

Kardeşim eğer çok etkileniyorsan http://www.kuransitesi.com/Kuran/Felak-Nas-Sureleri-ve-Faziletleri/ sureleri şifadır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

       2008 yılında diyarbakırda  otopsi anonsu geldi.Bizde kakara kikiri yaparak devlet hastanesine gittik.Morgun önünde geldik baktıkki henüz savcı gelmemiş.Vefat eden şahsın ailesi morg kapısının önünde bekliyor.Küçük bir selamlaşmadan sonra vefat edenin herkes tarafından çok sevilen ihtiyar bir dedenin olduğunu öğrendim.Merak ya içeri girip bakmak istedim. İçeri girdiğimde musalla taşı üzerinde  kısa beyaz sakallı  yüzü hala gülümsemeye devam eden yaşlı dedeyi gördüm.İçimden geldi bir anlık refleksle SELAMÜNALEYKÜM dedim.Kulaklarımda ALEYKÜMSELAM sesini duydum ihtiyar bir dede sesiyle.Oysa odada kimse yoktu.Gözlerim sağ taraftaki duvar ile tavan birleşim köşesine takıldı.Tam orda birşeyler vardı.Otopsi bitene kadar orda kaldılar.Cenazeyi kefenleyip ailesine teslim edene kadar başında kaldım..Ailesiyle Helalleştik arabaya doğru yürüyorum.Sağ omzuma birisi dokundu yüzümü çevirir çevirmez gül kokan bir nefes hissettim ve bana şöyle dedi..ALLAH RAZI OLSUN....Oysa baktığım yerde hiç kimse yoktu... Allah mekanını cennet eylesin... Hayatım boyunca unutmayacağım bir an dır....

  • Beğen 23
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

daha devamı var

Sakın diyarbakırda anlatıklarını burada yazma, anca düzeldim :D
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Aynı yıl ağuştos ayında izne çıktım.Akşama kadar çalıştım.Akşamdan arabayı hazırladım valizleri yükledim..İzne çıkmanın verdiği heyecanla gece bir türlü uyuyamadım.Baktımki uyuyamadım sabah ezanıyla yola çıktım.Arabada hanım. valide ve kızım var.Gaziantep e varmak üzereydim o kadar çok uykum geldiki gözlerim kapandı..Bir anda o dedeyi gördüm EVLAT EVLAT dedi. gözümü bir açtım sol bariyere 1 metre mesafem var süratim 150....gerisini siz düşünün...Direksiyonda uyumuştum ve o dede hayatımı kurtarmıştı....


Sakın diyarbakırda anlatıklarını burada yazma, anca düzeldim :D

Yok sen iftara gel ben sana yapacağımı biliyorum. :vampir:

  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Aynı yıl ağuştos ayında izne çıktım.Akşama kadar çalıştım.Akşamdan arabayı hazırladım valizleri yükledim..İzne çıkmanın verdiği heyecanla gece bir türlü uyuyamadım.Baktımki uyuyamadım sabah ezanıyla yola çıktım.Arabada hanım. valide ve kızım var.Gaziantep e varmak üzereydim o kadar çok uykum geldiki gözlerim kapandı..Bir anda o dedeyi gördüm EVLAT EVLAT dedi. gözümü bir açtım sol bariyere 1 metre mesafem var süratim 150....gerisini siz düşünün...Direksiyonda uyumuştum ve o dede hayatımı kurtarmıştı....

Yok sen iftara gel ben sana yapacağımı biliyorum. :vampir:

abi ne yaptın sen ya :unsure2:

benim gördüğüm cisimler var ama,(3 harften oluşan) sen direk sohbete dalmışın :shok:

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Dedem ilçede Ergani Bakır fabrikasında çalışırken mesailer iptal olunca ilçede kalmak yerine gece köye gitmek için çıkar yola. Gecenin kör karanlığın da 25 km kuş uçmaz kervan geçmez yollardan üstelik bizim kolay kolay bi taraflarımız yemez herhalde.

Tabi o zaman canım ülkemde terör belasıda yok.

Neyse yolu yarılamışken uzaktan bir ateş yandığını görür, ateşi yakanların o zamanki göçebeler olduğunu düşünerek sohbet etmek için yaklaşır. Yaklaştıkça ateş etrafında dans eden kısa boylu birilerinin olduğunu farkeder, iyice yaklaşırken birden olduğu yere yığılır.

Sabah uyandığında annesi köydeki yatağında onu uyandırıyordur. Uyandığında annesi gece kaçta geldin, kapı içten kilitliydi nasıl açtın diyince olayı farkeder dedem, neyseki iyilere denk gelmiş evine kadar teslim etmişler.

  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Valla Furkan, acayip konu açmışsın.

 

Sene 2000. Kocaeli'ye yeni gelmiştim üniversite için. Yurda yerleştik. Bir odada 8 kişi kalıyorduk. Ben ranzanın üstünde yatıyordum. Pencere kenarında ve yatağım doğrudan yola bakıyordu. O gece 3 harflilerden konuştuk. Ben gelemezler edemezler diyordum. Sıkıysa gelsinler falan, böyle saçma-sapan şeyler. Ne akılla söylediysek. En son yatarken işte bu yoldan gelecekler bu akşam dedim... Şimdi en ufak bir ses duysam bile yatamıyorum ama o zaman wolkmansiz yatmıyordum. Yatarken bir ara wolkmanin düştüğünü hissettim. Uykuya dalmışım. Birden uyandım. Üzerimde inanılmaz bir baskı hissettim. Kıpırdayamıyordum. Hemen Ayetel-Kursiyi okudum. Sonrasını hatırlamıyorum. Tekrardan uyandım. Hemen arkadaşımı uyandırmıştım. Geldiler falan dedim. Odadan çıktım, yurttaki abilerden bir tanesini gördüm. Korkmuştum. Bunun birinci nedeninin 3 harfliler olduğunu söyledi. Bilimsel açıklaması ise kalbin yeterli kan pompalamaması gibi benzeri bir şey söylemişti. O günden sonra gece tek yatmalarımda hep sorun olmuştur.

 

Ama beni esas etkileyen bir film oldu. 2001 yapımı Öldüren Oyun adlı korku filmini sinemada seyretmem oldu... Hala etkisindeyim. Belki benim gibi forumda bu filmin etkisinde olan birileri de vardır...     

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bu arada babaannem o köyde ki evde 20-25 sene hafta içi günler yanlız bir başına kalmıştır, bir tane bile sıradışı olay yaşamadığını söylemektedir.

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Ben böyle şeylere pek inanmam açıkçası,hepsinin bilimsel bir nedeni vardır diye düşünürdüm,hala da öyleyim. Ne kadar ciddiye almazsan o kadar az başına geliyor o da bir avantaj belkide.

 

Ama hala anlam veremediğim bir olay var; Hiç unutmuyorum ilkokul 3. yada 4. sınıftayım. Gece rüyamda bir kadın gördüm intihar etmeye çalışıyordu bir tünelin içinde yükseltiye çıkmış hızla geçen arabaların önüne atlayacaktı. Normal bir rüya zannettim tabi. Sabah uyandım,okula gittim. Okulumuz 5 sınıftan oluşuyordu ve sınıf öğretmenleri dışında hiç bir branş öğretmeni yoktu. Sınıf öğretmenimiz geldi peşinden gece rüyamda gördüğüm kadınla. Yeni ingilizce öğretmeniniz dedi. Kadının yüzünü o kadar net hatırlıyorum ki kanım dondu,kimseye birşey de söyleyemedim elim ayağım titriyor ama. Kadınla beraber 1ders saati ders yaptık,kadın bir daha ne okula geldi ne dersimize girdi....

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Sabah sabah iyi Yusuf gittim, tüylerin dikan dikan oldu valla..  :tirs:

Bende pek maruz kalmadım bu gibi olaylara. Hatta rüya bile senede 1-2 defa görürüm (hatırlarım) Etkisinde kaldığım 2 rüya vardı. Biri lise, diğeri üniversite döneminde. İlki Jenifer lopez, waiting for to night i söylüyordu, bana özel canlı canlı..  :fiuw:  Diğeri de kaslı insan vücutlu ördek kafalı, zırhlı askerlerin komutanıyım, komple çelik bir kale içerisinde dev böceklere karşı ağır silahlara savaşıyorduk..  :biggrin: Etkileyiciydi.. BEnimki bukadar..  :biggrin:

 

Ha aklıma bitane daha geldi. Yine üniversite dönemi. Arkadaşla gece 3 gibi testere 1 yada 2 yi seyrediyorduk. Oldukça fazla gerilmiştik. Bir sahnede adamın telefonu çaldı. Aynı anda arkadaşında telefonuna gizli numaradan çağrı geldi. Birbirimize baktık. O benim yaptığımı, ben onun yaptığını sandım ama telefonlar karşıda masa üzerinde duruyordu ve evde bizden başka kimse yoktu..  :shok:

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Sene 99, arkadaşların evde, Fifa 99 oyununu oynuyoruz. Oyuna başladıktan 1 saat sonra fişe takılı olmayan (pilsiz) eski bir radyo çalışmaya başladı. Baktık herhangi bir enerji alabileceği birşey söz konusu değil, tekrar oyuna devam ettik. 5dk. Sonra gene çalıştı.

Çok önemli maçtı benim için final di. Amokachi ile golü kaçırınca vurdum radyoyu yere parçalandı :)

Geçen gün iftarda bu arkadaşım ile görüştük anlattık gülüştük gene başkası olsa kaçar bşz istifimizi bile bozmadık der..

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hüseyin Çolak

Çok ilginç bir konu olmuş cidden. Benimde üniversite yıllarımda Gaziantep'ten kuzenin okuduğu Mut'a gittiğimde yaşamış olduğum bir olay var. Tahminim 2003-2004. Kuzenin sevgilisi üç harflilerle çok uğraşır hatta kahve falına da bakardı. Bu üç harfli muhabbetini yaptıktan sonra odalarımıza çekildik. Ben yerde yatıyordum bir arkadaşımda üstteki yatakta. Bir süre sonra evde herkes uyurken tam kapımızın önünde yerden pat pat ayak sesleri gelmeye başlamıştı. Kalkıyorum kesiliyor yatıyorum tekrar başlıyor. O gece arkadaşımla hiç uyuyamadık ertesi günde oradan ayrıldım. Hala hatırlarım ve geceleri tek yatmakta zorlanırım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Sabah sabah iyi Yusuf gittim, tüylerin dikan dikan oldu valla.. :tirs:

Bende pek maruz kalmadım bu gibi olaylara. Hatta rüya bile senede 1-2 defa görürüm (hatırlarım) Etkisinde kaldığım 2 rüya vardı. Biri lise, diğeri üniversite döneminde. İlki Jenifer lopez, waiting for to night i söylüyordu, bana özel canlı canlı.. :fiuw: Diğeri de kaslı insan vücutlu ördek kafalı, zırhlı askerlerin komutanıyım, komple çelik bir kale içerisinde dev böceklere karşı ağır silahlara savaşıyorduk.. :biggrin: Etkileyiciydi.. BEnimki bukadar.. :biggrin:

Kerem, açık kalmış bence :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Dedem ilçede Yaklaştıkça ateş etrafında dans eden kısa boylu birilerinin olduğunu farkeder, iyice yaklaşırken birden olduğu yere yığılır.

Ateş etrafında dans he, nasıl bir tarikata denk gelmiş dede abi böyle :) tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...